נכבשה ירושלים

דרדקים, קצת כבוד

קם לו בחור בן 25 ומתחיל להשמיץ את ולמית אלוני. הבחור, שחושב כנראה שהוא אלוף העולם בהשכלה כללית מודיע שהשכלתה הכללית של שולמית אלוני נמוכה. מי שמך, שחצן קטן? מה אתה בכלל יודע על תרומתה האדירה לחברה הישראלית? ללא נשים אמיצות כמוה לא היו כאן מעונות לנשים מוכות, לא היתה מודעות להטרדה מינית ולא היו זכויות להומוסכסואלים ולסביות. הטענה שהידע שלה בתנ"ך מקורו בספרי ס. יזהר מגוכחת שהרי היא היתה מורה לתנ"ך. אגב, אפילו החרדים מציינים את בקיאותה בתנ"ך. יש לי לא מעט ביקורת על שולמית אלוני ועל ההקצנה שלה בשנים האחרונות. לא אהבתי חלק ניכר מההתבטאויות הפרובוקטיביות שלה. אבל יש לי כבוד רב אליה. ולאופנוברית ממאדים שטענה ש"החילונים אוכלים בתחת מהערבים", נדמה לי שרמת התבטאות זו מעידה על הכותבת ועל רמתה יותר מכל. רבותי, אני מבין שכואב לכם שלאט לאט שרון מתחיל להבין את מה שהבין השמאל הקטנטן בסוף שנות ה - 70. אין סיכוי להמשיך לשלוט על 3.5 מיליון תושבים. אני גאה שהייתי אז חלק מהמיעוט שראה את הנולד (רק 5% מהיהודים תמכו אז בהקמת מדינה פלשתינית ואילו היום כ - 55% מסכימים)

למה אתה לוקח את זה באופן אישי?

קודם כל תירגע.. אתה נורא לחוץ.. תעשן משהוא ותתרווח, ואז תגיב.. חוץ מזה, אני מציעה לך לקרוא שוב את ההודעה שלי כי כנראה לא הבנת אותה נכון, מה שמראה על רמתך, יותר מכל.. ואם כבר אתה מצוטט אותי, שזה כבוד גדול, אז לפחות תעשה את זה נכון כי לא כתבתי בשום מקום ש"החילונים אוכלים בתחת מהערבים", כנראה שאלו מחשבות שרק אתה חושב וזו כבר בעיה שלך! אני לא מבינה למה אתה חושב שחילונים אוכלים בתחת מערבים יש לך כנראה רגשי נחיתות בתור חילוני ד"א- אני שמולנית, לא קיצונית

תיקון טעות! החילונים לא מקבלים בתחת

אופנוברית העירה לי על כך שציטטתי לא נכון את דבריה ואכן הצדק עמה. היא לא אמרה שהחילונים אוכלים בתחת. הציטוט המדוייק הוא: השמאל הקיצוני... מקבלים באהבה בתחת מהמפגעים ועוד נהנים מזה. האם הציטוט המדוייק אינו מעיד על רמתה של הכותבת?

ממש משעמם לך!

טוב, רמתי מאוד נמוכה... אפילו יותר משלך.. ורק בגלל שהדעות שלנו שונות בסדר? שולמית היא בחורה מקסימה, טובת לב, חכמה... יותר טוב? ואני חושבת שתעשה שלום בתוכך, תאהב את הזולת ואחר כך תחפש שלום עם אויבך..
שהאהבה תהיה איתך

אופנו

איזה אש וגופרית. אגב, אני נשארתי שם בליל שבועות עד ארבע בבוקר, היתה אחלה הופעה של אריאל הורוביץ ותמר גלעדי. אז אונא לך (תראי איזה רמה יש לי!!!!!) נשיקות

rigoletto111

New member
בקיאותה של אלוני בתנ"ך היא כבקיאות

החרדים - שניהם לא לומדים אותו, ומכירים רק קטעים מפורסמים, מכלי שני. לא אמרתי לרגע שהיא לא תרמה לקידום מעמד ההומואים וכו' , אבל אתה ראוה מולך אישה שכל בקיאותה בהשכלה כללית מסתכמת בדברים שכל דרדק אמור לדעת. וזה ניכר מדבריה. תשווה אותה לשר החוץ הצרפתי דה-וילפאן, שמדבר על שירת פול צלאן בכנס אקדמי, וניכרים הדברים שאומרם מבין על מה הוא מדבר. תוכל להשוות את אלוני למדינאים משכילים שהיו, כמו יוסף בורג, שהשכלתו התורנית והכללית ניכרה בכל משפט שאמר או כתב. ואפילו לשמעון פרס, מנחם בגין ורבים אחרים. והתנהלותה כשרת חינוך היתה כשל פיל בחנות חרסינה, ולכן נזרקה משם מהר מאד. ואין לי שום כבוד לאישה הזו, שככל שמזדקנת דעתה משתבשת עליה יותר ויותר והיא בעטה את עצמה למחנה האנטי ציוני והטרוריסטי של חד"ש המכנה את החיילים שנהרגים כל יום כדי להגן עלי ועליך "פושעי מלחמה". נ.ב. מי שטמבל בגיל 25 בדר"כ נשאר ככה גם 20 שנה אח"כ, אז אין לי למה לחכות...

אני מוכן להתייחס לטענות עיניניות

אני מסכים אתך שדעותיה הוקצנו בשנים האחרונות אך איני מוכן בשום אופן לייחס זאת לזקנה. או שמא לדעתך גם דעתו של שרון השתבשה עליו עקב זקנה? אני מסכים שהתנהלותה במשרד החינוך היתה לא חכמה ולא זהירה ולכן, למרות הערכתי למעשיה שמחתי כשיוסי שריד החליף אותה והוא אכן הוכיח עצמו במשרד החינוך. לא מסכים להגדרה של חד"ש כטרוריסטי ואפילו לא בטוח שאנטי ציוני. נדמה לי שהיהודים בחד"ש הם יותר פוסט ציוניים. אינני מסכים לקביעתך החד משמעית שהשכלתה הכללית רדודה. האם יצא לך לדבר איתה? האם האזנת פעם לראיון אישי ארוך איתה? נ.ב חשוב: לא אמרתי שאתה טמבל אלא שחצן ןממהר לשפוט אנשים ללא בסיס. בניגוד לך אני חושב, מנסיון אישי, שבכל גיל אפשר ללמוד מטעויות,אם מוכנים לקבל ביקורת ואז להחכים ולהשתנות.

שולמית אלוני אשה פרובוקטיבית

יציאתה נגד התנ"ך ופוסקי ההלכה ונגד הרבנים החשובים בעולם החרדי פסל אותה לגמרי מלהיקרא בעיניהם יהודיה גאה והחרדים שונאים אותה בדם ואפילו שפה ושם יש מיקרים שבהם עזרה לחרדים[מסופר בספר שתיקת החרדים של הרב שייע בריזל שאביו אנס ילדים למשכב זכר רח"ל בבית הכנסת של קרלין בשכונה החרדית והיום אביו חי כמסכן בב"ב שבור ורצוץ אחרי שאשתו עזבה אותו לגמרי ושייע הוחרם, ומסופר בספר על שולמית אלוני שהייתה שרת החינוך בזמנו ועזרה לו בנושא של לבנות סימינר לחרדים והיה לו להפלא ופלא ש...] אבל עצם יציאתה והפרוקטיביות שבהם השתמשה כל השנים הוציאו אותה מהקונצנזוס הישראלי, והיום היא בקושי נשמעת ובעוד 10 שנים אני לגמרי לא בטוח שמשהו יזכור אותה בכלל מה גם שברוב הדברים שעליהם נלחמה היא נחלה כשלון חרוץ, ועל חלק מהם אני מצטער והדיבורים שלה נגד ספר התנ"ך כספר גזעני ולא מחייב ושספר יהושע הוא פסול ושאר השטויות שהיא פלטה רק הרחיקו אותה מלב הקונצנזוס ולכן גם אם הרבה מהציבור המשכיל החילוני מסכים עם דבריה עדיין זה לא סיבה לומר זאת בפומבי ועוד כשרת החינוך

Le Fay

New member
קשקוש. לא פרובוקטיבית ולא סיפורים

פשוט כמה חרדים החליטו לעשות עליה עליהום ואיזה נבלה במפלגה שלה תפס על זה טרמפ. אף אחד אחר לא היה עף ממשרד החינוך רק כי הוא אמר שהעולם לא נברא בששה ימים. ומעטים מאד מהנבחרים שלנו משכילים, אינטליגנטיים והגונים - כמוה.

לא הייתי ממהר לקרוא לו נבלה

אין לו יותר מידי אויבים בתוך המפלגה, בטח שלא לפני שהוא התפטר מראשות התנועה ועדיין, אני נלחמתי בו פעמים רבות בשנים האחרונות. אבל...נבלה? מדובר בפוליטיקה ובפוליטיקה כמו בפוליטיקה, היא מלאה יצרים ותנועות המושפעות מאספירציות אישיות וכל אחד רוצה להיות ראשון. זה מה יש.

rigoletto111

New member
שריד הרבה יותר משכיל מאלוני

ובודאי יש לו הרבה יותר אחריות לאומית, תבונה ואינטגריטי.

"אחריות לאומית בתחת שלי" יוסי שריד

(ציטוט אמיתי) בנוגע להשכלה, ברור שכל אחד מהם מגיע מתחום אחר (האקדמיה לעומת התקשורת) ולכן, כל אחד מהם סוחב איתו השכלה רחבה בנושאים אחרים. אחריות לאומית? הגדר. אינטגריטי? על זה אני יכול לומר חד משמעית שהאינטגריטי של שולה אינו מוטל בספק לעומת זה של יוסי. בוא נאמר שהייתי חושב פעמיים לפני שהייתי קונה ממנו מכונית משומשת.

rigoletto111

New member
התחת של שמאלנים הוא עניינם האישי

האחריות של יוסי שריד התבטאה בכך שהוא מנע מקיצונים בתנועתו לגרור אותה שמאלה בלי סוף (כמו בנושא של סרבנות הגיוס). אני מקווה שגם ראשי הימין יימנעו מהיגררויות דומות . שוב, בעניין ההשכלה - לא שמעתי את אלוני מפגינה השכלה מרשימה בשום תחום. וכששומעים אדם מדבר ניכר אם יש לו השכלה רחבה או לא.

Le Fay

New member
עמדה אישית ../images/Emo13.gif

מאמינה שבסופו של דבר זה הזיק לתנועה שלו.

למעלה