רציתי לשתף אתכם..

טלטוש

New member
מסכימה עם התגובות שקבלת כאן

לכל אדם זכות להחליט עבור עצמו על עתידו ועל מעשיו. נשים אלו, החליטו שהן לא רוצות ילדים ולא משנה מה הסיבה. מה שטוב לאחד לאו דווקא טוב עבור אחרים, מה שממלא אותך, לא נראה לאחרים מספיק חשוב בחיים, זה מה שטוב בעולם הפלורליסטי שלנו. כל עוד ההחלטות שלהן לא פוגעות בי אישית, או בכל אדם אחר (פיזית או נפשית) שיעשו מה שהן רוצות ומה שעושה אותן למאושרות יותר. ואנחנו נמשיך לגדל את הילדים שלנו עם כל השמחות והצרות שמסביב, והלוואי שכולם יהיו מאושרים.

dafdaf

New member
מורנוש את יכולה להתקומם עד מחר

אבל זו זכותן ומן הראוי שתלמדי לכבד רצונות ודעות של אחרים גם הם שונים/מוזרים/מגעילים בעיניך מבלי לנסות להבין את זה. כמו שאף אחד לא בא בטענות אליך שאת כן מביאה ילדים לעולם אל תבואי בטענות לאחרים.

איזה מין פורום אנחנו שלא אוהבים

ג'וקים והורגים אותם בלי לחשוב פעמים בזמן שמדובר בחיות קטנות וחביבות שלא פוגעות באף אחד! נכון מזעזע? (נא לא לקפוץ ולצעוק זה לא אותו הדבר - כי זה בדיוק אותו הדבר). רוצים עליהום? אז אני אמשיך! איך יכול להיות אמא לילדים שלא מניקה אותם? ואם היא מניקה אותם אז איך יכול להיות שהיא לא מניקה לפחות חצי שנה. איך יכולה להיות אמא שטוענת שאוהבת את הילדים שלה אבל אחרי 3 חודשים חוזרת לעבודה. התשובה? זו זכותן! רגש אימהי הוא לא אוטומטי!!! יש נשים שלא אוהבות ילדים. אז מה? אף אחת מהן לא טענה שאם היא תראה אותך אז היא תירק עליך או על הילדים שלך. כמובן שהתשובה מיועדת לכולן ולא רק אליך.

barbir22

New member
סליחה על ההתפרצות

אבל היתה שם מישהי שכתבה שכשהיא הולכת לבית קפה ורואה אמהות עם תינוקות והם עושים רעש היא מתקוממת ...מדוע מביאה ילדים לבית קפה? זה מפריע לה. מי לא רוצה להביא ילדים זכותה..... אבל שלא יבואו לספר לי שהחלטה לא להביא ילד לעולם היא נורמלית. ושזה בסדר ! לא זה לא בסדר זה לא נורמלי זה נוגד את הטבע. אפילו אצל החיות להבדיל מאיתנו אפשר לראות את החתולה איך היא מגדלת את גוריה ושומרת עליהם עד שהם גדלים ואז משחררת אותם. גם אותי מקומם לראות אישה שכותבת שהיא שונאת ילדים או שילדים הם רעים. כאחת שקוראת שם לפעמים לא פעם ראיתי תגובות שממש הגעילו אותי. מי שנכנס לשם ושואל משהו או קובע עובדה חוטף תגובות מגעילות שבא להקיא. זה פורום כל אחד יש לו זכות להיכנס ולהביע דעתו . גם אם היא לא ניראת לצד השני למה להתקיף????? תסלחו לי מאוד הבנות שם תוקפניות מאוד . אם הם כל כך בטוחות בדרך שלהם על מה הכעס??? על מה התוקפנות? זה אומר דרשני.... תודה ויום נפלא

הילהל

New member
"טבעי"????

כדאי קצת ללמוד לפני שמתפרצים. אנחנו רואים את הטבע דרך העיניים התרבותיות שלו. אנחנו לא יודעים מהו "טבע" אלא מפרשים אותו. אז הנה כמה דברים: ישנן חיות הומוסקסואליות בטבע - עובדה שהצלחנו לראות רק כשהתרבות שלנו הפסיקה להוקיע הומוסקסואליות. ישנן חיות שבוחרות לא להביא צאצאים (הנה היום, במקרה, הקשבתי לתכנית על דורבנים שבני צפה בה. נאמר שם שישנם דורבנים זכרים שבוחרים לא להקים להקה משלהם, אלא לחיות בלהקה של זכר אחר ולא להביא צאצאים לעולם. טבעי?) זה מאוד נורמלי לא לרצות ילדים. לא לכל אחד זה מתאים. ילדים זה המון אושר וגם המון קושי. אולי אם החברה הכללית היתה מקבלת בהבנה את סגנון החיים הזה, נשים וגברים שלא רוצים ילדים לא היו צריכים להכנס למגננה מטורפת כזו, שכמו כל הגנה טובה - פירושה התקפה.

אביא

New member
את לומדת מדעים מתוכנית לילדים?

"דורבנים שבוחרים לא להקים להקה" הצחקת אותי. הדורבנים החזקים מקימים להקות. אלו שלא מצליחים מחוסר ברירה חיים בלהקות של זכרים. גם אצל כלבי בר יש בלהקה רק זוג אחד שמתרבה, הזוג החזק. (לפי תורת דרווין זה חלק ממנגנון הברירה הטבעית)

הילהל

New member
סתם דוגמא שקפצה

אתה מעדיף שאני אקשר לכאן את המאמר הארוך על הביצית והזרע מהקורס של פוקו בשנה שעברה? אם כן - תאלץ להמתין לשעות הערב. אני מאמינה שאי אפשר להתעלם מהעובדה שאנו מפרשים את הטבע דרך עיני התרבות שלנו. והפירושים משתנים בין תקופות ותרבויות. אני לא מאמינה שזה "לא טבעי" לא לרצות ילדים. אני לא מאמינה שיש חלוקה בין טבעי ולא טבעי. אני, מצד שני, גם יציר תרבות - אחרי שנים במחלקה לסוציולוגיה שדוגלת בפוסטמודרניזם קשה. זה הרקע, שהוא ודאי שונה מאוד משלך (מהמעט שאתה מגלה על עצמך) לכן גם הגיוני שלא נסכים. אז אולי בכלל לא ננסה להתווכח?

Kalla

New member
זה נכון.

אבל יש לקחת כמה דברים בחשבון: א. גם אם החיות מתרבות, זה עדיין לא מבטיח שכל הפרטים מתרבים כי:

Kalla

New member
ברח לי:

1. לא כל הפרטים רוצים להתרבות מסיבה זו או אחרת. 2. לא כל הפרטים מסוגלים להתרבות (בעיות בריאות, פוריות וכו') האם אפשר להגיד שזה לא טבעי שהטבע מונע מחלק מהפרטים של זן מסוים להתרבות? ב. כבר נכחדו בטבע מינים רבים של חיות. אין לנו אפשרות לדעת אם, איך ולמה ייכחדו גם בני האדם. ג. הטבע תמיד מוצא דרכים לאזן את עצמו. בעבר אנשים עם בעיות פוריות לא יכלו להיכנס להריון ולא ילדו ילדים. בעבר הרבה אמהות, עוברים ותינוקות מתו בזמן ההריון או במהלך הלידה. אולי כיום הטבע מצא לו דרך אחרת להגביל את הילודה, בכך שהתרבות של האדם הגיעה לשלב שבו פחות פרטים מעוניים להרות וללדת וגם יש ברשותם האמצעים להימנע מכך. בחלק מארצות אירופה, למשל, יש גידול שלילי של האוכלוסיה כי רבים כבר לא רוצים להיות הורים. ד. זה שאנחנו רוצים ואוהבים ילדים לא מחייב את כל העולם להרגיש כמונו ולא לנו לקבוע שהם טועים ואנחנו צודקים. כל אחד צודק בזה שהוא עושה מה שטוב ומתאים לו.

אביא

New member
נראה לי שהמונח טבעי קצת לא נכון

גם מחלת הסרטן היא טבעית, זה לא אומר שהיא טובה. נסו במקום טבעי להשתמש בנורמאלי.

falou

New member
יפה אמרת. אני תמיד טוען...

...שגם לנגב את ה*** עם נייר טואלט זה לא "טבעי". עם זאת גם "נורמאלי" זו לא בהכרח מבטיח איכות גבוהה, ע"ע גרמניה הנאצית. כפי שנאמר, "הרוב לא תמיד טועה"...

Kalla

New member
ברור שלא כל מה שטבעי הוא טוב

ולא כל מה שלא טבעי הוא לא טוב. אם הייתי חושבת ככה, הייתי חברה ב"באופן טבעי", אך אני מאוד רחוקה מזה. אך במקרה הזה בכלל לא מדובר על טוב או לא טוב, לפחות בעיני. זה לא שיש בחירה נכונה ולא נכונה. להביא ילדים זה נורמלי וטבעי ולא להביא ילדים - הכל תלוי באדם, באופיו וברצונו. מבחינה זו לא רואה שבמקרה זה יש הבדל בין טבעי לנורמלי.

אביא

New member
יש בהחלט הבדל

בד"כ התנהגות קיצונית תחשב לפתולוגית. קחי למשל את דחף להגיינה, בכל אחד מוטבע הדחף הזה ברמה מסוימת. אולם התנהגויות קיצוניות לשני הכיוונים נחשבים כפתולוגיים. (זו מחלה מוכרת) באותו אופן הדחף המיני לכל אחד קיים יצר מיני ברמה שונה מזולתו. שתי התנהגויות הקיצון יחשבו פתולוגיות (גם רפואית) הדחף להביא ילדים אינו שונה. לכל פרט יש דחף להתרבות גם כאן התהגויות הקיצון הינן פתולוגיות.

אביא

New member
בהחלט, דחף להביא ילדים בלי חשבון

יחשב לפתולוגי. (במובן זה נשים שונות מגברים). יש להבחין בין דחף טבעי לבין רצון הנובע ממוסכמות חברתיות.

Kalla

New member
אני לא מסכימה איתך לחלוטין.

בעידן המודרני לפחות זה בעיקר תלוי תרבות. יש תרבויות או קהילות שהנורמה בהן היא להביא הרבה ילדים - כל עוד יכולים ללדת (קהילות אתניות או דתיות מסוימות), ומנגד יש תרבויות וקהילות שבהן מקובל להביא מעט ילדים (מקסימום אחד או שניים) או בכלל לא (מגמה שהולכת ומתפשטת באירופה ובעוד מקומות). אלה לא פרטים בודדים ויוצאי דופן, אלא משהו נהוג ומקובל, ובטח שלא הייתי קוראת לזה פתולוגי.

למעלה