Tenere 660 רכיבה בכביש

a c t i v e X

New member
סחטיין עליך

איזו חריצות
 

DAN TAL

New member
אבל מיכה אתה טועה!

במנועי דיזל של טרקטורים (לפחות האלו שאני מכיר מהעבר,לא בדקתי את אלו החדישים,אבל לדעתי זה לא השתנה בתחום הזה),אין פרפר או מגופה מכל סוג.
המצערת קובעת רק את כמות הדלק הנכנסת ובמנועים עם המשאבות המכניות,היא אפילו כמעט ולא משנה את כמות הדלק.

אז איך פתיחת מצערת תשפיע,חוץ מלהזיק,ע"י כך שתכנס תערובת שלא נשרפת כמו שצריך...?
 

מיכהWR

New member
אולי בעצם מקור אי ההבנה הוא הווסת?

בטרקטורים (כמו בגנרטורים) אתה רוצה לשמור על סל"ד קבוע תחת עומס משתנה.
כדי לפטור את הנהג מהצורך לשנות כל הזמן את מצב המצערת בהתאם לשינוי בעומס, "ידית המצערת" בעצם לא שולטת במצערת כי אם בווסת (Governor) צנטריפוגלי שדואג לפתוח מצערת בירידת סל"ד ולסגור מצערת בעליית סל"ד, סביב הנקודה אותה בחר הנהג.
מבחינתך כנהג קבעת את הידית על 2000סל"ד וזהו - הגעת לעליה? הווסת יפתח את המצערת בעצמו ויוסיף מומנט למנוע כך שהסל"ד והמהירות יישמרו - אתה כנהג רק שומע את המנוע מתאמץ יותר, בלי לשנות סל"ד.
ובסיטואציה הזו, אם באמת תדחוף את הידית עד סוף המהלך המנוע ינסה לעלות בסל"ד, יגיע לתחום הלא יעיל מעל 2100סל"ד ויאבד כח.
להלן ציור של ווסת וקרבורטור כאלה (הווסת זה התחתון בין השניים), וגם לינק לתאור מפורט יותר של מה שכתבתי כאן.
http://www.farmcollector.com/equipment/engine-governors-zmhz12sepzbea.aspx?PageId=1

 

DAN TAL

New member
המכניזם הזה מוכר.

אבל זו עדיין לא מגופה ואת כמות האוויר הנכנסת,קובעת רק יכולת היניקה של המנוע.
לכן,הגוברנור הזה לא יכול להכניס את אותה כמות הדלק,שיכול היה להכניס,אילו המנוע היה מעלה סל"ד.
כלומר,כדי להשאיר את המנוע על הסל"ד הרצוי,הגוברנור מתוכנן לספק כמות קטנה נוספת של דלק בלבד.

בגלל כל האמור לעיל,אני לא רואה מצב,בו ניתן להרוויח מומנט במנוע במאמץ מקסימלי,בסל"ד הנכון עפ"י דיאגרמת המומנט\הספק, (ונגזרת מכך מצב מצערת שאינה פתוחה עד הסוף אך פתוחה במידה מספקת כדי להיות בתחום המקסימלי של עקומות ההספק והמומנט) ע"י פתיחת מצערת במלואה.
נהפוך הוא.אני רואה מצב בו עודף דלק לא שרוף ותת לחץ (במנועי בנזין עם מגופה) כתוצאה מפתח יניקה גדול מדי (עקב מצערת\מגופה פתוחה מדי),יגרום לירידה בביצועים.

חוץ מזה,ששוב.טרקטורים בודקעם עם מכשיר מדידה המתחבר ל PTO כשה PTO מסתובב על 5420 סל"ד שזה תמיד סביב ה 2000 סל"ד,עם מצערת פתוחה שלא במלואה.
קרוב למלואה,בכל זאת מדברים על מנועים שהמערכת מאפשרת להם לעבוד במצערת פתוחה לגמרי,עד לכ-2300\2400 סל"ד,
כך שב 2000 סל"ד,עם עומס על המנוע,זה די קרוב למצערת מלאה,אבל בכל זאת,לא מלאה.
 

enigo

New member
קרא שוב את ההגדרה שקובעת איך בודקים הספק ומומנט במנוע דיזל

יש התיחסות מפורשת לעניין. ואף אחד לא דיבר על מגופה או פרפר עד עכשיו חוץ ממך. דיברו על מצערת.
ואם תקרא שוב את ההגדרה, תגלה שההספק והמומנט נמדדים תחת מצערת מלאה. וכדי לחסוך לך את החיפוש, הנה הציטוט:
and at a fixed full-load fuel injection pump setting for CI engines
&nbsp
אף אחד לא דיבר על תחום יעיל - חוץ ממך.
אף אחד לא דיבר על עבודה לאורך שעות - חוץ ממך.
כולם דיברו (או ליתר דיוק ניסו לדבר) על איך נמדד נתון שיא המומנט - חוץ ממך.
 

DAN TAL

New member
תנאי הבעירה

משתנים,בין מנוע עם מערכת יניקה שתלויה במגופה לבין מערכת יניקה (הזרקה) ללא מגופה.
ולכן סביר להניח שיש שוני בין הביצועים של שני סוגי המנועים,בהקשר של מצערת פתוחה לגמרי ,או חלקית .
לכן לא כל מה שנכון למנוע בנזין (עם מגופה),נכון למנוע דיזל (ללא מגופה).

הרי אנחנו מכירים את תופעת ה'חניקה',כמנוע בנזין עובד עם מגופה פתוחה לגמרי,כשהוא לא נמצא בסל"ד המתאים.

לא ברור איך נין להשיג במצב הזה,את מיטב הביצועים...
 

a c t i v e X

New member
הטכנולוגיה שמלווה את מנוע הבעירה לא רלוונטית דן

הבעייתיות של קרבורטור ממש ממש לא רלוונטית למנוע עצמו
המנוע, כמנוע מתוכנן בצורה מסויימת. זה ששידכו לו אלמנט אספקת דלק לא מושלם, לא קשורה למאפייני המנוע וטווחי הפעולה שלו
 

DAN TAL

New member
בטח שכן.תפתח מצערת מלאה

בהילוך חמישי,בסל"ד נמוך מדי ותקבל נפילה בכל הערכים של ההספקים והמומנטים.

איך תקבל נתונים מיטביים.?
 

enigo

New member
לא נכון אפילו ב-306 העתיקה שלי, עם מערכת הזרקה פרימיטיבית

שים פול גז ב-1500 סל"ד, אפילו ב-1000 - ותקבל תאוצה. חלשה בהרבה מאשר בסל"ד גבוה יותר, כמובן - אבל בפירוש תקבל יותר מומנט.
&nbsp
 

DAN TAL

New member
אז למה מנועים מסוגלים לעבור את

היעיל שלהם ולהגיע תחום בו הערכים נופלים ועדיין להעלות סל"ד?
 

enigo

New member
מה זאת אומרת "למה"?

מאותה סיבה שהם מסוגלים לעבוד מתחת לתחום הכי יעיל שלהם.
אם אין עליהם עומס, או עומס נמוך מאוד, הרי שגם אחרי שהמומנט מתחיל לרדת בחדות, עדיין הוא מספיק כדי להמשיך ולהאיץ את הבוכנות. אתה אמיתי?
&nbsp
 

DAN TAL

New member
יודע איך קובעים

אם דיזה ראשית קטנה מדי בשיטות של מוסך בלי דיינו?

הילוך הגבוה ביותר,מצערת פתוחה לגמרי ומנוע בסל"ד מקסימלי שמתקבל.
אם ב 10% האחרונים של תנועת המצערת,המנוע נבלם וכשחוזרים מפתיחה מלאה לסביב ה 90% מצערת,המנוע מתאושש,אתה יודע שאתה עם דיזה ראשית קטנה מדי.
כלומר.
במקרה כזה,מצערת פתוחה אמנם יצרה עומס מלא אבל הביצועים ירדו,כלומר אתה נמצא מעבר לשיאו של המנוע ולכן אין טעם במצב הזה לבדיקה.

מסקנה:
מצערת פתוחה וקבלת נתונים מירביים,זה ענין יחסי.
יחס בין פתיחת המצערת לסל"ד.
מה עוד?
גודל קרבורטור לדוגמה.
מנוע עם נפח נתון,עובד עם קרבורטור קטן ופעם עם קרבורטור גדול יותר.
האם בשילוב עם הקרבורטור הקטן במצערת פתוחה לגמרי,יתקבל אותו נתון מומנט,כמו עם שילוב של אותו המנוע עם קרבורטור גדול יותר,אבל פתוח חלקית, במידה כזו,ששווה לפתיחה מלאה בקרבורטור הקטן?

הבעיה:
שאין לכם את הידע והנסיון המעשי,לשלב עם יכולת הקריאה והשינון,כדי להשלים את החסר ו\או את החומר הנסתר בין שורות הדיאגרמות.

וכאן שורש הבעיה בכל הויכוחים בפורום הזה.
 

enigo

New member
אז מה שאתה אומר זה, שכשהמנוע תקול - ודיזה קטנה מדי זו

תקלה - אז הוא לא עובד טוב? וואי... איזו הפתעה.
אגב, גם אם אחת הבוכנות שבורות הוא לא יעבוד טוב במצערת פתוחה. אז מה?
כשקרבורטור גדול פתוח חלקית לא מקבלים את אותם מאפייני זרימה בסעפת היניקה, את אותו אפקט וונטורי בקרבורטור ולכן גם לא את אותה כמות דלק ואת אותה איכות ערבול כמו עם קרבורטור קטן. ולכן המנוע יתפקד שונה.
הבעיה:
אתה, כמו מכונאים רבים אחרים, רואה את התוצאה הסופית ומנסה ממנה להבין מה הגורמים. עניין אנושי מאוד, שהבעיה איתו היא שהרבה פעמים מוביל למסקנות מוטעות (מכיר את הבדיחה על זה שזבוב בלי כנפיים לא שומע?). אתה לוקח דוגמאות של מנועים לא תקינים, של מצבים רגעיים בשניה שאחרי פתיחה חדה של המצערת וכן הלאה, ומהם מנסה להסיק על הכלל.
זה לא עובד ככה, ולא משנה כמה תרצה שהניסיון המעשי שלך ימחק את העובדות. והעובדות פשוטות - הספק מירבי ומומנט מירבי נמדדים עם מצערת מלאה.
 

DAN TAL

New member
ואתה מנסה להשיב

בלי להבין לאן זה הולך.
אפילו תגובה אחת שלך,לא מנסה להסביר בכלל או לפחות מנסה לאתגר את מה שאתה קורא בדיאגרמות או בספרות ואת הידיעה האקסיומית כביכול,שמומנט מירבי,משיגים רק עם מצערת פתוחה לחלוטין.

נתתי לך כבר לא מעט דוגמאות למצבים בהם זה פשוט לא נכון .
הלכתי הלאה וכתבתי לך שהענין יחסי וגם משם לא לקחת את זה לאיתגור האקסיומה שלך.

לפחות כמוך,אני צפיתי בסרטי מדידות דיינו,קראתי ספרות בנושא.
גם שמתי אופנועים על דיינו.
לפחות כמוך,קראתי את כל הפסקאות וההוראות על הכביכול מצערת פתוחה ...
ועדיין,כל תגובותי בשרשור הזה,מאתגרות את הענין הזה ואתה לא נענה לאתגר להסביר את התופעה,אתה רק ממשיך עם הידיעה ש'ככה זה וזהו'.

האם לא תהית,האם מצערת פתוחה מדי,על סל"ד לא מתאים,מול פתיחה יחסית ומדודה של המצערת אל סל"ד,
לא יוצרת את התופעה של שפיכת דלי נפט שלם על מדורה,מול מזיגה של כמויות מדודות למדורה?
דלי שלם של נפט יכבה את המדורה וכמות מדודה תלבה את האש.

לגבי מאיידים בגדלים שונים אבל עם פתיחה יחסית שווה על מנועים עם נפח זהה:
אתה בטוח בתשובתך?
ואם נתקין מנתב זרימת אוויר בצד היניקה של המאייד POWER NOW,
תגובתם תהיה שווה?
או שתשובתך אבסולוטית בכל מצב...

אם אתה יודע כל כך טוב למצוא חומר.
בוא בבקשה,תלמד אותנו ,איך נוצר המומנט על גל-הארכובה.
מה יש בפתיחת המצערת,שיוצר לחץ על הבוכנות ויוצר מומנט...
מה קורה בתא השריפה,בכמויות שונות של אוויר ו\או תערובת.
איך האפקט הוונטורי,מושפע ממצבי פתיחה שונים של המצערת.
מה הלחצים הברומטרים בתא השריפה,בהתאם למצב המצערת?
וכו' וכו'.

אם היית מראה סימנים של תהיות ושאלות,לא היינו בכלל מתווכחים.היינו מחליפים דעות.
 

enigo

New member
אז שוב חזרנו לזה שאתה מחליט שבעצם אתה מנהל דיון על משהו

שונה ממה שכולם מדברים עליו.
אתה מדבר על תגובות מצערת, על מצבים רגעיים, משתנים, שלא קשורים בכלל לנושא המומנט המירבי - ומסרב להבין שזה בכלל לא הדיון.
אפשר לנהל דיון לגבי ה"מה קורה, איך קורה ולמה קורה" - רק שזה לא הדיון כרגע. רוצה לפתוח דיון בנושא? סבבה. בוא נסגור את זה - בהצהרה שלך שאכן, מומנט מירבי נקבע, פר הגדרה, במצערת פתוחה לרווחה - ונפתח שרשור אחר על המה והאיך.
אבל בדבר אחד אתה טועה - לא הבאת שום דוגמא לכך שיש מקרים שבהם מומנט מירבי מושג במצערת שאינה פתוחה לרווחה. דוגמאת הטרקטורים שבה פתחת ודבקת בה במשך רוב הדיון פשוט לא רלוונטית, כי אתה טועה בהנחת המוצא שלך שהטרקטור עובד במומנט השיא שלו (בהנחה שאתה לא מתווכח עם היצרן עצמו לגבי הנקודה בה מופק שיא המומנט). ומכיוון שהוא לא עובד בשיא המומנט, אז גם הטיעון שהוא משיג את השיא הזה במצערת חלקית אינו נכון.
אחר כך עברת לתת דוגמאות מתחום התגובות הרגעיות, המצבים הלא יציבים שבמעבר ממצערת סגורה לפתוחה, למשל. אלא שגם אלו אינן רלבנטיות לדיון, משום שהן אינן נוגעות לעניין מומנט השיא.
רוצה לנהל דיון על השפעת פתיחת המצערת על התערובת בתא השריפה, פיזור הדלק, קירור התערובת בעקבות התאדות הדלק, השפעת אורך סעפת היניקה ושאר ירקות (או במילים אחרות, רוצה לנסות להכיל חצי מתורת תכנון המנועים בשרשור בפורום)? סבבה. בדיון אחר.
 

DAN TAL

New member
עד כה שאני זוכר

לא כתבתי בשום מקום בשרשור הזה,שלא מודדים על דיינו עם מצערת פתוחה לרווחה.
(חוץ מכמה מדידות מבצעים ב PTO ב 540 סל"ד,שזה תמיד 2000 סל"ד במנוע)

מה שהדליק אותי בהתחלה,היה הקביעה המוחלטת שלך,שחייבים לפתוח מצערת לגמרי,כדי לקבל או למדוד (אני כבר לא זוכר ולא בא לי לחפש בתחילת השרשור)
כשאנחנו יודעים הייטב,שיש לא מעט מקרים בהם מצערת פתוחה לגמרי,מפחיתה ביצועים.
 

enigo

New member
בעיות זכרון זו בעיה. כדאי לטפל בזה.

אמרתי ששיא מומנט נמדד במצערת פתוחה לחלוטין. כמה שלא תתפתל, זו עובדה שלא ניתן לחלוק עליה. פשוט ככה מוגדרת הבדיקה. אז לא ברור מה בדיוק הדליק אותך, חוץ אולי מהמחשבה שזיהית הזדמנות לנסות ולהתנשא על מישהו. אעפס, בכל הפעמים האחרונות שניסית את זה עלי - זה לא ממש עבד לך (זוכר את דיון המתלים? כשבהתנשאות שלחת אולי לבדוק ולראות שמפתחי הלינק רצו להגדיל מהלך, והתברר שטעית לחלוטין?).
אגב, באתר הטרקטורים שהבאתי אליו לינק, יש גם מדידות הספק ב-PTO - זה לא מדידות הספק במנוע, אלא נתון אחר. זה נתון הכח שהוא מספק ל-PTO, לא יותר, לא פחות. מוזר שאתה לא מבדיל בין השניים.
ואגב, רק כדי לא להשאיר עוד טעות שלך באוויר בלי תגובה - במנוע שמתוכנן כמו שצריך (כדי שלא תביא דוגמאות של מנוע 50 סמ"ק עם קרבורטור 40 מ"מ עם דיזה של מכסחת דשא), הביצועים הטובים ביותר, בתחום העבודה של המנוע, מתקבלים במצערת פתוחה לחלוטין. יכול להיות שברגע הפתיחה, אם זו מבוצעת בחדות, המנוע יגמגם או אפילו יכבה. אבל זה לא משנה את העובדה שאת מקסימום הכח בסל"ד נתון תקבל במצערת פתוחה לחלוטין (כדי שלא תתחיל שוב לדבר על סל"ד מעבר לשיא ההספק ושאר דברים לא קשורים).
&nbsp
 

DAN TAL

New member
יש לך נטיה

להחליט עבורי,על מה אני מדבר.

כל עוד לא התחלתי את השרשור,אני יכול להכנס אליו באיזה שלב שמתאים לי ולדבר על איזה נושאים והסתעפויות מהנושאים בשרשור.

כשזה לא הולך בכיוון שלך מתאים,אתה קורא לזה התפתלויות.
בכל השרשורים האלו,כולל זה שהזכרת,אני תמיד מעלה נקודות,שהן מחוץ לקופסאות שאתה קורא או משנן .
זה מבלבל אותך ויוצר ויכוחי סרק.


בהם אתה מתעקש על הכתוב ,אבל לעולם לא מאתגר את המשרשרים.
כך בשרשור ההוא על המתלים וכך גם עכשיו.

בסופו של ענין,גם בויכוח ההוא על המתלים,אם תיקח את התגובות האחרונות,אתה הבנת לגמרי,שאני מבין מצוין עד הסוף,כל תנועה של המתלה ולמה ואיך.
(כשדיברנו על המתלה הקדמי).

כמו גם עכשיו.אתה יודע שכדי לשאול שאלות כמו אלו שביקשתי ממך התייחסות אליהן,(תהליכים בתא השריפה וכו') צריך להבין הייטב את החומר.

זה פשוט לא מתחבר לך עם צורת השרשור שלך והצורך שלך להיות דומיננטי בשרשור.
 

enigo

New member
הו - הנה עוד נקודה שבה אתה טועה

אתה לא יכול להכנס לדיון על א', ולהגיד למישהו שהוא טועה - כשאתה בכלל מדבר על משהו אחר.
במתלים אמרת לי שאני טועה כשאני אומר שהלינק לא פותח בשביל מהלך מתלה - אבל בעצם אתה זה שטעית. הלינק לא פותח בשביל מהלך מתלה, אלא בשביל פרוגרסיביות. כשזה הוכח לך מעבר לכל ספק, כך שאפילו אתה לא יכולת להתכחש לזה שטעית, במקום להגיד "וואלה, צודקים. טעות שלי", התחלת להתפתל ולהגיד שבעצם התכוונת לזה, ולהוא, ולהם, ועוד ועוד. מאתגר? אולי את הסבלנות, בטח לא את המחשבה.
בדיון הזה שוב, אמרת שאני טועה כשאני אומר ששיא המומנט מתקבל במצערת מלאה - והבאת דוגמא על טרקטורים בסל"ד עבודה יעיל, כשמהתגובות שלך נראה בבירור שאתה לא מבין את ההבדל, או בכלל מכיר בזה שיש הבדל. גם כאן, אחרי שהוכח לך - שוב ושוב ושוב - שאתה טועה. התחלת פתאום להגיד שבכלל דיברת על משהו אחר, וזה לא זה, ורק רצית לאתגר ושבעצם אתה יודע הכי טוב בעולם, כי פעם הפעלת טרקטור, וגם גנרטור...
&nbsp
זה אולי עובד על איזה פלאח מהעמק, כל ה"רמזים" על כמה אתה מבין, ומנוסה וחכם ויודע כל. אבל לפעמים זה לא עובד. מה לעשות - קורה.
ויש הבדל גדול בין לדעת לרמוז שאלות לבין לדעת את התשובות. בשרשור הזה - בדיוק כמו בשרשור המתלים - אמרת כל כך הרבה שטויות לאורך הדרך, שדי קשה להאמין אחרי זה שאתה באמת יודע את הבסיס, שלא לדבר על השלבים המתקדמים. בדיוק כמו שזה שאני יודע להגיד "סיבוכים ויראליים של דלקת ראות חיידקית" לא אומר שאני יודע מה המנגנון שגורם לזה, או אפילו מה בדיוק ההבדל בין וירוס לחיידק.
בקיצור, כמו שכבר אמרתי - בא לך לפתוח דיון על הדברים שמשפיעים על אופן ויעילות הבעירה והעבודה של מנוע בוכנה? בכיף. נשמע לי אחלה דיון. אבל רק בתנאי ששם אתה מבטיח להפסיק לנסות להוכיח לכל העולם כמה אתה חכם ומנוסה, ופשוט מנהל דיון. אחרת, בדיוק כמו כאן ובמתלים, אתה סתם מבזבז את הזמן ולא תורם כלום.
 
למעלה