Tenere 660 רכיבה בכביש

enigo

New member
מה זאת אומרת "הכל זהה"?

מה קוטר הקרבורטור הקטן? מה קוטר הקרבורטור הגדול? מה שיעור הפתיחה החלקית? מה תזמון השסתומים? מה אורך סעפת היניקה? מה קוטרה? מה הסל"ד? מה נפח המנוע?
ואלו רק שאלות על קצה המזלג.
ועכשיו גם שמתי לב שנעלמה הודעה שלי כתשובה לאמירה שלך על קרבורטורים קטנים שנותנים יותר מומנט - זו אמירה לא נכונה. ערך שיא המומנט במנוע עם קרבורטור גדול יותר, בתוך טווח סביר, יהיה גבוה יותר. יכול להיות ששיא המומנט יגיע בסל"ד גבוה יותר, ויכול להיות שעקומת המומנט של המנוע עם הקרבורטור הקטן תהיה גבוהה יותר בסל"ד נמוך ו/או בינוני, אבל ערך שיא המומנט יהיה גבוה יותר במנוע עם הקרבורטור הגדול.

enigo

New member
אחח... כמה שאני כבר מכיר אותך...

ידעתי שתחפש איזה מקרה קצה ספציפי, שאפילו לא ממש קשור לעניין, ותנסה להוכיח בעזרתו את הכלל.
אז בוא נראה מה היה לנו:
1. הכותב של הספר - שנראה שמבין דבר או שניים בנושא - אומר במפורש שקרבורטור גדול יותר אמור לתת יותר מומנט והספק. "i knew that the larger G carb will produce higher top-end numbers"
2. הכותב כותב במפורש שמדובר במקרה נקודתי, שרלבנטי רק לקרבורטור הזה על המנוע הזה, ונובע כנראה מבעיית גל לחץ חוזר בסעפת היניקה במצב שיוט. הוא אפילו מעריך שם ששינוי קטן באורך הסעפת היה פותר את הבעיה.
&nbsp
משמע - הכלל הוא שקרבורטור גדול יותר נותן יותר מומנט והספק, אבל במקרה הספציפי הזה משהו לא עבד טוב. זה לא משנה את כלל האצבע, אלא רק מראה שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. עניין די ידוע.
&nbsp
בקיצור - הוכחת את הטענה שלי, או לפחות הבאת לה תימוכין ממישהו שאשכרה נוסע עם מד תערובת על האופנוע שלו. תודה!

DAN TAL

New member
הוא ידע

אבל הנסיון הועיח לו שהנה לא כל מה שאנחנו 'יודעים',תמיד נכון במציאות.
ולכן הוא בכלל העלה את כל הענין הזה.

והוא הרכיב את הקרבורטור הקטן והכל חזר לקדמותו.

enigo

New member
על סמך מה אתה מסיק שהוא ידע?

כי הוא לא כותב שום דבר כזה. הוא אומר במפורש שהעסק עבד יופי עם הקרבורטור הקטן, והוא החליט לנסות להתקין את הגדול מכיוון שכבר היו לו את כל החלקים והוא רצה לראות איך זה יעבוד.
הוא בעצמו לא יודע בדיוק למה העסק לא עובד טוב - במצב ספציפי מאוד של מצערת פתוחה חלקית - הוא רק מעריך. והוא אומר במפורש שיש בעיה בצירוף הספציפי הזה של קרבורטור ומנוע. הוא אפילו לא רומז שבאופן כללי קרבורטור קטן עדיף מבחינת השגת מומנט מירבי.
יותר מזה, הוא אומר במפורש שהכלל הוא הפוך.
אתה יודע שהכלל הפוך, ואני בטוח שלאורך השנים החלפת יותר מקרבורטור אחד בקרבורטור גדול יותר כשהמטרה היתה נתוני הספק ומומנט גדולים יותר.
&nbsp
עכשיו השאלה היא אם אתה באמת לא מסוגל להבדיל בין השאלה "איך משיגים מומנט מירבי ממנוע נתון" לבין שאלות שונות לחלוטין כמו "איך משיגים תגובה חלקה לפקודות מצערת עדינות", "איך משיגים עבודה נעימה בסל"ד נמוך", "איך משיגים מומנט זמין בסל"ד נמוך" ושאר ירקות שקובעים איזה כיול נבחר למנוע (לא רק את גודל הקרבורטור, כמובן).
מכיוון שלא נראה לי סביר שאתה לא מצליח לעשות את ההבדלה הפשוטה הזו, אני מצליח לחשוב רק על שתי תשובות אפשריות:
1. אתה כל כך נהנה להתווכח, שאתה מוכן לעשות הכל כדי להתווכח - גם להגיד דברים שאתה יודע שהם לא נכונים או לא קשורים לדיון רק כדי למשוך תגובה.
2. משום מה נורא חשוב לך להגיד לי שאני טועה. היו כמה רמזים בכיוון לאורך הדיון בצורת הערות שלך על זה שאני "חייב להיות דומיננטי בדיון" וכדומה. אבל אני לא מצליח לחשוב על סיבה מדוע זה יהיה כל כך חשוב לך. אולי במסגרת הג'יהאד שאתה מנהל נגד ידע שמסתמך גם על הכרת התאוריה? קצת מופרך, אבל לך תדע...

DAN TAL

New member
ה

החלפתי קרבורטורים לגדולים יותר,רק כשרציתי הספק. וכדי להשיג הספק,רציתי סל"ד.
וכדי להשיג סל"ד,אז הגדלתי פתחי יניקה בקופסאת אוויר,קרבורטור גדול,גל-זיזים עם זמני פתיחה ארוכים יותר ,סעפת רחבה יותר ואגזוז משוחרר.
כמובן שכולם צריכים לעבוד בהרמוניה.

כל עוד לא חיפשתי הספק,נשארתי עם קרבורטור קטן.
זה תמיד עובד עגול יותר,עדין יותר ומדויק יותר.

enigo

New member
עדין יותר זה נהדר

גם עגול יותר ומדויק יותר זה יופי.
רק לא קשור לדיון על ערכי מומנט מירביים.
השאלה המעניינת באמת, זו שאתה שאלת בתחילת התת-דיון הזה, היא האם הקרבורטור הגדול יותר גם נתן מומנט גדול יותר, או שערך המומנט המירבי בכלל ירד ורק בזכות הסל"ד הגבוה התקבל הספק גבוה יותר?

DAN TAL

New member
לא מדדתי.

בתחושה,כן.רק באיזור השני שליש, שלושת רבעי,המצב התחיל להשתנות לטובת הגדול

enigo

New member
אתה אומר את זה ברצינות?

ברוב המקרים, הקרבורטור הגדול יותר גם יתן יותר מומנט. אומנם כנראה בסל"ד גבוה יותר, ויכול בהחלט להיות שבתחום הנמוך/ביניים הוא יתן פחות מומנט - אבל ערך השיא יהיה גדול יותר במנוע עם הקרבורטור הגדול יותר.

enigo

New member
לא, אי אפשר לקבוע, כי זה לא נכון

בכל סל"ד נתון, המנוע ייצר יותר מומנט במצערת מלאה מאשר בחצי מצערת. נקודה. זו עובדה, לא נושא לדיון.
&nbsp
המעבר ממצערת סגורה לפתוחה לגמרי לא יהיה תמיד חלק - אבל זה לא קשור לדיון.

DAN TAL

New member
מתחיל

לחשוב,שאתה מבלבל בין שני מושגים או מצבים בכל הסיפור הזה.
בין עומס על הקרנק,לבין הפקת מומנט.
הם קשורים זה לזה אבל אם המנוע לא מסוגל להתגבר על גודל הלוע כשהמצערת פתוחה לגמרי,אה מקבל הרבה עומס על הקרנק ומעט מומנט מופק.

enigo

New member
מה?!

לא נראה לי שאני מבין למה אתה קורא עומס על הקרנק. אני גם ממש לא בטוח איך הוא נכנס לדיון שמדבר על ערך מדיד ומוגדר היטב כמו מומנט שהמנוע מפיק.
אבל בוא נתחיל מהסבר למה אתה קורא עומס על הקרנק, ונמשיך משם.

DAN TAL

New member
קודם כל

הקרנק זה הרכיב עליו אתה מודד את מומנט הפיתול.
שזה בעצם 'המומנט'.

והעומס על הקרנק,זה מה שקורה,כשפותחים את המצערת לרמה כזו,שהמנוע לא מסוגל להתגבר על התערובת הנכנסת ושאיפת ההתפשטות,של תוצאות הפיצוץ.

DAN TAL

New member
כאן התכוונתי

לעומס מוגזם על הקרנק.
יש גם עומסים שהמנוע יכול להתגבר עליהם ואז כמובן שהמנוע מעלה סל"ד ואיתו עולים גם הערכים.

אבל בכל מקרה,העומס על הקרנק זה העומס שנוצר כתוצאה מהלחץ מהרכיבים שעובדים בצורה אנכית על הרכיב שעובד בצורה סיבובית,שמנסים להפוך את התנועה הקווית לסיבובית.

לכן ד"א,מדידה ב PTO לטרקטורים עובדים (לא מדידה למנוע בנפרד בסדנה),מבצעים עם מכונות מיוחדות שמתחברות ל PTO,שמחובר ישירות למנוע דרך גיר.

enigo

New member
תודה, באמת לא ידעתי מה זה קרנק עד עכשיו...

לעניין - למנוע יש תחום עבודה יעיל, ובו מודדים הספק ומומנט. שים לב שתמיד גרפים כאלו לא מתחילים ב-0 סל"ד, ובדרך כלל גם לא בסל"ד סרק, אלא קצת יותר גבוה. במנועים מכוונים למרוצים זה יכול להיות גם סל"ד גבוה בהרבה מהסרק.
בתוך טווח הסל"ד הזה, המנוע יודע להתמודד עם מצערת פתוחה לחלוטין בלי דפיקות ופעולה לא סדירה. הדיון הזה, כולו, נוגע רק לתחום העבודה היעיל של המנוע. לא לכל מיני פינות מוזרות כמו "מה קורה אם פותחים פול גז, בחמישי, בסל"ד סרק".
&nbsp
אז שוב, כדי לעשות לאנשים סדר - שיא מומנט מושג במצערת מלאה. בכל מצב פעולה נורמלי, המנוע יפיק מקסימום מומנט בסל"ד נתון במצערת מלאה. אלו דברים שגם אתה כבר אישרת שהם נכונים בשרשור הזה.

DRZיוגי

New member
אם כבר מדברים על טרקטורים

במקרה הגיע אלינו השבוע המפלצת הזאת,גון דיר 8345 ששם כבר לא סומכים על המפעיל בכלום,מכניסים את הנ.צ הרצוי וקובעים את עומק העיבוד המכונה לבד משחקת בסל"ד והגיר לפי אחוזי החלקה ומכוונת את ההגה ללא מגע המפעיל.
אניגו בקשר לשיא המומנט וצריכת הדלק האופטימלית מפורט לך בדיאגרמה האינדיקטורית תקרא ותלמד.

enigo

New member
אם כבר מדברים על טרקטורים II

החלטתי לבדוק את ההצהרות של דנטל על כך שטרקטורים חקלאיים עובדים אך ורק ב-2000 סל"ד, שזה גם שיא המומנט שלהם - ומתקבל במצערת לא מלאה.
מצאתי אתר נחמד (האינטרנט הוא דבר נפלא) שמרכז נתונים טכניים של טרקטורים בשם tractordata.com. אולי לא שם יצירתי, אבל די מוצלח.
הנה נתוני מנוע של טרקטור חקלאי מדגם ג'ון דיר 6115 -
סל"ד פעולה: 1300 עד 2100 סל"ד
סל"ד מומנט (אני מניח שמירבי) - 1600 סל"ד.
והלינק - http://www.tractordata.com/farm-tractors/007/1/4/7148-john-deere-6115r-engine.html

אגב, גם ב"מפלצת" המוזכרת, ה-8345, סל"ד הפעולה מוגדר 1500 עד 2100 סל"ד, ולא 2000 בדיוק. אבל לגביו אין נתון באיזה סל"ד מושג שיא המומנט.

אופס... לא הכי מתאים למה שדנטל קבע בנחרצות כזו. מצד שני, לך תדע אם למי שכתב את הנתונים - בטח איזה מהנדס מג'ון דיר - יש בכלל ניסיון בעבודה על טרקטורים...

DAN TAL

New member
ה -2000 סל"ד הזה,יכול גם להיות 2100. אבל זה

התחום בו הם עובדים.
ויש הבדל בין טרקטורים עם מנועי 6 צילינדרים ו-4 וכו.
אבל כל הטרקטורים בעת עבודה מאומצת,עובדים על איזור ה 2000 סל"ד ועם מצערת פתוחה לא עד הסוף.

למעלה