יחסים בטוחים
כל אחד מרמ"ח (כמה שזה לא יהיה) אינסופי כשלעצמו, וכולם ביחד אינסופיים בעצמה יותר גבוהה (הכי גבוהה?) ווי, זה נשמע כמעט כמו הדיבור שלך, שמשאיר אותי פעורת פה קמעא. הספקולציות האלה על תכונותיו של אלוהים מזכירות לי - אולי סתם מתוך בורות - את הדיונים בתיאולוגיה הנוצרית של ימי הביניים על כמה מלאכים יכולים לעמוד על חודה של מחט (ובעצם, אולי זה לא דיון כל כך מטומטם כפי שהוא נשמע? משהו עם תכונותיו של אפקט החודים החביב עלי?התאמה חד-חד ערכית בין נקודה לאינסוף קבוצות חלקיות של המרחב?) הסיבה שאני מתייחסת אליו לכאורה כאל אנושי היא שהוא בחר לרדת לרמה שלי ולקשקש אתי כקשקש לואיס קרול עם אליס לידל או משהו כזה, כך שירדתי מלהתעסק עם תפיסת תכונותיו הנאצלות, ובכל זאת הדיון שלך נשמע לי שרירותי במקצת ו- איך לומר - זהו! מצד שני הוא מזכיר לי דיון על ניתוחי מוח של עכברי מעבדה. תנו לחיות לחיות! מכר אומר שזה בן-אדם? מה פתאום? יש לי יחסים די אינטנסיביים עם נמר וזבובית, חתולי הבית, וגם עם כמה עכבישים, ועצים, וכלבה קשורה שאני מוציאה לטיול מדי פעם, וכלבה חפשייה שהיתה באה אתי לעבודה ומחכה לי שאצא, ורוחות סביבה, וגם עם מחשב או שניים... לא, לא כל מכרי הם אנשים. הסיבה שאני מתייחסת אליו לכאורה כאל אנושי היא שהוא בחר לרדת לרמה שלי ולקשקש אתי כקשקש לואיס קרול עם אליס לידל או משהו כזה, כך שירדתי מלהתעסק עם תפיסת תכונותיו הנאצלות, ובכל זאת הדיון שלך נשמע לי שרירותי במקצת ו- איך לומר - זהו! מצד שני הוא מזכיר לי דיון על ניתוחי מוח של עכברי מעבדה. תנו לחיות לחיות! דבר אחד חשוב יש לי לומר על אלוהים, מתוך היכרותי ההדוקה אתו: הוא יכול המון, אבל הוא איננו כל יכול. (רוצה, אבל פוחד.) אנשים מייחסים לו תכונות חפשי חפשי, באופן דמיוני לחלוטין, ומפילים עליו תיקים באותה חפשיות. אין לי כל כך הרבה כבוד לדתות המקובלות - הן מלאות סתירות וגידולים שפירים, ולא ממש עושות את העבודה. אותו הדבר לגבי המדע.