קובע את המוסריות?

Le Fay

New member
לא. מיליוני אנשים בוודאי פינטזו על

שוד מרהיב של הבנק הסמוך, אונס השכנה ממול, או רצח הנגן היריב בתזמורת. כל עוד לא נקטו פעולה כדי לממש את זה, הם לא פחות מוסריים ממני.

מני3

New member
הדבר היחיד בעשרת הדיברות

שמוקורו בעצם החשיבה הוא "לא תחמוד" שאר הלאוים הם רק בפועל לא תגנוב (תשאלי את ליצמן ושות´) לא תנאף (תשאלי את ביבי) לא תרצח (תשאלי את יגאל עמיר) ואם כל היום את חושבת מחשבות איומות ומקללת.... על זה אומרים "והבור ריק אין בו מים" אין בו מים, נחשים ועקרבים יש בו.

לא תחמוד !!!!!!!!!!

את זה הכניס האל לעשרת הדיברות רק כדי להוכיח לכל הרבנים והחכמים ש..... . . . . . . . . . . . . . . . . . אפילו את 10 הדיברות הם לא יכולים לקיים בשלמות...

מזכיר לי סיפור ...

יהודי אחד, בעל קורא, איבד את המפתחות של הרכב. חיפש וחיפש - ולא מצא. הגיעה שבת, ובאותה שבת קראו את פרשת "יתרו". קרא אותו יהודי בתורה, וכשהגיע ל"לא תנאף" נזכר איפה שכח את המפתחות שלו ...

Le Fay

New member
בגירסת הכנסיה - כשהמטיף מתעכב על

"לא תגנוב" הוא מתעצבן, כי זה מזכיר לו שנעלם לו הארנק; וכשהדרשה מגיעה ל"לא תנאף" הוא מחייך, כי נזכר איפה איבד אותו

לוי ה 1

New member
את חוצפנית גם כשמדובר באלוהים

גברת נכבדה, דתיה או חילונית, ממכתבך קשה מאוד להבין בעצם מה את רוצה לשדר או לומר. מה כן ניתן להבין ממכתבך זה את היחס הלא מכובד אל זה שברא אותך, כולנו באמת לא יודעים אם האלוהים הוא זכר או נקבה אבל מאחר והוא זה שנתן את התורה והוא זה שהכתיב את משה ואמר לו מה לכתוב,ניתן להבין שהאלוהים זה בעצם אלוהים ולא אלוהימית כדברייך, אם את לא מכבדת את מה שהאלוהים רוצה שתכבדי, אז לפחות תכבדי את בקשתו הברורה מאליו איך לגשת אליו בדיבור, בלשון זכר ולא בלשון נקבה כי אלוהים זה אלוהים ולא אלוהימית. כולי תקווה שהוא יסלח לך על כך.

דווקא אפשר ל'דעת את מינו של אלוהים!

מן המפורסמות הוא שאפשר לדעת את מינו של האדם לפי עכוזו, והרי נאמר במפורש: "וראית את אחורי ופני לא יראו".

Le Fay

New member
ר ק כשמדובר באלוהים. אתה חושב שהוא

צריך שתגן עליו מפניה? קשה לו להסתדר לבד?

../images/Emo121.gifלוי לוי לוי לויש../images/Emo25.gif

צר לי לאכזב אותך אהובי אבל נראה כי אתה הוא המטומטם. משום מה הרוב הבינו אותי ככה שכנראה הבעיה בך. עכשיו בוא אני אספר לך סוד ממש כמוס! אלוהים הוא בת!!!! אפילו פעם אחת התפקשש למשה רבנו והוא זרק משהו על אלוהים בלשון נקבה! הקטע פה זה שמשה כתב את התורה והוא לא רצה שידעו שאלוהים זה בת כי אז יהיה בלאגנים וכולם ירצו לראות אותה, אז זה נשאר ככה. ובקשר לסליחה אז זה בסדר, למרות שאני בדרך כלל לא סולחת לעצמי, בנושא הזה הסתדרתי, דיברתי עם המלאכים שלי והם עזרו לי להבין שזה בסדר גמור וכל אחד חיב לוותר לעצמו לפעמים. תגידו זה מוסרי?

n oy

New member
את מוסרית לא בגלל שהיית דתית

כי כמו שאני מכירה אותך יש לך מוסר עצמי שמונע לא על ידי דת או פחד מאיך תחזרי לעולם בצורת חתול או אננס אלא על ידי זה שאת יודעת לעצמך בתוך הלב שלעשות משהו שאתלא שלמה איתו זה דבר שלא ראוי לעשותו וזה נקרא מוסר פנימי עצמי ולא מוסר שמונע על ידי פחד מהדת וזה מה שעושה אותנו אנשים יותר טובים ואת העולם יותר טוב

אנשימיםםם כנסו לפה!!! ../images/Emo26.gif../images/Emo124.gif

אני מתרגשת ממש ממש להכיר לכם את חברה טובה טובה שלי שלא פגשתי כבר המון זמן כי היא בחו"ל. ללא ספק יש לנו סיפור מרתק על השנים שלמדנו יחד בכלא הכי גדול שיכול להיות, על שבירת תקנונים, על שיחות עם ההנהלה, על מודות שהכנסנו ועל פרובוקציות שבעיקר היא יצרה. אני לא יודעת מה היא מסכימה לחשוף ומה לא אבל אני רק יכולה להגיד שהיא הכניסה בי תמיד את השאלות על מה שהיה הכי ברור בעולם. היא מרדה והתעקשה לעשות הכל בשביל החופש שלה ולא פעם סבלה על זה. אני באמת מעריכה אותה על הדרך שעשתה. ועל זה שתמיד אהבה אותי ולא משנה מה. תמשיכי לכתוב!!!!! וחכי תראי איזה שרשור של ברוך הבא!!! אוהבת אותך!!! <אלוהימית מתרגשת!>

אל תצפי שייתנו לך תשובה ...

יש קורס נחמד של האוניברסיטה הפתוחה: "בעיות בפילוסופיה של המוסר". את לא צריכה להירשם, את יכולה לקנות את הספרים ולקרוא בזמנך הפנוי... אל תצפי שייתנו לך את התשובה בכפית שם. הקורס מביא השקפות של מספר פילוסופים מובילים מכל התקופות בנוגע לאתיקה. אבל - הוא ייתן לך כיווני חשיבה. משם תוכלי להמשיך הלאה, בקריאה ובחשיבה. מיותר לציין, שתרי"ג מצוות לחילונים לא תמצאי בשום מקום. אין מה לעשות - נזרקנו לעולם לאיזה שמונים שנה, לבד, בלי אף אחד שיאמר לך לעשות, בלי אלוהים. אף אחד לא יכול לומר לך מה "מותר" ומה "אסור", רק מה "חוקי" ומה "מקובל", ולא תמיד מה שחוקי ומקובל הוא גם מה שמוסרי. מצטער על הנימה הפסימית, אבל זה מה יש. אין שום דבר מעבר ...

מרשמלוו

New member
את קובעת

את האלוהים שלך ולכן את אלוהימית גם אם כתוב לך מה אסור ומה נכון זה עדין לא אומר שאת יודעת לקרוא ולהבין כמו שצריך, ואפילו אם אומרים לך מה אסור ומה נכון זה עדין לא אומר לך שאת תדעי מה נכון ומה לא. הדרך הרבה יותר קשה ומסובכת מספר פתוח מה נכון ומה לא הוא קודם כל דבר אינבידואלי ורק אחר כך {לפעמים}אבסולוטי ולכן רק את יכולה לדעת מה נכון ומה לא זה כרוך בהרבה הקשבה פנימה והחוצה כמו נשימה ,זה כרוך בהרבה תירגול ,בהרבה פתיחות להתנסות חדשה, ולפעמים אנחנו גם טועים, אבל עם הזמן תלמדי את עצמך או יותר נכון תתפתחי להיות בן אדם חושב , בן אדם מוסרי.

מרשמלוו

New member
תחשבי כאילו

את נושמת בפעם הראשונה ,ואת לא יודעת לנשום אז את נתקעת ,מנסה מסגלת, משפרת,מסתכלת, לומדת עד שאת מגיעה לדרך שלך אותו דבר גם לגבי הליכה ,קריאה כתיבה ......... לכל אחד פנים משלו ודרך משלו תסתכלי על אנשים אחרים ותראי כמה הם שונים איך הם הולכים איך הם נושמים למשל יש הרבה דרכים לנשום דרך הבטן ,הריאות הגרון .... אפילו לאורגזמות יש דרכים רבות נרתיק, דגדגן... תצתרכי לגלות בעצמך או את עצמך יותר נכון . את התפוח לא תאכלי כעת כי לא נולדת עדין את התפוח תוכלי לבחור עם לאכול רק אחרי שתיהיה בשלה ,רק אחרי שתיהיה מוסרית.

לנשום לומדים???

אם נתקעתי פעם אחת בנשימה אני מתה או מבלה את המשך חיי בית חולים סיעודי. מהדברים שלך נראה שאני יכולה להרשות לעצמי ללמוד את המוסריות שלי יחד עם חוסר מוסריות? שאני יכולה להיות לא מוסרית עד שאבין ואמצא את המוסריות?

דיזקן

New member
מוסר זה אמדן נזקים

יש לך נתון בסיסי אחד והוא הרצונות שלך. כאשר רצון שלך מתגשם זה טוב וכאשר רצון שלך לא מתגשם זה רע. רצון משתמע לשתי פנים, גם מה שאת עושה וגם מה שעושים לך. מוסר הוא אמדן הנזקים שנגרמים מהתממשות רצון. את קובעת את המוסר לאחרים ע"י תגובתך לרצונותיהם, כפי שהם קובעים את המוסר לך ע"י תגובותיהם. סך כל הנסיון שצברת מנזקים או הישגים שגרמו לך רצונותיך, זה המוסר שלך. אם מישהו מוסיף מידע כוזב למאגר הנסיון שלך, הוא פוגע ביכולת ההערכה שלך לגבי נזקים שעשויים להיגרם לך ובכך מעוות את המוסר שלך. זה עלול אפילו לגרום לך להגיע למצב שבו תתחילי להעניש את עצמך על רצונותיך כאילו את אדם זר. בתהליך הגדילה את פוגשת יותר סוגי אנשים ומשכללת את אומדניך. יש עוד שלב חיוני והוא הכרת העונשים שהחברה ככלל מטילה על בצוע רצונות. הבעיה מתחילה כאשר מנסים להגדיר קו משותף להרבה אנשים. הקביעה תמיד תהיה שרירותית כי לאנשים כושר למידה שונה ונתוני פתיחה שונים מבחינת סביבתם וגם כושר עמידה שונה בנזקים.

אישה יפה

יש לי שני דברים לומר לך: תפקפקי. אל תפקפקי. הפרדוקס הוא הפיקפוק באי הפיקפוק. >ספל חמאה אוהבת אותך כמו שאת<

למעלה