רציתי לשתף אתכם..

Kalla

New member
כמו בכל פורום, לצערי יש שם

גם כאלה, אך תבכימי איתי שממש לא כולם. ותסכימי איתי גם שבצד המצדד במילה יש לעיתים פנינים לא קטנות באותו סגנון.

מילים כדורבנות !

מורנוש, אל תתפלאי עם הארס יותז שוב בפנייך אם תעשי כדבר הזה שוב בפורום הזה או בפורום אחר, האינטרנט הוא מקום פתוח לכול והסובלנות עדיף עם היתה שוררת בו. הנשים בפורום "נשים שלא רוצות ילדים" רגישות מ א ד לנושא, ע"פ כן הן ענו לך בסובלנות, חישבי על כך!. ולתגובתי אני, אם לא היית מתפרצת לתוך הפורום אלא קוראת את תוכנו ומגלה רגישות, אפילו מינימלית, לא היית שומעת ממני ציוץ. אני חייב לציין שתגובות בפורום זה מעודדות מאוד, לא אגיב בשירשור זה יותר.

mbar30

New member
על הפתגם להכניס ראש בריא

למיטה חולה - שמעת??? למה להכנס לכזה עניין? יש נשים שמפילות את העובר שלהן גם כשהוא ללא מום ומתום אני לא הייתי חושבת להכנס לנעליים שלהן מוטב לא לשקוע בצרות של אחרות תני לעצמך להיות שלווה ואוהבת עם ילדייך שלך הן לעולם לא תדענה, לצערי, את המילה "אמא"

falou

New member
סובלנות

אני חושב שצריך להיות סבלנים לתפיסות עולם שונות מאלו שלנו, לא חשוב עד כמה הפוכות, בוודאי אם אין לבחירה בהן שום השלכה על חיינו שלנו. אני חושב שהשאלה המעניינת כאן היא מדוע יש לנו כאנשים נטייה לראות כאיום על דרך חיינו כל התנהגות חברתית-אנושית שאיננה תואמת את שלנו? למה יש לנו צורך להפגין מיסיונריות לגבי תפיסות העולם שלנו? למה יש לנו צורך להמיר אחרים שיקבלו את דעתינו? אני עוד מבין את הצורך הזה כאשר קבוצה צריכה לבחור דרך משותפת, אז נוצר קונפליקט, כמו בפוליטיקה, לדוגמא, או יחסי דת-מדינה. אבל, בכל הקשור לדרך החיים האישית של האדם אני לא מבין למה אנחנו מתעקשים להמיר את הזולת לדרכנו או סולדים מבחירות שהזולת עשה רק בגלל שהן שונות משלנו, למרות שאין לבחירות הללו שום השפעה על חיינו.

מורנוש 2

New member
תגובתי האחרונה

לאחר שקראתי את התכובות רציתי להוסיף דבר אחרון. סתם להבהרה, לא ניסיתי לעורר וויכוח או " להיכנס למיטה חולה". קיבלתי תגובות כמו: למה היית צריכה להיכנס לפורום... אז כנראה שטעיתי ולא הבנתי את משמעות הפורומים שזה לדבר ואולי להתווכח לפעמים. מודה, הייתה תגובה אחת שלי לא לעניין והיא נבעה מכעס על מה שאחת הבנות כתבה, הייתי צריכה למתן ולא לרדת לרמה שלה. מודה קצת מאוכזבת לאחר שגיליתי את "ההגבלות" כביכול בדיון בפורומים אחרים. שיהיה יום טוב, מורן.

הילהל

New member
לא חושבת שטעית

אבל התחושה שעולה מההודעה שלך היא לא של "נכנסתי לעורר דיון" אלא של "נכנסתי להודיע לכן כמה אתן טועות ולהראות לכן את האור". מיסיונריות מעוררת תגובות קשות.

אין לי כח לענות על כל הדברים

שנאמרו כאן, למרות שיש לי הרבה מה להגיד, אבל בכוונה בחרתי את ההודעה האחרונה שלך כדי להגיד לך שהדברים שכתבת לכל אורך הדיון ביטאו בדיוק את הלך הרוח שלי. בנוסף - הסיבה שהן כל כך כועסות שם וישר מתנפלות קשורה, לטעמי, לכמות האנשים שנכנסים לפורום שלהם "רק כדי לשאול משהו". לדעתי פשוט נמאס להם. זכותן!

אמברון

New member
השאלה שלך לגיטימית

אבל הפרובוקציה שלך ממש לא! תשמרי על ראש פתוח. זה יעזור לך לקבל את השונה ממך או את האחר טוב יותר. סובלנות היא מילת המפתח.

מורנוש 2

New member
צודקות כול אחת בדבריה

אני בד"כ בנאדם סבלני ומקבל דעות אחרים, הנושא עצמו והתגובות שלהן קצת עיצבנו אותי. זהו, נגמר.. . נראה לי שמיצינו את השרשור . מה אגיד שרק יהיה להן טוב. מורני

apk

New member
רק שאלת תם

נניח שאת חילונית גמורה. האם תכנסי לפורום שכולו של חרדים בלבד ותשאלי אותם (בצורה שמבחינתם מתקבל כתוקפנית) מדוע הם מקיימים למשל את מנהג הכפרות? או שאת יהודיה ותכנסי לפורום של מוסלמים ותשאלי אותם בצורה תוקפנית (לטעמם) על מנהגם לרכון לרצפה בשעת תפילה? אני מקווה שהנמשל ברור

מורנוש 2

New member
אבל אני לא מבינה למה לא לשאול?

הרי לזה נועדו הפורומים..\ ודרך אגב אם מישהי מהפורום השכן הייתה שואלת למה הבאתי ילדים לעולם הייתי עונה לה...לא מבינה על מה ההתלהמות הזאת מורני

apk

New member
כי זה מכוער מאוד

הפורום ההוא נועד רק להן, ולנו אין שום זכות להתפרץ לשם ולשאול שאלות שנראות להן כבקורת עליהן, כפי שלהן אין זכות להכנס לפורום שלנו ולתקוף אותנו על שכן בחאנו להביא ילדים לעולם

Kalla

New member
השאלות האלה נשאלו שם

פעמים רבות בעבר. חלק קיבלו מרוב העונים תשובות יפות וחלק לא. ההבדל הוא לרוב בניסוח השאלה. אם היית פשוט שואלת "למה?", סביר להניח שלא הייתה התלהמות כזאת. אך את באת מראש עם הודעה שהדרך שלהן לא טבעית ומשהו לא בסדר בהן, ולכן קיבלת תשובות בהתאם. ופרט לכך, כמו בכל פורום, גם שם יש אנשים נעימים פחות לשיחה בכל מקרה, בלי קשר לנושא הדיון.

../images/Emo46.gif בדיוק מאותה סיבה שאותה בחורה

ששאלה אותי בפורום אוטיזם אם לא כדאי להכניס את הילד שלי למערה כמו בימי הביניים - כי זו מטרת הפורומים-לשאול שאלות. לך מאוד קל להיות מהצד הזה של השאלה. אני לא מאחלת לך להשתתף אי פעם בפורום "שנוי במחלוקת" ושישאלו אותך שאלה שכזו. ובכן - לא! מטרת הפורום הוא לא שיכנסו אנשים שאין להם שום קשר לפורום וישאלו שאלות כי "מותר להם". כאמא את אמורה לדעת שגם דברים שמותר לעשות לא תמיד עושים. וזה שאת אמא לא הופך אותך ליותר טובה מהן.

lulyK

New member
כי הצד השני מספיק רגיש לזהות

מאיפה מגיעה השאלה שלך. את לא שאלת שאלה, את העברת ביקורת.

רונתי

New member
דעתי על הפורום הנ"ל

נראה לי שמייחסים קצת יותר מדי חשיבות לפורום ילדותי שכזה. להרבה צעירים יש כל מיני ג'וקים וזה נראה לי, אצל רובם, ג'וק כזה. אני שמעתי כבר על אנשים יותר בוגרים (אבי גרייניק ואשתו, ג'יי לנו ואשתו לדוגמא) שהחליטו במודע שלא להביא ילדים. גם לי עלו הרהורים, שכמה שאני מתה על הילדים שלי, לאיזה מן עולם מגעיל הבאתי אותם וכמה הייתי אנוכית. אבל בגדול- תסתכלו בכרטיסים האישיים שלהם ותראו בני עשרה עד בני עשרים ומשהוא שעוד ישנו את דעתם , לדעתי. גם עירית לינור היתה נגד ילדים וכתבה כל מיני מאמרים נגדם ונגד ההורים שיוצאים איתם למסעדות ובתי מלון והנה היום היא אם מאושרת. שוב, יש יוצאים מן הכלל (כמו גברת החתולים בת ה-33) אבל זה פורום ילדותי, מן מרד נעורים שכזה, בטח שלא צריך להתרגז בגלל זה.

apk

New member
ויש מפורסמים מוכרים

שבמודע ומבחירה לא הביאו ילדים לעולם, חלקם: אורי אבנרי ואשתו, ליה קניג ובעלה, רולנדה וג'וליאן שגרן טוענים לפחות שהם מרוצים מהחלטתם, ואחרים שושנה ארבלי אלמוזלינו ונתן אלמוזלינו (למי שזוכר אותם) שבמשך שנים מבכים את החלטתם. כך שלא אצל כולם זה ג'וק שחולף, אבל כל זמן שהם לא באים לפורום הזה ותוקפים אותנו על שהבאנו ילדים לעולם זכותם לחשוב, לנהוג ולהתבטא כרצונם

למעלה