שלום לכולם
.

rigoletto111

New member
טוב. אז יש לך תירוץ

שזה "מנתק אותך" אבל שורה תחתונה בלי המטען הזה אתה לא מבין שירים של אלתרמן. בעיני אדם שלא מסוגל להבין שירים של משורר מתרבותו הוא איננו יכול להקרא בעל אופקים רחבים.

עופר D

New member
אני מעריך שקשה לך

ואני לא מצפה שתבין, אבל יהודי שאינו מאמין (תתפלא, יש כאלה) בד"כ לא מסוגל להתקרב לטקסטים האלה. עבורו הם מייצגים במקרים רבים את האמונה בצורתה הפרימיטיבית. שיחות ותחינות לבורא עולם כל יכול, שיכול בהינף קסם לעשות להם חיים קלים או קשים, לדון אותם למיתה וכיו"ב, לא ממש מקובלות אצל החילוניים. היכרות מסויימת עם נוסחי התפילות נכון שתהיה, ולו רק לשם ההקשרים התרבותיים. אך בכדי לזהות ציטטות מדוייקות ואת משמעותן צריך יותר מהיכרות שטחית, ועליה במודע אני מוותר. גם במחיר של פיספוסים בהבנת כמה שירים, חשובים ככל שיהיו. ולגבי קביעתך הקטיגורית, לפיה מי שלא מבין את כל ההקשרים בכל שיריו של משורר בן הלאום שלו, אינו בן תרבות, כל שנותר לי הוא לא להסכים!!!!!. ובכלל, קביעות קטיגוריות כאלה לא ראויות לבן תרבות רחב אופקים (D-:). זו לא הפעם הראשונה שאנו מתדיינים בנושא הנוגע לסגנון ותכנים בעלי גוון דתי אמוני. (פעם קודמת היו דעותינו חלוקות בעניין סבטו, אם אינני טועה). גם אז פסלת את כל מי שלא יישר קו עם דעותיך הנחרצות. להשאיר מקום לדיעותיהם של אחרים זה דבר שבעיני מאפיין בן תרבות, המודע לרוחב היריעה התרבותי. לדאבוני, איכשהו נדמה לי שיש קורלציה בין חוסר פתיחות לדעות שונות וגישה אמונית. תקן אותי אם אני טועה. עופר

rigoletto111

New member
ודאי שאתה טועה. אני חילוני.

מה אתה רוצה שאגיד לך, לעזאזל? שאתה רחב אופקים למרות שאין לך מושג ירוק על המורשת התרבותית של העם שלך???

עופר D

New member
אין לך מושג ירוק על מה לי יש מושג

זה כל מה שמצאת לנכון להגיב? אז אחלק לך, כדי שיהיה קל: א. לא ברור לי למה אתה מזדעק כל פעם שנושא בעל גוון דתי מתעורר פה; ב. איש צעיר, אין לך שום מושג על מה לי יש מושג. הסגנון המשתלח לא ראוי; ג. אני לא צריך כל אישור ממך על רוחב אופקי, תודה לאל; ד. גם המורשת התרבותית של העם היהודי היא רחבה דיה בכדי להכיל נושאים רבים. ולדעתי, נוסח התפילה לא שייך לקנון היהודי. לא מוכרחים לדעת אותה. פרקים נבחרים התלמוד, בתנ"ך, באגדה, בהגדת פסח, בהיסטוריה היהודית וכו' ראויים הרבה יותר, ולא מחייבים הזדהות אמונית.

מסכים עם הכל חוץ

מהוצאת התפילה מהקנון היהודי. יש לה בהחלט מקום שם... השאלה היא אם אפשר/צריך להכיר את כל הקנון באותה מידה של עומק..

ל א

New member
היידה עופר

וריגולטו, לקחת את הטיעון שלך רחוק מדי. רחוק מספיק כדי לטעון שאף אחד לא מבין שום דבר. הבנת?

frumkin1

New member
יפה מאוד

סעיף ד. שלך מתאר בדיוק את מה שאני ניסיתי להעביר פה מקודם.

rigoletto111

New member
לא התייחסתי באופן אישי

רק אמרתי שבאופן כללי אדם שאין לו מספיק ידע בתרבות שלו בשביל להבין משורר מרכזי כמו אלתרמן איננו לדעתי בעל אופקים רחבים. לא התכוונתי אליך אישית. מצטער אם מישהו נעלב.

frumkin1

New member
אז אני אומר

שאתה טועה ובגדול. באמת שאני לא מצליח להבין את הטענה שלך! אם אני לא מתעניין בתכנים שאלתרמן דיבר עליהם אז אני צר אופקים? מאוד לא ברור לי.

rigoletto111

New member
אם אתה מתעניין רק בכדורגל ובמדעים

מדוייקים ואין לך השכלה הומניסטית אתה צר אופקים? לא יודע. תחליט אתה.

frumkin1

New member
והאם

אתה חושב שאם אדם לא מתעניין ביהדות זה אומר שהוא לא מתעניין בהשכלה הומנית?

een ogenblik

New member
ואם אתה בעל השכלה הומניסטית בלבד

ואינך מתעניין כלל במדעי הטבע וכדורגל האם אתה צר אופקים? (דוגמאות בלבד, אפשר להחליף "השכלה הומניסטית" "מדעי הטבע" ו"כדורגל" בכל תחום שרוצים.) צרות אופקים היא כאשר התחומים המעניינים אותי הם חשובים, אך תחומים אחרים אינם חשובים, וכך צריך להיות עבור כל אחד ואחד בעולם.

renjintso

New member
בתורה אין רבנים

סתם הערה קטנונית מעניין אותי, מהי יהדות עבורך? גם בעיני היא לא רק רבנים, בא לך לקשקש על זה?

frumkin1

New member
יהדות

אני אוהב לחבר את היהדות שלי למושגים ישראלי וציוני. בתור חילוני, היהדות שלי כן מורכבת מחגיגת (יש כזאת מילה? היא פשוט נשמעת נורא) חגים, למשל. היא לא מורכבת מביקורים קבועים בבית כנסת או להישמע לדברי הרב. בשבילי להיות יהודי משמע להיות שייך,להיות חלק, מהעם היהודי שחי בא"י. לחיות בא"י- משמעו בשבילי להיות יהודי. וכפי ששציינתי, אני אכן מכניס את המושג יהודי לתוך המושג ציוני. וזה גם ההבדל הגדול בין היהדות לשאר הדתות. "יהודי" זה גם לאום (והעובדה שמחקו את סעיף זה מתעודת הזהות שלנו- היא מחפירה בעיני). בעוד שהעם הנוצרי מורכב מהמון לאומים שונים, העם היהודי הוא אחד. לעם היהודי יש מדינה אחת- ולכן ערבוב המושג יהודי עם ציוני.

renjintso

New member
אוקיי, תשובה יפה

בוא ניקח את זה הלאה: מה הבסיס התרבותי המשותף של העם היהודי, אם בכלל יש לו כזה? האם אתה מרגיש הזדהות כלשהי עם יהודים שלא חיים במדינת ישראל? האם מעניינים אותך המקורות ההיסטוריים של החגים שאתה חוגג? לא, כי פשוט תוכל למצוא אותם בטקסטים שריגולטו הזכיר. לא צריך להשתתף בקביעות בתפילות כדי לקרוא אותם, ובוודאי שלא להישמע לרבנים. לי מאד חורה הדעה שתנ"ך, תלמוד, מדרשים, רמב"ם, וכו' הם עניין לשומרי מצוות בלבד. סוג של בזבוז, הייתי אומרת אבל זאת אני, אולי אני טועה

frumkin1

New member
לצערי

אני מתגייס עוד שבוע, ואני חייב לקנות כל מיני שטויות שחיילים בטירונות צריכים... אז, אני מבטיח שאני אענה על כך היום בערב- כשאני אחזור.. תודה על הסבלנות.

rigoletto111

New member
../images/Emo32.gif מציע לך לקנות רק אחרי שתתגייס

ותראה מה אתה באמת צריך. גיוס נעים

frumkin1

New member
ומה אני אקח לשבוע הראשון?

גרביים אני צריך, אני מניח? נקווה לטוב... כל הסיפור נשמע סיוט. משעשעת אותי העובדה שיש מדינה שלוקחת את אזרחיה ומאמללת את חייהם בכוונה תחילה. אבל זה רק אני.

rigoletto111

New member
לא מקבלים גרבים בבקו"ם?

תבדוק באתר אכ"א. לדעתי תיקח רק גטקעס וגופיות חמות

Rivendell

New member
נדמה לי שמקבלים רק שישה זוגות

משהו כזה. תמיד כדאי שיהיה סטוק אישי
.

למעלה