סוף העולם הגיע?

ומה עם מה שהחרדים תורמים למדינה

אם זה בגידול רבנים, אנשי תורה, אנשי דת וכל מה שקשור בתרומה של החרדים בשמירה על מדינת ישראל כמדינה עם צביון יהודי ורוח יהודית. הגרושים שהם מקבלים מהמדינה זה תמורה קטנה לתרומה שלהם!

rapgamer4ever

New member
טוב אחי

וה-80% (ואני מפרגן) שהם לא רבנים ואנשי דת פטורים מלעשות משהו למדינה חוץ חיות עליה כמו טפילים כי ה-20% כן? וואלה, אז אולי גם המשפחה שלי תורמת מספיק ומגיע לי כסף מהמדינה כי אבא שלי תרם ב-X וסבתא שלי ב-Y. ה"גרושים" שהם מקבלים מהמדינה מונעים מהם לצאת לעבוד, כי הם בוחרים לא לעבוד. הגרושים האלה הם משכורת של אדם עובד.

במדינת ישראל שהיא מדינה יהודית

התרומה של החרדים היא חשובה מאין כמוה ולכן הם מקבלים הקלות, אי אפשר להפריד את ה "80%" שהם לא אנשי דת ורבנים ושלא יוצאים לעבוד כי דרך החיים של הקהילה החרדית אומרת שלימוד תורה מהווה את עיקר היום, אבל צריך לקבל זאת מפאת תרומתם הגדולה של החרדים למדינה היהודית.

rapgamer4ever

New member
חחחח

אי אפשר?? למה אי אפשר- כי התרגלת לפריבילגיות שהם מקבלים? אם היית רגיל למצב אחר, הצעה כזאת מצדם הייתה נחשבת למגוכחת.

לא התרגלתי לכלום

אני אומר שצריך לקבל את המצב שבו רוב החרדים לא יוצאים לעבוד ונעזרים בפריבלגיות(שהרוב זה מכספי תרומות וסכומים אפסיים הם מהמדינה) בגלל שפריבילגיות אלו מתגמדות לעומת התרומה הגדולה של החרדים למדינה היהודית - ישראל.

rapgamer4ever

New member
"התרומה הגדולה"?

מה התרומה הגדולה שלהם בדיוק? הם יותר יהודים ממני? הם תורמים כמוני למדינה בכך שהם מצביעים, מקבלים כספים, לא מתגייסים או עובדים אבל לובשים שחור? לפי מה שאני זוכר, מדינת ישראל אינה מדינה דתית בהגדרתה ובטח שלא דתית קיצונית כמוהם. לפי מה שאני זוכר, מדינות מגיעות למקום כלשהו בזכות עבודה ולא בזכות לבוש צנוע.

מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית

ובתחום הזה החרדים תורמים יותר מכולם: אם זה בגידול אנשי דת ורבנים, שמירה על הרוח היהודית ועל הצביון היהודי של המדינה. ישראל היא המדינה היהודית היחידה בעולם לכן היחס לחרדים שונה ובצדק!

rapgamer4ever

New member
אהההה

זה שהם חרדים וחלקם אנשי דת ורבנים נותן לכולם פטור מעבוד,ה גיוס לצבא וכו'. הבנתי, נורא הגיוני. העובדה שהם מגזר אומרת שאם מיעוט מהם כן תורמים, זה נותן פטור לכל השאר. על אותו משקל אפשר להרוג את כל הערבים הישראלים, כי המיעוט שלהם מורכב ממחבלים שצריך להרוג. או לכלוא את כל המזרחים, כי המיעוט שלהם מורכב מעבריינים שצריכים להיות בכלא. אחלה.

עוד פעם הסרקזם המזויין שלך

לא מיעוט מהחרדים תורם, חלק מהם הופכים לרבנים ואנשי דת אבל כל הקהילה החרדית תורמת לרוח היהודית ולצביון היהודי במדינת ישראל שזה לא פחות חשוב מעבודה, צבא בגלל שמדובר במדינה היהודית היחידה בעולם! אי אפשר להפריד את הקהילה החרדית ולהגיד לחלקם ללכת לעבוד כי זה נוגד את השקפת העולם החרדית, צריך להתייחס אליהם כקהילה וכקהילה הם תורמים תרומה גדולה למדינת ישראל ולכן צריך לקבל את המצב שהם נעזרים בכספים שרובם כספי תרומות וחלק קטן זה קיצבאות מהמדינה(שלא קשורים להיותם חרדים - הרבה חילונים גם מקבלים אותם).

rapgamer4ever

New member
חחחחחח

"עבודה נוגדת את השקפת העולם החרדית". אני מדמיין, או שהחרדים במדינת ישראל הם היחידים בהיסטוריה של העם היהודי שעבודה מנוגדת להשקפת עולמם? חרדים בחו"ל עובדים כמו גדולים, חרדים בתפוצות לפני הקמת המדינה עבדו כמו גדולים, שלא לדבר בכלל שהיהדות מתבססת על עקרונות כמו יום מנוחה אחרי שישה ימי עבודה וחוקים סוציאלים של תרומות חקלאיות לעניים. אי אפשר להפריד את הקהילה החרדית ולהגיד להם ללכת לעבוד? ומה אם אני מבטל להם את ההבטחת הכנסה- הם ישארו בבית וימותו מרעב? לא, הם יצאו לעבוד כמו בני אדם נורמלי במקום להיות פטורים מזה כי הם לובשים שחור. רצח על חילול כבוד המשפחה הוא בניגוד החרדים לכל אורך ההיסטוריה היה נחשב למקובל באיסלאם. זה אומר שעכשיו מותר לערבים לרצוח את המשפחות שלהם כי אחרת זה נוגד את השקפת עולמם? גם מצעד הגאווה נוגד את השקפת עולמם של החרדים והופ איזה פלא, ההומואים צעדו בירושלים כמה שרצו. יש מסורת והשקפת עולם ויש צדק וצריך ללכת עם הצדק. צדק אומר שאין שום סיבה שחרדים לא יעבדו נקודה.

תגובה

עבודה לא נוגדת את השקפת העולם החרדית אבל היא פועל יוצא של השקפת העולם החרדית שאומרת שלימוד תורה מהווה את עיקר היום - ברור שהחרדים בתפוצות בהווה ובעבר עבדו כי הם היו חייבים לפרנס את עצמם, אבל במדינה ישראל שהיא מדינת יהודית הם מקבלים יחס מיוחד ובצדק. הדוגמאות שלך לגבי רצח משפחות ומצעד הגאווה לא שווים התייחסות כי הם קשורים בלעבור על החוק. החרדים מקבלים עזרה מכספי תרומות ומקצבאות וצריך לקבל זאת מכיוון שהתרומה שלהם למדינת ישראל היהודית גדולה, למרות הגרושים שהם לוקחים למדינה!

rapgamer4ever

New member
"לעבור על החוק"

כל היום מנדנדים לנו פה כמה החרדים לא באמת יושבים בבית אלא יוצאים לעבוד ופשוט לא מדווחים על כך. זאת עבירה על החוק. מצד שני אני לא בטוח כמה איסור של מצעד הגאווה הוא עבירה על החוק. אתה בעצם נותן לגיטימציה למגזר שלם לעשות מה שבא לו פשוט כי הם לובשים שחור. לדעתי זה לא הוגן, לא אחראי ואפילו מסוכן. מדינת ישראל היא יהודית ולא דתית, אני צריך לקבל את היחס שלהם כי שנינו יהודים באותה מידה. בכלל, מדינה שהיא דת זה שילוב הרסני שבינתיים הוכח בערך בכל מקום בעולם בו זה קורה ובישראל זה סתם על חשבוננו. עוד מעט תגיד שגם הקרטא האלה או איך שלא קוראים להם זכאים לפריבילגיות כי הם חרדים.

תמיד שמעתי שאומרים

שהתקשורת משפיעה על הציבור החילוני ומציירת את החרדים כאוייבי המדינה אבל לא כ``כ הבנתי את זה (בתור אחד שצופה ושומע באמצעי התקשורת) כשאני רואה מה שאתה כותב אני מבין הכל! איזה שנאה! ``טפילים`` ``אוכלי חינם`` מה עוד? תפסיק ליהיות מושפע! תפסיק להאמין לסטטיסטיקות שקריות ולא נכונות! מתי תבין ששום אדם שפוי במדינה הזאת לא יחיה עם עשרה ילדים על ארבע אלף בחודש! ואחרי זה מספרים לנו על ``עם אחד לב אחד`` איך ננצח את האוייבים שלנו אם יש שנאה גדולה יותר בינינו! ועוד משהו ושוב אני חוזר על זה גם אם יש מעט שכן חיים על הקצבאות המזעריות האלה הם בודדים וגם אתה יכול לחיות ככה וזה לא משהו שמיועד לחרדים בלבד!

rapgamer4ever

New member
תקשורת??

וואלה, תקשורת אתה אומר? שכונות חרדיות שאני עובר בהן זה "תקשורת"? אבא שלי שרבים מהלקוחות שלו הם חרדים הוא "תקשורת"? חרדים חיים בעוני רב, לא 4 אלף ל-10 ילדים אלא 5.5 אלף ל-7 ילדים.

אל תאמין לסטטיסטיקות!

אדם שלמד בישיבה ואין לו בגרות או מקצוע כשהוא מגיע לשלב שהוא צריך לצאת לעבוד (וזה קורה אצל רוב הציבור החרדי אם לא שהאישה עובדת) אז הוא לא יעבוד בעבודה מוכרת שתכניס אותו לסטטיסטיקות שלך אלא הוא יעבוד בעבודות שחורות מסחר או איזה עסק מהבית! ובזה אני לא זורק לך סתם דברים אלא הרוב המוחלט של החרדים עם שלוש ילדים ומעלה אחד מהבני הזוג עובד ולא מסתמך על תקציב זה או אחר כי זה בלתי אפשרי כמו שניסיתי להסביר לך בהודעות האחרונות!

rapgamer4ever

New member
רק שתדע

אדם שעובד ללא ידיעת משרד הפנים ומקבל את הבטחת ההכנסה שלהם, עובר על החוק. אז או ש-73% מובטלים, או שפחות מובטלים ועל כל מובטל פחות זה רמאי יותר.

ikrmr

New member
השטויות הן מה שאתה כותב

בס"ד 1. סטיסטיקות לגבי הציבור החרדי אינן דבר אמין, כיוון שמספר המובטלים מתייחס רק לאלה שחתמו אבטלה בלשכת התעסוקה, אך למשל מי סוחר או איש עסקים שהם עיסוקים נפוצים אצל החרדים העובדים לצד העיסוקים הדתיים), לא עובר דרך לשכת האבטלה. 2. אני מסתמך על דברים שאני קראתי בעניין זה בעתנות הדתית של אנשים שמכירים את הציבור החרדי יותר מקרוב, וכן אני מסתמך על היכרותי עם משפחתי המורחבת. 3. בהחלט אחוזי העובדים בציבור החילוני גבוהים באופן משמעותי מאשר בציבור החרדי, אך מספר העובדים בציבור החרדי גדול בהרבה ממה שחילונים כמוך חושבים וממה שהנתונים אומרים.

rapgamer4ever

New member
וואלה

הכל שטויות 73% מובטלים זה שקר אחד גדול. אז בוא תגיד לי כמה חרדים נסתרים עובדים בלי שיודעים עליהם במקום 27%. 35%? 45%? כך או כך, מדובר שמגזר שלם שפשוט לא עובד. ממש ככה.

rapgamer4ever

New member
יא אללה

אחד המשפטים הלא ברורים. צודק, גם אין טעם לשפר תשתיות בכבישים כי גם ככה יהיו תאונות. ואפשר להמשיך להתעלם מניצולי השואה, כי הרי אחרת יהיה להתווכח עם המציאות.

למעלה