קומוניזם במיטבו...

nox120

New member
אין לך צל של מושג. הממשלה בארה"ב מוציאה כמעט פי שניים על

על בריאות מאשר ממשלת ישראל (8.3 לעומת 4.8 אחוז מהתמ"ג). זה עוד לפני שמסתכלים על ההוצאה הפרטית שהיא כמעט פי שלושה מאשר בארץ. למרות זאת ישראלים חיים 3.2 שנים יותר מאשר אמריקאים (המדד מספר אחד לאיכות מערכת בריאות).

d70

Well-known member
לגבי המיסים
נכון ,בעולם אידאלי שבו יותר מס->יותר הכנסה זה נכון.אבל בעולם האמיתי דברים עובדים שונה.
לדוגמא בבני ברק חלק ניכר עובדים בשתי עבודות,אחת עם תלוש השנייה בשחור.
תוסיף את ההטבות ואתה רואה שבנטו הם מרויחים לא רע.
דוגמא שנייה מהקצה השני של הסקאלה תמצא את מי שמרוויח טוב ומחזיק רו"ח ויועצי מס שמצליחים להורדי את חבות המס בצורה משמעותית.
יוצא שדווקא מעמד הביניים משלמים הרבה מס ביחס להכנסה.

יבגניי34

New member
נהפוך הוא, שוק חופשי לחלוטין

במקרה יש פה משאב שיש לו מוכר יחיד וקונה יחיד. כנראה לא משתלם לשום שחקן להכנס לשוק בשיווי המשקל הנוכחי. זה חלק מנפלאות היד הנעלמה.

מפריע לך? תקים מפעל שמייצר מגרשים, או תייבא אדמה מסרילנקה, ותמכור במחיר גבוה לרמ״י. היום כל האפשרויות פתוחות.

user32

Well-known member
מנהל
אני לא יודע אם זה נכון מה שנכתב שם

שים לב לניסוח: "הוא עומד עכשיו להזרים בעצמו כסף לאותם הקבלנים". מה שנקרא: או שכן או שלא.

אם נשים רגע בצד את התשלום לקבלנים לדירות רגילות, אני חושב שתוכנית מחיר למשתכן היא טובה כי במקום סתם לתת סובסידיה (בצורה של מחיר נמוך על הקרקע שהמדינה מוכרת, מע"מ אפס או כל קומבינה אחרת) הקבלן מתחייב לא לשלשל את הכסף לכיסו.
אולי יש חריקות ורמאויות כמו בכל בכל פרוייקט ציבורי אבל אני מכיר כמה אנשים שזכו בהגרלות ונמצאים בשלבי בניה מתקדמים ואלה אנשים שכנראה לא היו מגיעים לדירה ללא התוכנית הזו.

יש איזה טרנד להאשים קבלנים. אם מסתכלים על הענף מוצאים שיש רווחיות של אחוזים בודדים, הרבה חברות שהגיעו לחדלות פירעון וקריסה, ובתחום קבלנות הביצוע בכלל המצב קשה. כקבלן בעצמי (בתוכנה כמובן...) אני לא אוהב את ההשתלחויות האלה כי אני מכיר את זה שעובדים או לקוחות מסתכלים עליך כאילו אתה גורף את כל הכסף לכיס.

אתה יודע מה ההוצאות של הקבלנים? כמה הם מרוויחים? ואם קבלן נוהג בBMW משועבדת, מה אכפת לך?

הבעיה לדעתי שהמדינה לא רוצה או פשוט מתקשה או אפילו לא מסוגלת להרים מספיק דירות + תשתיות מתאימות. הקבלן כמו המתווכים הם לא מנהלים את השוק. הם גוזרים את ה5-10% שלהם כך או כך.

hadooper

New member
אחרי קריאה שניה, אולי כדאי להבהיר...

הקבלנים לא מעניינים אותי ומה שהם עושים לגיטימי לחלוטין בעיניי.
קבלן בסך-הכל בונה ומוכר במחיר השוק.
&nbsp
מה שמפריע לי הוא שאני נכפה לממן מענקים לרכישת דירה עבור אזרחים אחרים.
1. כאזרח באופן כללי.
2. כאזרח שאין לו בעצמו דירה ולא רשאי להשתתף באותן הגרלות.
&nbsp
בעיניי מדובר בלא יותר מאשר הפרה בוטה של חופש הפרט שלי וגזילת כספי האישי.

יבגניי34

New member
אבל מה הקשר? אתה תמיד ״מימנת רכישת דירה״ לאחרים כבר 50 שנה

מאיזה כסף מומן סל קליטה עולים, או מגרשים בחצי חינם בפריפריה, או בחינם ממש לאחינו הדרוזים? ולמה אתה לא בוכה ש״ממומן בכספך״ כביש שאינך נוסע בו? טיפול למחלה שאינך חולה בה?

נשמע שלא לחלוטין ירדת לסוף דעתו של הקונספט ״חברה״.

hadooper

New member
סל קליטה גם הוריי קיבלו עם הגירתם ארצה.

כבישים ותשתיות הם שירותים בסיסיים עבור האזרח.
מימון מענק כספי שישמש עבור רכוש של אדם אחר, זה גזל...

הפרבולה

New member
אבל זה קורה הרבה שהמדינה מממנת שרותים וגם רכוש

של קבוצות ספציפיות במדינה. למשל הטבות מס באיזורים מעודפים ( שזה מכביד את שזה נטל המס על אחרים ), למשל סיבוסד של סל התרופות. הנחות בארנונה לזקנים.

למדינה יש אינטרס לסבסד דירות לזוגות צעירים, אחרת הם עלולים לרדת מהארץ , או להזרק לרחוב, הייתה רוצה לראות ברחוב שלך מלא הומלסים על המדרכות מקבצים נדבות ?

hadooper

New member
כן, אני מעדיף לא להחליש את החזקים, מאשר לחזק את החלשים.

זו תפיסה פילוסופית הרבה יותר רחבה.
חיזוק החלשים על חשבון החזקים, מוביל לקריסה כלכלית ומיתון.

לגבי סוגיית הדיור, מה שהיה נהוג לעשות במדינות ליברליות מתוקנות הוא לספק לחלשים דיור ציבורי ולא לממן להם דירה מכספי הציבור.

hadooper

New member
ואגב, אני בטוח שמה שכתבתי אולי נשמע לרבים קטנוני ואנוכי, אבל

&nbsp
תמיד צריך לזכור שהיום מנצלים את כספי המסים שלך עבור מתן מענקים "לגיטימיים" כדי לממן דירות של אחרים, אבל מחר יכולים לנצל את אותם כספי מסים או אחרים גם עבור דברים "לגיטימיים" אחרים...
&nbsp
ואני רומז כאן בפרט גם על יוזמת חוק "מיסוי דירה שלישית" של כחלון. מדובר בחוק פופוליסטי חסר השפעה על השוק, שמתיימר לטפל בביקוש הספקולטיבי לדיור ולשחרר דירות לשוק, אבל בפועל מטפל בקושי ברבע או שמינית ממנו וכל מטרתו הינה הזרמת כספים לקופת המדינה ושימור קולות הבוחרים של מפלגת "כולנו" בבחירות הבאות. שלא לדבר על כך שהוא לא באמת מהווה מס, אלא מעין היטל ("מס גולגולת", כפי שנהוג במשטרים קומוניסטים).
&nbsp
הרי על-פי נתוני היסטוריית הרכישות של דירות להשקעה במהלך העשור האחרון (מאז 2007), בקושי שמינית מהן נרכשו על-ידי משקי בית שכבר היתה ברשותם יותר מדירה אחת טרם הרכישה.
&nbsp
כל היתר הם משקי בית שהיתה ברשותם רק דירה אחת ישנה והתכוונו במקרה הטוב לשפר דיור, אבל מאחר וכספי החסכונות שלהם בפק"מים בבנק כבר הפסיקו לצבור תשואות מאז הנחתת הריבית של פישר ב2007, לא נותרה להם ברירה אלא להמשיך להחזיק בדירתם הישנה ולהשכיר אותה, במקום למוכרה לשוק ובכך גם להנות מתנאי מימון עם הריבית הנמוכה בהיסטוריה.
&nbsp
בקיצור, זהו רוב רובו של הביקוש הספקולטיבי לדיור כיום, משקי בית עם 2 דירות לכל היותר, שהיו אמורים להיות משפרי דיור אבל הפכו למשקיעים "בעל כורחם", עליהם המיסוי הזה לא יחול במידה והחוק יעבור.
&nbsp
בשורה התחתונה, מה שצריך להטריד אותך באמת כאזרח בכל הסיפור הזה, כאשר ישנו פופוליזם שמגיע לרמות כאלה, איפה נמצא הגבול?
&nbsp
האם אינך חושש שמחר ינסו לחוקק חוק כזה או אחר שיגזול את כספך והונך באמצעים אחרים?

Grosseto

New member
אין ספק שעיוות מהסוג הזה גורם לבריחת מוחות

אבל אם אתה לא יכול/רוצה לברוח, תחסוך ותשלם כמה שפחות מיסים (למעט מס הכנסה), ותתן בראש כשהבועה תתנפץ.
&nbsp
וחוץ מזה הדירות של המחיר למשתכן הזה איכות על הפנים

למעלה