פגישה עם בחור מחב"ד

רגשות ותהליכים (איפה ההבדלים?)

נכון, גם לדעתי. הם הולכים ביחד. אין הפרדה של גשם-רוח אצל אדם חי. רגשות משפיעים על תהליכים פיזיולוגיים-כימיים, ותהליכים משפיעים על רגשות. זה ברור. כל מה שכתבת לא סותר את מציאות הרוח-גשם וכל מה שכתבתי. כאשר גשמי ורוחני מתחברים בגוף חי, זה בדיוק מה שקורה (כל מה שכתבת, רק במילים אחרות). כאשר האדם מת, הם נפרדים, וכאן דרכינו נפרדות.

artbear

New member
לא הולכים ביחד

זה כמו לומר שהקיבה והלב הולכים ביחד ונפרדים במוות. לא - הם לא הולכים ביחד, הם שני חלקים מאותה מערכת, שניים מאותה קבוצה. כשהאדם מת - כולם מתים. אין ´פרידה´ כי לא היתה אף פעם פגישה.

הם שניים מאותה מערכת

הם שניים מאותה מערכת. מה ההבדל בין גוף לגופה? מה גורם לאדם למות? מה ממריץ את הלב לפעום? הקיבה והלב הם שני דברים מוחשיים, גשמיים, בניגוד לרוח ולגוף, שאינם "עשויים" מאותו חומר. כלומר, אחד עשוי מחומר, והשני- לא. כמו שאמרת, אלו הם שני חלקים שקשורים לאותה מערכת, ולא משנה איך נקרא לזה. גם הקיבה והלב פועלים ביחד. מה זה סותר? - קיבה לא יכולה לפעול בלי לב, ולב לא יכול לחיות בלי קיבה (או לפחות תחליף לקיבה). נעזוב את מה שקורה לאחר המוות. אני יודעת את דעתך ואתה יודע את דעתי, ואין טעם לחזור על כך שוב.

artbear

New member
אוף, יש קצר בתקשורת

את כתבת "הקיבה והלב הם שני דברים מוחשיים, גשמיים, בניגוד לרוח ולגוף, שאינם "עשויים" מאותו חומר" - ובכן, הקיבה והלב זהים לגוף האנושי - ולגבי ´רוח´, שוב: אין כזה דבר. מצטער, אבל אין כזה דבר. ועד שלא תוכיחי לי עובדתית שלא קיים דבר כזה - הרי שאין כזה דבר. מצטער, אבל באותה מידה שיש ´רוח´ אז יש גם ´קארמה´ וגם "צ´אקרה" וגם "מרכז המצפן הפנימי" ועוד מליון בולשיטים שאין להם אחיזה במציאות.

taro

New member
אפשר לערום גופות בחיריה

זול, מהיר ויעיל. אפשר גם לקחת מהן אברים, שכן, האדם מת, ובקשת רשותו של אדם כשהוא עוד בחייו לשימוש באבריו לאחר מותו אינה הגיונית.

artbear

New member
שובו של מר כזבני

אולי זו בעיה של IQ או בעיה של תפיסה, אבל בפירוש כתבתי: קבורה היא רציונלית, כיוון שחשוב שהריחות והריקבון לא יתפזרו באוויר ויגרמו למחלות. מדבריי משתמע דבר פשוט, כזבני: שאכן כדאי לקבור גופות, ולא לפזר אותן בחיריה. לגבי שימוש באיברים: אני כבר חתמתי על כרטיס לתרומת איברים. למרות שהממסד הדתי התנגד לכך בהתחלה, הם תפסו קצת שכל עם השנים והיום הם תומכים בכך (אם כי לא כולם). ההגיון מנצח את גדולי האווילים, עם הזמן. ולגבי הכזבים שאתה מפיץ - אני מבין שזו סטייה, לא רק תחביב.

taro

New member
ושוב בעית הבנה קלינית

לזבל שמפוזר בחיריה יש ריח לא פחות רע (מתי נסעת שם בפעם האחרונה עם חלון פתוח?) ורמת חובב גורמת לזיהום סביבתי לא פחות; גם בע"ח שנרקבים גומרים זיהום כזה, ואני לא חושב שהשירות הוטרינרי המוניציפאלי דואג לקבור כל יצור חי. מה עוד, שקבורה תופסת מקום; למה לא לקבור בקומות? למה לא לכרות בור אחד גדול ולעשות קבר אחים? לשם מה צריך את חתימתך? למה לא לקחת פשוט? הרי אתה ממילא מת, הגיונית אין לך שום בעיה עם זה. למעשה אלו לא כזבים, הבעיה היא בחוסר הבקיאות וההבנה אצלך.

artbear

New member
לא רק כזבן, אלא גם כסיל

כיוון שלא דיברתי על חיריה, אני מבקש ממך לנסות להתרכז (זה דורש הפעלה של המוח - אז תפעיל את הראש ותנסה לזכור איפה שמת אותו בפעם האחרונה): אני לא מדבר על חיריה. ולא על רמת חובב. אני לא שם קצוץ על חיריה בדיון הנוכחי, וכל נסיון שלך לצעוק שוב "נאצים!" או "סטאלין!" או "ציונות!" לא מזיז לי את קצה המרפק. לשם מה צריך את חתימתי, אתה שואל, מר כזבן? ובכן התשובה היא כזו: מכיוון שבעולם החילוני אנחנו מתייחסים ברצינות לרצונו החופשי של כל אדם ואדם, אנחנו מבקשים שיחתום על כך מרצונו החופשי. ולפני שאתה שוב זועק "ציונות!" או "נאצים!" או "קאנט!", הריני להודיעך שאני מתכוון להיקבר באופן אזרחי, ושום רב כסיל לא יגיד לי קדיש. אין שום הגיון מאחורי ה´קדיש´ הזה, בדיוק כשם שאין שום הגיון מאחורי הטיעונים הדמגוגים והשקרניים שלך. אני מתפלא לפעמים שאתה מאמין לעצמך. ועכשיו, מר כזבן - תנסה לדמיין מה היה קורה אם היית עשוי מעץ - היו קוראים לך פינוקיו.

taro

New member
אדרבא

אז צריך לקבור גם מקררים ישנים בחלקות פרטיות? אתה רוצה שנאסוף יונים מתות בגנים ציבוריים ונקבור אותם באדמה? אולי כל אחד יקח את הספרים הישנים שלו ויכרה להם חלקה קטנה בחצר האחורית של הבית? אני שם לב שאתה לא שם קצוץ על מה שהורס לך את התיזות (כמו עובדות היסטוריות, אומנים דתיים, פילוסופיה חילונית, תיאולוגיה בכלל, או כל מה שלא תואם את הצווחות הקולניות שלך). אתה מתייחס ברצינות לרצונו החופשי של כל אדם?! הא! למה? מה יוצא לך מזה? איפה התועלתנות בלקבור כליות טובות באדמה כשאתה יכול לקחת אותן לבן שלך שזקוק להן? מה אכפת לך מהרצון החופשי שלו, הרי אתה מרוויח, לא? במקום לאמץ את ראשך הקטנטן בדברים אפסיים, אולי תנסה לפתוח איזה ספר פילוסופיה? אתה יודע, הרי אמרת בעצמך שארון הספרים החילוני גדול בהרבה מזה הדתי; הזכרת את קאנט, ניטשה, עמוס עוז וכו´. קראת בכלל אחד מהם? יש לך מושג על מה אתה מדבר? נראה שלא, וכל שאתה יודע לעשות הוא לצווח במלוא הגרון. אז לך תקרא קצת על התרבות שלך, אח"כ תחזור לרחרח.

artbear

New member
חזרתי, מר כזבן בן-כזבן

ובכן - אולי לא שמעת, אבל יש מדע שנקרא אקולוגיה. לפי האקולוגיה, צריך למחזר כל מה שמזיק לסביבה. לכן אני בהחלט מעונין למחזר מקררים, כפי שכתבת, כדי שלא יזיקו לאדמה ולסביבה. לגבי יונים - אין צורך, הן דווקא מסתדרות לא רע בלעדינו. לגבי ספרים ישנים - אני חייב לעדכן אותך, מר כזבן, שהרי מדע האקולוגיה (שלא הומצא על ידי רבנים, אלא על ידי אנשים חושבים) כבר קבע לפני עשרות שנים שיש למחזר ניירות. ואני עושה זאת עוד מגיל 14 בערך. שמעת על "אמניר" ותעשיית המיחזור בישראל? אז יופי, כזבני. מה איכפת לי מהרצון החופשי של כל אדם? אני מעוניין שלכל אדם יהיו את הזכויות המלאות שיש לי. ומכיוון שאני מעונין ברצון חופשי ל-ע-צ-מ-י, אז אני גם מעונין ברצון חופשי לכוווווולללללםםם. הבנת, כזבני? או שמא אתה רוצה לצעוק שוב "נאצים! נאצים!"? ולנקודה האחרונה: אכן, קראתי את ההוגים שהזכרת. בהחלט. אבל הם רק הוגים, לא אלוהים (שאיננו קיים, יש לזכור ולהזכיר!). ההוגים הללו אינם המורים שלי, אינני משועבד לדעותיהם, אינני חסיד שלהם ואינני הולך לפי תורתם כמו כבשה קטנה. תתפלא - יש לי מוח משל עצמי! ועכשיו, כזבני - בבקשה לצעוק "נאצים!" או "סטאלין!". ואם אפשר, תתבל את דבריך בקורט של "ניטשה" ואם אפשר גם קצת "הובס" - ובסוף תגיד שכל מדינת ישראל והציונות כולם "נאצים". קדימה, אני מחכה, מר כזבני החרדי הכסיל.

taro

New member
וודאי שיונים מסתדרות בלעדיך,

גם גופות האנוש מסתדרות בלעדיך; אתה זה שלא מסתדר איתם. אז צא ותקים יחדיה וטרינרית לקבורת בע"ח. למה לך שלכל אדם יהיו את הזכויות שלך? מה התועלת שאתה מרוויח מזה? שהנכה יקבל את הכסף שלך? שהמובטל ימומן על ידך? שמישהו אחר יקח לך את מקום העבודה? איה התועלת? ובכן אדולף, שעה שהטיעונים שלי מבוססים על ארון הספרים שלך, נראה שהטיעונים שלך מבוססים על "מר כזבני". זה אולי היה נחמד בהתחלה, אבל זה לא טיעון שאנשים חושבים (אתה יודע, מאלו שאתה מתיימר להשתייך אליהם, אף על פי שאני בטוח שתעשה להם רק עוול) יכול להתלות בו הרבה. הגיע הזמן שתתחיל להביא קצת דוגמאות מהתרבות העשירה שלך, ולא רק לצווח כמו תינוק.

artbear

New member
ובכן, כזבן בן-כזבנים

שים לב שאתה קורא לי אדולף, ואינני מתרגש מכך. ההגיון הוא פשוט: אם אני עצמאי וכל שאר בני-האדם עצמאיים, זה מצב שאפשר להתקדם ממנו הלאה. אם אני משועבד וכל שאר בני האדם משועבדים - זה מצב שאין ממנו מוצא. מימון נכים: הם רשאים לחיות בכבוד, כך שיוכלו להתקיים ואולי אף לעבוד. מימון מובטלים: זאת כדי שאדם לא ייאלץ להתדרדר לפשע אם הוא מובטל באופן זמני. מימון חרדים: מכיוון שהם אינם נכים ואינם מובטלים, אין סיבה לממן אותם. ולגבי "להביא דוגמאות" - אני מפעיל את מוחי באופן אוטונומי, אינני זקוק להביא אסמכתאות מהוגים אחרים (למרות שאני קורא אותם בעניין רב). אני מפעיל את מוחי בעצמי, אינני מצטט שום רב ושום פילוסוף - אני אדם עצמאי, חופשי, אוטונומי, שמסוגל להפריד בין טוב לרע, בין הגיון והבלות, בין חיים למוות, ובין שכל וטיפשות. אני בורא את עולמי, מנהל אותו ומקדם אותו. אני ולא ´אלוהים´ שאיננו קיים. התרבות העשירה שלי היא אני - כל הספרים וההשכלה הם רק אמצעי סיוע. אם ארון הספרים שלי יישרף מחר, אני אדע להסתדר גם בלעדיו. ועכשיו - קדימה תצרח "נאצים!" וגם "סטאלין!", ולקינוח תאמר שאני לא מוסרי. אני מחכה לזה בקוצר רוח, כזבני.

taro

New member
אני מאד גאה בך שאתה לא מתרגש

ילד גדול. כל הכבוד. עוד מעט גם לא תזדקק לסיר. אתה מסתכל על זה בצורה טוטאלית מדי: למה שכולכם תהיו עצמאים או משועבדים? אתה יכול להיות עצמאי ושאחרים יהיו משועבדים לך, והמדינות הפיאודליות הפגינו זאת נהדר. למה נכים רשאים לחיות בכבוד? תועלת, זוכר, איפה התועלת? גם חרדים יכולים להדרדר לפשע במצבם הכלכלי (אחד משני הציבורים הכי עניים בארץ, זוכר?) עקב העובדה שאסור להם לעבוד. אני שם לב שאתה חופשי, חופשי, חופשי, שמענו את הצעקות שלך מהדהדות גם בפורום השני. ועדיין, אנחנו לא מנהלים כאן שיח לוגי (כמו, ישוב הסתירה בין בחירה חופשית לידיעה הכוללת) אלא שיח עובדתי. ובעובדות, מה לעשות, צריך ביסוס. אז הגיע הזמן שתשלוף את האמצעים שלך.

artbear

New member
עצמאות ושיעבוד

אינני מעוניין שאחרים יהיו משועבדים לי - בגלל שבמצב כזה אף אדם לא חושב באופן עצמאי ולא מממש את הפוטנציאל שיש בו. מבחינה הגיונית, יהיה חכם לתת להם עצמאות, כי אז כל העולם ירוויח מכך. למה נכים רשאים לחיות בכבוד? כי אם אתן להם תנאים לחיות כמו בני-אדם נורמליים, הם יוכלו לתפקד ואף לסייע לשאר החברה. זה פשוט אחלה של אסטרטגיה. האם החרדים יכולים להדרדר לפשע? בהחלט כן, אבל אני לא אתייחס אליהם אחרת ממובטלים חילוניים. ושוב אתה שולף את השקר הגדול והעתיק מכולם: "לחרדים אסור לעבוד". מכיוון שכבר הוכחתי את שקריות המשפט הזה, לא אעשה זאת שנית. בשורה התחתונה: החרדים יכולים לעבוד, אבל לא רוצים לעשות זאת. הם מעדיפים לשרת אלוהים שאיננו קיים כלל. לכן זה מופרך מן היסוד. לשלוף את האמצעים שלי? הנה האמצעים שלי: גזע מוח פעיל, שתי אונות וגוף שמקליד אותיות למחשב. מסתבר שהם מספיק טובים בשביל להוכיח שאתה לא יותר מאשר חרדי, אנטי-ציוני, אנטי-אמת, שמבלבל את המוח בטיעוני-סרק תוך איזכור אובססיווי של נאצים/סובייטים וכו´.

taro

New member
אני לא יודע באיזה הגיון אתה מתפאר

אבל הגיע הזמן שתשלוף אותו. יצירות מופת גדולות - הן הספרות, הן בשירה, הן במוסיקה והן בפילוסופיה - נכתבו במדינות פיאודליות, שניו תחת שלטונו של קיסר, צאר, או מלך. דווקא במדינות ליברליות שונות האקדמיה מתמוטטת לחלוטין, או שאורח חייו של אדם ממוצע מסתכם בשתיית בירה ועבודה במפעל החרושת. באשר לזכאות - אני לא רואה את כל אותם חולי נפש שיושבים בבתי המשוגעים מועילים לחברה במובן הפרודקטיבי והתועלתני של המילה. אני גם לא רואה כיצד אדם משותק (שלא בקש שינתקו אותו מהמכונה) מועיל לחברה, גם אם תשקיע בו אלפי שקלים. אני לא רואה כיצד חולים סופניים שמרותקים למיטה יכולים להועיל גם את תשקיע בהוסטלים למענם עוד מליוני דולרים. אז למה להשקיע? ועדיין מובטלים חילונים אתה מממן. לא מדובר בשקר, אתה מוזמן לעיין באתר הכנסת בדו"ח ועדת טל, שם מצויין בפירוש איסור משלח היד על כל חרד שחותם על תורתו אומנותו. לטענתך הוא יכול לצאת על נפשי, אולם הסטטיסטיקות בצה"ל מגלות שמעט מאד אנשים זוכים להשתחרר על סעיף כזה. כנראה שהאמצעים האלו לא מספקים כדי לכסות צ´קים בלי כיסוי שפזרת בפורום (כל הדתיים טפשים, אין אומנות דתית, יש מוסר אתאיסטי, וכו´)

artbear

New member
הגיון של אמת, מר כזבים ושקרים

ובכן, פנטזיונר חסר-גבולות, להלן העובדות: המשפט "דווקא במדינות ליברליות שונות האקדמיה מתמוטטת לחלוטין" - מופרך מבחינה עובדתית, והבלותו מדברת בעד עצמה. תודה לך. המשפט "אני לא רואה את כל אותם חולי נפש שיושבים בבתי המשוגעים מועילים לחברה במובן הפרודקטיבי והתועלתני של המילה" - אולי באמת תצטרף אליהם ואז תוכל להביא הצעות בונות לשיפור המצב. הרי אתה מודה שאתה ´לא רואה´. אז תלך לראות. טיול נעים. "אני גם לא רואה כיצד אדם משותק (שלא בקש שינתקו אותו מהמכונה) מועיל לחברה, גם אם תשקיע בו אלפי שקלים" - דווקא התרבות החילונית-ליברלית בהחלט מקדמת את נושא המתת-החסד, ודווקא היהדות החרדית מתנגדת. מדהים. "מצויין בפירוש איסור משלח היד על כל חרד שחותם על תורתו אומנותו" - נכון, אבל הוא חופשי לעזוב את הישיבה בכל עת, לנסות להתגייס (ואף להשתמט בגלוי, כמו כל החילונים שמנסים לעשות זאת) - ואולי אף לשרת את המדינה שלו או להיפלט מן הצבא אל חיים של עבודה. דהיינו - שוב אתה מסתיר את האמן מן הציבור, מר שקרנונצ´יק. "הסטטיסטיקות בצה"ל מגלות שמעט מאד אנשים זוכים להשתחרר על סעיף כזה" - אז כנראה שצהל באמת צריך חיילים, מה? אז עדיין יש ברירה פשוטה: החרדים יתגייסו, ואז יעשו בעיות וישתחררו על ´חוסר התאמה´. זה מסלול שעוברים אותו חילונים רבים - אין שום סיבה שהחרדים לא יעברו את אותו מסלול. אתה טוען שאמרתי את הדברים הבאים: "כל הדתיים טפשים, אין אומנות דתית, יש מוסר אתאיסטי". והתשובה, מר אלף-כזבים, היא: לא אמרתי אף אחד מן ההיגדים הללו. אכן יש מוסר אתיאיסטי (אלא שהוא אישי ופרי-בחירה עצמאית), לא כל הדתיים טיפשיים (אבל הם מבססים את חייהם הדתיים על הנחת-יסוד מופרכת), וככל הנראה יש אמנות דתית, ואפילו אמנות דתית ´טובה´. לילה טוב, מר אלף-כזבים.

taro

New member
לא מזמן פורסם ב"הארץ", על קריסתן

המוחלטת של הפקולטות למדעי הרוח; הפיטורים הנרחבים שנעשים כרגע ברחבי אוניברסיטית ת"א והחינוך הישראלי מעיד על כך אולי יותר מכל, וזאת בלי להכנס לתוכניתה העתידית של לימור לבנת; דרא"פ מורידה את דרישות האוניברסיטאות שלה משנה לשנה, גרמניה סובלת מרדידות בקרב הסטודנטים, האקדמיה בארה"ב ידועה בסטריאוטיפים שהונחתו עליה, פשיעת הנוער בבריטניה היא אינה מכה חדשה, ועוד. אני לא יודע היכן ההפרכה העובדתית שלך. בקשר לחולי הנפש - התחמקות. אני רוצה תשובה, לא קללה ילדותית. איך הם יועילו? התרבות הליברלית-חילונית מקדת את המתת החסד באישורו של המנותק. בפירוש הזכרתי משותק שלא מעוניין בניתוקו. אני לא הסתרתי דבר, הצהרתי מראש שכל חרדי שלא עשה צבא לא יכול לעבוד. חרדי לא צריך לעשות צבא, כמו שאתה לא צריך לשמור שבת. צה"ל לא צריך כוח אדם רב, צה"ל לא יכול להרשות לעצמו רשת סינון דלילה. ומצידי תפטור גם את החילונים מעול הגיוס; להפך, אני בעד.

artbear

New member
הארץ זה עיתון, לא יותר מזה

הכתבה שאתה מציין היא כתבת ´טרנדים´ אופנתית, שאיננה מהווה מחקר רציני, אלא יותר אסופה של מגמות מקריות - זהו איננו מדע הבודק עובדות, אלא מעין סלט של נתונים סלקטיביים. העובדות הן הפוכות, לפי מה שאני אספתי בשנים האחרונות: פתיחתן של המכללות האקדמיות בישראל הפך את ההשכלה הגבוהה למוצר נגיש הרבה יותר, וגם הפכה את התואר הראשון למצרך עממי במיוחד. עכשיו התואר השני הוא התואר ה´מינימלי´, ונראה לי שלא יהיה מנוס מבניית תואר רביעי, או עיבוי התואר השלישי. בכל מקרה, ההשכלה הגבוהה הולכת ומתרחבת. בקשר לחולי הנפש - זו בהחלט דילמה רפואית-כלכלית-מוסרית סבוכה ביותר, ואני רק יכול לומר שלו הייתי עוסק במקצוע הזה, הייתי מבין טוב יותר את ההגיון העומד מאחוריו, את השיקולים המוסריים והכלכליים. מכיוון שאינני מקצוען בתחום, אגיד שלעתים עדיף לחברה המודרנית להשגיח על חולי הנפש מאשר להניח להם לחיות את חייהם בעצמם, כיוון שהנזק שהם עלולים לגרום לעצמם ולסביבה הוא גדול. יש לקוות שמניעת חירותם תהיה מינימלית ככל האפשר, שהטיפול שיינתן להם יהיה טוב ככל האפשר, ושיהיה אפשר לגרום להם לעבוד ולהרגיש חשובים ופרודוקטיביים לשאר החברה. לגבי המתת החסד - אכן אישורו של המנותק הוא חשוב ואף מכריע. אם משותק לא מעוניין בניתוקו - יש להעביר את האחריות למשפחה, ולנסות ליצור מצב שבו המשפחה נושאת בחלק מן הנטל הכלכלי, כך שיווצר תמריץ חיובי עבור המשפחה לקחת אחריות על המשותק ולא לנצל את המדינה לרעה. לגבי השאלה "איזה חלק מן הנטל הכלכלי ייפול על המשפחה" - זה נגזר מיכולתה הכלכלית של המשפחה. יש לבדוק כל משפחה לפי יכולותיה הכלכליות, החברתיות והאישיות. ועכשיו, מר כזבנוביץ´, אני גאה לקרוא את המשפט האווילי שניסית לזרוק לאוויר: "חרדי לא צריך לעשות צבא, כמו שאתה לא צריך לשמור שבת". שמירת שבת = מנהג חסר-הגיון שאין לו שום תועלת או הצדקה. שירות בצבא = פעולה חיונית שנועדה להגן על המדינה מפני חיסול. מכיוון שמדינת ישראל היא חפצת-חיים, לא ניתן להשוות שמירת שבת לפיקוח נפש הדוחה שבת. ההשוואה שלך היא לא רק מופרכת, אלא בעיקר מפלצתית. לאור ההתבטאויות שלך בפורום, אני נוטה לחשוב שאתה סתם מנסה להציק ליושבי הפורום, כדי לשתק אותו. וזה לא יעבוד, כי יש לך כאן עסק עם אנשים שלא משתינים על דמגוגיה חרדית.

taro

New member
דווקא כתבות מסוג זה, מתבססות על

נתונים כמו ממוצע הציונים, מידת ההשקעה של המרצים בשיעורים, התקציבים המוזרמים אל הפקולטות השונות וכו´. פתיחת המכללות, על היותן צעד חשוב, לא מעלות את הרמה, יותר משהן מורידות את החינוך אל העם. העובדה שתואר ראשון הפך לצרך עממי מעיד אולי יותר מכל על העובדה שלא מדובר עוד בתואר יוקרתי, אלא בתואר פשוט, מה שמצביע אולי יותר מהכל על הקריסה. לא שאלתי למה יש להחזיקם בחיים במוסדות, שאלתי למה אין להרוג אותם. כרגע, כזכור לי, אנחנו מדברים במישור התועלת. מה התועלת שבהחזקתם בחיים? הפסקה האחרונה שלך הייתה אולי אחד הדברים המגוחכים ביותר שראיתי עד עכשיו. רוב העם מאשר כיום את הכפיה הדתית (ואל תאמר לי שזה רק בכנסת, כי אני יכול לאמר שגם בכנסת דורשים גיוס לכולם). לפיכך, כשם שהרוב מעוניין בקיום המדינה, הרוב מעוניין גם בקיום מדינה יהודית לפי המסורת הדתית. אם כן, הרצון שלך לכפות עליהם שירות צבאי לא שונה מהרצון שלהם לכפות עליך איסור נסיעה בשבת. מה ההבדל בדיוק? הרוב רצה אחרי הכל.

taro

New member
עוד הערה בקשר ל"תואר רביעי" -

זו אינפלציה של האקדמיה. בכלכלה, זה מעיד על ירידת ערכו של המטבע.

למעלה