רציתי לשתף אתכם..

עינת12

New member
..........

"... אבל זה פורום ילדותי, מן מרד נעורים שכזה, בטח שלא צריך להתרגז בגלל זה" לי הוא לא נראה ילדותי ולא מן מרד נעורים שכזה. למה הוא נראה לך כמרד נעורים?

דעתי עלייך

שמעתי כבר על הזקנים הרגזניים האלה שלא מבינים לנפשם של אחרים. זו הנוקשות שבאה עם הגיל. נכון לא נעים לך לקרוא את זה? נכון שהשורה שכתבתי למעלה פוגעת ולא נכונה? גם מה שאת כתבת פוגע ולא נכון. לא כל דבר ששונה מהדעות שלך הוא פסול. העולם משתנה כל הזמן, למדי לקבל את השינויים בו. את הדברים שאת אומרת פה פעם היו אומרים על הומואים ולסביות, והיום מקבלים אותם. אגב, תפרידי בין אנשים שלא רוצים ילדים לבין אלו שלא רוצים שהורים יביאו ילדים לבית קפה - על הנושא השני כתבתי הודעה במקום אחר. הרעש שהילדים עושים הוא בעיה שלך, לא של אחרים.

jole

New member
מורן, בדף הכניסה לפורום המדובר

הן מצהירות בפירוש- "מטרת הפורום הזה היא להוות מוקד תמיכה חברתית לנשים שבוחרות לא ללדת ילדים ולא לספק תשובות. זה המקום להתלבט, לתהות, לחזק, ללוות ולתמוך בנשים כמונו; נשים שמערערות, גם אם בלי כוונה, את הבסיס החברתי בכלל והנשי בפרט; נשים, שעד עכשיו, לא היה להן שום-מקום בשום-שיח. בואו נחפור לעצמנו נישה." לכן, כל שאלה של למה? והצהרות של "זה טבעי" מן הסתם יעלו תרעומת. מישהי אמרה שילדים עושים לה חלחלה? סבתא שלי ז"ל הייתה אומרת ביידיש "אוטצ אי גיזוקט" או משהו בסגנון שפירושו- "אז היא אמרה". חבל לקחת דברים כל כך אישי וקשה.

מורנוש 2

New member
תקשיבו חברים..

השירשור הזה יצא מגבול הטעם הטוב ( לדעתי) עפי התגובות שקיבלתי בגלוי ובצורה אישית, החלטתי לפרוש מהמערכת.. ושוב להדגיש,לא התכוונתי לפגוע באף אחד, לא לקבוע שום עובדות. באמת ובתמים רציתי להבין איך אפשדר שלא לרצות ילדים, וכמעט ולא קיבלתי לכך תשובה נורמלית בלי איזה תוספת מעליבה ( מישהו אמר לי שאיך זה שבגילי הצעיר 22 כבר התחלתי להשריץ..) שיהיה לכולם טוב, מורני

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifמורנוש.....

אני מבינה את הכעס שלך אבל את צריכה להבין שזו שענתה לך היא בת 21. עם כל הכבוד פה לכולם (ויש כבוד) בגיל הזה לא כל אחת יודעת מה היא רוצה מהחיים שלה. אני גם לא רציתי ילדים בגיל הזה. וכן...הרעיון שמישהו צווחני תלוי בך לגמרי עשה לי פריחה. אני התבגרתי וילדתי ילדים. היום השבלולות שלי הן הסיבה לחיי. נכון שבכי לפעמים מעצבן אבל החיוך שלהם מאיר לי את היום. לא להתקומם..להבין!

וזה בדיוק הענין. זה לא קטע של גיל

אלא של מוכנות נפשית. אני מכירה בחורות שכבר בגיל 18 הן רצו להיות אמהות וגם חברה של אמא שלי שהיא בת 51 שמעולם לא רצתה ילד ואומרת שטוב לה להיות הדודה של כולם.

lulyK

New member
מסכיהמ שזה לא עניין של גיל,

ובגלל זה לא מורנוש ולא זו שענתה לה צריכות לקבל הנחות.

נטושקית

New member
אני לא מצליחה להבין../images/Emo70.gif

איך אפשר??? כמה שאני קוראת את ההודעות בפורום המדובר, כך אני לא מצליחה להבין איך אפשר לא לרצות ילדים? ומילא, לא לרצות להביא אותם, אבל להתחלחל מעצם המחשבה עליהם? להיגעל מתינוקות? זו נראית לי בעיה נפשית! כל הכבוד לכל מי שניסו להסביר כאן בפורום את ההגיון בדברים. אני ממש לא מצליחה להבין....

falou

New member
פעם שוחחתי עם ידיד הומו...

הוא נגעל מהגוף הנשי. אני, בתור הטרוסקסואל, לא מסוגל להזדהות עם הגועל הזה. אני אפילו יכול לחשוב שהמקור לו הוא "בעיה" נפשית. למה "בעיה" במרחאות? משום שהידיד שלי לא הרגיש שיש לו בעיה. הוא חי באופן שמשביע את רגשותיו ומאושר בדרכו, לכן למרות שלפי דרך החיים שלי יש לו בעיה הוא לא רואה זאת כך. אז יכול להיות שיש בעברו חוויה שעיצבה את תפיסתו את הגוף הנשי, אבל זו לדידו כבר לא בעיה אלא חלק ממי שהוא ולי לא היתה בעיה לקבל אותו כך. האם הגעלות מתינוקות היא "בעיה"? אני מניח שזו בהחלט תופעה נפשית לא נורמלית ואולי אחת כזו שמקורה בחוויה או חוויות לא נעימות בעברו של הנגעל, אבל יכול להיות שלדידו אין לו בעיה. הוא פשוט נמנע מתינוקות וחי את חייו בשלום.

דנדין4

New member
בהמשך לכתבה

גם אני קראתי בעיתון שאינני זוכרת את שמו כתבה על נשים שלא רוצות ללדת אני כמובן לא מסכימה עם המחשבה הזאת ועם דרך החיים הזאת, יש לי 2 ילדים מקסימים שהם הדבר הכי משמח שקרה לי ולבעלי , כמובן שיש רגעים כמו לכולם של עיפות ורצון להיות חופשיים כמו רווקים אבל אחרי הכל אין כמו משפחה וילדים זה דבר מאוד חשוב חכו נראה אותן מדברות בגיל 45 + שהבדידות תחנוק אותם כבר ושהן לא תהיינה חטובות רזות ודקיקות

falou

New member
את מביעה שני רעיונות מאוד מקוממים

גם אותי כמי שתמיד ראה את עצמו כאבא. הראשון הוא שלהיות לבד מבחינה משפחתית פירושו האוטומטי זה להיות בודד. כבעל וכאבא אני יכול לאמר לך בוודאות שאם לא הייתי מוצא מישהי שאני רוצה לחיות איתה הייתי חי לבד באושר (ובוודאי שביותר עושר...
). הזוגיות, לדעתי, היא לא ברירת המחדל לאומללות. כבעל הייתי שונא להיות ברירת מחדל. השני הוא שנשים בגיל 45+ אין להם יותר ערך "בשוק החופשי" משום שהן בהכרח יאבדו את גזרתן. זה רעיון מקומם מהרבה בחינות, כאשר הראשונה והקלה שבהן היא שאשה מוכרחה לאבד את גזרתה. האחרות קשורות לשטחיות של נקודת המבט הרואה רק באשה רזה אשה אטרקטיבית ו

falou

New member
...המשך...

ושמי שלא מספיקה להקים משפחה בעודה אטרקטיבית תאבד את הסיכוי לאושר עם הגעת הבלות בגיל 45 "המופלג". הזלזול בכל מי שלא מקבל את הדרך הנורמטיבית וההסתכלות עליו ככסיל שמחטיא את ייעודו או סתם כאדם לקוי היא מאוד צרת אופקים. גם אני, שמגדיר את עצמי וחי כחילוני ואתאיסט גמור, לא רואה במי שחי אורח חיים דתי כסיל או אדם לקוי רק בגלל שההנחות שלו לגבי החיים שונות מהותית משלי. מעבר לכך, אני סבור שלסוטים מהנורמה חשיבות אמיתית בחברה בכך שהם מעוררים מחלוקות, שוחטים פרות קדושות ועוזרים לכלל לשקול שוב רעיונות שנחשבים לבלתי ניתנים לערעור. לכן לא כדאי כל כך לבעוט בשונה ובאחר ויש לקבל בעניין ובכבוד, גם אם לא תמיד בהבנה, תפיסות עולם שונות לשלנו.

apk

New member
מסכימה לשני הדברים

ושואלת את דנדין. האם בעוד 4 שנים תוכלי לאמר שמזלי שאני נשואה ואם כי אחרת מצבי היה עגום. ממרומי הזקנה המופלגת של גיל 41 וחצי אני מוחה (בעיקר כשבימינו שיא פריחתן של נשים זה בין גיל 50 ל-60 ומי ששומרת על רעננותה, בעיקר הנפשית, ממשיכה לפרוח עד גיל מבוגר בהרבה)

וואלה

קראתי בעיתון על אנשים שקונים סלון בצבע לבן. שלי צבע עץ. אני לא מבינה את הסטיה שלהם, שיחנקו איתה. אם אתה בחרת בחירה מסויימת זה לא אומר ששאר האנשים צריכים לבחור את אותה בחירה כמוך

אמברון

New member
מאיפה זה בא לך ../images/Emo46.gif?

האם גיל 45 + הוא הסמן שאם לא הגעת אליו נשוי + 2 (מינימום) משמע אתה אומלל או בודד? איזו הנחה מוטעית וצרת אופקים. ומה עם נשים נשואות + ילדים, שהגיעו אף הן לגיל 45 ומרגישות הכי בודדות בעולם עם בן זוג שחי את חייו במקביל? ומה לעשות - חוקי הגרביטציה פעלו גם על גופן והן השמינו, הידלדלו, התקמטו והן רחוקות מלהיות חטובות רזות ודקיקות. האם בזה נמדד ערכו של אדם? ואללה, הרגזת אותי (ו- falou הצליח לכתוב בנעימות את מה שאני מתאפקת לא לצעוק).

הילהל

New member
תצעקי חופשי

אבל רק אם את נהנית מזה, כי לא נראה לי שיש מישהו בצד השני שממש מקשיב...

רגע- הילונות שלי. אתן משקיעות

עצבים בצד הלא נכון, במקום אמפתיה. הנה קבוצה של נשים שבחרו לא להיות אמהות. בחירה לגיטימית. בחירה לגמרי לא קלה בחברה הקשה בה אנו חיים המודדת הצלחה במובנים רבים לפי יכולת ההתרבות. בחירה אמיצה. הנה בצד השני יש נשים שעשו את הבחירה השניה. אבל יתכן שאצל חלקן הבחירה השניה הזו לא הייתה לגמרי בחירה חופשית או מודעת. היא נבעה מאותם תכתיבים חברתיים עליהם קובלות הנשים האמיצות שכמו מולם. עכשיו הנשים מהסוג הראשון, מסתכלות באלו מהסוג השני ושואלות "מה פתאום החוצפניות האלה מוצאות את האומץ שלא היה לנו עצמנו?". אתן יודעות מה זה מזכיר לי? את זה שבמקומות בהן נהוגה מילת נשים, הנשים הן אלה העורכות אותה לנשים אחרות, ועוד נשמעות עדויות על "מה פתאום שהיא לא תסבול כפי שאני סבלתי?". אני מוצאת את עצמי מתקשה לכעוס על האומללות כאן שמתעקשות לחנך את הצד השני על בחירותיו. אני מוצאת את עצמי מרחמת על המקום בו הן עצמן לא שלמות עם בחירותיהן ותו לא. הרגעו. שתיכן.

למעלה