סוף העולם הגיע?

אה, אם לא שמת לב

אתה לא ענית על כלום אלא רק כתבת שיש כל מיני אנשים חכמים ש"ענו כבר על הכל". איזו תשובה בדיוק מגיעה לך על כך? פחות או יותר זו שזכית לה.

מאחר וצורת הדיבור שלך ממש מגעילה

אותי ואני רואה שאין מה לדון איתך כי גם אתה מהסוג של אלה שמי שלא מסכים איתם אז הוא בן 14 אז קבל תגובה אחת ויותר מזה גם אם תרצה לא תקבל כי אתה לא שווה את זה. אתה קבעת עובדות שיש סתירות בתורה לכן אמרתי לך שתבדוק לפני שאתה מסיק מסקנות ולבדוק זה לא רק לזרוק דברים מהראש שלדעתך הם הגיוניים. אם היית אומר שבדקת הייתי אומר סבבה ותחליט מה שבא לך אבל ככה סתם להגיד למישהו שהוא פתי זה לא לעניין וזהו!

העולם נברא בן 4 מיליארד

כמו שכשאדם הראשון נברא הוא לא נברא תינוק אלא נברא כמו אדם בוגר ככה העולם נברא לפני 5700 בגיל 4 מיליארד, ובקשר לרבנים אני מסכים שאנשי שלומינו החרדים לקחו את זה בהגזמה אבל ברמת העקרון רב שלמד תורה הוא יותר מחובר למוסר האלוקי ולכן דעתו היא בהכרח יותר קרובה לדעתו של ה` בנושא

אם ככה,

אז אני חושב שהעולם נברא אתמול בגיל 4 מיליארד ו5700 שנים, אנחנו נולדנו בוגרים עם כל הזכרונות שלנו כאילו חיינו גם שלשום. אתה מבין שמה שאמרת חסר משמעות כן?

אתה באמת מאמין למה שאמרת?

כי אני לא חושב שיש מישהוא שמאמין למה שאמרת אז למה להאמין למה שאמרתי? לפי חשבון התורה העולם נוצר ע"י הקב"ה לפני 5700 ולזה אני מאמין כי זה לא נכתב ע"י מספר מדענים סובייקטיבים עם מוח אנושי (כמו חצי ממה שלכאורה נוגד את התורה) אלא ע"י משה רבנו שהיה הנביא הכי גדול שקם אי פעם (קשה לי להאמין שהיה משהו סובייקטיבי בדבריו) האמונה שלנו לא מתבססת על מחקר שכלי (מדעי) כי כל הוחכה ניתן לפרוך ולכן גם אם תוכיח לי שהתורה היא בולשיט זה לא יזיז לאמונה שלי בגרוש, כי האמונה שלנו מבוססת על העובדה שהקב"ה התגלה אל עם שלם (5,400,000 מיליון איש)- לא מסוג הדברים שאפשר לזייף ומשם התגלגלה אלינו מסורת מאב לבן שאנחנו העם הנבחר להיות ממלכת הכהנים של הקב"ה בעולם

ikrmr

New member
הדברים שלך מגוחכים

בס"ד 1. רבנים הם לא רק פרשנים או פוסקים או שניהם, אלא גם מנהיגים של ציבור ומייעצים בחוכמתם בנושאים שונים, ואף לא דתיים רבים כמו אנשי ציבור, אנשי עסקים וכו', מתייעצים עם רבנים (אני מדבר על הרבנים הגדולים בדור) בנושאים חשובים ביותר ובבעיות סבוכות. 2. לגבי הצ'ק, לא מדובר בעניין של מלאכה, אלא במה שנקרא "מוקצה" שהוא כל דבר ששייך לענייני חולין, או קשור למלאכות האסורות. וכיוון שאסור לעסוק במסחר ובענייני כספים בשבת שעוסקים בהם כל השבוע, כדי להבדיל בין ימי החול ליום שבת קודש, לכן אסור להרים ולטלטל, הגם שמותר היה להזיזו הצידה על הרצפה כדי שלא ידרכו עליו (מה גם שעלולים להחליק מזה). 3. הדעות שלך בייחוד בסגנונם הם בולשיט אחד גדול.

ikrmr

New member
כשיש יום קדוש בשבוע אז זה נורמלי מאוד

בס"ד כשיש יום אחד בשבוע שהוא קדוש, אז הוא צריך להיות שונה משאר ימי השבוע ושלא יעסקו בו בענייניים השגרתיים של כל ימי השבוע, כדי להבדיל בין היום המקודש לשאר הימים.

rapgamer4ever

New member
אחלה הסבר לתוצאה שתיארתי

אמרתי כבר- הדת בסדר, הפרשנות דפוקה. הפרשנות היא שהביאה לתוצאה, לא התורה. בתורה אומרים לא לבצע מלאכה בשבת. מלאכה זה עבודה, זה אומר שלא צריך ללכת לעבוד בשבת. אני עדיין לא הצלחתי למצוא איפה אומרים שאסור להדליק טלוויזיה.

ikrmr

New member
זהו שלומדים מהתורה לא רק על איסורי מלאכה

בס"ד בתנ"ך כתוב גם שאסור להתעסק בשבת בדברים הקשורים לשגרת ימי החולין כמו מסחר וכו', וההתנהגות וההתנהלות שלנו בתחומים שונים, ולא רק במלאכה ועבודה, צריכה להיות בשבת שונה מאשר בימי החול. יסוד הדינים האלו בפסוקים בספר ישעיה פרק נ"ח: "אם תשיב משבת רגליך, עשות חפציך ביום קודשי, וקראת לשבת עונג לקדוש ה' מכובד, וכיבדתו [את יום השבת-י"ק] מעשות דרכיך ממצוא חפצך ודבר דבר", אז תתענג על ה' והרכבתיך על במותי ארץ, והאכלתיך נחלת יעקב אביך כי פי ה' דיבר". מתחילת הפסוק "אם תשיב משבת רגליך" למדו שגם ההליכה ברגלינו צריכה להיות אחרת בשבת מאשר ביום חול, ללכת בנחת ולא למהר ולרוץ (חוץ מאשר לתפילה, לישיעור תורה ולקיום מצוות שאין בהם איסור שבת). מהביטויים "עשות דרכיך" ו"עשות חפציך" לומדים שיש להימנע בשבת כמה שיותר מפעולות שגרתיות של ימי החולין ולהקדיש את השבת לענייני קדושה ומצוות השבת. מהמילים "וְדַבֵּר דָּבָר" למדו שהדיבור בשבת צריך להיות שונה מאשר בחול: למעט ככל שאפשר על ענייני חולין ולא לדבר על מסחר וענייני כספים השייכים לשגרת ימי השבוע וכדומה. בקצרה מה שכתוב בקטע בלשון התנ"כית שה' אומר שאם נכבד את השבת ונימנע מלעשות פעולות חולין שונות, אז "נתענג על ה'" וגו'. כמובן שאתה לא מאמין בכל זאת, אך לומר שרק מלאכות אמורות להיאסר בשבת לפי הדת היהודית זה לא נכון. התורה היא רק חלק מהתנ"ך, גם אם החלק החשוב, וגם מה שכתוב בנ"ך הוא חלק ממקור הבסיסי של הדת היהודית, ואם בעניין מסוים כתוב בנ"ך דבר שלא כתוב בתורה, אז גם הוא חלק מהדת היהודית.

ikrmr

New member
לגבי טלוויזיה וכל מכשיר החשמל וגם רכב ממונע

בס"ד ההגדרה היסודית של איסור מלאכה בשבת הוא "מלאכת מחשבת" שפירושה מלאכה היוצרת משהו חדש שלא היה קודם, מציאות חדשה שלא הייתה קודם. לכן אסור להדליק אש בשבת, כיוון שיצרת דבר (אש במקרה הזה) שלא היה לפני כן. והאור החשמל הוא האש המודרנית, ולכן אסור להדליק אור כמו שאסור להדליק אש (שים לב שגם באש וגם באור משתמשים בפועל "להדליק"), ולכן אסור להדליק כל מכשיר, מכונה שיש בה נורות, הדלקת מצת של סיגריות, הפעלת מנוע של רכב המופעל ע"י הדלקת המצת שלו.

ikrmr

New member
שני תיקונים לשוניים

בס"ד בנושא צ"ל "...וכל מכשירי החשמל..." בתחילת שורה 4 צ"ל "ואור החשמל". בשורה 6 צ"ל "כל מכשיר ומכונה שיש בהם נורות".

rapgamer4ever

New member
אתה תמשיך עם הקטנוניות

ואני אמשיך לצחוק בכל פעם שאראה דתי שמשחק בשבת כדורסל אבל לא מדליק אור כי הראשון לא מלאכה והשני כן. סילוף דברי המשורר כבר אמרתי.

tal901

New member
חלאס אנשים...

איש איש באמונתו יחיה. על טעם וריח אין מה להיתווכח. תיבחרו אחד שמתאים לכם ותרגישו יותר טוב

ikrmr

New member
עם כל הכבוד, אתה לא בקי בכללי ההלכה

בס"ד רבנים שלומדים אתה התורה וכללי ההלכה כל יום שעות רבות, הם מבינים יותר ממך מה נכון מבחינת הדת היהודית לפסוק. אם פסקו שלהדלליק אור זו מלאכה וכדורסל, לא אז מה שנכון מבחינת כללי ההלכה. זה כמו שאדם מהיישוב יביע דעתו בענייני פיזיקה בלי שילמד זאת. כך חילוני כמוך לא יכול לצחוק על פסיקה הלכתית כאשר הוא לא למד את מקורות ההלכה וכללי ההלכה.

ikrmr

New member
תיקונים לשוניים

בס"ד בשורה הראשונה צ"ל "רבנים שלומדים את התורה". בשורה השלישית צ"ל "אם פסקו שלהדליק אור זו מלאכה וכדורסל לא, אז זה מה שנכון מבחינת כללי ההלכה." בתחילת המשפט האחרון בשורות 4-5 צ"ל "חילוני כמוך לא יכול לצחוק על פסיקה הלכתית כשלא למדת את כללי ההלכה והפסיקה ואינך בקי בפרטי הדינים ההלכתיים.

קיר קמט

New member
טוב, בדיוק אתמול קראתי על זה איזה מאמר

מהפיינששל טיימס, אז האמת שאני דווקא רגוע. המשוגעים האלו בנו מאיץ חלקיקים באורך 27 קילומטרים... אין להם מה לעשות עם הכסף אז הם פשוט שורפים אותו. ממש שורפים אותו - ההתנגשות בתוך המאיץ חלקיקים תשחרר אנרגיה בחום גבוה פי 100 אלף (!!!) מזה של השמש (!!!!!), אבל מרגיעים שזה יקרה רק באזור קטן פי מיליון מגרגר אבק (בשביל פולנייה זה עדיין גרגר אבק גדול מדי) ולמשך מיליונית השנייה.. אתם לא רגועים עכשיו?
אגב, ביום רביעי הם יתחילו לאט... הם לא ישר ישמידו את העולם... אז לא הייתי ממהר לוותר על המבחנים ביום חמישי.

מה שאני לא מבין הוא

אם כל הטוקבקיסטים המטומטמים שם באמת מאמינים בזה, אז מה שהםה כי רוצים לעשות בימים האחרונים שלהם הוא להתחיל ללכת מכות בטוקבקים?

למעלה