סוף העולם הגיע?

s i l v e r a

New member
השקעתי שעות בלמידת הניסוי

התקווה היא שהיום כל "החורים השחורים" שייווצרו "יאכלו את עצמם". אם אחד לא אוכל את עצמו, כל היקום ייחרב תוך אלפית שנייה. אז לכו לים ליהנות כי זה עלול להיות היום האחרון עלי אדמות לכולנו. ולפני שהכל הולך פייפן אני רוצה לומר רק משפט אחד: LET'S GO MIAMI!

tristan79

New member
הוציאו 7.7 מיליארד דולר

על משהו שיכול להשמיד את העולם?!?!?! ואתם עוד חשבתם שאייזיה תומאס עשה עבודה רעה בניהול הניקס...

s i l v e r a

New member
אם סוף העולם, התמזל מזלם של זלצר וצביקה

אם יבוא סוף העולם, ישראל לא יכולה להפסיד היום פעמיים, ואז ראשם של צביקה וזלצר לא ייערפו כי הם כבר לא יהיו אפילו גאז (לא בטוחים מה יחליף את כל החומרים המוכרים לנו היום. יכול להיות שתהיה פיזיקה חדשה ושונה לחלוטין, או שלא יהיה שום דבר. ואז, עוד 200,000 ביליון שנה יישאלו ייצורים חדשים בתחליט מה זה "שום דבר". אז היכונו רבותי! יש עוד כמה שעות!

s i l v e r a

New member
שרדנו (בינתיים!)

אוקיי. שרדנו. עדיין יש נבא! אבל אני עוד לא הייתי מתחיל לרקוד על הפארקט ב-'נוקיה':. הרי המאיץ בשוויצריה רק התחיל לירות פרוטונים זעירים במהירות עצומה. החלק השני הוא לירות פרוטונים בכיוון הנגדי באנרגיות עצומות. כולם מחכים להתנגשות בין הפרוטונים הבאים מצד שמאל של התעלה לבין הפרוטונים הבאים מהצד הימני של התעלה. מההתנגשות הזאת מקווים למצוא את החלקיק החסר ש(היגס) שכולם מחפשים, החלקיק שיוצר מסה ואיתה כל היקום. אם התנגשות אחת תיצור "חור שחור" שלא יבלע את עצמו, אזי הוא "יבלע" את כל היקום במיליונית השנייה. יש לנו עוד עשר שנים לחיות עם ההתנגשויות הללו, בתקווה שאף אחת לא תתנהג כמו שתיכננו, וככה תוריד את כולנו שאולה... STAY TUNED

s i l v e r a

New member
נשאלתי מה זה "חור שחור"

היי, חברה, אינני פיזיקאי ממכון וויצמן או MIT אבל נשאלתי בהופס מה זה "חור שחור" ואתן גם כאן את ההסבר המובן לי מהגדרתו: "חור שחור" הוא חלל "שאין בו שום דבר", אפילו לא VACUUM (ריקנות). לפי הבנתי מה שהם מנסים לעשות בשוויצריה זה להפציץ שני פרוטונים המגיעים אחד מול השני במהירות האור בהתנגשות, ומהאנרגיה האדירה שאיש לא יכול לנחשה בדיוק ייווצר "חור שחור" קטן. "החור השחור" לא יישאר "שום דבר" יותר מחלקיק השנייה ואז "יאכל את עצמו" (אני לא מבין בדיוק מה זה אומר). אם "חור שחור" לא "יאכל את עצמו" - כך הזהירו כמה מעדנים - הוא עלול "לאכול" את כל ה-COSMOS (יקום) במיליונית השנייה ואז מכל היקום "לא יישאר שום דבר" (אפילו לא ריקנות). זאת הבנתי.

TheMrM

New member
טעות

חור שחור זו פשוט מסה שדחוסה לאזור כל כך קטן כזה, שאם גוף (ואפילו אור) נכנס לאזור הזה - הוא לא יכול לצאת ממנו. לכן, כל מסה יכולה להפוך לחור שחור, בתנאי שידחסו אותה מספיק. צדקת בנוגע למה שהום הולכים לעשות - להאיץ חלקיקים קרוב למהירות האור, ואז לגרום להם להתנגש אחד בשני. אבל החורים השחורים שאולי יווצרו יהיו (לפי חוק שימור האנרגיה) רק בעלי מסה של פחות מ-10 בחזקת 25- ק"ג (המסה+האנרגיה של החלקיקים המתנגשים), ולא רק זה, הרדיוס שלהם יהיה קטן מזה של פרוטון! אז אין מה לדאוג, חור שחור לא יבלע את הקוסמוס. אם תרצה, ראיתי פוסט בבלוג שמסביר בדיוק למה לא צריך לדאוג, וגם לא דורש פיסיקה כמעט. ונק' אחרונה: לא לפי כל התיאוריות הקיימות היום יווצרו בכלל חורים שחורים, אלא בעיקר לפי אלה המניחות מימדים נוספים.

TheMrM

New member
הייתי עד כדי כך לא מובן? =\

חור שחור זה פשוט מסה (נניח כוכב) שדחוסה לאזור מאוד מאוד קטן. לא כלום, לא ואקום ולא שום דבר אחר. הניסוי הזה לא מספיק אנרגטי כדי ליצור חור שחור שיכול "לבלוע את היקום", אם הוא יצור חור שחור אז הוא יהיה ממש ממש קטן, ולכן הוא לא יוכל לעשות כלום, גם אם הוא לא יעלם מיד.

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo6.gif צחקתי, תרגע

ההסבר שלך היה בהחלט מעניין ואף תואם את מה שאני יודע על הנושא (שזה לא המון) כך שזה בטוח הסבר טוב

TheMrM

New member
אל תדאג, לא נעלבתי או משהו

אבל עד שיש נושא שבו גם אני יכול לתרום בפורום הזה, הייתי רוצה שיבינו אותי

rapgamer4ever

New member
אני דוקא הבנתי משהו אחר לגבי חור שחור

חור שחור הוא כלל אינו ריק, אלא דוקא גוף בעל מסה עצומה. את זה שכדי "לשאוב" דברים צריך מסה ענקית אתה אמור לדעת, העניין בחור שחור שהמסה שלו עד כדי כך גדולה ששום דבר לא יכולה להתנתק ממנו בשום מהירות (כולל מהירות האור), ולכן גם לא רואים בו שום דבר ועל כן נקרא חור שחור. לשם השוואה, אם אני לא טועה כדי להתנתק מכדור הארץ צריך מהירות של כמה עשרות אלפי קמ"ש. זה אומר שהמסה של החור השחור גדולה משל כדור הארץ פי המון. ככה אני הבנתי.

אתה צודק

לא ברור לי בכלל מה זה "כלום, אפילו לא ריק". אם מישהו ממש מתעניין - חורים שחורים מקורם בכוכבים, ממש כמו השמש. מצד אחד מדובר בכוכבים בעלי מסה אדירה ביחס לנפח, מה שגורם לכח משיכה חזק מאוד הדוחף לכיוון פנים, ומצד שני תהליכי היתוך גרעיני שמבוססים על מימן דוחפים את החלקיקים החוצה, כך שנוצר איזון. עד שיום אחד, המימן, הדלק הגרעיני, נגמר, והכוכב קורס פנימה (זה גם מה שעתיד לקרות לשמש שלנו בעוד כמה מיליארדי שנים). אם המסה של הכוכב גדולה מגבול מסוים, שעומד על 20 מסות שמש (דהיינו, פי עשרים ממסת השמש שלנו) הוא קורס להיות חור שחור. אחרת, הוא קורס להיות ננס לבן או כוכב נייטרונים.

rapgamer4ever

New member
ריק זה כלום, זה בדיוק ההגדרה שלו

אז אפילו אם חור שחור היה משהו בסגנון, ההגדרה שלו בעייתית מלכתחילה. להגיד "כלום, אפילו לא ריק" זה די משפט שסותר את עצמו.

קיר קמט

New member
גוף בעל מסה כ"כ גדולה ששום דבר לא יכול להתנתק

ממנו? נשמע כמו אדי קארי וזאק רנדולף עושים ארוחת פיוס בKFC..

סלים וארזה

New member
מנהל
אוקיי , הנה ההסבר יש ארבעה כוחות בטבע: כוח כובד (שאקיל נופל עליך) שהוא רק כוח משיכה כוח אלקטרומגנטי (השיער של בן וואלאס אחרי שביג בן שם את האצבע בשקע) דחיה ומשיכה על פי המטען החשמלי כוח גרעיני חזק (שמחזיק את הפרוטונים והנויטרונים ביחד בגרעין של האטומים, אחרת פרוטונים היו אמורים להידחות כי יש להם אותה קוטביות חשמלית, אבל עדיין הם לא מתלכדים ביחד) כוח גרעיני חלש שלא מענייננו כרגע. כוכבים עם מסה גדולה מאוד ינסו להתכווץ בגלל כוח המשיכה, ברגע שהמסה מספיק גדולה כדי להתגבר על הכוחות האלקטרומגנטיים, הכוכב הופך לננס לבן. ברגע שהמסה אפילו גדולה יותר ועוברת את מגבלות הכוח הגרעיני החזק, אז הכוכב מתכווץ עד לנקודה סינגולרית בזמן/מרחב. זו נקודה בעלת מסה גדולה מאוד ובעלת רדיוס קרוב לאפס. כל חוקי הפיזיקה הרגילים קורסים בנקודה הסינגולרית הזו בגלל המידות, לא בגלל המסה (או האנרגיה האצורה בו). הנקודה היא שבניגוד למחשבה שחור שחור בולע את כל מה שמסביבו, דווקא חור שחור לאחר זמן מתפרק ומאבד את המסה שלו, מדוע? בגלל תורת הקוונטים שמדברת על כך שבכל רגע נתון יש הסתברות כלשהי ליצירת חלקיקים ברדיוס מסויים מהחור השחור. זה סיפור ארוך, אבל בעצם זמן החיים של חור שחור הוא סופי ולמרות שהוא אמור לבלוע, בפועל הוא פולט אפילו יותר עד שמגיעה סופרנובה ובה החור השחור מתפרק היות והמסה הפנימית שנותרת כבר לא מספיקה להתגבר על הכוח הגרעיני החזק. אני ממליץ על הספר "קיצור תולדות הזמן" של הוקינג כדי לקבל מעט יותר מושג בנושא. לכן כששני פרוטונים מתנגשים ונוצר סוג של חור שחור, האנרגיה היא כל כך מועטה, עד שהחור השחור הזה מאבד את האנרגיה שלו הרבה לפני שהוא מצליח לשאוב משהו רציני.

s i l v e r a

New member
הוא לא צריך לבלוע משהו רציני - סתם את היקום!

"עד שהחור השחור הזה מאבד את האנרגיה שלו לפני שהוא מצליח לשאוב משהו רציני", אבל אם הוא לא מאבד את האנרגיה ("אוכל את עצמו") והכל מתעצם, אז הדבר "הלא רציני" שנהוא יכול לבלוע זה את כל היקום, כולל כל הסופרנובהאים שלו. לפי מה שקראתי, זה ייקח מיליונית השנייה לכל "הבליעה".

yoavj1

New member
לא נכון

דבר ראשון, מה שאתה אומר שקול לדבר הבא: "אם אני זורק אבן מבניין, אז אם היא תפספס את הקרקע היא עלולה לפגוע במישהו מהצד השני של כדור הארץ". כלומר, אתה מתעסק פה ב"אם" שלא יכול לתרחש. דבר שני, נניח שבכל זאת יווצר חור שחור שלא יתכלה מיד (לא בניסוי הזה כי זה לא אפשרי, אז בניסוי אחר). ביקום יש מספיק חורים שחורים, יותר גדולים ועוצמתיים מכל מה שהאדם מסוגל להפיק, והיקום עדיין קיים. לכן, הוא לא יבלע את כל היקום, ובוודאי שלא תוך מיליונית שנייה.

למעלה