Tenere 660 רכיבה בכביש

מיכהWR

New member
דן כמה שהתאפקתי

להפוך את הדיון לאישי, יש גבול לכל תעלול.
הפוסט הזה הוציא אותך מאוד מאוד גרוע כ'מכוון מנועים וותיק'.
מילא שאתה לא יודע משהו או שאתה זורק טענה לא ממש מבוססת פה ושם, כולנו אנושיים.
אבל זה שאתה לא מצליח להבין הסבר טכני פשוט או להודות בטעות זה כבר בעיה הרבה יותר עמוקה.

DAN TAL

New member
ראה תגובה מעליך.

ראה את עצמך ממוען אליה.

וכדי לחדד.
אתה אישית,העלית פעם אופנוע על דיינו?
כל מה שקראת ולמדת מקריאה בשרשור הזה,אני יודע כבר עשרות שנים.
לא העלית גרף דיינו אחד או כל חומר אחר,שלא קראתי וחקרתי כבר בעבר.
אז רד חפה בענין.
כי לך אין מה ללמד אותי.
תגיד תודה,שבזכות האיתגורים האלו,נאלצת ללמוד חומר ,שמעולם לא היית מגיע אליו.

ןעדיין יש לך כמה שאלות שהעלתי בתגובתי לאניגו,שאתה מוזמן לענות עליהם.
וכשתענה נכון,נוכל סוף סוף לסיים את הסאגה הזו,כשאתה יודע איך מנוע עובד.

enigo

New member
תגיד, וללמד את הבחור שמייצר גנרטורים כבר סיימת?

חבל שיהירות היא לא מים, היית יכול למלא את הכנרת בדקה עם היהירות שנוטפת ממך.
בינתיים, מכל הידע האדיר שלך, מאלפי שעות עבודה על טרקטורים ומאות שעות דיינו, טעית לחלוטין בנושא הטרקטורים והאם הם עובדים בשיא המומנט (הם לא), ואתה מבלבל לחלוטין בין תגובות רגעיות למצב יציב של מצערת מלאה (ולכן מביא כל הזמן דוגמאות של בוגים ופתיחות מצערת חדות).
יש לך ידע מעשי, אין ספק. אבל גם לימאים שחשבו שכדור הארץ שטוח היה המון ידע מעשי. זה לא מנע מהם לטעות לחלוטין בהבנת המציאות.

DAN TAL

New member
או ,בקשקוש

הזה,הבהרת הייטב שאין לך ממש מה לומר.

כי הקביעות שאלו הדברים שטענתי בשרשור הזה פשוט מצוצות מן האצבע.

חוץ מזה,
כמה השאלות שהצגתי בפניך באחת מהתגובות הנכונות,מבהירות הייטב שאני שוחה מצוין בחומר ומעבר לכל זה,שגם אתה יודע,שכל מה שעשיתי במשך כל השנים במכונאות,לא יכול להתבצע בלי להבין הייטב את הצד התיאורתי.

אז חאלס עם קשקושי הימאים וכדור הארץ...

enigo

New member
בא נראה את הדברים שאמרת בשרשור הזה

1. שאתה לא מאמין שבנאדם שמתכנן ובונה גנרטורים יכול ללמד אותך משהו על גנרטורים, כי הפעלת פעם גנרטור באפריקה.
2. שטרקטורים עובדים בשיא המומנט, ומשיגים אותו במצערת חלקית, ושאלו הוראות היצרן. ואז התברר ששיא המומנט מושג בכלל בסל"ד אחר לחלוטין, בעוד הסל"ד שאתה דיברת עליו קרוב בכלל לשיא ההספק של הטרקטור.
3. תהית איך מנוע יכול לעבור את סל"ד שיא ההספק במצערת חלקית.
וכל אלו רק דברים מהזכרון. היו עוד הרבה פנינים לאורך הדיון - כולל הבלבול המתמשך בין סל"ד עבודה יעיל לשיא מומנט ושיא הספק, וההתעקשות לא להודות ששיא המומנט מושג במצערת פתוחה עד העצר (עד ממש עכשיו) - שכולם מוכיחים שגם אם יש לך הרבה ידע באיך לכוון מנוע נתון, הרי שיש סימני שאלה רציניים מאוד לגבי ההבנה שלך ברמה התאורטית.
את זה עשית במו ידיך ומקלדתך, ולא רק לדעתי. אני בטוח שתפטור את זה ב"כולכם בורים שאין לכם מושג, ולעולם לא תגיעו לקרסולי ולכן לא תוכלו אפילו להתחיל להבין את נשגבות האמיתות המוחלטות שאני זורק לכם רמזים עליהן מדי פעם". אבל זה בסדר, זה מה שאתה עושה כל פעם שאתה מסתבך בדיון ומתנגש חזיתית בעובדות. אנחנו כבר רגילים.

DAN TAL

New member
מענין איך אתה אומר

את זה,כשכבר ב 94,כשהעלתי בפעם הראשונה אופנוע דיינו,תפעלתי את ידית המצערת בדיוק לפי הספר.
שזה במנצערת פתוחה ....
אז מה,שחכתי מאז?

וכו וכו.

מה שאתה לא מצליח להבין.
זה שאני מעלה תהיות ואתה לא עונה עליהן.
אף פעם.
בשום שרשור.

enigo

New member
יש לך דרך מעניינת להעלות תהיות - להגיד משהו לא נכון

ולחכות לתגובה זו לא ממש "תהיה".
יש לך שאלה? אתה רוצה לאתגר מישהו בשאלה מחידון התנ"ך העולמי או סתם טריוויה? שאל. אף אחד לא עוצר אותך. אבל בינתיים לא ראיתי אותך עושה את זה.

DAN TAL

New member
MF 8670

Max Torque Nm @ Engine rpm
965 lb-ft @ 1500

Economy PTO, 540 or 1000 rpm @ Engine rpm
1598 rpm

enigo

New member
שמת לב שבהגדרה אחת כתוב "שיא מומנט"

ובשניה כתוב "חסכוני"?
אגב, שמת לב ששניהם רחוקים מאוד מ-2000 סל"ד?

DAN TAL

New member
שמתי לב

אבל גם שמתי לב ש הPTO מוציא את המהירות הנדרשת,בשיא המונט של המנוע.

enigo

New member
סבבה.

איך זה בדיוק קשור לדיון - או תומך בטענה כלשהי שהעלית במהלך הדיון הזה?

מיכהWR

New member
זה מה שעצוב בסיפור

הזה שאני בכל זאת יכול ללמד אותך משהו, עם כל הנסיון המעשי שלך.
בוא נחדד, כי באמת נאמרו כאן הרבה דברים - להלן שני ציטוטים נבחרים שלך:
1. "בכל מקרה, ביצועי מנוע קשורים בעקרון לסל"ד ולא למצב מצערת".
2. "אתה (אניגו) כתבת שאת שיא המומנט מקבלים רק עם מצערת פתוחה לגמרי ואני אמרתי לך,שלא נכון. הבאתי כדוגמה מכונות מומנט,כמו טרקטורים,שלא מפעילים אותם אף פעם על מצערת פתוחה לגמרי,גם כשהם חייבים את כל הררי המומנט שהם מסוגלים להפיק".

ושתי האמירות האלה פשוט לא נכונות:
1. המומנט שמוציא המנוע קשור קשר הדוק למצב המצערת.
2. טרקטור לא מוציא את שיא המומנט המומנט שלו רק בגלל שקבעת אותו על 2000 סל"ד. הוא מוציא כמה מומנט שצריך על מנת להשאר ב2000 סל"ד, שזה ב99% מהמקרים פחות משיא המומנט שלו.
ותחסוך מאיתנו את איזכור הנסיון שלך, אתה רק כורה את הבור עמוק יותר.

מיכהWR

New member
המשך לסעיף 2

ואם לא היה ברור, אז מצב המצערת משתנה לפי כמות המומנט שנדרשת מהמנוע על מנת לא לרדת מ2000 סל"ד, ואם יש צורך בשיא המומנט אז המצערת תגיע למקסימום.

enigo

New member
כל הכבוד לך על הסבלנות לחפש ציטוטים

גם מה-SAE וגם כאן בשרשור. זה חזק יותר, ללא ספק - אבל פשוט אין לי סבלנות.
מעניין אם גם לך הוא יגיד שהוא רק "העלה תהיות" ורצה "לאתגר את החשיבה שלך מחוץ לקופסה".
תאמין לי, היה יכול להיות יופי של פוליטיקאי. פשוט בזבוז...

DAN TAL

New member
המומנט

המומנט לא קשר הדוק למצב המצערת?
לגבי סעיף 2,קצת לא ברור לי מה הנקודה שלך.
הטרקטור מוציא ב 2000 סל"ד כמה שהוא מסוגל להוציא ואם הוא לא מצליח לשמור על הסל"ד,אז הוא מפסיד עוד מומנט וכוח...

enigo

New member
אבל אתה אמרת שתפוקת המנוע קשורה לסל"ד, לא למצב

המצערת (בציטוט שמיכה הביא).
אז עכשיו אתה מכיר בזה שתפוקת המנוע קשורה למצב המצערת בסל"ד נתון? יפה. זו התקדמות.
גם הודית בסוף ששיא המומנט מושג במצערת פתוחה עד העצר - גם זו התקדמות.

DRZיוגי

New member
מצב המצערת הוא כבר מזמן

תלוי אך ורק במחשב ניהול המנוע.בכול אופנוע כביש מוזרק ה 15 שנה האחרונות יש מצערת נוספת במניפולד מחוברת למנוע חשמלי שקובעת את כמות האויר בהתאם ליעילות השרפה ולא בהכרח למה שרוצה הרוכב.בנוסף ישנו גם פרפר בסעפת הפליטה שעובד במקביל ודואג לשמירת המומנט בסלד הנמוך.
מה שהיה נכון בימי הקרבורטור והגובנר זה כבר מזמן לא רלוונטי,צריכת הדלק והמומנט השתפרו בעשרות אחוזים מאז.

enigo

New member
המצערת החשמלית לא מתעלמת מפקודות הנהג

לא יהיה מצב שבו הנהג/רוכב לוחץ על המצערת עד הסוף, והמחשב יחליט שהוא פותח רק חצי מצערת. עובדה שגם במכוניות/אופנועים מודרניים אתה יכול לגרום למנוע לדפוק ולהשתגע מפתיחת מצערת מלאה בסל"ד נמוך בהילוך גבוה.
המצערת האלקטרונית תעגל פעולות חדות מדי, למשל, זה כן - אבל לא תחליט פתאום שהיא נשארת בחצי מצערת למרות מה שהנהג דורש.
פרפר בסעפת הפליטה היה גם בימי הקרבורטורים, ראה ערך EXUP. אין קשר לדיון.
שורה תחתונה, בנוגע לשאלה שפתחה את הדיון הזה - שיא מומנט מתקבל במצערת פתוחה לחלוטין. פר הגדרה.

DAN TAL

New member
אתה בטוח

בזה שגם במצערות שמופעלות חשמלית דרך המחשב זה נכון?

למעלה