שלום לכולם
.

Ungareska

New member
יש הבדל בין "אנטישמיות" לבין

שנאת זרים. היהודים בגרמניה לא היו זרים. למען האמת, יהדות היתה קיימת בגרמניה עוד לפני הנצרות, כשהגרמנים היו בעיקר פגאנים. רוב יהודי גרמניה עם עליית הנאציזם היו חילונים. אחד מהסיבות לאמנסיפציה היתה נסיון לפתור את הבעיה היהודית (בראייתם) ע"י מתן אפשרות ליהודים להשתלב באופן מלא בחברה, וחלק גדול אכן מימש את האפשרות הזו. הם חשבו שבצורה של אמנסיפציה היהדות תיכחד מעצמה בתוך מספר שנים, ע"י התבוללות וכו'. יכול להיות שזה באמת היה קורה לאורך תקופה יותר ארוכה. אין מה להשוות בין היהודים בגרמניה דאז, לבין הטורקים היום, נניח. הטורקים חיים בגטאות, רבים מהם ומילדיהם כלל לא דוברים גרמנית, והם רחוקים מאוד מלהיטמע בחברה הגרמנית. באזורים הטורקיים של ברלין אפשר להסתדר בקלות עם טורקית, בלי מילה בגרמנית(קרויצברג היא העיר הטורקית השלישית בגודלה בעולם). הטורקים היום הם הרבה יותר זרים ממה שהיהודים היו, ואמנם יש שנאה נגדם, אבל לא בצורה "ממוסדת" כמו האנטישמיות. עוד לא יצא אף חיבור "הפרוטוקולים של זקני טורקיה". אנטישמיות זה משהו אחר. חוץ מזה, אני מסכים עם רוב דבריך.

דוסטו

New member
בוג'י, הדיון כאן החל בתרגום ספרות

לגרמנית. דעתי היתה ונשארה כפי שהיתה. את רוצה לפתוח דיון על הלקחים שלנו מהשואה? יש לי הרבה מה לומר. הרבה יותר רציני משני חוליגנים מנוולים (מקריים) ששרפו דירה (ריקה) של קאתוליות.

frumkin1

New member
לא יודע מה איתך

אבל הדיון כבר מזמן לא על תרגום עברית לגרמנית...

Rivendell

New member
וזה לגיטימי.

כתבתי למטה (אני מקווה שמישהו ישים לב. אולי אני צריכה לשים הודעה נפרדת). מותר ורצוי לגלוש, כל עוד שומרים על רמת דיון נאותה.

frumkin1

New member
תמיד

שמחתי שיש לנו מנהלת כה אדיבה שמאפשרת לגלוש לכל מקום שהוא... בגלל זה אני אוהב את הפורום הזה.

Rivendell

New member
הפורום הוא פורום ספרים, אבל הספרות

לא מנותקת מהמציאות ומהתרבות, ולכן אני לא רואה לנכון להגביל את הנושא. מה גם שלדעתי נכון שהקשר ביננו כחברי פורום יהיה בכל זאת קצת מעבר לרק דיונים על ספרים. הבקשה היחידה שלי היא באמת שהרמה תישאר עניינית ונעימה
.

frumkin1

New member
יש הבדל

תהומי/אדיר/אידיאולוגי בין קבוצה של אנשים שעושה מעשה חמור ביותר, לבין מפלגה גרמנית האוגדת בתוכה מליונים של בני אדם, כאשר האידיאולוגיה של אותה מפלגה היא השמדה המונית של היהודים!!! במדינת ישראל, מפלגה אשר תדרוש לעשות מוות שיטתי למוסלמים- תצא מחוץ לחוק, וזה הלקח מן השואה. למדינה אין אפשרות (ואת הזכות) להכנס למחשבתו של כל אזרח ולהכריח אותו לחשוב שכולנו שווים. המקרה שאת ציינת מראה כי העושים אותו לא למדו לקח מן השואה, אבל אין לו כל קשר למדינת ישראל. באשר לשוטרים- אני לא מכיר בכלל את פרטי המקרה, אבל יכול להיות שלא היו מספיק שוטרים מול ההמון שציינת... אני לא מנסה להצדיק את השוטרים, אבל האם לא נעשתה בדיקה בנוגע לנסיבות בהם השוטרים לא עצרו את ההמון? וחוצמזה, ליגוני הגדול, מדינת ישראל היא כבר מזמן לא מדינת חוק. באשר לנשק, האם את בטוחה שישראל מכרה נשק לא קונבציונלי? זוהי האשמה חמורה, ולפני שאת מאשימה את המדינה במשהו כזה- את צריכה להיות בטוחה בכך. באשר לנשק רגיל- אין בזה שום בעיה מוסרית. לכל מדינה בעולם יש את הזכות להגן על עצמה- והיום עושים זאת באמצעות נשק. אם מדינה משתמשת בנשק שישראל מעניקה לה באופן לא מוסרי- האחריות מוטלת לא על ישראל אלא על אותה מדינה!

בני טד

New member
כזה שמחובר לארץ, בוודאי.

הייתי ממליץ על ספר שמתאר גם את הטוב ואת הרע. את מגוון התרבויות שבה, הישראלים, היהודים, הערבים, המוסלמים, הנוצרים, הדרוזים, העולים, הצברים, השפות, את מגוון הנופים, את הבעיות הפנימיות שלנו, את הבעיות עם שכנינו. הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איזה ספר עושה את כל זה
או אפילו חלק מזה. אולי "סיפור על אהבה וחושך" של עוז, "שואה שלנו", ספרי מאיר שלו על ההתיישבות, "המאהב" של יהושע על יחסי יהודים ערבים, ספרי עגנון על העולם (אולי הלא כל כך מוכר לחילונים בינינו) החרדי ובעצם יש עוד הרבה שמרכיבים את פאזל הישראליות. אחד כזה שאני חושב לעצמי שאני ממש מבין ממנו את הארץ? אני לא חושב שיש. סליחה: אני בטוח שאין. אנחנו מורכבים מדי להבנה באורך זמן של חיי אדם אחד.

Ungareska

New member
../images/Emo41.gif יש לי סיפור בנושא

כשהייתי בגרמניה התארחתי לארוחת ערב אצל הורים של ידידה (גרמניה). האוירה היתה די רשמית, לפחות בהתחלה. הם אפילו פנו אלי בSIE. מאוד מוזר למי שרגיל למנטליות הדאחקות הישראלית. שאלו קצת שאלות, המצב בארץ, וכו', ומה המוצא שלי. עניתי להם שמוצאי מעיראק (כלומר הורים). רק אמרתי את זה, לפתע אורו עיניו של האבא, חיוך רחב עלה על פניו, הוא קם, נעלם לאיזה חדר, וחזר לאחר דקה או שתיים עם ספרו של אלי עמיר "מפריח היונים", בתרגום לגרמנית. זה ספר שלא המלצתי עליו לאף אחד לא עירקי בארץ, כי הרגשתי שמי שלא עירקי יתקשה להתחבר אליו. יש שם שמות של מאכלים שעירקים מכירם, שמות של מקומות בעיראק שמוכרים לעיראקים מסיפורי ההורים וכו' והנה בגרמניה מסתבר שאנשים קוראים אותו... הוא שאל אותי אם נכונים כל הדברים שכתובים שם, ועניתי לו שזה פחות או יותר סיפורן של כל המשפחות העיראקיות שעלו לארץ. מעבר לכך, אלי עמיר די ייפה את המציאות ויחסית עשה חסד עם הממסד הציוני (שגם ככה לא מוצג בספר באור הכי חיובי). וזה פתח פתח לדיון מאוד ארוך על יהודי עיראק... לפעמים יש בחיים הפתעות במקומות שהכי פחות מצפים להן.

שמיל111

New member
בתקופה זו

שבה לכל אחד בעולם יצא לשמוע עלינו בחדשות וגם לפתח איזו שהיא דעה, מתוך מהדורת חדשות מתומצתת ועובדתית ומתוך ראיון של דקה ורבע עם אשיות בכירה שאומרת דברים בנאליים ונדושים, ספר ישראלי הוא דרך יפה לתאר את הארץ, למי שבאמת מתעניין.

Rivendell

New member
../images/Emo124.gif לכולם ../images/Emo124.gif

נדמה לי שקצת גלשנו, שזה בסדר גמור. אבל גם כשאנחנו גולשים - בואו נעשה את זה בנימוס ותוך כבוד הדדי, כמו בכל דיון אחר.

Ohle74

New member
חנות שבה מצאתי ספרים כנ"ל-

(היינו של סופרים ישראלים שתורגמו לגרמנית) "לודביג מאיר" רח' שלומציון בירושלים, (מחירים יחסית נוחים).

Ohle74

New member
המאהב של א.ב. יהושע תורגם ....

לגרמנית DER LIEBHABER ושמעתי על התרגום חוו"ד טובות, וכן זכרון דברים של שבתאי ERINNRUNGEN AN GOLDMAN אני קניתי ספרים אלו לחברים קוראי גרמנית שאהבו אותם, לדעתי הם מתארים היטב את ההוויה הישראלית. ספרים רבים אחרים תורגמו (אפילו של קובי אוז) כפי שציינו פה.

למעלה