פגישה עם בחור מחב"ד

artbear

New member
לגבי הגיל 16

יש נערים שבגיל 16 סיימו תואר ראשון באוניברסיטה. יש מלחינים שכתבו סימפוניה בגיל הזה. יש בני-אדם שכבר נישאו והקימו משפחה בגיל הזה. יש אנשים שעברו כמה מלחמות בגיל הזה. יש אנשים שהיו מלכים בגיל הזה. ויש אנשים שבגיל הזה כבר ניהלו מוסדות ועסקים. גיל 16 איננו גיל הינקות. אם אדם ניזון על אגדות בגיל 16 ועליהן מבסס את חייו - סימן שהרבנים שלו מזינים אותו בשקרים. הרבנים הללו הם לא פחות ולא יותר משוטים גמורים. אני לא נאחז בשום דבר - אני רק מדגים לך את הטיפשות של החבדניקים. הוא מייצג את מה שאמרו לו הרבנים שלו, והם כאמור מבוגרים בהרבה. טמטום של מבוגרים הוא עדיין טמטום, למרות שהוא בא מן המבוגרים.

לא כולם, לא ממש בימינו, ו..

לא אתה. אינך יכול לצפות מאחרים מה שאינך מצפה מעצמך. אני מכירה אנשים בני 50 שהשכלתם כשל ילדים בני 10, אז מה? ושים לב להתבטאויותיך, בבקשה. נער בגיל 16, יכול מאוד להיות שיתפוס דברים שהוא שומע בצורה קצת קיצונית, או רק יעבירם בצורה הנדמית כקיצונית. ובוודאי שאינך יכול להכליל על ציבור שלם, את מה שתפסת מנער צעיר אחד (וגם לא מעשרה או 50).

artbear

New member
אני לא מצפה שום דבר

אני רק פורש את השקפתי החילונית, זה הכל. אני לא מצפה מאף אדם שום דבר. רק באתי להאיר ולהעיר. נער בגיל 16 יכול להיות שהוא קיצוני - זה לא הופך את ההבל ה´מתון´ לפחות הבלותי. הבל הוא הבל - גם אם הוא לא ´קיצוני´. כאמור, החבדניקים נשמעים לרבניהם בצורה כמעט עיוורת, ולכן אינני רואה שום צורך לערוך סקר כלל-ארצי בקרב כל החבדניקים. אני שומע את אותן הזיות כבר 25 שנה, ולא רואה שום שינוי. ההבדל היחיד: הם לבושים בחליפות אחרות, ומשתמשים במחשבים ובטכנולוגיה שפותחה על ידי חילונים.

נער בן 16 או 14 או 12 או 10 או 100

יכול להבין "בול" כמו שכל אחד אחר מבין (ואני לא אומר את זה דוקא ל-artbear). אני למשל, יכול להרצות לך שעתיים על המבנה המולקולרי של פצצת אטום. יש אנשים בני חמישים שלא מבינים כלום! ויש אנשים בני 16 שמבינים המון!!! אתם קולטים שאני, הכרתי ילד שבגיל 16 ידע את כל התורה על פה??? זה לא קשור כלל לגיל!!! (ולידיעתכם יש גם אישה שהגיעה לגיל 127! אבל... זה לא קשור כפי שציינתי...
)

artbear

New member
אל תכניסי לי מילים לפה

אל תגידי שאמרתי דברים שאני לא אמרתי, זה דבר מסוכן. אבל אני שמח שאת מסכימה עם שאר הדברים שכתבתי

חס וחלילה

אני לא יכולה להרשות לעצמי להסכים עם כל מה שאמרת
לא הכנסתי לך שום מילים לפה, סתם הוספתי קצת משלי. ועכשיו ברצינות: הטעות הרווחת בעניין ההליכה העיוורת אחרי הרבנים, מקורה, ככל הנראה, בדרך בה הורתה היהדות. אנו מצווים לשמוע בקול הרבנים, כל אחד עפ"י רבו (אלא אם כן יש רב אחד לכלל ישראל, המאחד את המחלוקות ו/או הויכוחים, מה שאין כיום). נוהג זה, למרות שאמור להיות "עיוור" במקרים מסוימים, אינו כך, עפ"י רוב, כיום. שכן, אנשים בעצמם מבינים את דברי רבותיהם, ואת מה שהניע אותם לומר ולהורות מה שהורו, ומלכתחילה באים להתייעץ עם אותם רבנים- מרצונם החופשי. מה שנקרא- חוות דעת שניה :) אין צורך להזכיר שיש דתיים רבים העומדים בראש מחקרים וטכנולוגיות... כך שהטענה האחרונה הייתה מיותרת לחלוטין. לענין ההזיות, מסתבר שעד שלא נכנסים לעומק הענין, לא ניתן להבין. אין צורך להרחיב על כך, כי זה לא יתן שום דבר, וכי אני מבזבזת פה הרבה יותר זמן ממה שאני יכולה להרשות לעצמי (רררר...!!!)

uuuaaa

New member
וואלה שיכנעת אותי

אני החלטתי. אני רוצה להיות חכם כמוך כשאני אגדל. אני גם רוצה ללכת ברחוב ולהתנשא על ילדים בני 16.

artbear

New member
אתה יודע מה - נגיד ששיקרתי

נגיד שהוא בן 21. ונגיד שהוא בן 40. ומה עכשיו? מה יש לך לומר? אין לך מה לומר! אתה פשוט לא יודע מה להגיד.

artbear

New member
אין שום בעיה

בעוד מספר ימים אביא עדות מן השטח - והפעם עם חבדניק בן 30-60. ואז תגידו לי שהגיל 60 הוא מבוגר מדי, וש-30 זה בדיוק בגיל של היאפים. תמיד יהיה לכם טיעון מתחמק אחר. זו המציאות, והטחתי אותה לכם בפנים. במקום להגיד ´אתה צודק´, אתם אומרים ´אבל אבל אבל אבל אבל´. תהיי בריאה. באמת.

אין צורך.. חבל על הטירחה ../images/Emo13.gif

אתה רוצה להביא דוגמא מפרטים, שלעולם לא ניתן להוכיח שדווקא הם אנשים מן השורה, "ממוצעים", וכדו´. לא הטחת שום מציאות, כי דווקא דיברתי עם אנשים שענו לי יפה מאוד על תשובות.. תשובות שלא בהכרח מיהרתי להסכים איתן (כן, גם לדתיים יש שאלות כאלה..) גם אני יכולה להביא לך הוכחה מחילוני בן 30 או 60 שאינו יודע על מה הוא מדבר. (אבל אני מעדיפה שלא תבקש את זה ממני, כי אני לא נוטה סתם כך להתחיל להתווכח או לדבר עם אנשים ברחוב
)

artbear

New member
אין בעיה

"אני לא נוטה סתם כך להתחיל להתווכח או לדבר עם אנשים ברחוב" - אז רק תדעי שגם אני לא נוטה לעשות זאת (למרות שזה דווקא נחמד לפעמים), אבל במקרה הזה החבדניקים הם אלו שהתחיל להטריד אותי. ועוד במרכז דיזנגוף, מרכז החילונות הישראלי. זה כמו לעשות תצוגת אופנה במרכז ישיבת ויז´ניץ. חוצפה שאין כדוגמתה - אבל מכיוון שאנחנו אנשים ליברלים, אז אף אחד לא אמר ו/או עשה להם שום דבר רע, כולל אנוכי, עבדך הנאמן.

אתה עדיין לא מבין ?!..

אם היית פונה לאדם בגיל 40 מן הסתם היה משיב לך אחרת ומסביר את עצמו, ולא נער מתבגר שעדיין לא גיבש דעה עצמאית (בוגרת) עם כל המשתמע מכך. ואם את זה עדיין לא הבנת (בפעם ה.. כמה?) מה הפלא שאתה מתלהב?!

artbear

New member
ולהלן העובדות

בפעם האלף: את שתי האגדות המופרכות והמטופשות הללו סיפרו לו רבנים. ועכשיו לאט לאט: ר-ב-נ-י-ם. הרבנים אינם בני 13 וגם לא בני 16. התלמידים אולי כן, אבל הרבנים הם אנשים מבוגרים, וברוב המקרים אף קשישים. אלו ר-ב-נ-י-ם המספרים סיפורי מעשיות מטופשים. ועכשיו תסביר לי איך אתה יכול להכחיש את העובדה שרבנים של חבד מספרים סיפורי-סבתא לחסידיהם? בוא נראה אותך מכחיש. זה יכול להיות נורא יפה לראות את זה.

תסלח לי....

שוב, אתה מדבר על ילד בן 16, מה לא ברור או לא מובן?! מיד בתחילת קריאת הודעתך כשהבנתי שמדובר בילד בן 16 מיד חייכתי... אז רבנים (ר-ב-נ-י-ם) אמרו לו והוא כמו תוכי מצטט אותם, בעצמך הבנת מיד שיש לך עסק עם תוכי!! ת-ו-כ-י !!! תביא סיפור מעניין שהיה לך עם רב או מישהו בוגר יותר או לפחות מישהו שיודע ומבין, מישהו שיודע להסביר את טיעוניו או ציטוטים המובאים בשם... אני לא טוען שדיון עם מישהו אחר יהיה יותר מרתק, אבל לפחות משהו עם מישהו שתוכל לנפנף בו. יתכן ולא יהיה לי מה לומר/להגיב, אבל לפחות אדע (וגם אתה) ממי קיבלת רושם ומסקנות בהתאם. ** אני לא בא לתקוף אותך חלילה, אלא להסביר לך שאפילו אני לא יכול להבין אותו, כל שכן להביע דיעה. פעם אחרונה שאני מגיב בנושא.

artbear

New member
אני אסביר לך לאט

הרבנים של חבד מאמינים כי הרבי מלובביטש ז"ל היה מעין קוסם-על, ידע לחזות מראש את מין הילוד, והיה אחראי אישית למותו של סטאלין. אלו הבלים. הנער חזר על ההבלים שלימדו אותו הרבנים. אולי הנער ´לא אשם´ בגלל שהוא קטין-לכאורה, אבל הרבנים הם אדיוטים, כי הם חושבים שהרבי הוא מכשף. אתה מבין את המילה ´אדיוטים´? אתה מבין את המילה ´רבנים´? ועכשיו תעשה אחד ועוד אחד. נו, יש מבין?

הבנתי אותך מצויין.. אתה גאון !!

מוריך האדיוטים הם אלו האשמים שלימדו אותך איך לומדים גזירה שווה!! על פי שיטתך על סמך אמירות של חילונים ששוחחתי איתם הם או רובוטים או חסר להם תאי בינה! מכאן כל החילונים טיפשים, ואדיוטים ללא תקנה!! אתה חכם בצורה מבהילה...!!!

artbear

New member
גזירה שווה - במקרה שלך סתם הבל

ההבדל בין החילונים לחרדים הוא פשוט: החילונים מפגינים הרבה יותר חשיבה עצמאית מאשר החרדים. החבדניקים, למשל, מוזנים מאותו מקור מצומצם של רבנים סהרוריים, בעוד הציבור החילוני הוא מאוד הטרוגני, מחונך במספר עצום של בתי ספר בכל הארץ, ונהנה מפלורליזם קיצוני. אז אל תגיד לי שיש כאן גזירה שווה - הציבור החילוני מגוון מאוד, ואילו הציבור החבדניקי הוא הומוגני עד כאב. וזו הצרה. מה שהכי מדהים - זה שלא אתה לא מביא לי סיפור נגדי. תביא לי בבקשה סיפור נגדי מופרך כמו הסיפור שאני הבאתי לאחר שיחה ארוכה.

למעלה