קובע את המוסריות?

../images/Emo46.gifאני גם מוטרד מהזלזול

בחיי העכברים, למרות שאני מבין שהם יצורים לא סימפטיים במיוחד. לעומת זאת, אין לי בעיה עם רצח ההמונים של תרנגולים ופרות, כי זה נעשה למטרה טובה.

כל מטרה שמשרתת את "ההמון"

היא מטרה טובה, אם כי ברור שטוב ורע הם מושגים יחסיים.

מי זה "ההמון" ?

המצב למעשה הוא הפוך: ההמון, שהם מאות מליוני בעלי-החיים במשקים, מנוצלים ונרצחים לטובת המיעוט השולט - בני-האדם.

לא כדאי לך...../images/Emo3.gif

תכנס לכלא להרבה שנים. אמנם לילדים אין זכות הצבעה אבל לאפוטרופוסים שלהם יש ויש!! והם דואגים לאינטרסים שלהם.

אני מבין...

אסור לאנוס ילדות קטנות רק מחשש להיכנס לכלא. טוב, אני אמצא הומלסית קטנה, ארצח אותה אחרי זה ואעלים את הגופה. טוב ?

אז מה שחוקי הוא מוסרי אוטומטית ?

המפלגה הנאצית עלתה בבחירות דמוקרטיות, לכן כל מעשיה מוסריים ?

אכן מדובר בכשל של השיטה.

אבל יחסית לשיטות אחרות עדיין היתרונות רבים ועצומים.

והכשל היה שלא היו כלים מספקים

להתמודד נגד אלו, שמנצלים את השיטה על מנת לבטלה. באמריקה זה לא היה קורה!

ואם הם לא היו מבטלים את השיטה ?

זה מה שמפריע לך בכל מעשי הנאצים - שהם לא קיימו בחירות אחת לכמה שנים ? מה היה קורה אם מייד עם היבחרם הם היו מתחילים את ההשמדה, ואחרי כמה שנים אפילו ניגשים לציבור ונבחרים שוב ? זה היה בסדר ?

כמובן שלא!

השיטה היא רק שיטה. אבל זה פשוט הוכחה לכך שהשיטה טובה ומוסרית. וכמובן, יש עוד המון הוכחות כמו למשל השגשוג הכלכלי של דמוקרטיות.

אאוריקה, סתרת את עצמך ...

הגדרת את המוסר כמה שטוב להמונים, ואת ההמונים כבעלי זכות הצבעה. כלומר - "מוסרי", לפי הגדרתך, הוא מה שנקבע בדמוקרטיות. והנה, לא היית מסכים למעשים מסוימים גם אם הם נקבעו בדמוקרטיות. כלומר, אתה בכל זאת מכיר בכך שיש קנה מידה מוסרי, שאינו תלוי בהחלטה של המצביעים. ד"א, כתבת "אבל זה פשוט הוכחה לכך שהשיטה טובה ומוסרית". מה זה "זה" ? שגשוג כלכלי הוא הוכחה למוסריות ? מה עניין מחט לתחת ?

למעלה