סוף העולם הגיע?

שמע

אני אומר את זה בפעם האלף ומקווה שסוף סוף תקלוט אני מכיר טוב מאוד ומקרוב מאוד את הציבור החרדי ואי אפשר לחיות ממה שאתה מתאר וגם אם יש אז זה אחוז נמוך מאוד! פעם אנשים היו חיים על זה כי זה באמת היה משתלם להביא ילדים וכל זה היום לא! אני מכיר המון שהתבאסו מאוד מהחוק הזה ועד היום מקללים את ביבי אבל היום בלית ברירה כולם עובדים! (ושוב זה לא כתוב בסטטיסטיקות) מקווה שתפסת את העניין כי באמת כבר לא יהיה טעם לחזור על זה שוב..

rapgamer4ever

New member
מקווה שאתה תפסת

שמצב שאתה מתאר נחשב לעבירה על החוק- לדרוש קצבת הכנסה כשאתה עובד זה כמו שאדם בריא ידרוש קצבת נכות. זה שהם עובדים לא תורם בכלום כי הם עדיין חיים על חשבון המדינה ומקבלים את אותה הבטחת הכנסה שהיו מקבלים גם אם לא היו עובדים. ההבדל היחיד הוא שכמו שאמרתי, הם מרמים את המדינה. יום טוב.

אתה בדקת שגם מי שעובד לוקח הבטחת

הכנסה? זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב מהמון סיבות סוחרים ובעלי עסקים פחות או יותר ידועים והם לא יקבלו ובדרך כלל נשים כן עובדות בעבודה מוכרת אז גם להם זה לא יעזור וגם אם הבעל אברך אז הוא מקבל את קיצבתו מהמדינה (600 שקל) לכן הוא לא יקבל אז כבר הורדנו פה יותר מחצי ותאמין לי אני מכיר הרבה ולא נתקלתי במשפחה שמקבלת הבטחת הכנסה. ובקשר לעבודה. חרדים שיוצאים לעבוד לא ילכו לעבוד בעבודות עם חילונים וגם הרבה מהגברים ירצו לשלב את העבודה עם לימוד בכולל לכן זה ממש קשה שחרדי ישתלב בעבודה רגילה לכן הם עובדים דוקא בעבודות כאלה ולא בעבודות הרגילות. ועוד הערה אחת תבין חרדים לא(!!!) מביאים ילדים בשביל כסף המציאות היא שאפילו בזמן שהיה תקציב ילדים ענק עדיין לגדל ילד זה המון כסף ואל תשכח שהם גם נותנים עזרה לילדים שהם מתחתנים (עשרות אלפי דולרים) וזה באמת לא כ``כ פשוט. האידאולגיה בציבור החרדי (לא כולם) זה כמה שיותר להביא ילדים זה גם בגלל שאמצעי מניעה הם דבר שקשה להתיר אותו וגם יש אמונה שאלוקים ידאג לפרנסה ולא צריך לדאוג בגלל זה (ושוב הם ממש לא בונים על קיצבות כלשהם)

rapgamer4ever

New member
אלוקים אה

יפה שמאמינים ביכולות הפרנסה שלו פה בארץ במגרש הביתי יותר מאשר באירופה או ארה"ב. "לא נתקלתי במשפחה שמקבלת הבטחת הכנסה". התלושים שלהם תלויים על הדלת או שאני אקח הימור פרוע ואגיד שבמקומם לא הייתי מנפנף בזה?? בקיצור לפי דבריך- החרדים עובדים בלי ששמים לב ובלי לדווח, מרוב שהם צדיקים הם לא רוצים הבטחת הכנסה למרות שהם עכפ"י משרד הפנים מובטלים, את הילדים הם מביאים כי יש בעיה עם אמצעי מניעה והכסף בכלל לא פקטור, הצבא בכלל נוגד את האידיאולוגיה שלהם שאומרת שצריך לסמוך על אלוהים ולכן אין טעם להגן על עצמך או בכלל ללכת לעבוד. מעולה.

ikrmr

New member
כבר כתבתי - הסטטיסקות שלא אמינות לגבי החרדים

בס"ד כבר כתבתי שעיסוקים נפוצים אצל החרדים הם סוחרים, אנשי עסקים ויש להוסיף בעלי חנויות וכדומה. אלה עיסוקים שלא נרשמים בסטיטיסטיקה כיוון שהם אינם עובדים במקומות עבודה אצל מעסיקים/מעבידים. כמו שכבר כתבתי, אצל החסידים והספרדים אלה שלא מצטיינים בלימוד, הולכים לעבוד ולהתפרנס כולל עיסוקים כמו מסחר ועסקים ומוכרים בחנויות שלא נרשמים בסטטיסטיקה. בנוסף, כפי שכבר ציינתי אצל לא מעט אברכים הנשים מפרנסות, ויש הלומדים בכוול חצי יום ועודים חצי יום. כך שבסך הכל ישנם הרבה יותר חרדים עובדים ממה שאומרת הסטטיסטיקה.

rapgamer4ever

New member
ואני כבר עניתי גם על זה

תטריח עצמך לעלות כמה תגובות פה ותראה את התשובה לכך. אדם שעובד (ולא מדווח על כך) ומקבל בכל זאת הבטחת הכנסה גוזל מהמדינה בדיוק כמו אדם שאינו עובד. זאת גם עבירה על החוק בנוסף לכל.

ikrmr

New member
זו באמת שאלה

בס"ד אך עדיין ייתכן, ואיני יודע עד כמה החרדים הסוחרים, אנשי העסקים, בעלי העסקים כמו חנויות, אינם מדווחים על כך. אך גם כך המדינה מקצצת בקצבאות ולא עוזרת למשפחות מרובות ילדים, במקום שתעודד את הילודה, כך שזה מתאזן אם באמת אין דיווח. בנוסף, עד שאתה מדבר על חרדים העוברים על החוק, תדבר על מעסיקים חילונים העוברים על חוק שעות עבודה ומנוחה ומעסיקים יהודים בשבת. לגבי עניין העבודה באופן כללי, לפני כחצי שעה בתוכנית "מקצוענים" בערוץ 10 דיברו על חרדים רבים היוצאים לעבודה ושהרבנים שאומרים לאברכים שלא מצליחים להחזיק כראוי את משפחתם מבחינה כלכלית שילכו לעבוד. כך שבחינה עקרונית דברי בעניין זה הם נכונים ואתה טועה בגדול.

rapgamer4ever

New member
חחחח "מתאזן"

המדינה קיצצה את הקצבאות אז מוצדק לרמות את המדינה. עכשיו זה נותן לגיטימציה למשפחות מרובות ילדות לעבור עבירות כספים, עוד יותר טוב. הגיוני למופת. להסיט את הנושא לא יעזור. למה לא לדבר על חילונים שעוברים על חוק שעות עבודה? מאותה סיבה שאנחנו לא מדברים על סדרות טלוויזיה, ההתחממות הגלובלית וספרי מתח- כי זה לא קשור. הדיון הזה איתך נהיה יותר ויותר הזוי, בשיא העדינות אני אומר את זה.

ikrmr

New member
יש עוד משהו בהודעתי שלא התייחסת אליה

בס"ד כתבתי גם שב"מקצוענים" בערוץ 10 היום בבוקר דיברו על כך שחרדים רבים יוצאים לעבודה, שזה תומך בדברי בדיון זה ונגד דבריך. לגבי עניין החוק, כוונתי שלפני שהחילונים דורשים מהחרדים שהם לא ציונים לקיים את חוקי המדינה, שהחילונים יקיימו כראוי את החוקים של המדינה, הם הרי מכירים בסמכות השלטונית של המדינה. אז לחילונים אין זכות לדרוש מהחרדים לקיים חוקים כאלה ואחרים כל עוד הם עצמם מזלזלים בחוקים כאלה ואחרים.

rapgamer4ever

New member
חחח שוב

הגענו להכללות דביליות. ל"חילונים אין זכות" כי ה"חילונים מזלזלים בחוקים". חילונים זה לא בן אדם וזה לא משפחה. זה כמה מליוני אנשים. רובם המוחלט לא עובר על החוק, זה שהוא עונה להגדרה של "חילוני" יחד עם פושע שעונה להגדרה של "חילוני" זה לא הופך אותו גם לפושע. אם אענה לך באותו מטבע- החרדים הם הצבועים הגדולים בעולם כי הם יענו מאמינים בתורה אבל תוך כדי מפרים את עשרת הדברות בלי סוף- גונבים ומתעללים בילדים. אתה מבין כמה מגוחך זה נשמע?

ikrmr

New member
עדיין לא התייחסת למה שהבאתי בעיקר הדיון

בס"ד הבאתי שבתוכנית "המקצוענים" בערוץ 10 ששודרה דיבר שחרדים רבים יוצאים לעבודה, וזה חיזוק לדברי בעיקרו של הדיון הזה שעוסק בחרדים ועבודה, והדברים האלו שנאמרו בתוכנית סותרים את מה שאתה חושב בעניין זה.

ikrmr

New member
דבריך הם בולשיט

בס"ד "רבים" פירושו שמספר החרדים העובדים אינו מיעוע קטן והוא גדול הרבה יותר ממה שאנשים כמוך חושבים. בשביל זה לא צריך מספר מדויק. כל מספר שלא יהיה הוא גדול הרבה יותר ממה שאנשים כמוך חושבים.

rapgamer4ever

New member
בקיצור

אין שום דבר שעומד מאחורי הדברים שלך. אבל אני לא מתאכזב, לא ציפיתי ליותר מאמירות מעורפלות וחסרות ביסוס.

ikrmr

New member
דברים של המכיר את החרדים מבפנים לא מעורפלים

בס"ד אין צוך במספרים מדויקים. כל מי שמכיר את הציבור החרדי מקרוב יכול לומר לך שהרבה יותר חרדים עובדים ממה שחושבים החילונים.

כן,

ואני בטוח שאתה בדקת את הסיינטולוגיה, את אורן זריף, את האיסלם, הנצרות, השינטו, האמונות העתיקות של האבורג'ינים ואת מה שיש לראליים להגיד לפני שקבעת שזה בולשיט. או שאולי לא קבעת שזה בולשיט, אבל אז זה הופך אותך לפתי. אני לא צריך להכנס לעומק של דברים כדי לקבוע שהם בולשיט, אני צריך לצייד את עצמי בכלים של אדם רציונלי וספקן, זה מספיק ב-99% מהמקרים. לא משנה כמה אדם מבין בדיני שור ובור או אם הוא יודע שהשופט הראשון היה יהושפט בן קנז, זה לא הופך את האמונה שלו לנכונה יותר או פחות. אם כדור הארץ קיים 4 מיליארד שנים, לא יתכן שהוא נברא רק לפני 5700 שנים. או כמה מילארדי אנשים בעולם מאמינים שיש היה בנו של אלוהים ונולד למריה הבתולה או שאלוהים נגלה למוחמד הנביא, אין שום סיבה להניח שכולם טועים ואתה צודק. אם השמש נבראה ביום הרביעי (יחד עם שאר מאורות השמיים) כלל לא מובן איך הגדירו את היום והלילה לפני כן. אני יכול למצוא אלף ואחת סתירות, אם אתה ממש רוצה אפילו אעשה זאת, וזה גם לא חכמה, אין שום דבר גאוני בלמצוא סתירות וטעויות בטקסט שנכתב לפני אלפי שנים ומתיימר לתאר את המציאות. גם כיום אנחנו ככל הנראה מחזיקים באמונות שגויות בנוגע לעולם, כפי שיתברר בעוד 2000 שנים. הבעיה מתחילה כשאנשים שחיים היום מייחסים לתנ"ך משמעות מעבר למיתולוגיה/ספרות/היסטוריה בערבון מאוד מוגבל. בשביל להבין את זה, אני לא צריך ללמוד גמרא.

ikrmr

New member
לגבי השמש והגדרות האור והלילה

בס"ד אין כאן סתירה, ואכן לא היו ההגדרות המוכרות לנו לפני שנבראו המאורות והכוכבים. זה שאתה לא יודע ולא מבין (וכך כל אחד מאיתנו) איך היה ללא ההגדרות של היום והלילה (או הגדרות האור והחושך) המוכרות לנו, זה הופך זאת לסתירה, אלא נובע מחוסר הידע שלנו ומחוסר ההבנה שלנו, כיוון שלא היינו שם כדי לראות זאת. גם אלו שקבעו שכדור הארץ קיים 4 מיליארד שנים, קבעו זאת לפי המידע שבידם, אך הם לא יכולים לקבוע זאת בוודאות מוחלטת, מאותה סיבה שלא היו שם. ובכל מקרה, אותם אלה לא מאמינים באל שברא את העולם. מי שמאמין שיש בורא לעולם, ממילא אין כאן שאלה: הבורא שהוא בלתי מוגבל יכול לברוא בזמן הרבה יותר קצר מה שלפי המחקר המדעי אמור להיות תהליך שהרחש זמן רב הרבה יותר.

אם יש דרך אחת למקום כלשהו

ואני רוצה להגיע למקום הזה ושוב זה דרך אחת בלבד אני לא צריך לבדוק את כל הדרכים הלא נכונות מספיק שאני יודע על דרך ספציפית שהיא נכונה זה מבטל אוטומטית את שאר הדרכים אוקיי? בקשר לזה שיש דברים שסותרים את היהדות אגיד לך שכבר ענו על הכל. יש אנשים שהיו מדענים וחכמים ועכשיו הם מאמינים ביישות אלוקית. אני לא בא להכריח אותך או מישהו אחר להאמין אני רק אומר שאם תלך לאנשים מהדת שהם מתעסקים בזה הם יענו לך על הכל (זמיר כהן למשל אם שמעת עליו) וגם על ה``סתירות`` שיש לך ביהדות. ואם אח``כ תפרוך את דבריו ותראה שאתה הוא זה שצודק אז תגיד מה שבא לך!

למעלה