עדיין בדיון

זה לא נחשב מסע בזמן

כי מסע בזמן בשבילינו זה שנוכל ללחוץ על כפתור ונהיה ישר ב2090. אבל באופן תיאורטי, זה כמו מסע בזמן אל העתיד, כי אנחנו לא משתנים והסביבה והזמן כן.

אבל לא מדובר במסע שלכאורה לנו הוא..

..רגיל ויומיומי, מדובר במסע שבשנייה אחת את ב2003, ושנייה אחרת ב2013

ailag

New member
-=-=-

אבל במצב שהוא (ציטוט כדי שלא אטעה) "כשהגוף עצמו במצב של תרדמת ומתעורר אחרי זמן מה" , גם עובר עליך זמן ואת קיימת בכל יחידת זמן בין 2003 ל2013 בדוגמה שלך. אין לך פשוט תודעה, כי היא מורדמת. אבל כמו שאנחנו מחשיבים צמחים (כאילו, אנשים שהם צמחים, לא עצים וכאלה) כבעלי חיים וככאלה שעובר עליהם זמן, גם מי שמורדם (גם אם נעצור את ההזדקנות שלו) עדיין נחשב למישהו שקיים ב2005, למשל.

נו כן.. זה כל הקטע.. שזה רגיל לגמרי

זה מה שהחבר הזה שלי טען באופן סרקסטי, שזו הדרך היחידה לנסוע בזמן לדעתו... טכנית זה באמת כך.... (בנתיים...מוואהאהאהא)

ailag

New member
טוב.. אבל זה לא מסע בזמן יותר

משאנחנו עכשיו נוסעים בזמן..

Levos

New member
שכחתם את הפרודוקסים של אלוהים?

כוח אין סופי/מושלם יוצר תמיד פרדוקסים כיצד ייתכן שקיים חופש בחירה אם אלוהים יודע את כל שיעשה? האם אלוהים יכול ליצור אבן שאינו יכול להרים? האם אלוהים יכול להרוג את עצמו? אם אלוהים הוא טוב מושלם כיצד קיים רוע בעולם?

ailag

New member
לא..

אחד כתוב פה :) השאר דומים בפתרונם לו, חוץ מ"קיים רוע בעולם", שכאן התשובה זה שאתה הגדרת רוע ואתה הגדרת אותו כדבר רע שיצור טוב לא יוכל לייצר. אתה לא אלוהים, ההגדרות פשוט לא נכונות.

charlila

New member
שאלתי את אלוהים והוא אומר:

א. אני יודע, אתם לא. ב. עם החור זה קשה. עם האבן - יותר קל (לברוא אחת שאיני יכול להרים.) הרוע הוא אבן כזו (במטאפורה) ג. יכול, כמובן, אבל לא רוצה.ד. כאן הוא שתק, כי לדעתו אמר לי כבר (בעבר) כל מה שיכול בעניין. (יש איזו מגבלת תפיסה שמשאירה את הבנתי את העניין ברמה מפגרת במיוחד.) פעם רקדתי למישהו על השאלה למה יש רוע בעולם (אני מציגה שאלה ברורה, "פותחת", ומקבלת תשובה בריקוד, ויכולה לתרגם תנועה תנועה) (לרוב אמנע משאלות כאלה, שאינן אישיות, כי אין שום אפשרות להיעזר בהן לכלום; אבל עבור האיש ששאל, משום מה, זו היתה שאלה אישית) התשובה בתרגום פרימיטיבסקי - משהו כמו "אני, אלוהים, פועל במעגלים רחבים, לפתע פולח כאב חד את כתפי, ואני נאלץ לפעול במעגלים קצרים יותר [מיוצגים ע"י סיבוב זרוע מוגבל) פעם אחרת היתה לי קבלה שהרוע הוא תוצאה של תאונה, מכיוון שאלוהים מסיבות כלשהן לא הרג אותם (את מייסדי-אָוֶן) כשהיו עוד קטנים, כפי שאמור לעשות גנן טוב, אפילו כזה הנמנע ככל האפשר מלהתערב ברצון החפשי של יצוריו. אז למה לא הרגת אותם כשהיו עוד קטנים? האם רצון אחר גבר עליך? "כן. נוצחתי בשח-מט."

charlila

New member
"ומה עם חופש הבחירה שלך?"

(מוביל את מבטי לאורך ערוצי העתיד המפותלים) כבר בחרתי. (כי העתיד - האחד, האמיתי - כבר קיים, כשם שקיימים ערוצים שחרצו המים, למרות שלפני כן אי אפשר היה לדעת אילו מן הכוחות הפועלים יתגשמו לכדי ערוץ ואילו יוסטו או יתבטלו, וכך אנחנו לא יכולים לדעת אילו מן הכוחות יפעלו ויתגשמו ואילו יבוטלו; יש הרבה פיצולים אפשריים שאיננו יודעים איך ייחרצו, אבל אלוהים יודע.) אני נמנעת - מתוך הסתמרות קלה - מהמשך הבלה-בלה הזה עם אלוהים, שאיננו דבר נכון. רציתי - ואני נמנעת מכך - לשאול אותו "מתי בחרת".

טל ר

New member
הקבוצות שלא מכילות את עצמן

תהא P קבוצה המכילה את כל הקבוצות שאינן מכילות את עצמן. האם P חברה ב-P? אם כן, אז P מכילה את עצמה, והיא לא אמורה להיות חברה בעצמה, וההיפך. (הפיתרון לפרדוקס - אין קבוצה כזו P, זוהי מחלקה שאינה נדרשת להיות קבוצה עפ"י אקסיומות תורת הקבוצות - ZFC).

2_be

New member
הפרדוקס של אולברס

אולברס טען שהאור בשמי הלילה מהכוכבים אמור להיות לפחות כמו אור שמי היום. מצד אחד זה ברור שבלילה יותר חשוך כי יש רק שמש ביום ובלילה אין, מצד שני (כפי שואמר אולברס) בשמיים (בחלל, ביקום) יש המון שמשות (כמעט כל כוכב). על הפרדוקס ופתרונו.

achokler

New member
פרדוקס הקונה במכרז

אם זכית במכרז סימן שנתת את המחיר הגבוה ביותר. כלומר יצאת פרייאר, כולם רצו לשלם פחות ממך. כלומר הזוכה במכרז הוא תמיד הפרייאר

מי גאון !! - רשימת על של פרדוקסים!

רשימה של די הרבה פרדוקסים בכל מיני מקצועות: http://en.wikipedia.org/wiki/Paradox

למעלה