Tenere 660 רכיבה בכביש

shayph

New member
Tenere 660 רכיבה בכביש

אולי לא הכי קשור לפורום אבל אני בטוח שאקבל פה תשובות יותר מקצועיות משאר הפלטפורמות המקוונות.
התחדשתי לא מזמן בטנרה 660 לצורכי התניידות , לא נכנס איתו לשטח בכלל, כולם אומרים לי שזה אופנוע שטח ובשבילי זה האופנוע כביש הכי טוב והיחידי שהיה לי.
בנסיעות בינעירוניות או בכבישים מעט פתוחים מרגיש לי הכי נוח להיות באזור ה 4-5K סל"ד כאשר הקו האדום הינו ב 7.5K. המנוע מרגיש לי הכי רגיש לשינוי מצערת ופחות מגמגם.

השאלה שלי היא כזאת, האם ככה אמורים לרכב באופנועים? בתחום סל"ד הזה? כאשר בשבילי ברכב תחום הסל"ד לשיוט הרבה יותר נמוך

תודה מראש על תשובות

אתה מחליט איך אתה אמור לרכוב

אתה יכול לרכוב במוד רגוע בסל"ד שציינת או להוריד הילוך או שניים כדי לקבל יותר כוח זמין אם אתה במוד גרזונים

enigo

New member
כן, מנועי אופנוע עובדים בסל"ד גבוה יותר ממנועי מכוניות

לפחות ככלל אצבע (יש כמובן חריגים).
הסל"ד שאתה מציין הוא אכן אזור שיא המומנט של המנוע הזה, ולכן סביר ששם הוא יגיב הכי טוב למצערת. אין שום בעיה לשייט על הסל"ד הזה, אם השאלה נובעת מחשש מכאני.

DRZיוגי

New member
התחום היעיל של המנוע

צריך להיות כתוב בנתוני היצרן.זה הסל"ד שבו שיא המומנט מגיע וצריכת הדלק האופטימלית.במידה ומהצמד לא מחליק או שאתה גדול מימדים באופן חריג התחום הזה בד"כ נמצא במרכז הסקאלה .
בלי קשר לזה זה מנוע סינגל מוברץ ולעיתים צריך למצוא את המהירות הנוחה בשבילך בכדאי שלא ירדמו לך הידיים.

shayph

New member
תודה על התגובות

אכן השאלה נבעה מחשש שאולי סל"ד גבוה יוביל לבלאי גבוה מאוד וצריכת דלק גבוהה. ולמצוא את המהירות המתאימה זה יותר בגלל הרוח ומיגון הרוח באופנוע.. לי אישית בנסיעות בין עירוניות זה ממש מציק ועדיין מנסה לפתור את זה

DRZיוגי

New member
תמיד אפשר לשנות את יחס העברה

הסופי ע"י החלפת גג"שים,גם משקולות כידון יכולות לסייע לאיכות הרכיבה בכביש.

המחשמל 64

New member
מנהל
אם אתה עובד בתחום סל"ד של 55 ועד

65 אחוז מהמקס' מדוע יש חשש לבלאי מואץ? הרי אתה עוד רחוק מהטווח האדום בסל"ד.

shayph

New member
היה נשמע לי יותר מידי לנסוע 65-70% מטווח הסל"ד קבוע למשך שעה

המחשמל 64

New member
מנהל
שתהנה מהיפני

enigo

New member
אין קשר בין הסל"ד של שיא המומנט לבין הסל"ד בו צריכת הדלק

אופטימאלית.
1. שיא המומנט מושג במצערת פתוחה לגמרי, שיוט מתבצע במצערת חצי פתוחה או פחות. תנאים שונים לחלוטין.
2. אם זה היה נכון, מכוניות היו משייטות על מאה קמ"ש באזור 3500-4000 סל"ד (במנועים אטמוספריים) ולא סביב 2000 סל"ד.

DRZיוגי

New member
אתה מתבלבל בין הספק למומנט

הספק מירבי מגיע במצערת פתוחה עד הסוף,שיא המומנט מגיע הרבה לפני ומפורסם בנתוני היצרן.

enigo

New member
אני לא. שיא מומנט מתקבל במצערת פתוחה לחלוטין גם כן

אומנם בדרך כלל בסל"ד נמוך יותר משיא ההספק - אבל במצערת פתוחה.
אין, אגב, קשר בין סל"ד למצב המצערת - אפשר להיות במנתק במצערת סגורה לחלוטין (תוריד במאה לשני, למשל), ואפשר להיות בסל"ד נמוך מאוד במצערת פתוחה עד הסוף.
בכל מקרה, כאמור, אין קשר בין הסל"ד בו מתקבל שיא המומנט לבין הסל"ד בו מתקבל השיוט הכי חסכוני. אחרת, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, ההילוך הגבוה במכוניות ואופנועים היה מתוכנן כך שמהירות שיוט מקובלת (סביב 130 באירופה היום) תתקבל בסל"ד שיא המומנט. וזה לא המצב.

DAN TAL

New member
רואים שלא עבדת אף פעם על טרקטור בעיבודים.

אף מפעיל לא עובד עם מצערת פתוחה לגמרי.

כדי לקבל את המצב האופטימלי,מקבעים את ידית המצערת על כ 2000 סל"ד וככה עובדים שעות.

או גנרטורים וכו וכו.
מקבעים את ידית הסל"ד על סל"ד מסוים,בו מתקבל השילב האופטימלי בין הספק ומומנט וככה המכונה עובדת.

enigo

New member
והקשר בין זה לבין הדיון שלנו הוא?

לא, באמת, מעניין אותי.
כי אנחנו דיברנו על איך מתקבל נתון שיא המומנט שהיצרנים מפרסמים (ולא משנה כרגע אם באופנועים או במכוניות - ולצורך העניין גם בטרקטורים).
אין שום קשר לסל"ד שבו נוח לעבוד עם הטרקטור, בדיוק כמו שאין שום קשר לסל"ד שבו נוח לשייט על האופנוע.
יותר מזה - אין דבר כזה "שילוב אופטימאלי בין הספק ומומנט". אחד הוא הנגזרת של השני ושל הסל"ד, כך שאין כאן שום אלמנט של שילוב.

enigo

New member
זה לא קצת, זה הרבה. איזה חלק לדעתך מוכיח או אפילו טוען

שנתון המומנט המירבי נמדד שלא במצערת מלאה?
נראה לי שאתה מתבלבל משום מה בין מצב המצערת לבין הסל"ד. עצור רגע וחשוב אם זה לא מה שקורה לך.
אגב, גם שיא ההספק לא תמיד מתקבל בקו האדום או בסל"ד המירבי בו יכול לעבוד המנוע מבלי להתפרק.

DAN TAL

New member
אניגו.אתה טועה.ושוב אעלה את אופן העבודה עם טרקטור בעיבודי

שדה.
כשמעבדים שדות עם טרקטור,לא עובדים עם 'גז רגל'.
בטרקטורים הגדולים,אין בכלל 'גז רגל'.
יש ידית גז.
לא לוחצים על דוושת הגז עד הסוף ומחכים שהמנוע יצליח לטפס לסל"ד המקסימלי,כמו שעושים באופנועי\מכוניות מרוץ,בעת תאוצה.

מקבעים את הידית על סל"ד מסוים,שהיצרן קבע והוא מסומן על שעון הסל"ד.
זה הסל"ד,שהיצרן קבע,שבו המנוע עובד באופן הכי יעיל ומספק את השילוב הנכון בין מומנט והספק.

בד"כ,במנועי טרקטורים,זה סביב ה 2000 סל"ד.

enigo

New member
שמע, דנטל, אני מעריך אותך מאוד, גם על סמך הכרות אישית

אבל בדיון הזה אתה מצליח להיות לא קשור ברמה שגורמת לי לתהות אם אתה עושה את זה בכוונה כדי לעצבן.
ההערה שלך קשורה לדיון בערך כמו קביעה שגלגל "19 עדיף על גלגל "18 באופנוע שטח, כי הפנימית של גלגל "19 יותר טובה לשייט אבובים בירדן. אין שום קשר.
השאלה היא, למקרה שזה לא היה מובן, "איך נמדד נתון המומנט המירבי המפורסם על ידי היצרן". יוגב טוען שהוא מתקבל במצערת פתוחה חלקית, אני אומר שזה מתקבל במצערת פתוחה לגמרי (בדיוק כמו כל נתון בעקומת ההספק/המומנט שמפורסמת על ידי היצרן).

DAN TAL

New member
סמנטיקה חביבי. בתחילה רשמת "איך מתקבל" ועכשיו רשמת,

"איך נמדד".
אילו שני דברים שונים.

למעלה