קובע את המוסריות?

לא יעזור שום דבר

אין כזה דבר מוסר אנושי פשוט אין. למשל המון אנשים חושבים שלעשות הפלה <גם בחודשים מתקדמים וגם בשעת הלידה >זה מוסרי. למה? בגלל שזה משתלם להם,אבל מכבסים את זה במילים של בעלות האשה על גופה,אם כך למה אסור להורים להמית את ילדיהם ברעב הרי יש להם בעלות על גופם שהם לא חייבים לתת לו אוכל? אין שום הבדל מבחינת המוסר <להיפך, בהפלה הורגים בידיים> קרובת משפחתי באה ללדת וראו באולטרה סאונד,שהתינוק פגוע. בקיצור, בשעת הלידה דחף הפרופסור הנכבד סכין לרחמה בכדי לרצוח את התינוק.זה מה זה מוסרי.<סוף הסיפור שהוא לא הצליח,ונולד תינוק בריא כשהפגיעה היחידה שלו נגרמה מנסיון הרצח,אבל זה ממדל לא קשור לעניננו>

Le Fay

New member
למה "מכבסת מילים"? גוף האשה הוא

רכושו של העובר? יש לו יותר זכויות מאשר לה? אתה היית מנדב את גופך למטרות של אחרים בלי שתהיה לך זכות להפסיק את הניסוי?

מכבסת מילים ועוד איך!

גם הידיים של ההורים שייכות להם ולא לילדים שלהם,אם כך למה הורים שלא רוצים לתת אוכל לתינוק שלהם, הם מועמדים לדין.מה. לתינוק יש יותר זכויות מאשר להם? לא בא להם עכשיו להאכיל אותו.

Le Fay

New member
חומד, אני לא פגיה ציבורית. אם עובר

הוא באמת יצור בר קיום בזכות עצמו - קח את העוברים הבלתי רצויים וגדל אותם אצלך (לא שנדמה לי שתינוק עזוב כן היית מתנדב לאסוף אליך. ישנם אנשים שחזקים רק ברחמים גלובליים ורק על דברים שאחרים מגדלים). גם אנשים מבוגרים שיכולים לאכול רק דרך הקיבה שלי אתה מציע להזין, או רק כאלה שהם בני מינוס חצי שנה או פחות?

אלי ו.

New member
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך

זו כל התורה כולה. הקשר בין דת למוסר קיים, אך אינו הכרחי.

זה לא פותר בכלל את השאלה

למשל בקשר לרצח בעלי חיים <בטח,לא רצח,הריגה.מתקנת מכבסת המילים האוטמטית> האם היה שנוא עליך בתור בעל חי? או בקשר להפלות, האם לרופא המבצע היה שנוא להיות מופל בתור עובר,או שבשם האידאולוגיה המטומטמת שמותר לרצוח עד גיל חצי שעה גם הוא היה מסכים להקריב את עצמו?.

מסך הבערות

שיטה אחת לביסוס המוסר היא לפי המשחק הבא: נדמיין שכולנו מאחורי מסך של בערות, אנחנו לא יודעים איך נבוא לעולם - האם עשירים, עניים נכים או חולים, מה נרצה שיהיו הכללים אז בעולם? כמובן שניתן לשנות את המשחק איך שרוצים. ניתן לומר שמאחורי המסך אנחנו לא יודעים האם נהיה פרות - האם אז נסכים לשחיטת פרות?

rigoletto111

New member
ואם נבוא בתור זברות

הכללים צריכים להיות שאסור לאריות לטרוף, לא?

הבהרה

לא בטוח. כי אז יש סיכוי שנהיה גם אריות ונמות מרעב. אני משער שהיינו מגיעים להסכמה שמותר להרוג מוות מהיר ורק כדי לא לרעוב. חוץ מזה, שאני מודה שזו בעיה להרחיה את מסך הבערות על חיות. התיאוריה נכתבה בעקרון על בני אדם. היית במפגש בסופ"ש?

למעלה