קובע את המוסריות?

Le Fay

New member
מה הדין לגבי מה? הם כבר עוברים על

איסור ייחוד, לא? אז הוא מוכר לה את הסיפור על יהוה והצלע... ואת ההמשך אתה מכיר.

ידו בכל

New member
מה פרוש המילה מותר בכלל ?

ואם המוסר אומר שאסור ? ואם המוסר אומר שמותר ? זה מה שרלוונטי לדרך ההתנהגות שלך שתשאר עם עוד מישהו אחד בכל בעולם ?

עניתי למטה על זה ...

לגבי השאלה השנייה - אם אתה נשאר עם מישהו בעולם, עדיין אסור לך לרצוח אותו.

הכל לפי אינטרסים

המוסר נקבע לפי אינטרס אישי ואינטרס ציבורי. לדוגמה, אני לא אונס את אחותך ואתה בתמורה לא אונס את אחיינית שלי. אני לא גונב בסופר, ובעל הסופר בתמורה בתמורה לא חותך לי את הצמיגים של המכונית, וכו' וכו'

ShakeSpearE

New member
אני בזה לך

מה עם האחות- אתה לא אונס אותה בשביל שלא יאנסו את אחייניתך??? מה היא לך? לך תאנוס אותה בעצמך. לא נראה לי שהיא תאנוס אותך בחזרה.

לפני שאת בזה לי תבוזי לעצמך!

כל המוסר של כולנו מתבסס על קח ותן! אני מניח שגם שלך, רק אני לא מתבייש להודות בזה ואילו את מתיפייפת. לדוגמה, את אוכלת בשר? הנה מעשה שגרוע מאונס! רק מה? למה זה בסדר? כי את לא חוששת מפעולת תגמול...

ShakeSpearE

New member
אני לא אוכלת בשר

ואין דבר שאני עושה שאני מתביישת בו. >זה שהמוסר שלך דפוק לא אומר ששל כולנו< נ.ב. לא רק המוסר שלך הציק לי, גם זה שאתה מתייחס לאחייניתך כאילו שהיא המעיל שלך. (אגב, גם אם תרצח אותה--היא לא תוכל להחזיר לך; אני, למרות זאת לא היתי עושה את זה.)

סבבה

אני יכולה לבוא ולגנוב לך את הבית ובתמורה תגנוב לי את הבית שלי? אני יכולה לקחת ממך מה שבא לי ובתמורה תקח לי משהו אחר? ומה אם לא אכפת לי שתאנוס את אחותי ובא לי לאנוס את אחינית שלך? ומה אם בעל הסופר רוצה לחתוך לך את הצמיגים ולא אכפת לו שתפלח חלב? לא יודעת אבל לא נראה לי.

טוב, מה שאני אמרתי זה הבסיס

בצורה הכי פשטנית, בפועל זה מורכב הרבה יותר. כי אין כאן רק שתי שחקנים אני ואת, רק מיליוני שחקנים. לכן, גם אם את, למשל, לא אכפת לך שאני יאנוס את אחותך, עדיין יש מספיק אנשים שכן אכפת להם ואני יחשוש מפעולת תגמול שלהם. או יותר נכון, פעולת תגמול של הזרוע הארוכה שלהם, המשטרה, הפרקליטות ובית המשפט. וזה כל המוסר על רגל אחת, פשוט כדאי ליהות נחמד לאחרים ולהתחשב ברצונות שלהם, כי זה בסופו של דבר מביא לך אישית יתרונות.

בסדר, אבל באיזה שהוא שלב יהיה

מישהוא שלא יהיה לו זכות קיום לשיטתך. ואז מה?

אני לא פוסל את דבריך ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

רק מסביר אותם באופן שונה ומעמיק. ודרך אגב, אהבתי את השיר שלך על אילן רמון...

ידו בכל

New member
יש כאן שתי שאלות

1. מהו המעשה המוסרי 2. למה צריך לעשות מעשיים מוסריים. לגבי שאלה 1 יש את המטפיסיקה של המידות של קאנט ששם הוא מנסה להגדיר מהו המעשה המוסרי. לי אישית נראה שהמעשים המוסריים הם כלל מינימום המעשים המנוגדים לנטיה הטיבעית שלנו ואשר הכרחיים לקיום חברה. בכל מיקרה מעשיים מוסריים הם מעשים חברתיים בין בני אדם, ואם תהיי לבד באי בודד תגלי שאין עליך מטלות מוסריות. לא תגנוב ממישהו, לא תשקר למישהו, לא תרצח מישהו, שהם מעשיים מוסריים בוודאות, אינם רלוונטים באי בודד. לגבי שאלה 2 את תתנהגי באופן מוסרי כי תפחדי מעונשו של החוק, תחששי מתגובת החברה שאת חייה בתוכה, וגם כי משהו הופנם בך מילדות דרך החינוך שלך. לגבי הפנמת החינוך, שאת רואה קשישה מנסה לעבור מעבר חצייה את תעזרי בלי לחשוב בכלל, לא כי תחשבי שככה זה טוב לעשות אלא מאינסטינקט ממש ותחושות פנימיות שהופנמו בך במשך השנים. אלו באמת לא סיבות מספיק טובות מדוע עלינו להיות מוסריים ועובדה שכל כך הרבה אנשים לא מתנהגים באופן מוסרי. בקושי, מורא החוק מרתיע אותם, ולא צו פנימי כל שהוא אלא הצרכים שלהם מכתיבים את התנהגותם.

רגע, רגע. ואם אני על אי בודד

ואני כל היום חושבת מחשבות איומות ומקללת את השכנה/הדודה או הרב חובל של האוניה שממנה ניצלתי, או שסתם אני מקללת את כל השחורים/חרדים/חילוניים/יפנים... אני מוסרית או לא?? מעשה מוסרי זה אמנם כרוך בעשיה, אבל מוסריות זה לא קשור לעשיה. זה קשור גם למחשבה ולדיבור גם אם אין אף אחד לידך. לא???

למעלה