רציתי לשתף אתכם..

Kalla

New member
ואגב, עצם זה שאת מרגישה

שאת התעלית על הצרכים שלך לצורך רגש נעלה יותר - זה בדיוק משרת את הצורך האגואיסטי שלך "ללטף לעצמך את האגו" ולהגיד שנהגת יפה. זה נותן לך הרגשה טובה שראית לנגד עינייך את טובתו של ילדך הפוטנציאלי, ולכן בעקיפין בא לשרת גם את טובתך שלך. ושלא תביני אותי לא נכון - אני לא אומרת את זה לשלילה, אלא להפך, לחיוב גדול מאוד. אם האדם לא היה אגואיסט הוא לא היה אדם, לא היו לו מנ יעים ואמביציות, הוא לא היה מתפתח ומתקדם, אוהב ושונא, יוצר והורס... וכו'. עניין אחר הוא שיש אנשים שמה שעושה להם טוב זה להשיג את שלהם גם אם צריך לדרוך על אנשים בדרך, או אפילו אנשים שזה עושה להם טוב לפגוע במכוון באנשים אחרים, ולעומתם יש אנשים שעושה להם טוב לאהוב את הזולת ולהתחשב בו. אך גם אלה וגם אלה פועלים לפי דרישות האני הפנימי שלהם.

apk

New member
אני רואה שאת באמת רוצה לדון בזה

כאן אז פתחי שרשור חדש, על מה זה אגואיזם

Kalla

New member
אגב, מנקודת מבטו של הטבע

מחלת הסרטן אינה טובה ואינה רעה. היא חלק מגלגל החיים והמוות הטבעי ודרכו של הטבע לקיים ברירה טבעית. בעלי חיים רבים בטבע או נטרפים או מתים מחולשה וממחלה ורק החזקים ביותר שורדים וזה בהחלט יכול להיחשב לטבעי, נורמלי ובלתי נמנע. רק האדם (לפחות בחלק ניכר המתרבויות) העמיד את ערך קדושת החיים מעל לכל וגם יש לו האמצעים, לפחות בחלק מהמקרים, להציל ולהאריך חיים. לכן, בעיניו, כל דבר שעלול לקצר את החיים או לפגוע בהם נחשב לרע. אגב, גם זה טבעי מכיוון שאני מאמינה שהתפתחותו של האדם לכיוון הזה טבועה בו, אך זה לא כך באופן גורף בטבע.

Kalla

New member
בדיוק עמדתי לכתוב זאת בתגובה

להודעתך הקודמת, אך חסכת לי. הפתולוגיה היא בעיני המתבונן. כי שוב - אתה טוען שמה שקורה באירופה זו פתולוגיה, אך זה רק מנקודת מבטך. יכול להיות שזו פשוט דרכו של הטבע לאזן את עצמו ולבלום גידול רב ומהיר מדי של האוכלוסיה האנושית בעידן שבו תמותת תינוקות כמעט ואינה קיימת.

אביא

New member
ראשית יש להבין מאיזה הנחות יסוד

אנחנו יוצאים. אני מניח שאת לא מסכימה לתפישה הדתית, ולכן אני יוצא מנקודת ההנחה של התורה הדרויניסטית. דווקא מנקודת הנחה זו, יש שאיפה במין לשמר את עצמו. זהו הבסיס לכל התורה הדרויניסטית. מכיוון שכך כל תופעה הנוגדת את ההנחה הזו, תהיה בגדר פתולוגיה. כאן לא מדובר על תופעה של איזון. כאן מדובר על תופעה של השמדה עצמית של הגזע. דבר שעומד בסתירה מוחלטת למהותו של הבע לפי התפיסה הדרויניסטית. באשר לי, אצלי יש גורם דתי שמארגן ומכוון את מה שאצלך נקרא טבע. ולכן הכל שונה. אבל אנחנו מדסקסים לפי תפישתך.

Kalla

New member
זה לא מדויק.

הרי תמיד על כאלה שלא רוצים יש כאלה שעושים והרבה. בסך הכל, לפחות בינתיים, אוכלוסיית העולם גדלה בקצב מסחרר. אל תשכח שפעם הרבה הריונות ולידות היו מסתיימים ללא תינוק חי, ולעיתים אף ללא אם חיה, והרבה יותר תינוקות ואנשים בכלל לא שרדו את המחלות והמגפות, כך שבכל מקרה, אם מסתכלים על המאזן הכללי, האדם עוד רחוק מאוד מלהיות על סף השמדה, לפחות לא מבחינה מספרית. פרט לכך, כפי שציינתי קודם, לא מעט מינים נכחדו במשך ההיסטוריה מסיבות שונות (שינוי אקלימי, הכחדה בידי אדם ועוד) - אולי העולם באופן טבעי בנוי כך שלכל דבר יש סוף, כולל למיני החיים השונים על פני האדמה? שוב, אתה יכול לקרוא לזה פתולוגיה ויכול לקרוא לזה חוקי הטבע או האבולוציה, אך האמת היא שלא ניתן בשלב זה להגיד מה "נכון" ו"נורמלי" ומה לא.

אביא

New member
זו הנחה מרחיקת לכת שלא מסתדרת

עם אף אחת מהתפיסות המוכרות לי. להגיד שבכל גזע יש מנגנון השמדה עצמית הבנוי בתוכו. נו שוין, קצת מוזר לטעון שהשמדת גזעים על ידי האדם או בשל ביבות אקלימיות, קשורות להבטים הפסיכולוגיים של קיום הגזע.

Kalla

New member
קודם כל, אני לא טוענת שככה זה.

זו אפילו לא הנחה ובטח שלא משנה סדורה, אלא סתם זרקתי רעיון, אפשרות. ואם כבר, ההשמדה לאו דווקא קשורה להבטים הפסיכולוגיים, אלא לתכונה מסוימת של הטבע. כאילו מראש מסלול ההתפתחות של האדם מכתיב צורת חשיבה והתנהגות מסוימת, כמו אצל החיות, רק ברמה אחרת. אבל שוב, זה סתם השתעשעות ברעיון. אין לאף אחד מאיתנו מושג אם ומה הטבע "מתכנן" לנו ואם ואיזה מנגנונים להשמדה עצמית הוא הכניס בנו.

Kalla

New member
וגם ייתכן, כפי שניסיתי להסביר,

שלא מדובר ממש בהשמדה אלא ב"הורדת הילוך", האטת קצב ההתרבות, צמצום במספר הפרטים של הגזע. הרי צריך להיות איזון בין משאבי כדור הארץ לכמות היצורים שהוא מאכלס, ומי יודע מה הדרכים של הטבע להשיג איזון שכזה.

אביא

New member
זה מאוד יפה במאקרו

אבל ברמת האדם הבודד זה מאוד לא עובד. זה נשמע כמו תיאורית מדע בדיוני הלקוחה מספריו של אסימוב. התיאוריה המדעית החילונית מבוססת על הדרויניזם, וזה כאמור יעומד בסתירה מוחלטת לרעיונות אותם את מעלה.

Kalla

New member
לאו דווקא

אחרת שום דבר בטבע לא היה נגמר ונכחד מעולם. ייתכן ותיאוריה של דרווין מתארת מחזור, שהוא רק שלב אחד או קטע אחד בגרף ושלמעשה יש הרבה מחזורים כאלה של עליות וירידות, השמדה ויצירה מחדש וכו'. גם השמש תכבה יום אחד. תראה, אני לא מתיימרת לדעת שום דבר, רק להשתעשע ברעיונות פרועים.

חתוליקה

New member
סליחה על הפלישה!../images/Emo122.gif

לכל הדנים והדנות ב"מוזרות האלו". אני אחת מהפורום "ההוא" ובהתחלה החלטתי רק לקרוא ולא להגיב, כי אין לי שום חשק לפתוח את הנושא הזה שוב לדיון ובטח שלא באתי להטיף לכם בפורום שלכם, אבל שאלתך "אם הם כל כך בטוחות בדרך שלהם על מה הכעס??? על מה התוקפנות? זה אומר דרשני...." גרמה לי לשנות את דעתי. אקדים ואומר שאני לא מתיימרת לדבר בשם הפורום אלא רק בשם עצמי! אני רק רוצה להסביר ש"התוקפנות" (כהגדרתך)נובעת מכך שרוב החברה שלנו מגיבה בהפתעה/סלידה/חוסר קבלה או משפטים בסגנון"את עוד תשני את דעתך...." תראו אנחנו עייפות מהמלחמה הבלתי נגמרת של להסביר לכל הסובבים אותנו את עמדתנו(במקרה האישי שלי גם ויכוחים עם בן הזוג). כך שבפורום אנחנו מחפשות את התמיכה וההבנה. כאשר מישהי, גם אם כוונתה טובה, נכנסת לפורום ומתחילה להטיף ... גם הסבלניות שביננו לא תמיד שומרות על איפוק מוחלט. וסליחה אם מישהי נפגעת מזה. אבל תחשבו, אם מישהי מאיתנו היתה נכנסת לכן באמצע הדיון על ...לילות בלי שינה...או....כאבי ההנקה...או כל קושי אחר ומתחילה להגיד לכן משהו בסגנון של "אתן ממש מוזרות! למה, במו ידיכן גרמתן לעצמכן את הסבל הזה..." הייתן מתנפלות עליה, ובצדק!!!!! כי הפורומים היעודיים מהווים גם תמיכה, מקום שבו אפשר להוריד קצת את המסכות ולחפש הבנה מהסובבים. סליחה על המכתב הארוך אבל ממש בער לי להסביר לכם גם את הצד שלי! ולכל אלו שתמכו בנו, גם אם לא הבינו או הסכימו
ענק!!!

הילהל

New member
עשית מעשה לא יפה

בניגוד לפורום כמו "ברית מילה בעד ונגד" - שקורא לדיון, פורום "נשים שלא רוצות ילדים" לא מבקש דיון. לא מעניין אותן למהב את כן רוצה ילדים. הן לא רוצות, ומחפשות להן בית וירטואלי חם שיקבל אותן. להכנס לשם ולרמוז שיש להן בעיות פסיכולוגיות מהילדות, ומוזרות ביולוגית - זה לנפנף סדין אדום מול שור. תחשבי, לדוגמא, שיהיה פינוי מחבל עזה. והמפונים יקימו להם פורום תמיכה - לגיטימי, נכון? ואז שמאלני קיצוני ייכנס לשם כדי להבהיר להם שזה ממש טפשי לרצות תמיכה רק כי "החזרנו אתכם הביתה". לא תגידי שזה מכוער? אני, למרות שמאלניותי, הייתי רותחת על אדם כזה. לטעמי, זה בערך מה שעשית.

הילהל

New member
נכון אבל

עקב השם שלו, לגיטימי להכנס אליו ולומר דברים בעד, לעורר דיון וויכוח. לא לגיטימי בעיי לעשות את זה בפורום תמיכה.

למעלה