כנותך חשובה לדיון
וזו דעתי בענין: חיילים (ולא משנה מה יהיה הלאום שלהם), שנלחמים בגבורה, הם גיבורים. נקודה. זה לא קשור לשום דת, ולשום יש-או-אין בורא עולם. לפי היהדות, בכל יהודי יש קדושה, בין בחייו, בין במותו. ואם אינני טועה, זו אף אחת הסיבות לחשיבות קבירת הגוף בכלל, ובשלמותו, בפרט. יש הבדל גדול בין הדוגמאות שאתה נותן. נכון שההבדל בין רגישות לרגשנות יכול להיות דק מאוד, אבל מה אתה משווה? נקמת-דם? נקמת דם אינה נובעת מרגשנות שעל הגבול הדק בין רגשנות לרגישות, אלא נושאת אופי רגשני שאי אפשר לטעות בו כלל. גם בגידה אינה מצטיינת בגבול-רגישות יתרה... אתה מדבר על דברים שאינם עומדים על הגבול הדק, וכל בסיס להשוואה יהיה מגוחך. מלבד זאת, כשמסתכלים מנקודת ראות רחבה יותר, ולא זו הצרה והמצומצמת, בה נראה, כי נקמת דם, בגידה, התאבדות וכדו´ מונעים ע"י אותו מניע רגשני.. מדובר פה על רגש רחב הרבה יותר, פחות "קטנוני", כביכול. לא רגש עיוור, בניגוד לנקמת דם, וכדו´. אלא רגש שיש לו בסיס, וגם תבונה לא חסרה בו.., ובעיקר- רגש שמקורו בהסטוריה היהודית. אף אחד לא *המציא* כאן דברים. המשפחה שלך אינה מהווה דוגמא. אף משפחה אינה מהווה דוגמא באופן אישי, ומדובר פה על הכלל. על מקרים שהיו, וחשוב לי לציין, שלא מהם- אני, או כל דתי אחר,-שואבים את האמונה הבסיסית. אתה מנסה לצייר כאילו הרגש בלבד מניע את הדתיים בניגוד אליך, או מה? כל אדם עלי אדמות מונע, באיזשהו מקום ע"י רגשות. כך טבע האדם. שפיטת המציאות וההיגיון שלנו מונעת -מה לעשות- ע"י הרגש, ברמה זו או אחרת. תופעת הסובייקטיזם (או איך אומרים?
), זוכר? ´קדוש´, פרושו: מובדל, נעלה. כן. אני בהחלט חושבת שאדם שמסר את חייו למען המדינה שלו, למען חיי אחיו, חבריו, משפחתו, ועוד הרבה אנשים שהוא אפילו לא מכיר אישית, והציל בגופו חיי רבים אחרים, הוא אדם נעלה. מושא הערצה, ברמה זו או אחרת. למה לאדם קדוש אסור למות? מה "מחלל" או "מטמא" אותו במותו? הקדושה היא אלמנט אנטי-ראציונלי. נכון. כי זה לא דבר ש´תופס מקום´ כאן בעולם, אלא מושג רוחני. לא כפיתי עליך להאמין בכך, אני רק אומרת את מה שבתפיסתי. לא דיברתי על לסמוך על אלוקים שיציל. הרעיון הזה של "עדר כבשים רגשניות", "כצאן לטבח", ושאר התבטאויות חסרות בסיס, הן כאלה, שהגיון ומציאות לא תופסות בהן מקום נרחב. עם כל האמונה והבטחון בה´, האדם חייב לדאוג לעצמו. הוא מצווה לעשות הכל, וזאת, תוך כדי אמונה ובטחון. אך בשום אופן אין זה במקום חובתו לעשות ככל יכולתו, ויותר מכך. בפעם האחרונה שניצחתי בכדורסל, המצב היה בדיוק כמו שאצלך. אינך מחדש דבר, ולא נוגע בענין הקשור למה שדיברתי. אותה ישות שנתנה לך כוח, היא ישות שבראה אותך, ומחייה אותך (מיותר לציין שוב ושוב- כך אני מאמינה), ונותנת לך את חופש הפעולה והבחירה לעשות מה שאתה רוצה עם הכוח שלך. אם אתה מנצח, זו כבר הבעיה שלך. אני בטוחה שהרגש אינו מנהל את חייך, כשם שאינו מנהל חיי אף אחד. כלומר, נו, באמת!