רציתי לשתף אתכם..

אביא

New member
למה רק בעידן המודרני?

כפי שציינתי זה תמיד עשוי להיות תלוי בתרבות. אולם, גם תרבות עלולה להיות פתולוגית. יש מחקר ידוע על עכברים. לקחו עכברים ונתנו להם אוכל בלתי מוגבל (דיאטת קפטריה). תחילה הם התרבו באופן מהיר, אולם לאט לאט נעצרה ההתרבות והם מתו עד האחרון שבהם. כך שגם התנהגות של קבוצה עשויה להיות פתולוגית. (אם תשאלי לדעתי האישית, התופעה הקורית באירופה הינה סינדרום דומה האופיני לחברה שבעה וחסרת אתגרים. יש לכך הרבה מאוד דוגמאות בהסטוריה האנושית)

Kalla

New member
יותר בעידן המודרני?

התשובות הן די ברורות: אמצעי מניעה בטוחים יחסית אפשרות לבצע הפלות בטוחות יחסית נגישות גדולה יותר למידע קבלה חברתית גדולה יותר (לא תמיד, אך בכל זאת...)

אביא

New member
זהו, שאין חדש תחת השמש

לידיעתך כבר לפני מאות ואלפי שנים, חברוצת שבעות וחסרות אתגרים גרמו להשמדתן העצמית.

Kalla

New member
ידוע לי

אך לא מתוך מודעות ואידיאולוגיה, כמו היום. לפחות לא בממדים כאלה.

Kalla

New member
אני חושבת שתרבות הדוניסטית

זה מושג כללי מדי. אנשים כיום לא רוצים ילדים מסיבות רבות ומגוונות. ברור שבסופו של דבר כל רצון של האדם נובע מאגואיזם, אך כך גם הרצון להוליד ילדים.

apk

New member
לא מדויק

לא כל בחירה לא להביא ילדים לעולם היא אגואיסטית. יש אנשים שמאוד אוהבים ילדים ומאוד היו רוצים להיות הורים, אבל ... בגלל תנאים מסויימים, לטובת הילד שיכול היה להיוולד להם הם בוחרים שלא להוליד. התחילו בזה חלק מילדי הפרחים בארה"ב של סוף שנות ה-60, שטענו שהעולם שלנו היום הוא מקום רע כל כך לחיות בו שעד שלא יתוקן עדיף לא להביא ילדים שרק יסבלו בו. יש גם אנשים שלא רוצים להביא ילד לסביבה לא מתאימה משיקולים כבדים פחות מאלה. אני למשל, אישית מאמינה שילד חייב לפחות להוולד במשפחה דו הורית (ורצוי שהוריו ימשיכו לחיות יחד גם הלאה, אבל רק בתנאי שמדובר בחיים משותפים טובים). לדעתי ילד במשפחה חד הורית שהיא כזאת מלחתחילה ניזוק (יתכן שאני טועה, ולא על זה הדיון כאן כרגע, אבל זו דעתי והיא שהנחתה אותי). אז כל זמן שעדיין לא הכרתי את האיש שלי ובחרתי לחיות איתו, בתקווה עד יומי האחרון, ולמרות אהבתי העצומה לילדים וחלומי האדיר להיות אם, בחרתי לא ללדת, כי לא רציתי שילדי יגדל במשפחה חד הורית ואולי גם לא ידע מי אביו. מרגע שנכנסתי למערכת זוגית ארוכת טווח הכל השתנה וההסטוריה ידועה. אבל אני דוגמא לאשה אוהבת ילדים מגיל צערים שלאורך שנים רבות העדיפה במודע לא ללדת. כשלא רציתי ללדת ללא ספק לא הייתי אגואיסטית (אלא אם כן תאמרו שהייתי צריכה למצוא סתם מישהו והביא איתו ילדים לעולם, וזה שחפשתי את הגבר שיהיה לי טוב איתו לפני שהריתי זה אגואיזם), אבל ברגע שהריתי זה בהחלט כן היה (בין היתר, ובהחלט לא בעיקר) גם מאגואיזם. אני לא מאמינה שאדם יכול להביא ילדים לעולם בלי לערב כאן גם שיקולים אגואיסטים, אבל אני בהחלט מאמינה שאפשר לבחור לא להביא ילדים בלי לערב שום שיקול אגואיסטי. אז נכון, יתכן שהשיקולים של משתתפי אותו הפורום שונים מאלה שציינתי והם (אולי אפילו כולם שם) כן אגואיסטים (לא יודעת, לא בדקתי), אבל לא כל מי שבוחר לא להוליד הוא אגואיסט.

עמית@

New member
פה הפלת פצצה מאוד מאוד בעייתית

ילד במשפחה חד הורית מבחירה הוא ילד תולדתו בצורך אגואיסטי ולא יהיה לו טוב????

apk

New member
כפי שאמרתי

דעה אישית שלי, שהנחתה את דרך פעולתי לאורך חיי, לא כולם חייבים להסכים איתי ולא העלתי את זה כנקודה לדיון אלא אך ורק כתאור מצב. הדבר היחיד שאני מוכנה לחזור עליו הוא שלדעתי, כל הבאת ילד לעולם היא דבר שהוא בחלקו אגואיסטי, אבל אי הבאת ילד לעולם לפעמים היא בדיוק בגלל שהאדם אינו אגואיסט ולפעמים דווקא מהרבה יותר אגואיסם

Kalla

New member
האדם הוא אגואיסט מטבעו.

בסופו של דבר, כל דבר שאדם עושה הוא עושה למען עצמו, כדי לספק איזשהו צורך של עצמו ולהרגיש טוב עם עצמו. גם מי שבוחר לא להביא ילדים מהסיבות שציינת (אני, אגב, התכוונתי, בין היתר, גם לסיבות אלה כשכתבתי שהסיבות הן שונות ומגוונות) - נענה לאיזשהו קול פנימי שקורה לו לנהוג לפי מה שנראה לו הכי נכון וטוב בשבילו. הוא לא היה מרגיש טוב עם עצמו אם היה מביא ילדים לעולם וזו השורה התחתונה. גם את, הקול הפנימי שלך אמר שיותר מפריע לך להביא ילד לתוך משפחה נורמטיבית מאשר לא להביא בכלל, וכך נהגת. אין כאן אמת אובייקטיבית מה באמת הכי טוב, אלא אמת סובייקטיבית של כל אדם, שנובעת מתוככי האגו שלו ושמכתיבה לו את רצונותיו ואת מעשיו.

apk

New member
זו כבר הגזמה

וניתן לדון בזה בדיונים פילוסופיים, זה מעבר לרמה של פורום. ברמה שמתאימה לפורום אני לחלוטין חולקת עליך, כי אם הייתי סופר אגואיסטית הייתי מתחילה את נסיונותי להרות לכל היאוחר כשהגניקולוג שלי המליץ לי וזה היה כשנתיים לפני שהכרתי את האיש שלי. אבל אני התעלמתי מהצורך שלי להיות אמא וחשבתי על מה שאני חושבת שזו טובת הילד. מצטערת, לא מוצאת בזה שום אגואיזם

Kalla

New member
../images/Emo12.gif זכותך לחלוק עליי כמובן

רק לא הבנתי מדוע זה לא לרמה של הפורום. חשבתי שאת מחזיקה קצת יותר מהחברים והחברות שלך פה.

apk

New member
לא מבחינה זאת לא לרמה

מבחינה אינטלקטואלית בהחלט כן לרמה. אבל ... דיון שכזה הוא יותר מידי רחב יריעה שאינו מתאים לדיון בפורום אינטרנטי אלא באקדמיה

Kalla

New member
ממש לא מסכימה.

יש הרבה נושאים שאפשר להתפלסף עליהם ולפתח אותם בלי סוף ושמתאימים גם לאקדמיה - זה לא פוסל אותם מלהיות נדונים בפורום. ובכלל - ממתי יש הגבלה על נושאים שאפשר לדון בהם בפורום? מי שלא מתאים לו - שפשוט לא ישתתף.

apk

New member
אסביר את עצמי

הדיון שניתן היה לפתח הוא במהות המושג אגואיזם, ואני לא חושבת שניתן לנהל דיון כזה ברמה של פורום. אבל את יודעת מה. את מוזמנת לפתוח שרשור חדש בנושא הזה ואני מבטיחה להשתתף

Kalla

New member
אין לי כל עניין לפתוח שרשור חדש

בנושא כי לפי איך שהוא התגלגל יש לו משמעות רק בתוך ההקשר של השרשור הנוכחי. אין לי עניין לדון במשמעות האגואיזם בנפרד ובמנותק ממה שנאמר עד כה. אני בעד שהשרשורים, כל עוד הם תקינים מבחינת כללי הכתיבה של תפוז, יתפתחו בצורה טבעית וספונטנית ויימשכו כל עוד יש משתתפים שמעוניינים להמשיך בדיון. אין כל צורך והצדקה להעמיס על הפורום שרשורי OFF חדשים כשהדיון כבר התחיל בשרשור קיים.

apk

New member
אבל אנחנו עוסקות כאן בנושא חדש

לחלוטין, שאין כל קשר בינו לבין הנושא המקורי של השרשור ודיון בו בשרשור הנוכחי יגרום לעיוות התמונה. מבחינתי ניתן לוותר על הדיון, אבל אם לך הוא נראה חשוב פתחי שרשור חדש

Kalla

New member
אין לי עניין לא להמשיך ולא לוותר.

יש לי עניין בלהגיב על הנאמר במידה ויש לי משהו לומר. כאמור, אין לי עניין לדון באגואיזם כאגואיזם אלא רק בהקשר של נושא השרשור הקיים: האם זה אגואיסטי כן או לא להביא ילדים לעולם ממניעים כאלה או אחרים. את חשבת שלא והסברת למה. אני חשבתי שכן והסברתי למה. מעבר לזה, אם תכתבי משהו שיגרום לי לרצות להסביר את עצמי עוד - אעשה זאת, ואם לא - אז לא. אני לא רוצה לנהל דיון רק כדי לנהל דיון.

apk

New member
מקובל עלי

ונראה לי שנמשיך להיות חלוקות בדעותינו אבל הדיון בנושא זה כאן מיצה את עצמו

למעלה