קומוניזם במיטבו...

ipv6

Member
מס זה לא רק מס הכנסה

זה גם מכס, בלו, ושווקים סגורים לתחרות כדי לוודא שסקטורים שלמים יוכלו להתפרנס בכבוד שזה שקול למס עקיף(נניח חקלאים).
&nbsp
הרכבים בארהב גם זולים ב10%?
הדלק גם זול ב10%?
&nbsp

יבגניי34

New member
גישה כזו לנתונים תקשה עליך לפתח בוחן מציאות תקין

זה בריא להתבונן בנתונים בלי יותר מדי רגש.
נטל המס בארה״ב נמוך בערך ב-10% מבארץ.
עכשיו, אתה יכול לשנות את משמעות המילה ״מס״, לפתח שיטת ספירה שבה 10 הוא בעצם 7, או... לעצור רגע ולחשוב על הנחות היסוד שלך.

vinney

Well-known member
אתה טועה

ipv6 צודק. מס זה לא רק מס ״הכנסה״. מה עם מע״מ? מה עם מסי קניה? מה עם מסי רווחי הון? מה עם מסים עקיפים על מוצרים שאתה משלם אבל לא רואה אותם בשורה נפרדת בקבלה (כמו רכב, דלק, וכד׳)?
&nbsp
נטל המס הכללי זה לא רק מס הכנסה, ונטל המס בארה״ב הרבה יותר נמוך. יותר מ10%.

ipv6

Member
שאלת מה קפיטליסטי בארהב

נתתי לך דוגמא למיסים עקיפים ושכחתי כמובן את חובת החיסכון לפנסיה (ותשלום מס על החובה הזאת)

אפשר לקחת לך כסף מהכיס בהרבה דרכים, התלוש הוא רק אחד מהם.

כמובן שיש מיסים שנופלים על המעסיק (ביטוח לאומי מעסיק, חובה להפריש לך לפנסיה חובה של מתנות לחגים) שזה בא בסוף מהשכר שלך.

גם את המעמ אפשר להשוות למס קניה אמריקאי שברב המדינות שם אם לא בכולן נמוך מ17%.

הבאתי את ארהב כדוגמא למדינה מתפקדת שהמיסוי הישיר והעקיף יותר נמוך מבארץ ובכל זאת יש שם כבישים ואוני'

יבגניי34

New member
יותר חשוב לי העקרון של נתונים מאשר ה״דיעה״ שלך בנושא

חשוב ובריא להתבונן במספרים ולהפטר ממני אמונות טפלות.

יש 2 דרכים סבירות לדבר על ״נטל מס״. אחת של כלכלנים - יחס מס-תוצר.
השנייה, יותר רלוונטית לחיי היומיום שלנו, כמה אני מקבל נטו לעומת עמיתי vinney שחי בארה״ב.

במדד הראשון ישראל בערך על 31% לפי oecd, ארה״ב תלוי את מי שואלים בערך 26%. (הפער משמעותית יותר מה 10% שהבטחתי).

במדד השני מחשבון מס של קליפורניה אומר לי שוויני משלם 36%~ מס בעוד אני קרוב יותר ל-40%. ושוב זה פער משמעותי אבל לא מהותי. לא שם הייתי מחפש את ההבדל הדמיוני בין ישראל לארה״ב.

vinney

Well-known member
מעניין אותי לראות אילו מסים הכללת בחישוב.

במדד השני בפירוש הכללת רק את מס הכנסה (וכנראה ביטוח לאומי, שדי דומה לזה בארץ).

אז ההפרש במיסוי על עבודה כבר משאיר לי יותר מ10% מהכסף שאתה משלם למדינת ישראל. מה אני עושה עם הכסף הזה?

מיסוי על צריכה בארץ הוא לפחות כ17% (מע"מ). בקליפורניה כ10% (מס קניה).
מיסוי על דלק בקליפורניה (הגבוה בארה"ב) הוא כ70 סנט לגלון (כולל החלק הפדראלי). מדובר בכ30% מס. מחיר הדלק כרגע הוא כ85 סנט לליטר. 3 וחצי שקלים? בערך. כמה זה בארץ?
מיסוי על מכוניות? בארץ אם אני זוכר נכון זה סדר גודל של כמעט 100 אחוז. טוב, בארץ יש תחבורה (קצת) יותר וטובה.

נמשיך... מס רווח הון? בארץ 25%, בארה"ב זה בקושי מגיע לאזור הזה רק אם אתה ממש מרוויח הרבה. אם לא - אתה יכול לא לשלם מס רווחי הון בכלל בחלק מהמקרים.

הוצאות מוכרות? ריבית משכנתא, ארנונה - לי זה חוסך כמה וכמה אלפי דולרים בשנה במס מעבר לאותו הפרש שכבר חישבת. בארץ? נאדה.

בארץ לעומת זאת יש הנחות מס על חסכונות פנסיה, אבל גם אלה מוגבלות (מה התקרה עכשיו? זה בערך כפול מהתקרה בארה"ב, יותר - אבל לא בדיוק בקנה מידה). פטור ממס על פיצויי פיטורין, קרנות השתלמות. יופי. למה אנשים זה תורם? בהייטק 0 הרבה, בשאר המשק? לא יודע.

hadooper

New member
אין פלא שאצלכם המסים כאלו נמוכים...

הרי אין לכם אוכלי חינם...

&nbsp
לגבי מס רווחי הון המגוחך בארץ, זה בדיוק דוגמא קלאסית למס שמשמש ככלי מוניטרי (שמטרתו המקורית מאז עלה ל25% ב2008, הוא כדי שאזרחי ישראל ישעבדו את עצמם להשקעות נדל"ן במקום להשקיע בבורסה).

vinney

Well-known member
תלוי את מי שואלים...

תשאל רפובליקני מצוי - יגידו לך שאנשים על דמי אבטלה "אוכלי חינם", אנשים שמצפים לביטוח בריאות בר השגה הם "אוכלי חינם", משפחות חד הוריות "אוכלי חינם" (אבל רק אם אלה לא לבנים, לבנים זה בסדר).
&nbsp
זה נכון שלא מפרנסים מגזרים שלמים ש"לומדים תורה" כל היום, אבל גם בארה"ב יש צבא מנופח (אפילו יותר מנופח מישראל, ובארה"ב כולו קבע) וזה עוד בלי שום איום ממשי, גם בארה"ב יש המון תוכניות רווחה (חלקן מוכוונות לעשירים, לא עניים), והמון בזבוז.

ipv6

Member
כמה שאלות על שכר בארה"ב

1. איזה מס משלמים (שולי \ רווחי הון \ משהו אחר) על RSU שהן vested ואני מחליט למכור (נניח שאני מוכר ביום שהן vested)

2. למיטב הבנתי המעסיק ממן ביטוח בריאות, האם העובד משלם מס על זה ?

3. האם יש משהו ששקול לביטוח לאומי מעסיק (בארץ 7.5%) או איזו עלות קבועה שנופלת על המעסיק ומגדילה את עלות השכר?

4. אם יש חדר אוכל\תשלום נפרד על ארוחות, האם העובד משלם עליו מס ?

vinney

Well-known member
תשובות

1. כמו בארץ - זה נחשב משכורת ביום הvest, וההפרש בין מחיר המכירה למחיר הvest זה רווח הון.
&nbsp
2. לא, זה פטור ממס. המעסיק מסבסד, לרוב העובד משתתף בכ20% מהעלות.
&nbsp
3. יש, אם אני זוכר נכון זה 6% לכל צד, ולעובד יש תקרה של 118 אלף בשנה.
&nbsp
4. אני חושב שזה תלוי בכמה מעסיק יכול להוכיח צורך. אני יודע שהמעסיק נוכחי שלי נמצא במלחמה מול רשות המסים על זה עכשיו.

יבגניי34

New member
המספרים ממחשבון חילן עבור ישראל

ושל https://smartasset.com/taxes/california-tax-calculator עבור ארה״ב.

לגבי כל התוספות שציינת - אמת, מיסוי ישיר של עבודה נותן תמונה חלקית מאד של נטל המס, ולשם כך הובא את הנתון השני (שמושפע מאד למשל מהפער במס חברות).

הנקודה שרציתי להעביר היא שהדיכוטומיה כאילו ״ארהב מדינה קפיטליסטית עם שוק חופשי״ ואילו ״ישראל מדינה סוציאליסטית עם מעורבות מוגזמת בשוק הפרטי״, אין לה הרבה עם המציאות.

ipv6

Member
אם תקח את וושינגטון

שבה נמצאת סיאטל, אז על שכר של 150K המס צונח ל28%
לפחות לפי האתר הזה.
http://us.icalculator.info/

מהצד השני על שכר של 45 אלף שקל ברוטו בחודש, אתה תשלם מיסים (הכנסה ביראות וביטוח לאומי) של כ-41%.
כמובן שיש גם השפעה למה ממוסה ועל מה אפשר להזדכות כמו שויני ציין.

למרות שאתה מתעקש להתעלם מזה, גם לעלויות שהמדינה מנחיתה על המעסיק יש השפעה על השכר שלך..

ipv6

Member
וכמובן ששכחתי

את חובת החסיכון לפנסיה שעולה לי ולמעסיק יחד (שוב, לזכור ילדים : יותר עלויות למעסיק פחות כסף לעובד!) והולכת לנשמות הטובות במגדל\הראל\פניקס שאולי עוד 30 שנה יתנו לי משהו מהכסף שלי.

11-12 אחוזים מהשכר שלי (החלק שאני תורם והחלק שהמעסיק נאלץ לתרום במקום לתת לי), כל חודש בתוספת המס כמובן.
לא נכנס "מדד הראשון שלך", לא ברור אם לשני..

יבגניי34

New member
אני את האג׳נדה שלי אמשך לקדם בעוז ובנחישות

והאג׳נדה שלי היא כמובן - לשכנע כל איש, בכל עת, וללא הבדל דת גזע או מין, להתייחס בכבוד ובכובד ראש למספרים, ולהתבונן במידע ללא רגש או ״דיעה״.

במקרה זה - בהנחה שאתה מנסה ״להשוות נטל מס על עבודה בין ישראל לארה״ב״ - אמת היא שפנסיה לא הוכנסה לחישוב במספרים שהבאתי קודם.

האם לדעתך ההשוואה תהיה מדוייקת יותר, אם נכניס את הפרשות החובה לפנסיה (לא חשוב אם של המעסיק או עובד), ונספור אותן בתור מס שהעובד בישראל משלם? האם זה סביר לסווג את הפרשות החובה לפנסיה כמס?

vinney

Well-known member
הפרשות פנסיה זה לא מס

זה נכון שצריך להכריח אנשים לחסוך בשביל העתיד שלהם, אבל יש פה רווח ברור לחברה: האנשים שלא חוסכים הופכים להיות, לעת זקנה, לנטל. אם הם לא יכלו לחסוך במהלך חייהם - אז הנטל הזה מוצדק והחברה צריכה לדאוג להם. אבל אם הם יכלו לחסוך, בחרו שלא, ובמקום זה עשו טיולי סקי פעמיים בחורף - יש פה בעיה.
&nbsp
ההפרשות לפנסיה חוזרות בסוף אלייך ב... פנסיה.

hadooper

New member
אני מודה שסטיתי מן הדיון, אבל חייב לציין

שיש כאן עדיין הפרה מסויימת של חופש הפרט, הגישה הזאת פסולה בעיניי.
אני אישית לא בעד הרעיון שהמדינה כריבון מחליטה עבורי מה לעשות עם הכסף שלי.

ולעניות דעתי, זו גם הסיבה שבארה"ב למשל לא מחייבים זאת בחוק, הרי היום מדובר רק בהפרשה לפנסיה, אבל מחר זה יכול להיות גם משהו אחר בלתי צפוי שייכפה עליי...

אגב, כמדומני, אתה ממילא תמיד יכול להחליט שאתה מעוניין למשוך את הכסף מן הקופה ולנכות ממנו מס, במקום לייעד אותו לקצבה.

ipv6

Member
בישראל יש בעיה תפיסתית

שבמקרה של התנהלות מטומטמת מצד הפרט, הממשלה אחראית לגורלו.

במילים פחות מכובסות, אם לא תכריח אנשים לחסוך לפנסיה, הם יבזבזו את הכל, יגיעו עניים לעת זקנה, תקום צעקת "בושה למדינה!"

ו-2 העשירונים העליונים יצטרכו לפתוח את הארנק..

יצא לראות "מהפיכה במטבח" , תוכנית שבה שף מגיע להציל מסעדות כושלות.
היה שם זוג ילדים שחולמים לפתוח מסעדה וכמובן שאת הניסיון שלהם ממנת הפנסיה של אבא שלהם. כשהם יפסידו את התחתונים שלהם, למה שאני אממן את האבא שנתן OK לחגיגה הזאת? בתמורה אני מתחייב לא לבקש שיממנו אותי כשהילדים שלי ישרפו את הפנסיה שלי בניסיון להיות גורדון רמזי (זה פשוט לא יקרה)
וזה לא מקרה הזוי או לא מייצג.

d70

Well-known member
הממשלה אחראית לטייקונים
התירוץ שפנסיה חובה נוצרה כדי ש"המסכנים" שלא יודעים להתנהל יקבלו "פנסיה" זו הונאה.
המדינה מכריחה אותך לשים חלק מהכסף בחברות פנסיה / ביטוח /פיננסים בידיעה שהמודל הזה פשט את הרגל.

אני קורא לפנסיה "חיסכון שלילי".סכום הכספים הצפוי שתקבל קטן מסכום הכספים שנכנס לפנסיה.

אני אפילו קיבלתי אישור לכך אחרי שהיועץ שלי ניסה להתפתל ולזרוק מסכי עשן כדי לא לענות.

הדרך היחידה לקבל את *כל* הקופה שנחסכה היא להחזיר ציוד לפני גיל פרישה.

למעלה