נכבשה ירושלים

almog4

New member
ולמרות שכבר עברו יומיים

קראתי רק היום את ההשמצות על שולמית אלוני ואי אפשר לא להגיב. נכון ששולה היתה בוטה לפעמים, אבל היא זכתה להיות אחד האנשים המשפיעים בישראל, בזכות מעשיה ובזכות הדברים שבהם תמכה. אני רוצה לצטט לרגע משהו שכתב "ישראל תשמב" על שולמית אלוני, כדי להדגים את תרומתה: "והדיבורים שלה נגד ספר התנ"ך כספר גזעני ולא מחייב ושספר יהושע הוא פסול ושאר השטויות שהיא פלטה רק הרחיקו אותה מלב הקונצנזוס ולכן גם אם הרבה מהציבור המשכיל החילוני מסכים עם דבריה עדיין זה לא סיבה לומר זאת בפומבי ועוד כשרת החינוך..." אז זהו, ישראל תשמב, שולמית אלוני לא אמרה שהתנ"ך הוא כזה, היא אמרה שיש מקום לשמוע גם דיעות שאומרות כך. שזכותם של בעלי ביקורת המקרא להביע גם את דעתם. ובוודאי שכשרת חינוך זה מודל חיובי - לתת לגיטימציה למגוון גדול של עמדות ודיעות - גם כאלה שאינן מקובלות עליך. חבל - לדעתי - שהיא לא הובנה, ושפוליטיקאים פחות משכילים פחדו מדבריה. ועוד משהו: האם תואר שני באוניברסיטה הוא המדד המדד לבשכלה? כי אם כן אז בוא נהיה הוגנים בציפיות, ונצפה גם מרוב הרבנים (וגם מהפוליטיקאים) לא לפתוח את הפה... לסיכום - אני בעד שולה.
דני.

rigoletto111

New member
תואר שני באוניברסיטה מעניק

השכלה בדר"כ (אלא אם כן עושים אותו באוניברסיטה לטבית מסויימת). ואתה צודק שאצל רבים מהפוליטיקאים ורבים מהרבנים רמת ההשכלה הכללית נמוכה להחריד. וחוששני שאולי בכלל אצל הציבור בישראל. אבל זה לא עושה את שולה חכמה יותר, נכון?

ש ו נ ר א

New member
מסכימה איתך... ומוסיפה

זו מדינה מוקרטית, נכון? והירושלמים בחרו בראש העיר שלהם, נכון? אז מה הבעיה?? אם יהיו שינויים בעיר (לא נראה לי שהיו כאלה) הם יהיו כי רוב התושבים רוצים שינוי, והשאר יכולים לדבר בשם עצמם אבל יש לי הרגשה שראש עיר, לא משנה במי הוא מאמין ואיך, לא יתעלם מרגשות של תושביה בינתיים, אתם היחידים שמתמרמרים ומבלי בכלל לתת לו צ'אנס

boaZone

New member
Ynet הבוקר, בסיקור הבחירות...

"בתום הנאום פתח ראש מטה הבחירות, אריה שומר, בשירת התקווה. אלא שזו נקטעה עוד בתחילתה, לאחר שרוב הקהל לא הצטרף אליה." וזאת רק ההתחלה.

סיקור מגמתי

אם תראו את שידורי הטלוויזיה המראים את שירת התקווה שם, תוכלו לראות עשרות בחורים צעירים שהצטרפו לשירה. וחוצמזה, ממתי שירת התקווה היא מדד לניהול נכון של עיר?

rigoletto111

New member
בטח שזה מדד

הנה ברגע שמיצנע נער כמו חמור את "לקום מחר בבוקר" היה ברור שהוא לא יוכל לנהל את המפלגה ויפרוש...

boaZone

New member
הבעיה היא לא

בניהול המוניציפלי. אני לא מכיר את מר אורי, אבל מהכיוון שהרוח נושבת אני מניח שיש ביכולותיו לדאוג לניהול השוטף של העיר. הבעיה תצוץ, לייזר, כאשר יופיע עוד "משחן", שצריך להעביר מא' ל-ב', כלומר דבר עקרוני וחשוב, למדינה, לתושבי ירושלים או בכלל, שלא כל כך מתאים עם דעות החרדים בירושלים. ואז, כאשר מבית לוחצים עליו (ופוקדים עליו), לופליאנסקי יעשה שרירים, ויטרפד את המהלך הזה. והוא בטוח יגיע יום אחד, וזה יכול עוד כביש בר אילן, או אפילו מצעד הגאווה הבא. ומה אז תגיד, לייזר היקר?

"הוא בטוח יגיע יום אחד"?

אני לגמרי לא בטוח שביום הפקודה, לופו ישנה את הסטטוס-קוו. בנוגע לבר אילן, אני מסכים עם החרדים. הכביש הזה צריך להיות סגור בשבת מהסיבה הפשוטה (מאוד): רוב התושבים שם הם חרדים ובדיוק כפי שמקומות חילוניים נסגרים באירועים חילוניים, כך אזורים חרדיים מותר להם שיסגרו.

boaZone

New member
נו באמת ../images/Emo46.gif

בר אילן היתה סתם דוגמא. יש מליון ואחד דברים שאתה ואני רוצים, והחרדים לא רוצים שיהיה לנו אותם. החל באוכל וכלה בוזלין. ואחרי שיוציאו צווי סגירה לחנויות מזון לא כשרות, למועדונים של הומואים ומועדונים בכלל, וכמובן שכל סיכוי לתחבורה ציבורית בשבת הלך לעולמו. בסדר, אני לא ירושלמי כיום, אבל אכפת לי מעיר ילדותי, ופעם בחודשיים כשאני מגיע להורים, הגרים בשכונה חרדית, אני מקבל בחילה. אני לא רוצה לקבל בחילה בפעם הבאה שאני הולך לנחלת שבעה, עמק רפאים או לקניון. ואני כבר רואה את זה מעבר לאופק...

Kimbal1

New member
עמדתך בנוגע לבר אילן

מדאיגה ביותר! ואם רוב התושבים בכביש בר אילן היו ניצולי שואה אז זה אומר שהיה מותר לחסום אותו לבעלי רכב מתוצרת גרמנית? ואם רוב התושבים שם היו פעילי איכות סביבה אז זה אומר שהיה מותר לחסום אותו ללובשי מעילי פרווה? זוהי דוגמה מקוממת של עריצות הרוב! אם ביום הזכרון מישהו במושב שלי יחליט לעשות לסוע עם רכב בצבעי הפתח אז זה יקומם אותי מאד אבל לא תהיה לי זכות לעצור בעדו. אני אישית לא אסע בשום שכונה שבה מבקשים לא לסוע בשבת אבל אין שום זכות לעגן זאת בחוק או בתקנה.

סגירת כבישים

סגירת צירי תעבורה שונים בזמנים מסויימים הוא דבר מקובל בכל מקום בתנאי, שלאותם צירי תעבורה יש תחליף. את דיזנגוף יסגרו לקראת העדלאידע, את אבן גבירול יסגרו לכבוד מצעד הגאווה וכו' וכו'. עריצות הרוב? ממש לא. הפשרה שהוצעה בנוגע לבר אילן (והייתה מקובלת גם ע"י החרדים) היא שחילונים הגרים במקום, יוכלו להכנס ולצאת בשבת אך אלו שלא גרים שם, יסעו דרך צירים אחרים. הפשרה הזו מקובלת עלי.

סיטרא

New member
זאת ועוד -

לא זכור לי שחילונים כלשהם גרים באזור בר אילן. לחילוני ממוצע, זה שלא מחפש דווקא לדפוק את החרדים, לא צריך בכלל להזיז מה קורה ברחוב ההוא.

Kimbal1

New member
אני לא יודע אם חילונים גרים שם

אבל גם אם לא - עקרונית צריך שהאופציה לסוע שם בשבת תתקיים. לחילוני הממוצע זה אולי לא צריך להזיז, אבל לחילוני בעל הכרה זה צריך מאד להזיז משום שמדובר בהגבלה מתמשכת של חופש התנועה בשם אידיאולוגיה לא דמוקרטית. אין הבדל עקרוני בין הדרישה לחסימת הכביש בשבת לבין, למשל, דרישה לחסימת הכביש לבחורות בלבוש לא צנוע.

wr האחד

New member
גם חלונים גרים שם

וגם ברחובות הסמוכים סנהדריה ,רמות אשכול ,רוממה זה עורק תחבורה ראשי ,ועכשיו עם ראש עיר חרדי יקל עליהם להשתלט גם עליו ולהפר את ההסכמים שהתקבלו

למעלה