שלום לכולם
.

frumkin1

New member
איך אני שמח

שהגיוס שלי הפך לשיחה בפורום. עשיתם לי הרגשה טובה. מה שכן, נראה לי ש5 זוגות (זה מה שמקבלים) גרביים לא יספיקו לי... ואני הולך עכשיו להמשיך לראות שר הטבעות: שני הצריחים, גרסת הבמאי.

Rivendell

New member
אי אפשר לדעת

תמיד כדאי שיהיה מלאי, ליתר בטחון. גרביים לא יעשו את התיק שלו כבד יותר, ועדיף שיהיה ליתר בטחון.

Rivendell

New member
אין צורך ../images/Emo13.gif

גם ככה אני מרחמת על עצמי יותר מדי
. ונחתי כבר, היה משעמם.

frumkin1

New member
משעמם

לנוח? אחד הדברים האהובים עלי (מלבד לשים את כפות ידי מתחת למים רותחים בחורף) זה לשכב על המיטה ו"לרחף". המחשבות שעולות בראש....

Rivendell

New member
אני לא אוהבת לנוח...

אני צריכה תעסוקה
, אחרת אני משתעממת. וזמן החשיבה הכי טוב שלי הוא דווקא בנהיגה. אז הראש שלי הכי צלול.

KarinDi

New member
איזה כיף לך

הלוואי שהגיוס שלי כבר יגיע (עוד 4 חודשים) אני כבר משתגעת משיעמום. רק קונה ספרים ולא מספיקה לקרוא אותם כי אני עובדת! שיהיה לך מלא מלא בהצלחה, ואל תקנה יותר מידי שטויות- תצטרך לסחוב הכל!

frumkin1

New member
והנה התשובה

אני אפריד את התשובה שלי לשתיים. 1. לא, אני לא מרגיש שום הזדהות עם היהודים שחיים בתפוצות. אין לי שום קשר אליהם ואני לא חושב שיש להם זכות להשפיע על מדינת ישראל בדרך שהיא. הם בחרו לחיות שלא בא"י- זכותם הלגיטימית, אבל האידיאולוגיה שלי גורסת שברגע שהם בחרו כך הם ניתקו עצמם מהעם היהודי שחי בא"י. אחת הסיבות לקיומה של מדינת ישראל היא קיומו של מקום לכל יהודי שחש בסכנה. כל יהודי התפוצות רשאיים בעיני לעלות לארץ- כשהם מרגישים את הצורך, ולהצטרף למדינת ישראל כאזרחים. זוהי בעצם הגשמת אחת המטרות החשובות ביותר של ישראל. אבל, אדם אשר ויתר על אזרחותו הישראלית מרצון- אסור בשום אופן להעניק לו את אותה אזרחות פעם נוספת. ויתרתה על האזרחות שלך- לקחת על עצמך סיכון, ועברת לגור בחו"ל- תתמודד עם התוצאות. איבדת את זכות ההגנה של ישראל. 2. את צודקת מאה אחוז כשאת אומרת שהתנ"ך אינו עניינם של שומרי המצוות בלבד. אחד המקצועות האהובים עלי בתיכון היה התנ"ך (גם בזכות מורה מעולה שהייתה לי). כאן עלינו להבדיל בין 2 תחומים. ההיסטוריה של היהודים- נושא מרתק וחשוב, לבין הפן הדתי של היהדות- הכולל את התפילות, אופי התפילות, המצוות וכדומה. ההיסטוריה היהודית אמורה לעניין כל אדם יהודי שהוא. זאת ההיסטוריה של העם שלך- ושלך. הפן השני, התפילות, אמור לעניין את שומרי המצוות (ואם מישהו אחר מתעניין בזה- לגיטימי לחלוטין), אותי בכל אופן הוא לא מעניין כל כך. הבסיס התרבותי המשותף של העם היהודי? שאלה קשה מאוד למענה, לפחות בשבילי אדם המבין קצת מאוד ביהדות. אני אנסה. כל קבוצת אנשים שרואה את עצמה כעם- היא עם. זה לא משנה מה אחרים אומרים עליה. לכן, גם מגוחכת הטענה שהפלשתינים הם לא עם- אבל זה סטייה מהנושא. המכנה המשותף של היבודים הוא התנ"ך. ההיסטוריה ארוכת השנים כפי שהיא מובעת בתנ"ך מהווה לדעתי את הקשר בין כל הזרמים ביהדות. אני קצת זורק דברים לאויר, ואם דרושים הסברים נוספים אני מוכן לענות בשמחה.

Boojie

New member
למה חורה לך?

למה אני, כאדם חילוני, שמסורת הדת היהודית מעניינת אותי כקוריוז לכל היותר, צריכה לראות בזה שאני לא מתעמקת במקורות בזבוז יותר מאשר, נגיד, בכך שאני לא מתעמקת בכתבים הקדושים לבודהיסטים, או למוסלמים (בחיים לא קראתי את הקוראן. ניסיתי, זה משעמם מדי. מתנצלת בפני מי שזה מעליב אותו), או להינדואיסטים? ואם כבר, למה לא להתעמק בדברים אחרים? מה יש, כבר הבנתי את כל מה שיש להבין במכניקת הקוונטים, נגיד? או במטפיזיקה? או בביולוגיה של התא? או בתולדות יפן? ולמה הרמב"ם צריך לעניין אותי יותר מאשר הוגי דעות אחרים שהיו בזמנו? או יותר מאשר הוגי דעות סיניים? או יותר מאשר ניטשה? מה יש, זה לא בזבוז שעד היום לא יצא לי לקרוא את כל כתבי אפלטון? יש כל כך הרבה דברים שראוי לדעת ולהכיר, ולא משנה כמה אני אנסה, אני לעולם לא אזכה ללמוד את כולם. למה דווקא התפלפלויות שמבוססות כולן על קונספט שזר לי - הקונספט שיש אלוהים ושהוא מתעניין במה שאני אוכלת לארוחת בוקר - צריכות להיות בעדיפות גבוהה ברשימה שלי, כאדם חילוני? רק כי כתוב בתעודת הזהות שלי "לאום: יהודי"? לא מספיק שבתעודת הזהות האישית והפרטית שלי יהיה כתוב "זהות: אדם"?

Mנטה

New member
הממממממ הממממ

את ממש טועה..... התפלפלויות תלמודיות למשל... ממש לא בנויות על זה שיש או אין אלוהים....

Boojie

New member
התפלפלויות תלמודיות

באות מטעמם של אנשים שמתבססים על התנ"ך ועל אמונתם באלוהים בכל השקפתם לגבי העולם, ומטרתן, בסופו של דבר, להתמודד עם סוגיות דתיות.

פה אני נאלץ לחלוק עלייך

המשפט העברי, למשל, הוא ממש ספר חוקים מלא ועמוק. לפסול אותו כתיאולגיה זה פספוס עצום. אגב, לפי החוק הישראלי (הלא ממומש) במקרה שאין חקיקה ואין תקדים בית המשפט אמור להכריע לפי המשפט העברי. הסיבה שרוב השופטים לא מיישמים את החוק ומסתמכים במקרים כאלו על החוק הבין לאומי (מישהו אמר עבריינים?) היא הבורות של רובם וחוסר התמצאותם בנבכי ההלכה. לא לקבל את העיקרון הבסיסי של האמונה זה דבר אחד. לפסול כל מה שנגזר ממנה זה דבר אחר (שלאו דווקא נובע ממנו ישירות). ניתן להגיע למקום נכון גם בדרך שגויה. לדעתי מה שהוא מנסה להגיד (תקן אותי אם אני טועה) הוא שחבל שרבים מאיתנו לא בקיאים מספיק בהיסטוריה היהודית ולא רק מחוסר ידיעה, אלא לפעמים מתוך התרסה נגד כל דבר שמריח מיהדות, מה שעוד הבנתי זה שהוא עושה זאת בצורה חסרת כישרון להפליא שממסמסת את כל הרעיון והופכת אותו (שוב) לויכוח דתי. אפשר לקרוא את התנ"ך כספר דתי וכספר היסטוריה. אבל חבל לא לקרוא את התנ"ך.

Mנטה

New member
הויכוח הזה רק מוכיח כמה אתם

צודקים. בוג'י שמתהדרת בכל כך הרבה תארים מפגינה בורות כל כך מרשימה שהיא איננה מסוגלת אפילו להעלות טיעונים ענייניים. בוג'י את כל כך טועה לגבי התלמוד (ועוד לא התחלנו לדבר על ספרות יהודית אחרת), הטיעונים שלך ממש לא נכונים. לפני זמן לא רב, העלה פה בפורום מישהו את הסוגיה של שנים שצועדים במדבר, אין קשר בין סוגיה זו ובין קיומו או אי קיומו של אלוהים. כמו בהמון סוגיות אחרות. מה שכן יש שם זה חשיבה מאוד מתוחכמת ומאוד סיסטמתית שיכולה מאוד להעשיר את מי שמחפש לפתח את החשיבה שלו או ללמוד משפטים. אבל גם אם מתיחסים לספרות אחרת שהיא לא התלמוד, המבחר כל כך עצום, אפילו רק מבחר הנושאים כל כך עצום, שפשוט אי אפשר להכליל אותו תחת שום מטריה מלבד "יהדות". זה כאילו שהיית לוקחת את כל תרבות המאה העשרים ואומרת: "אין לי ענין בתרבות המאה העשרים כי כולה נכתבה בהשראת מלחמות העולם". מלבד זה שזה לא נכון, גם בנקודות שבהם זה נכון - מדובר בפספוס גדול משום המגוון הרב.

Boojie

New member
אני מודה לך על המחמאות,

ונמנעת מלהמשיך לדון אתך. את לא ראויה לזה.

למעלה