Tenere 660 רכיבה בכביש

מיכהWR

New member
האמת שעניין אותי הקשר בין מצב המצערת

למומנט וחיפשתי קצת כדי לאשש את תחושת הבטן שלי - מצ"ב שני גרפים שמצאתי.
הגרף התלת ממדי מראה את הקשר בין מצב המצערת, הסל"ד והמומנט.
הגרף הדו ממדי מראה את הקשר בין מצב המצערת וההספק בסל"ד נתון של 8000 (בסל"ד נתון יש יחס ישר בין ההספק והמומנט - היינו הך הם).
כך ששני הגרפים מראים שבכל סל"ד נתון המומנט גדל (גם אם לא באופן ליניארי) ככל שהמצערת נפתחת, ומגיע לשיא כאשר המצערת פתוחה לחלוטין.
חשוב עם זאת לציין שלקראת סוף הפתיחה העליה במומנט דועכת בצורה אסימפטוטית, ובהחלט ניתן לדמיין מצב בו כמעט לא מרגישים את השיפור במומנט.
הנה המקורות של הגרפים, נראים אתרים אמינים למדי:
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5935270-UnOfficial-Eurodyne-Maestro-Tuning-Handbook
http://www.optimumg.com/technical/it-is-all-about-horsepower-or-is-it/

enigo

New member
עזוב, וותר. גם אם אלוהים בכבודו ובעצמו ירד ויסביר לדנטל שהוא

מתעקש לערבב מין שבאינו מינו, ושאין קשר בין סל"ד עבודה מומלץ בטרקטורים לבין שיא מומנט, ושלא יכול להיות שיצרני טרקטורים התקינו עוד מהלך מצערת סתם בשביל הכיף - הוא ישאר בשלו. הרי מתי אלוהים עבד בפעם האחרונה על טרקטורים?
ואם אלוהים יראה לו קטעי וידאו ביוטיוב שמוכיחים עשרים שנות עבודה רצופה על טרקטורים, דנטל יגיד שאלוהים בכלל לא הבין על מה הוא מדבר - הוא החליט שנושא הדיון לא מעניין, ולכן פנה לחקור את הליבה של האמת, ולכן מדבר על משהו אחר.
עזוב. לא תקבל ממנו תשובה פשוט כי הנתיב העצבי אצלו במוח שאמור להיות אחראי להכרה בטעות נחסם לפני שנים, ומושבת מאז.
דנטל הוא גרסה ישראלית לצ'אק נוריס - אם המציאות לא מסתדרת עם מה שדנטל אומר, סימן שהמציאות טועה.

מיכהWR

New member
אני נאלץ להסכים. אגב שים לב

שחראתפוז קוצץ לאחרונה את הכותרות

DAN TAL

New member
ועוד אגב אחד,

עבודת PTO,זו העבודה הקשה ביותר לטרקטור.
החיבור ישיר למנוע (דרך גיר) ואין החלקת גלגלים.
יש שתי מהירויות מקובלות בכלים מופעלי PTO
1000 סל"ד ו 540 סל"ד.
בוררים בין שתיהן ע"י גיר.
לרוב עובדים עם ה 540. מעולם לא נתקלתי בכלי בו משתמשים ב 1000 סל"ד.

ב-540,בכל הטרקטורים שאני מכיר (עד אמצע שנות ה-90),זה תמיד סביב ה-2000 סל"ד מנוע.
וזה מדוע?
מכיוון שאז המנוע עובד הכי יעיל.
ואף פעם,לא משחקים עם ידית הגז באמצע העבודה.

חפש גרפים שיתאימו לעובדות האלו.

enigo

New member
אה... חזרנו ליעיל. ועכשיו זה "סביב" ולא "בדיוק" כמו בהודעות

הקודמות. גם זו התקדמות.
אני תוהה מתי תקלוט שהדיון הוא לא על "יעיל" אלא על שיא.
אגב, שיא המומנט בכמה טרקטורים חקלאיים שהצצתי בנתונים שלהם הוא לא ב-2000 סל"ד, אלא נמוך יותר. איך זה מסתדר עם התאוריה שלך?
ואגב המשימות שאתה מטיל על אנשים ללכת ולהביא גרפים וכו' - מתי נראה ממך איזה שהוא גרף שתומך בטענות שלך? אולי ציטוט של היצרנים לגבי היעילות? משהו מעבר למילים שאתה מקליד?

DAN TAL

New member
100ה סל"ד לכאן או לכאן

זה לא הנושא.
כמו גם סביב או בדיוק.
ככה אתה תמיד עושה וגורם לאין ספור מילים להשפך סתם ומוציא את עיקר הענין מהנושא.
למדת את זה מהטוב ביותר...

בכל מקרה,אם שיא המומנט נמצא עוד מתחת ל 2000,אז איך אתה מסביר שמצערת פתוחה לגמרי,כשברור שהמנוע לא מסתובב בהתאם למידת פתיחת המצערת ובעצם כל הערכים בדיאגרמה כבר אחרי השיא,בכל זאת מקבלים את שיא ההספק לטענתך?

והקטע עם הגרפים?

זה ההבדל בין מישהו שיש לו אלפי שעות עבודה על טרקטור ויודע איך זה עובד לבין מישהו שאין לו שום מושג בזה ונאלץ ללמוד מגרפים,שלא תמיד יודע איך לקרוא אותם נכון ומה להבין מהם ובעיקר,איך זה בא לידי ביטוי בשטח.

enigo

New member
המממ... איך יכול להיות ששיא ההספק מגיע אחרי שיא המומנט?

אתה באמת שואל את זה?
ויותר מזה - נראה שאתה חושב שיש קשר ישיר בין מידת פתיחת המצערת לבין הסל"ד. דבר שאפילו מישהו עם עשר דקות ניסיון עם מנועי בוכנה, שלא לדבר על "אלפי שעות", אמור לדעת שלא קיים.
אני באמת מתקשה להחליט אם אתה אומר דברים מופרכים כאלו בכוונה, מתוך טרוליזציה, או שמישהו השתלט לך על המחשב כדי לבייש אותך.

DAN TAL

New member
כיאלו דא?

ברור שכל הדיון כאן,זה על הפער בין צערת פתוחה וסל"ד והאם זה מצב בו מרוויחים או מפסידים הספקים ו\או מומנט...

מיכהWR

New member
בוא נדייק, הדיון (איתך לפחות)

הוא האם באיזה שהוא מנוע בוכנתי שיא המומנט יכול להיות ב90% מצערת או שהוא תמיד במצערת פתוחה לגמרי.
התשובה היא, כפי שהוכח פה חזור והוכח כולל מובאות מתקנים וגרפים להדגמה ששיא המומנט בסל"ד נתון הוא תמיד במצערת מלאה, גם בטרקטורים וגנרטורים.
הבעיה היא שאתה, מכל האנשים, שבוי בקונספציה שפתיחת מצערת מלווה תמיד בעליית סל"ד, מה שמוציא אותנו ממסגרת הדיון של סל"ד נתון.
אז שוב אני אסביר לאט וברור:
כפי שרואים בגרף התלת ממדי שקישרתי אליו, יש פה שלושה מימדים: מצב מצערת, סל"ד ומומנט.
בכל סל"ד נתון (כלומר מסויים, קבוע) המומנט עולה ככל שפותחים מצערת ומגיע לשיא במצערת פתוחה לגמרי.
שיא המומנט הזה (אשר מושג כאמור רק במצערת מלאה) שונה מסל"ד לסל"ד, כאשר בסל"ד מסויים (אצלך 2000) הוא ומגיע לשיא משלו, שזה המספר שכתוב בדף הנתונים של המנוע. בסל"ד גבוה יותר או נמוך יותר יש שיא מומנט נמוך יותר.
אתה קובע את הווסת על 2000 סל"ד, כי זה מעניק לך את מקסימום פוטנציאל המומנט של המנוע - אבל שים לב, גם ב2000 סל"ד הווסת כמעט תמיד ייפתח מצערת רק בצורה חלקית וייצר רק חלק מהמומנט שהמנוע יודע לתת בסל"ד הזה (בדיוק את כמות המומנט הנדרשת לצורך המאמץ של הטרקטור באותו זמן).
כמה שורות תחתונות:
מדידת הספק ומומנט לרוחב תחום הסל"ד של המנוע מבוצעת במצערת מלאה, משום ששיא המומנט בכל סל"ד נתון מגיע רק במצערת מלאה.
טרקטורים וגנרטורים לא עובדים בהספק מקסימלי לאורך זמן בתנאים רגילים, המתכנן תמיד משאיר להם קצת ספייר כדי לענות על עומסים חריגים או בלאי (וכמו שאמרו פה מאחר והמנוע לא מתוכנן לעבוד לאורך זמן בשיא ההספק, אם תתעקש לעשות את זה הוא יתפרק מוקדם מהצפוי).

DAN TAL

New member
איך אתה כותב את זה?...

כשרשמתי לך עוד בתחילה,אתה ..."
הסל,ד לא יעלה.לא יהיה למנוע כוח להתגבר על
DAN TAL
22/12/2015 | 15:03
24
15
העומס הנוסף.

אני יודע מגיל -5,מהרגע שנתתי גז בטרקטור שגרר העגלה כבשה ולא קרה
כלום...

חוץ מזה,שבשונה ממך,אני מכונאי מדובלם ויודע על איך מנועים עובדים,לפחות כמוך וגם הידע שלי בטיונינג,שיש מאות אנשים שביצעתי להם טיונינג מוצלח בקרבורטורים יעידו.
לבצע את כמו שצריך,זה בדיוק הנושא עליו אנחנו מדברים.
כי הכוונים משתנים לפי מצב מצערת.

DAN TAL

New member
שוב תפוז האלה!

באגים בפורום לא מאפשרים לערוך ולתקן את ההודעות לפעמים.
נקווה שהבנת משהו ממה שכתבתי...

DAN TAL

New member
נורא ואיום התפוז האלו.

לפעמים אי אפשר לערוך ולתקן הודעות....
מקווה שהבנת שהעגלה הייתה כבדה ולא כבשה

DAN TAL

New member
ויותר מזה.אני טוען

שדוקא בגלל שאין קשר ישיר בין פתיחת המצערת לסל"ד,אם תפתח מצערת ביחס לא נכון לסל"ד הנתון,תקבל נפילה של הערכים ולא ביצועים מקסימלים.

enigo

New member
אתה מדבר על מצב בו פותחים מצערת בבת אחת כאשר המנוע בסל"ד

נמוך, ומקבלים השתנקות.
עוד מקרה שאולי נכון בפני עצמו - אבל לא רלבנטי לדיון בכלל. זה מצב רגעי, שנוצר משלל סיבות. ועדיין, מנוע נתון, בכל סל"ד, יתן את שיא המומנט במצערת פתוחה לרווחה. זו הסיבה שככה מודדים מומנט (והספק) של מנוע בוכנתי, כל מנוע בוכנתי.
לתוך הדיון המאוד פשוט על איך מודדים את נתון שיא המומנט - שזו השאלה בדיון הזה, למקרה שעדיין לא הבנת - אתה מתעקש להכניס כל מיני דברים לא קשורים.
כמו שכבר אמרתי - אתה שוב מתעקש לתת תשובות על שיט אבובים בדיון על צמיגי מוטוקרוס...

DAN TAL

New member
כשתמצא גרפים רלוונטים,נמשיך.

בפועל,כשעוברים סל"ד מסוים,כל הערכים נופלים.
גם כאשר המצערת פתוחה לגמרי ונכנסת יותר תערובת ממה שהמנוע בסל"ד נתון יכול לשרוף.

בכל המנועים,ניתן לעלות מעל לסל"ד היעיל.תנועת המצערת מאפשרת.
לא מרוויחים אפילו קג"מ אחד.

enigo

New member
בכל המנועים אפשר לעבור את הסל"ד היעיל גם בחצי מצערת

עניין של עומס. בטרקטורים אהובי נפשך לא פעם סל"ד הסרק המירבי גבוה יותר מסל"ד הפעולה המירבי - לפי נתוני היצרנים. אז מה?
עדיין שיא המומנט מושג במצערת לחוצה עד הסוף - וזה על פי הגדרת הגוף שמגדיר איך מודדים בכלל הספק ומומנט.
אבל אתה הרי יודע יותר טוב מכולם - כולל אלו שהגדירו מה משמעות המושג מומנט מירבי ואיך מודדים אותו...

enigo

New member
קרא את הנתונים

אני מניח שהכוונה היא טווח הפעולה בלי עומס (סרק - הרי המנוע לא מבצע עבודה מועילה), וטווח הפעולה עם עומס.

מיכהWR

New member
אבל דן אנחנו לא מדברים על עליית סל"ד!

אנחנו מדברים על פתיחת מצערת ללא שינוי בסל"ד, בתגובה לעומס גדול יותר על המנוע.
נורא פשוט, ונכון לכל מנוע שריפה פנימית שאני מסוגל לחשוב עליו כולל הטרקטור שלך: אתה שומר על סל"ד קבוע נכון? - תפקיד המצערת לשלוט במומנט. בשביל זה ורק בשביל זה היא שם.
מצערת סגורה = מומנט נמוך (נגיד בנסיעה על הכביש). פתיחת מצערת = הגדלת המומנט (נגיד בנסיעה בשטח חרוש ללא מחרשה). מצערת פתוחה לרווחה = מומנט מקסימלי (נגיד בחריש).
הגרף התלת ממדי שווה עיון, הוא מסביר הכל מעולה (אגב זו 'מפת ההצתה' המפורסמת שבדגמים עכשויים ניתן לבחור בין כמה מהן).

למעלה