עדיין בדיון

אבל למען האמת

לפי הבנתי המועטת, לא תיארת כאן באמת מסע לאחור בזמן, רק תיארת מסע לעתיד, מנקודת המבט ההפוכה. כלומר, לא מנק' המבט המקובלת, של הנוסעים עצמם, אלא מנק' המבט של האנשים שנותרו על פני כדור הארץ. הבעיה היא שהזמן עצמו בעצם לא נע אחורה... הוא עדיין המשיך במסלולו הרגיל. כמובן, אם הבנתי את ההסבר שלך.

נראה לי שאין אפשרות שהזמן ישנה

את כיוונו (אם נתעלם מהתיאוריה המוזרה של הוקינג). למעשה, בגלל חור התולעת, המדען לא רק פוגש את החללית שעברו עליה 10 שנים בלבד אלא עובר גם לכדור הארץ שלפני 40 שנה ופוגש את עצמו! למעשה, הוא חזר בזמן.

ailag

New member
בדרך שלך

א. לא צריך חור תולעת, מספיק לנוע מהר מספיק ב. על החללית עוברות 10 שנים, על כדוה"א 50. בכל מקרה שניהם זזו בזמן, רק בכמויות שונות.

לא נכון

א. אז אני רק אגיע לעתיד יותר רחוק. ב. נכון וכאשר החללית חוזרת, מי שעברו עליו 50 שנה, חוזר לאותו כדור הארץ שהוא עצמו היה עליו לפני 40 שנה כאילו הוא נע בחללית רק 10 שנים.

ailag

New member
לא הבנתי את ההגיון ב-ב'.

הניסוי שהצעת היה כזה שמטיס את האדם בחללית ל t1(final) = t1(initial) + 50 t2(final) = t2(initial) + 10 כאשר t1 זה הזמן שעובר על כדוה"א וt2 בחללית. נתוני ההתחלה הם t1(initial) = t2(initial) אמנם בסוף יוצא t2(final) = t1(final) - 40 אבל שניהם גדולים מהערך ההתחלתי. תוכל לתקן את הנוסחאות אם התכוונת למשהו אחר?

מצטער, לא למדתי את זה בצורה

פורמלית, ולכן איני מכיר את הנוסחאות, אלא רק את הרעיונות. בכל זאת, נדמה לי שאוכל להסביר את הדבר: אמנם שניהם גדולים מהערך ההתחלתי (וזה גם לא מסע חופשי אלא לזמן מסוים ומוגדר שתלוי בשליחת החללית) אך נוצר מעבר בין זמנים שונים באותו מקום בחלל- וזה מסע בזמן. למעשה המדען שינסה זאת יוכל לפגוש את עצמו בצעירותו, אתה מכיר הגדרה אחרת למסע בזמן?

אם הבנתי משהו בכלל,נראה לי שטעית

והתעלמת מהמעבר בחור התולעת והתייחסת לזה כנסיעה 'רגילה' לפי תורת היחסות.

אני רוצה לדעת מי התחיל את השרשור ?

אני רוצה לדעת מי התחיל את השרשור ? אין כזה דבר לעניות דעתי פרדוקסים הכל נקודה של השקפה

אני לא בטוחה לגבי זה,אבל

בהנחה שאלוהים הוא כל יכול,האם אלוהים יכול לברוא סלע שהוא לא יוכל להרים

ailag

New member
לא, אבל יש בעיה באקסיומה

על פי הפירוש שלי, אלוהים הוא לא כל יכול אלא אלוהים הוא מושלם. איך משהו יכול להיות מושלם כשיש תכונות שהערכתן סובייקטיבית? (בשבילי אל מושלם יתן לי מליון דולר ולא לך, בשבילך אל מושלם יתן לך מליון דולר ולא לי, אם נפשט את זה עד כדי כך) אם, למשל, נדרג את החוכמה האפשרית במספרים מ-1 עד 10. נגיד שהעולם הוא בממוצע 6. האם דרגת החוכמה אלוהים הוא אינסוף? (הוא מן הסתם יחרוג כי הוא מעבר לחוקים) לא. אלוהים הוא (בהנחה שלדרגות חוכמה שהן שברים אין משמעות, אחרת ננטפק לנצח) בדרגה 1, 2, 3, 4, 5 ..... ביחד. כלומר, אנחנו יכולים לומר שאלוהים הוא טיפש. אבל זה בסדר, כי הוא גם חכם. כל זה נובע מהיותו ישות לא אנושית, ולכן אנחנו יכולים לייחס לו תכונות בצורה לא אנושית, כמו, למשל, בסופרפוזיציה (נמאס לי להגיד סופרפוזיציה
) של דרגות של תכונות. אם ניקח את האקסיומה הזאת שלי, הוא בהחלט יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים, וזאת כאשר הוא משתמש בתכונת "יכולת יצירה" בדרגה 10, ובתכונה "יכולת הרמה" בדרגה 0. זה לא אומר שהוא לא יכול במקביל להרים משהו אחר, פשוט שם הוא ישתמש בדרגת יכולת אחרת, כי הוא לא כל יכול, ע"פ הדת הוא מושלם.

falling angle

New member
../images/Emo2.gif איזו תשובה יה ומעמיקה!!

נורא אהבתי את השאלה - ועוד יותר את התשובה!!!

סיטרא

New member
השאלה נופלת

עוד לפני שהיא נשאלת. טעות בהגדרת האלוהים. אוף, מאוחר לי. מחר עבודה. אסביר מחר, לילה טוב.

ailag

New member
בעיה בשאלה

לאלוהים אין נפח מוגדר. הוא ישות ללא גוף.

charlila

New member
למה לדעתך יש צורך בנפח מוגדר כדי

להרים סלע או להיכנס לחור?

ailag

New member
לא צריך נפח כדי להרים, קראי שוב

את מה שכתבתי.. והדבר שימנע ממנו להכנס לחור קטן זה שהוא גדול מדי, לא? אז צריך נפח.

למעלה