נכבשה ירושלים

סיטרא

New member
נראה לי שאין

הגאוגרפיה המקומית אינה נהירה לך דיו. החילונים היחידים שגרים באזור הם אלה שגרים ברמת אשכול. (וגם זה בקושי). ולהם יותר קל להגיע לכל מקום דרך כביש מס' 1. דרך רחוב בר אילן סתם מאריך להם ת'דרך.

wr האחד

New member
ההפך

אם אתה מעוניין לצאת מהעיר זה ארוך יותר השאלה היא לא בר אילן אלא מהוא הכביש הבא בתור שיסגר ? שאלה שישאל גם הראש עיר החרדי החדש מר לופליאנסקי

wr האחד

New member
ודבר שני

למה לעזאזל החלונים צריכים להתחשב כל הזמן ברגשות שלהם לעזאזל ?????? כולנו יודעים שלולי ההפגנות והאלימות שלהם הם לא היו משיגים את הפשרה בכביש .

סיטרא

New member
מה ההתקפה הזו ?

אני בדיוק כמוך, שונא חרדים, מתאב חרדים, וכו', נמאס מהם, נמאס !! רק לדעתי עזוב כבר את בר אילן, שיהיה סגור וחלאס, יש נושאים הרבה יותר מהותיים עליהם שווה לבזבז אנרגיות. הפרדת הדת מהמדינה , שיפרידו כבר, לעזאזל עם זה! גאד דאמט!

Kimbal1

New member
אוקיי סיטרא -

עכשיו מועלית הצעה שמכוניות עם סטיקרים של "שינוי" לא יעברו בבר אילן - מה דעתך?

Kimbal1

New member
לא בשבת -

למה רק בשבת? אני מדבר באופן עקרוני. תשמע, דרכים חלופיות יש? - יש! זה פוגע ברגשות החרדים? - פוגע! יש שם רוב חרדי? - יש! אז למה שמכוניות עם סטיקרים של שינוי יתעקשו לסוע דווקא בבר אילן? מה ייישש? אי אפשר להתחשייב?

סיטרא

New member
זה יצור בעיה.

אם תפתח להם ת'כביש בכוונה, למרות שאף חילוני לא עובר שם, ת'יוצר קונפליקט שחבל"ז, תאמין לי, לפעמים עדיף לוותר על איזה עקרון דמוקרטי זניח בשביל לא להתכסח עם מי שעדיף לא להתכסח ( 20 מנדטים, להזכירך.). ואם נגיד, אני עובר על איזה חוק דמוקרטי מאפן בחדר האינטימי שלי, מה אז? האם תקפוץ כנחוש ערפד כשתשמע על פשעי האנושות שמתבצעים בחדרי? קרוב לוודאי שלא. כי בעצם, מה'כפת'ך מה אני עושה אצלי מתחת לסדין... הוא הדין אצל החרדים, עזוב בשקט את בר אילן, כל עוד הרחוב חסום לתנועת מכוניות/אווירונים/רולרבליידסים הם שוטקים (בעניין הזה, לפחות). gOt iT?

Kimbal1

New member
ירחם השם!

ובכן... א) אין דבר כזה "עקרון דמוקרטי זניח". בעיני,יש במונח הזה סתירה פנימית. ב) אם אתה עובר על חוק דמוקרטי בחדר שלך (למשל ניצול מיני של ילדך או סחר בסמים) אני באמת אקפוץ כנשוך ערפד עקרב וגם נחש. ג) בר אילן הוא לא החדר הפרטי של החרדים, בר אילן הוא כביש שנבנה בשטח ציבורי מכספי משלם המיסים לשימוש הציבור. ד) קונפליקט שחבל"ז? חבל"ז למי? פיוס התוקפן היא אסטרטגיה שלא הוכיחה את עצמה בהיסטוריה. יש כאן מדינה שאמורה להיות, ביום מן הימים, מדינת חוק דמוקרטית, והרתעות מקונפליקט בנושאים שנוגעים לכך רק מרחיקה את היום הזה.

boaZone

New member
קימבל לראשות העיר ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

ש ו נ ר א

New member
../images/Emo54.gif

אולי תעבוד קצת?!

סיטרא

New member
אהההה....... |אייקון של פרצוף צורח|

(א) היות ואני יצל"ש נבער מדעת, טרם עלה בידי להתבגר בבגרות אזרחית. בבוא היום אנסה לענות לך. ואתה שוודאי התבגרת בבגרות אזרחית רבת יחידות, תענה לי - האם קיים חוק דמוקרטי זניח ? ב) עיין בא', ביני לבין עצמי קשה קצת לעבור על חוק דמוקרטי זה או אחר. ( אולי רק אם אלחש לעצמי: מוות לדמוקרטים.) ניצול מיני, ציני, ציוני, עיוני או אחר אפילו לא עלה על דעתי. (ג) רחוב בר אילן אכן יוצר מכספי הציבור למען אזרחים שוחרי חוק וסדר, אתנהג כיהודי טוב מהיישוב הישן ואשאלך במקום לענות, - תאטרון הבימה נבנה מכספי הציבור? - נבנה. "כספי הציבור" = כולל הציבור הדתי לאומי המשלם מיסים וכו'? - כולל מכספיהם. מועלות שם הצגות בשבת? - מועלות. הדתי המשלם לא יכול ללכת להצגות שבתיות? - לא יכול !! תפסקנה ההצגות בשבת !! חד וחלק !! מה ההפליה הזו? תסביר לי, במטותא... ואידך זיל וגמור לגבי בר אילן. (ד) חבל"ז, חבל"ז, ולא חבל"ז ליישר הדורים עם פלסטינים שטובי בניהם טובחים בטובי בנינו (וכן להפך) ? לא חבל"ז? הכל, הכל חבל"ז, כל קונפליקט מיותר הוא, כל קונפליקט שווה לפתור, גם אם זה תמורת ויתור שטח פה או שם, שטח = גם סגירת בר אילן בשבת, מה יש? הפלסטינים לא עוברים על חוקים דמוקרטיים? עוברים ועוד איך ! המדינה/השמאלנים/הליברלים לא הולכים לקראתם? הולכים ועוד איך הולכים. אז כלפי אוכלוסיה זניחה (שוב זניחה) שדרה בבר אילן שלא נלך? סיטרא

boaZone

New member
אכן הסדרנים בהבימה

קיבלו הוראה חד משמעית שלא להכניס דתיים בשבת.
וכן, יש חד משמעית חוקים זניחים יותר או פחות, והם נמדדים ע"פ עצמת חומרת המעשה. לעבור רמזור אדום אינו שווה בחומרתו לדריסת רוכב קטנוע תמים כאשר עוברים ברמזור אדום. וחופש התנועה הוא אחד מעקרונות הדמוקרטיה
, מקביל לחופש הדיבור המהולל. על אף שהדיקטטורות הנוראיות ביותר עלו באופן דמוקרטי, מותר לחרדים לנסות להשפיע על אופיה של המדינה בדרכים חוקיות (הממ..בלבד). בניגוד אליהם, הפלסטינאים מנסים להשפיע על קיום המדינה, וזה - in a very different level! ולמעט שמאלנים פתטיים, כמו שולמית אלוני, שבשנים האחרונות הפנו תמידית את הלחי השנייה, המדינה עדיין לא מוכנה להכנע וללכת לקראת הפלסטינאים. מ.ש.ל.

Kimbal1

New member
יסביר לי כבודו

מדוע שולמית אלוני פתטית בעיניו....

למעלה