עדיין בדיון

ailag

New member
catch22

אני אנסה לכתוב אותו בצורה יותר מסודרת: אקסיומות: 1. אדם שפוי <-> לא ירצה לטוס. נשים סימני שלילה ונהפוך סדר (A->B שקול ל (notB) -> A) ירצה לטוס <-> אדם לא שפוי. 2. אדם יטוס אם הוא רוצה לטוס או אם הוא שפוי. נניח שקיים טייס. איך הוא לא יטוס? - יכריז שהוא לא רוצה לטוס -> אדם שפוי -> יטוס - יכריז שהוא רוצה לטוס -> יטוס. זה לא ממש פרדוקס אלא מלכוד, אין דרך לקבל את מה שרוצים. עדיין יש פתרון לבעיה, הוא יטוס. זה פשוט לא הפתרון שהוא רוצה. הבעיה שלי עם הפרדוקס/בעיה זה שאני לא מסכימה עם האקסיומה הראשונה. לדעתי זה אדם שפוי -> לא ירצה לטוס, כי אדם לא שפוי עלול גם לא לרצות לטוס. ואז "יכריז שהוא רוצה לטוס -> אדם שפוי" לא מתקיים.

לא הבנתי...

אם הפרדוקס תיאורט בלבד, ההגדרות נקבעות על ידינו ולכן שאלתך לא נכונה, כי בוחרים את ההגדרה המתאימה. אמנם, הפרדוקס בצורה זו לא ייחודי כיוון שטענה 2 שקולה לטענה- כל אדם יטוס. הפרדוקס הוא למעשה: 1) אם A אז B ואם לאB אז לאA. 2) C אם הוא A או לאB. כלומר- בכל מקרה, C.

ailag

New member
הא../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מה הקשר בין תוכן ההודעה שלך לדיון? והטענה שלי היא שאין פרדוקס, זה פשוט חוסר ברירה. לכן זה הוגדר כמלכוד. (22)

שכחתם את פרדוקס הסבא

אדם נוסע לעבר בעזרת מכונת זמן ויורה בסבו , מצד אחד הוא חדל להתקיים כי הסב לא ילד את אביו שלא ילד אותו. אך אם חדל להתקיים מעולם לא נסע לעבר והרג את הסבא לפיכך הוא חי. ישנם הרבה הסברים ופתרונות (עולמות מקבילים וכו' )

ailag

New member
איפה..

יש שם את פרדוקס התאומים שהוא רק פרדוקס למראית עין (יש לו תשובה, פשוט בהתחלה הוא נראה לא הגיוני).

ailag

New member
ישנו פתרון פשוט מאוד

לא ניתן לנסוע אחורה בזמן (הפרדוקס מניח שניתן לנסוע בזמן ולהשפיע על מהלך האירועים). ואם זה נפתר זה לא פרדוקס..

תודה D:

אני מקווה שאני מוזמנת להשתלב, נראה לי שהתחילו לכעוס עליי קצת עם הטענות המטופשות שלי בפרדוקסים ^^;;

ailag

New member
אף אחד לא כועס

ומי שכן, יש לו עסק איתי.. בשם חופש ההתבטאות

עקרונית, ניתן לנסוע אחורה בזמן

יש רק בעיות טכניות. כל הדרוש זה חור תולעת שפתחו האחד על גבי חללית והשני על כדוה"א, חללית הנוסעת במהירות הקרובה למהירות האור, וטכניקה שתאפשר מעבר בחור כזה, בלי להתפרק לאטומים (לא הרבה, הא?). מכאן והלאה השיטה פשוטה, מטיסים את החללית שבתוכה החור לחלל במהירות גבוהה ומתכנתים אותה לחזור אחרי 10 שנים, נניח. בזמן שהיא נוסעת במהירות גבוהה, עוברים על פני כדור הארץ, נניח 50 שנה. כאשר החללית מגיעה, אתה נכנס לחור ופוגש את עצמך והעולם שלפני 40 שנה.

למעלה