מה זה אדם יהודי?
קשה לי להבין למה אני צריכה להרגיש קשר למסורת, לתרבות, או להיסטוריה של העם היהודי. אם יהדות זו רק דת, אני בטח ובטח לא יהודיה, אתאיסטית גמורה שכמותי. ואם לא, (ועל זה אנחנו הרי מדברים), אז מהו עם, או לאום? אני לא חושבת שנשאר עוד מישהו שהוא לגמרי יהודי. מאיפה הגיעו כל היהודים בהירי העור והעיניים? מיהודים (שגם הם אולי לא היו יהודים לגמרי) שהתחתנו עם גויים, ומפרעות שבמהלכן נשים נאנסו ע"י גויים. רוב האנשים שמגדירים עצמם כיום כיהודים לא באו ממשפחה שכולה יהודיה (יהודית?) טהורה - רחוק מזה. הרי אי אפשר להגיד שמתקופת אברהם, יצחק ויעקוב כולם התחתנו וקיימו יחסים רק עם יהודים. חלק מגיבורי התנ"ך התחתנו עם נשים גויות (מה גם שאני לא רואה היגיון בקביעה שיהודי מי שמוצאו מאברהם - במה הוא שונה מכל שאר האנשים באותה התקופה, שדווקא כל אלה שיצאו ממנו נקראים יהודיים? כי אלוהים אמר שהוא שונה?). אז כל המושג הזה של "יהדות" פשוט לא ברור לי. ובכל מקרה, האמירה שאני "צריכה" או "אמורה" לרכוש השכלה בסיסית בנוגע להיסטוריה של העם היהודי כי זו ההיסטוריה שלי לא מדברת אליי. ומצד שני, אולי אם יהדות מוגדרת כתרבות, אז בכל זאת יש משהו שמקשר אותי אל שאר ה"יהודים". ומצד שלישי, תרבות זו מילה רחבה, שכוללת היסטוריה (שאני לא רואה בה משהו משותף לי ולהם), חגים, (שבכל זאת גם אני וגם שאר היהודים חוגגים), חינוך (שבוודאי אינו משותף לכל יהודי העולם) ועוד. אבל בעצם.. אני לא תמיד חוגגת את החגים. ואני לא מרגישה קשר אליהם, כי תמיד אני מוצאת את הקשר הדתי שאני לא מצליחה להתחבר אליו. אם אני אחשוב על זה עוד קצת אני אסתור את עצמי שוב, אני מניחה. מישהו רוצה לעזור לי?