"פלנטה אחרת"
בזמנו, נדמה לי שק. צטניק המציא את המונח "פלנטה אחרת" לציין את התפישה שאושוויץ הייתה מציאות שונה מהמציאות הרגילה של העולם, עם חוקיות שונה. לימים, הוא חזר בו. זו לא הייתה פלנטה אחרת, בשום פנים ואופן. הסיבה העיקרית של לימוד השואה היא העובדה שהנאצים היו אנשים רגילים, כמוני וכמוך. אנשים רגילים, שנתנו ביטוי ליצרים אפלים, שקיימים בכל אדם - יצר של שנאת זרים וופולחן הכוח. מבחינה זו, המסר של השואה הוא לא לתת לתופעות של לאומנות להרים ראש. אני לא מדבר דווקא על כהניזם, אלא על זרמים שנחשבים אפילו מתונים יותר, אך עדיין נמצאים בהם גילויים של נאציזם, וד"ל. בנוגע לכהנא, להלן "פנינה" מספרו "אור הרעיון": "ואם אכן יש לישמעאלים הדין של ז' העמים לגבי 'לא תחיה כל נשמה', היינו האיסור לתת להם לחיות בא"י, אלא חובה לגרשם או להרגם אם לא ירצו ולא יסכימו לעזוב, אם כן, ברור שכל ישמעאלי שאינו עוזב - בן מוות הוא (וברור שחייבים להתרות בהם ולהודיע להם כדי שיברחו). ואם אכן כך הדין, הרי המצווה היא לא רק על המלך או הממשלה אלא על כל אחד מישראל." (עמ' רעד) לא, זו אינה טעות, זה לא "מיין קאמפף" ... כהנא גם הציע בזמנו חוקים נגד הערבים שדומים באופן מדהים לחוקי נירנברג. זצוק"ל ? לא נראה לי ... נראה לי יותר ימ"ש או שר"י. אבל שוב, זה לא רק כהנא.