נכבשה ירושלים

דמגוגיה זולה ...

האמת היא שלא נורא שקצת יאזנו את המיתוסים המטוטמים על הציונות שמלמדים היום. בחיאת, זה ממש זלזול באינטליגנציה.

rigoletto111

New member
נכון מאד

להכניס מייד לתוכנית הלימודים את מחקריו של טדי כץ על הטבח בטנטורה. הטבח הנורא שאף פלסטיני לא שמע עליו עד שאדון כץ החליט לגמור את הMA בגיל 50 ...! ומי אם לא כץ יאזן את המיתוסים המטומטמים על המקדש שאי פעם היה על הר הבית. צריך מייד ללמד שהעם הפלסטיני התקיים כאן אלפי שנים והם צאצאי הכנענים. היהודים בכלל לא היו פה אף פעם וזו "הבניית זהות ציונית מרושעת". אם היודו-נאצים יישארו פה צריך מייד להוציא את התנ"ך מספרי הלימוד. הרי שולה לא קראה אותו - ואם אפשר להיות שרת חינוך רק על סמך "תקצירי תנ"ך" , למה שהילדים יתאמצו יותר, באמת?

rigoletto111

New member
ועכשיו ברצינות

לא, אני לא מקבל ברצינות את כל המיתוסים שלימדו אותי בבית הספר. כמו שלימדו אותי שכל הערבים ב48 ברחו. היום כולם יודעים שהיו גירושים והיתה תוכנית ד' ובלי זה היינו חיים במדינה שראש הממשלה שלה נקרא מוחמד. והמתוקנות שבאומות עשו יופי של חילופי אוכלוסין/ טרנספר/ טיהורים אתניים (מחק את המיותר), בתקופה שחילקו על זה פרס נובל (הצ'כים, היוונים, הרוסים, ועוד) . אבל בכל זאת חשוב שמערכת החינוך תחדיר לנוער פטריוטיות, בדיוק כמו בארה"ב.

אוקסימורון:

"המתוקנות שבאומות עשו יופי של טיהורים אתניים" גם לציונות יש גבול. לא הכל מותר.

מה זה שייך ?

איך בדיוק העובדה שטכנית אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה (כן, טכנית. זכות השיבה היא דבר בלתי אפשרי טכנית) - מצדיקה נאציזם ?

rigoletto111

New member
שייך מאד. אתה חושב שחילופי אוכלוסין

פסולים, אז תחזיר את הבית שלך לערבי שהאדמה היתה ברשותו לפני בוא הציונות, זה הכל. וזכות השיבה היא אפשרית טכנית אם נעשה את זה. אם אתה ממשיך לגור בבית אתה בעצם חי על חורבותיהם של הפלסטינים, ובאותה נשימה מגנה את החרבת החברה הפלסטינית. צביעות שמאלנית כבר אמרנו? נ.ב. אני הצדקתי נאציזם? הרי את חילופי האוכלוסין של הגרמנים ממזרח אירופה עשו בעלות הברית. מקסימום אני "יודו-אנטינאצי".

"טיהור אתני" זה לא נאציזם ?

כמו שכל הגרמנים שמחזיקים היום בנדל"ן שהיה שייך ליהודים ומיעוטים אתניים אחרים לא יעזבו את בתיהם, כך גם פה. זה עדיין לא הופך אותם לתומכים בתהליך שהביא אותם לכך. יותר מכך, אני לא יודע אם יש היום מדינה שהקמתה לא כללה פשעי מלחמה. גינוי המעשים הללו אינו מחייב אף אדם לעזוב את מדינתו. מימוש זכות השיבה אפשרי בערך כמו הקמת בית המקדש השלישי ...

Kimbal1

New member
לא, זה לא נאציזם

נאציזם זו אידיאולוגיה שמחלקת את גזעי בני האדם לגזע אדונים שצריך לשלוט בכל העולם , גזעים נחותים יותר (שתפקידם לשרת את גזע האדונים), וגזעים תת -אנושיים שיש להשמיד אותם. לא כל עוולה מוסרית בעולמנו היא "נאציזם"!

wr האחד

New member
תתפלא המינוח הזה וגם אנטישמי

מאוד אהוב על חלק מהחרדים ,בדר"כ נעשה בו שימוש כל אימת שמישהו מתקומם נגד השקפת העולם שלהם תשאל אפילו את רביץ .

בוא נקרא לילד בשמו

גם אם האידאולוגיות שמובילות להשמדת עם אינן בכל מקרה זהות בדיוק, עדיין הן נובעות מאותו מקום. הכהאניזם והנאציזם הם פנים שונות לאותו דבר. כל הצורות של גזענות ו/או פאשיזם מקורן זהה, וכולן מסוכנות.

Kimbal1

New member
באמת בוא נקרא לו בשמו....

אבל לכל "ילד" במקרה זה יש שם אחר. לא הכל נאציזם ולא הכל כהניזם . אגב, אני כמובן לא כהניסט, אבל לפחות רשמית, אני לא חושב שמדובר בכתביו של כהנא זצוק"ל על השמדה של הערבים. אני לא יודע מה זה "נובעות מאותו מקום". אני לא חושב שהאנטישמיות האירופית נובעת מאותו מקום שנובעת שנאת הערבים למרות ששתיהן פסולות בעיני. אני גם לא בטוח ששנאת הערבים של הכהניסטים תוביל בהכרח להשמדת עם.

"פלנטה אחרת"

בזמנו, נדמה לי שק. צטניק המציא את המונח "פלנטה אחרת" לציין את התפישה שאושוויץ הייתה מציאות שונה מהמציאות הרגילה של העולם, עם חוקיות שונה. לימים, הוא חזר בו. זו לא הייתה פלנטה אחרת, בשום פנים ואופן. הסיבה העיקרית של לימוד השואה היא העובדה שהנאצים היו אנשים רגילים, כמוני וכמוך. אנשים רגילים, שנתנו ביטוי ליצרים אפלים, שקיימים בכל אדם - יצר של שנאת זרים וופולחן הכוח. מבחינה זו, המסר של השואה הוא לא לתת לתופעות של לאומנות להרים ראש. אני לא מדבר דווקא על כהניזם, אלא על זרמים שנחשבים אפילו מתונים יותר, אך עדיין נמצאים בהם גילויים של נאציזם, וד"ל. בנוגע לכהנא, להלן "פנינה" מספרו "אור הרעיון": "ואם אכן יש לישמעאלים הדין של ז' העמים לגבי 'לא תחיה כל נשמה', היינו האיסור לתת להם לחיות בא"י, אלא חובה לגרשם או להרגם אם לא ירצו ולא יסכימו לעזוב, אם כן, ברור שכל ישמעאלי שאינו עוזב - בן מוות הוא (וברור שחייבים להתרות בהם ולהודיע להם כדי שיברחו). ואם אכן כך הדין, הרי המצווה היא לא רק על המלך או הממשלה אלא על כל אחד מישראל." (עמ' רעד) לא, זו אינה טעות, זה לא "מיין קאמפף" ... כהנא גם הציע בזמנו חוקים נגד הערבים שדומים באופן מדהים לחוקי נירנברג. זצוק"ל ? לא נראה לי ... נראה לי יותר ימ"ש או שר"י. אבל שוב, זה לא רק כהנא.

Kimbal1

New member
תגובה..

אני טוען שהמציאות של מחנות ההשמדה ושל תעשיית ההרג הנאצית - על המנגנון הלוגיסטי, הבירוקרטי ואידיאולוגי שהוקמו למענה, היתה מאורע יוצא דופן בהיסטוריה. אם אתה חושב שהיה מאורע זהה לכך - בבקשה, השכל אותי. הציטוט שהבאת מכהנא רק מחזק את טענתי - כהנא בעצמו אומר שהישמעאלי הוא בן מוות רק אם הוא מסרב לעזוב את א"י, אני כמובן לא מסכים איתו, אבל אתה מוכרח להודות שמכאן ועד השאיפה הנאצית להשמיד כל יהודי באשר הוא המרחק רב. הטענה שהשמעת בנוגע לפוטנציאל הרוע האנושי ולסיכוי שמאורעות מעין אלה יתרחשו שוב מקובלת עלי, אבל זה לא אומר שכל גזען הוא נאצי, ממש כשם שלא כל מטיל אורניום הוא פצצת אטום (למרות שיש פוטנציאל שהוא יהפוך לכזה...). בנוסף לכך, אם תתחיל לכנות כל תופעה גזענית בשם "נאציזם", ממילא יתעורר בך הצורך להמציא שם מיוחד לאותם אנשים שהגו ובצעו את "הפתרון הסופי" -אז לא עדיף לחסוך את המאמץ?

תגובה לתגובה ...

אני חוזר על דברי במילים אחרות: הנאצים לקחו את היצרים האפלים שהזכרתי "עד הסוף" - השמדה מוחלטת של עמים (מתוך אידאולוגיה של גזענות) ופולחן כוח מוחלט (פאשיזם). נכון שיש הבדלים בין האידאולוגיה הנאצית לבין האידאולוגיה של כהנא. אבל ההבדלים הללו אינם מצדיקים שלילה של הכנסתם תחת קורת גג אחת. אני באמת מציע לך בחום לקרוא את כתביו של כהנא, ולנסות לקרוא במקום "יהודי" - "גרמני", ובמקום "ישמעאלי" - יהודי ... שוב, אני נטפל לכהנא, אבל אני לא מהסס לכנות "נאצי" גם זרמים שנחשבים מתונים יותר, בגלל שאני רואה את הדמיון בתשתית האידאולוגית שלהם ובמבנה הפסיכולוגי. אגב, נסה פעם לקרוא לפני קבוצה של דתיים-לאומיים את "מיין קאמפף" תוך שינוי ה"שחקנים", ותראה כמה הם מסכימים. אני ניסיתי את זה פעם, מומלץ ... לא אמרתי שכל גזען הוא נאצי, צריך עוד כמה מאפיינים. בכל אופן, המדרון חלחלק עד מאוד (יש רצף). הכינוי "נאצי" הוא הרחבה סמנטית, ולכן אין צורך להמציא לנאצים המקוריים שם מיוחד. בפירוש, אני משתמש ב"נאצי" כדי לעורר חלחלה, כדי להבהיל, ליצור את ההשוואה המתבקשת וכדי להזכיר את התוצאות של האידאולוגיה ההיא. מניעה של שימוש בכינוי הזה בגלל עניינים שוליים זה פספוס של כל הנקודה. אגב, הבעיה שלך היא לשונית ? אל תדאג, אדם אינטליגנט יבחין מתי מדובר בנאצי ההיסטורי ובנאצי אחר.

Kimbal1

New member
זו בדיוק הנקודה....

אדם "אינטיליגנטי" אולי יבחין אבל מה עם כל השאר? אתה משתמש שימוש לא מדוייק בכינוי "נאצי" באופן מחושב כדי להתריע, אבל אתה ודומיך גורמים בכך לאינפלציה של המושג. כל גזען הוא "נאצי", כל סברה ושתילה הן "אושויץ" וכל שרון הוא "היטלר" (לא במובן ההיסטורי המדוייק כמובן - רק לשם ההתרעה....). הפשטה מהסוג הזה מובילה לזילות של משמעות הנאציזם והשואה. בנוסף על כך יש מי שקופצים על המינוחים האלה כמוצאי שלל רב כי אם לנאצים לא הייתה זכות קיום אז גם לישראל, שמיישמת "נאציזם" בשטחים, אין זכות קיום.....

פספוס

העיסוק בהסטוריה נועד - בעיקר - לדלות ממנה מסרים. המסר העיקרי של השואה הוא התוצאה של גזענות ופולחן כוח. אי שימוש במונח "נאציזם" רק לשם הדיוק ההיסטורי הוא פספוס של כל הנקודה.

Kimbal1

New member
אוקיי, אז הנה שאלה בשבילך

האם ישנו איזשהו גילוי של גזענות או של פולחן כוח שאיננו ראוי לתואר "נאצי" בעיניך?

בוודאי

הגזענות ופולחן הכוח שכיחים ביותר בחברה הישראלית, גם במה שמכונה "שמאל". למרות זאת, לא כל גזענות או פולחן כוח ראויה להיקרא "נאציזם". עכשיו תשאל: איפה הגבול ? אני כבר אענה: לא יודע בדיוק.

למעלה