Tenere 660 רכיבה בכביש

enigo

New member
אבל שיא המומנט הוא ב-1600. ויש גם כאלו שב-1500

אז הם עובדים בשיא ההספק?
אבל לפחות עכשיו התקדמנו מסל"ד קבוע, לתחום. גם זה משהו.
אני עוד מחכה להסבר ממך - אפילו בלי תימוכין, סתם משהו שישמע הגיוני - לשאלה ששאלתי כבר כמה פעמים - אם מצערת מלאה לא נותנת תוספת הספק ביחס למצערת במצב עבודה, למה בכלל טרחו היצרנים לתת עוד טווח מצערת?
ההתחמקות העקבית שלך מהתייחסות לנושא גורמת לי לחשוב שאתה יודע טוב מאוד את התשובה - אבל היא תאלץ אותך להודות שאתה טועה, וזה גורם לכך להודעת ERR...

DAN TAL

New member
טווח הפעולה זה לא

תחום העבודה.
תחום העבודה צר מאד.
כמעט ואין תחום. זה נקודתית לפי הוראות היצרן וזה תמיד סביב ה 2000 סל"ד.

enigo

New member
מה הקשר? אלוהים ישמור.

מה הקשר בין "מיטבי" ל"מקסימאלי"? באמת לא ברור לך שזה לא אותו דבר? האם באיזה שהוא כלי רכב אתה משייט בסל"ד המקסימאלי או במצערת פתוחה לרווחה?
אתה מתעקש, כמו תמיד, לדבוק באיזו דוגמא שיש לך ניסיון בה - ולא משנה אם היא קשורה לעניין או לא. אתה נופל בהגדרה הבסיסית של "שיא", ומסרב להבין את ההבדל בינה לבין סל"ד מומלץ לעבודה.
שאלתי אותך שאלה נורא פשוטה, שאתה משום מה מתחמק מלענות לה - אם לא מקבלים תוספת הספק מפתיחה נוספת של המצערת - למה יש את האפשרות הזו? מה זה נותן? למה לטרוח ולהתקין מצערת בקוטר מסוים (או במקרה של מנועי דיזל - מזרקים בעלי יכולת הזרקה גבוהה יותר), אם זה לא תורם כלום? סתם בשביל הכיף?

מיכהWR

New member
אגב גם כאן אתה טועה

גנרטור לרוב אמור לעבוד בסל"ד מאוד ספציפי כדי לתת תדר יציאה המתאים לצרכנים (אצלינו 60 הרץ).
מאחר והעומס על הגנרטור משתנה כפונקציה של צריכת החשמל ממנו בכל רגע נתון, הוא מצוייד בדרך כלל במצערת אוטומטית אשר שומרת אותו בסל"ד הזה: בהינתן צריכת חשמל גדולה המצערת נפתחת (וההספק עולה), בהינתן צריכה נמוכה המצערת נסגרת (וההספק יורד).

DAN TAL

New member
אוי נו,הפכת לאניגו.

הפוך.קודם כל סל"ד בו המנוע יעבוד יעיל ולאורך זמן ואחר-כך תדרים ועומסים לפי צריכה.
כלומר,קודם כל הצרכים של המנוע ואחר-כך תתכננו את מערכת החשמל לפי זה.

מיכהWR

New member
נכון, ואין סתירה למה שכתבתי

אבל לא על זה הווכוח.
אתה כתבת "יש מנועים, כמו בגנרטורים לדוגמא, בהם אתה פותח מצערת עד הסוף,אבל שם היצרן דאג למקם את גובל המצערת הפתוחה,בדיוק ב'נקודה המתוקה',כך שזה יהיה אידיוט פרוף".
ואני אומר שזה לא נכון - המצערת יודעת להיפתח (אוטומטית) הרבה מעבר לנקודה הזו בהתאם לעומס שמוטל על הגנרטור תוך שמירת הסל"ד בנקודה המתוקה.
ויותר מזה, לא מתכננים גנרטור לעבודה בשיא ההספק לאורך זמן, מהסיבה הפשוטה שחייבים להשאיר יתירות מסויימת לבלאי ושינויים סביבתיים.
ואגב, צא מהסרט שרק אתה מכיר מנועי דיזל גדולים.

enigo

New member
עזוב, יש לחבר שלי מפעל לגנרטורים. את מה שדנטל מדבר עליו

מהפעם שהוא הפעיל גנרטור בצבא או באפריקה - הבחור ההוא מתכנן ובונה. הוא כמעט השתין במכנסיים מצחוק לשמע התאור של דנטל לגבי איך עובדת המצערת בגנרטורים.
אבל כאמור - גם אלוהים לא ישכנע את דנטל שהוא טועה.
במקום זה דנטל יגיד לאלוהים שהוא הפך לאניגו. אם חושבים על זה - זה סוג של מחמאה...

DAN TAL

New member
אני התכוונתי לגנרטורים

קטנים וטיפשים.
ולא לכאלו ממוחשבים.

ד"א,גם אני הייתי אחראי בין השאר ,באפריקה,על גנרטור חדיש ודי גדול.
בגנרטור הזה,לא הייתה שום אפשרות שליטה מכנית.
מענין מה החבר שלך יכול ללמד אותי בענין...

enigo

New member
אוי, היהירות שנוטפת ממך...

על אלו עם הידע התאורטי אתה מתנשא כי לך יש "ידע מעשי". עכשיו אתה מתנשא על מי שמתכנן ובונה גנרטורים מכל הסוגים, מניידים קטנים שמשמשים לפיקניק/צוותי תיקון קלים ועד גנרטורים של עשרות קילוואט שמשמשים את הצבא - כי פעם הפעלת גנרטור באפריקה.
נו, בחייאת. עשה לעצמך טובה, אם לא לכל האחרים כאן, ולמד קצת ענווה. הבחור יכול ללמד אותך על גנרטורים הכל. מא' ועד ת', בעוד אתה יודע, במקרה הטוב, איך לתחזק אחד ברמה הבסיסית.

a c t i v e X

New member
נראה לי שבדיוק הגנרטור שהפעלת הוא כזה

בעומס הוא "פותח גז" אוטמטית, כמו שמיכה תיאר

enigo

New member
ואגב, הפסקה שציטטת לא אומרת למדוד את המומנט בסל"ד שהומלץ

על ידי היצרן, אלא אומרת שהמדידה תעשה בתוך תחום הסל"ד בו אמור לפעול המנוע. שים לב למילה range במשפט.
בתוך התחום הזה - המומנט נמדד במצערת פתוחה לרווחה, בדיוק כמו שכתוב במפורש בציטוט שהביא מיכה.

מיכהWR

New member
בדיקת הספק ומומנט מבוצעת במצערת פתוחה - כנסו כנסו

הנה הציטוט מ SAE J1349 Revised AUG2004 :
7.5.1 TEST PROCEDURE This section defines the actual dynamometer test procedure used in obtaining Rated Net Power and Torque. The test shall consist of a run at full throttle for spark-ignited engines and at a fixed full-load fuel injection pump setting for CI engines.
http://www.mie.uth.gr/ekp_yliko/SAE_ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ_ΜΕΚ.pdf

a c t i v e X

New member
"גז נועד כדי שיפתחו אותו עד הסוף"

זה מה שאמר לי פעם רוכב חכם (וטוב)
מאז אני מנסה לעשות את זה.
לצערי זה מצליח לי לפרקי זמן קצרים מאוד

DAN TAL

New member
?

3.2
Rated Net Power and Torque The peak Net Brake Power and Torque produced by the engine within the operating speed range in the application for which it is rated.

מיכהWR

New member
דן יקירי, בוא נתחיל מזה שאתה אניגו ואני מסכימים כנראה לגמרי

על הדברים הבאים:
1. הספק ומומנט מקסימליים בודקים במצערת מלאה.
2. בטרקטור (או בעצם כל רכב בעירה פנימית) הנהג בוחר שילוב של סל"ד ומצב מצערת המתאים לכח הנדרש באותו רגע, אך גם החסכוני ביותר בדלק - ב99.9% מהמצבים זו לא תהיה מצערת מלאה.
עכשיו אחרי שנרגענו אני אתרגם את ההגדרה שצטטת: "כח ומומנט מוגדרים ככח לבלימה והמומנט המקסימליים המיוצרים ע"י המנוע בתחום המהירות המבצעית שלו, עבור השימוש לו הוא מיועד".
המקסימליים, קאפיש? במצערת מלאה. זה קשור לסעיף 1 למעלה, לא 2.
ואגב בלי להיות חקלאי אני מניח שהPTO מוסיף פרמרטר נוסף (מעבר לכח וצריכת הדלק), והוא הסל"ד המיטבי עבור הציוד הנגרר.

enigo

New member
אני לא בטוח שהוא הבין שהדיון הוא על איך מופק המומנט המירבי

למרות שאמרתי את זה במפורש כמה פעמים. הוא נתקע על דוגמאת הטרקטורים - וכלום לא יעזור...
אז אני מזכיר שוב - הדיון נולד מהמשפט הזה "הספק מירבי מגיע במצערת פתוחה עד הסוף,שיא המומנט מגיע הרבה לפני ומפורסם בנתוני היצרן."
ככל הנראה, מדובר בבלבול בין מצב המצערת לבין הסל"ד בו נמצא המנוע, שאין בינהם כמובן קשר קשיח. שום קשר לטרקטורים, PTO, מחרשות או אורות הצפון.

DAN TAL

New member
לא יקירך ולא נעליים...עכשיו אחרי שנרגענו,טעית בתרגום.

תחום המהירות המבצעית,היא לא במצערת פתוחה. במלואה.
כפי שכבר כתבתי בכל התגובות בשרשור הזה.
תחום המהירות היעיל יכול להיות מושג (כמו בטרקטורים,שמתוכננים לעבוד שעות רבות על אותו סל"ד במאמץ רב),
בטרקטורים שאני מכיר ,זה לא במצערת פתוחה לגמרי.
המפעיל מקבע את המצערת על הסל"ד המומלץ ע"י היצרן ושם הוא נשאר כל שעות העבודה המאמצות.

ומכאן,חפשו...

enigo

New member
עכשיו רק נשאר להבין מי, חוץ ממך, מדבר על מהירות מבצעית

או מהירות יעילה.
רמז - אף אחד, למקרה שלא הבנת את זה מכל הפעמים הקודמות שבהן אמרתי את זה במפורש.
יש לך נטיה לענות על שאלות שלא נשאלו, ואז להחליט שזה כל האחרים שלא מבינים כלום - רק משום שהם מתעקשים להמשיך לדבר על הנושא המקורי. אנשים מוזרים שכמותם...

DAN TAL

New member
הנושא המקורי,לא ענין אותי ולכן לא השתתפתי בדיון,עד שהצהרת

את מה שהצהרת.
הגבתי להצהרה,לא לנושא השרשור.
מכאן,זה התפתח.
ככה עובד הפורום,לא?

למעלה