נכבשה ירושלים

סיטרא

New member
אוקיי,

איפה ראית בהודעתי שאמרתי כזה דבר? לא אמרתי שבסטטוס קוו נאמר שאסור לנסוע ברחוב חרדי בשבת, לפי החוקים היבשים מותר גם מותר. אאאאבל - היות וקיים בסטטוס קוו סעיף כלשהו לגבי נסיעה בשבת, לחרדי תמיד תהיה את הלגיטימציה להגיד שלא יפה לנסוע ברחוב החרדי שלו, ות'אמת? אני אגיד לו שהוא צודק. לעומת זאת, בסטטוס קוו אין שום סעיף שאוסר עלי להראות ברחוב שלו דברים שאינם לרוחו, שבת - כן. סטיקרים וגוף חשוף - לא.

Kimbal1

New member
לחרדי תמיד תהיה לגיטימציה?

למה? כי המילה "שבת" הוזכרה שם? גם המילה "בנות" הוזכרה שם, אז מה? אולי עכשיו כל דבר שקשור בבנות ברחוב בר אילן גם יוחלט ע"י החרדים? גם אני חושב שלא יפה לנסוע ברחוב חרדי בשבת. אבל מכאן ועד לחוקק חוק או לקבוע תקנה עירונית? כל מהותו של סטטוס קוו היא שזה מצב שאין לסטות ממנו -והנה אתה משתמש בו כדי להפר את עצמו! מעבר לכך לסטטוס קוו אין שום תוקף חוקי וגם אם היה לו זה לא הופך אותו לדמוקרטי. אמת המידה שלי היא האם מדובר בחוק דמוקרטי או לא. היה גם סטטוס קוו בנוגע לנישואי תערובת, האם אתה בעד לשמר גם אותו? תאר לך שמחר מעבירים חוק שמחייב אנשים לעמוד בצפירה בשכונות חילוניות - האם גם לחוק הזה תסכים בנימוק ש"לא יפה לא לעמוד בצפירה"?

אם תרד לכאלה דקויות

עוד יאשימו אותך בסטיה מינית. והשרשור הזה נכנס לי לבטן כשרשור שלשולי. לא יעזור כלום, לא פינצטה ולא פלייר. --\סטלגדגדגשש/--

Kimbal1

New member
יש הבדל עקרוני מאד,,,

...בין הדוגמאות שנתת לבין בר אילן. אתה הבאת דוגמאות שבהן צריך להשתמש שימוש חריג בדרך מסויימת ולכן היא נסגרת לשאר המשתמשים. כאן מדובר במצב בו אדם מסויים אומר: " אני לא נוסע בכביש זה בשבת ויתרה מזו - אני עומד על כך שגם אחרים לא יסעו" הכביש איננו דרך פרטית, הוא רכושם של כל משלמי המיסים ולכולם זכות להשתמש בו. אין כאן מצב שבו שניים מבקשים להשתמש בכביש ואחד מוותר לשני אלא מצב שבו רק אחד מבקש להשתמש בכביש והשני, שבהגדרה לא משתמש בכביש, מבקש, מטעמים אידיאולוגיים, לאסור על הראשון את השימוש.

כביש בר-אילן כמקרה מבחן

בוא לא ניתמם. החרדים רוצים לסגור את כביש בר-אילן לא בגלל שזה מפריע למנוחתם. ממש לא זאת הסיבה. הסיבה האמיתית נעוצה בתפיסת חיים שאומרת כך: כל ישראל ערבים זה לזה ואנחנו צריכים לדאוג שהחילונים יקיימו את המצוות, אנחנו צריכים לעשות כל השתדלות לכך. אך מכיוון שאנחנו במדינה דמוקרטית ואין סנהדרין וכו' אנחנו לא יכולים לכפות עליהם את מצוות הדת. אלא מאי? כאן יש פירצה. אנחנו יכולים למנוע מהם לנסוע לפחות בכבישים שאנחנו שולטים בהם, בטוענה שזה מפריע למנוחת השבת שלנו. הם החילונים הטיפשיים יקנו את הלוקש ואנחנו את שלנו הרווחנו - מנענו מהם חילול שבת. זאת הסיבה האמיתית להתנגדות החרדים לנסיעה בשבת בכבישים שעוברים בשכונות שלהם. ושלא יספרו לנו משהו אחר.

VITO LIGHTNER

New member
לחלוטין לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הרי הם גורמים בכך רק יותר חילול שבת בגלל העיקוף שאנשים עושים. לדעתי הם צודקים בנדון שהרי הם לפחות תשעים אחוז, ורק העירייה לא עושה את עבודתה ולא בונה קיצור נוח לחילוניים.

הצחקת אותם

ממתי הם עושים שיקולים הלכתיים עניינים בדברים כאלה? המטרה שלהם היא למנוע חילול שבת בידי חילונים. והם משיגים זאת בכביש בר-אילן. מה שקורה כתוצאה מכך לא ממש מעניין אותם.

Kimbal1

New member
איפה היית עד עכשיו?../images/Emo24.gif

שעות אני מרגיש שאני מדבר כאן לקירות...

משמים

New member
לא תהיה כפייה דתית. יהיה שוד תקציבי

לא כל כך יעניין את החרדים לסגור את האומן 17. הם יעדיפו לייבש כל מוסד חילוני שנתמך על ידי העיריה, כדי להעביר את הכסף לישיבות, ולפצות אותן על הפסדי התוכנית הכלכלית. אבל זה לא כל כך משנה. גם בתקופת אולמרט הם עשו בעיר כרצונם, כשרק בג"ץ לפעמים מרסן אותם.

לא כל כך הבנתי את ה"אנחנו".

עם כל הכבוד לך שאתה כופר, אתה הרי חי בתוך החברה החרדית כך שככול שייטב לה ייטב לך. מה איכפת לך עם ייסגרו חנויות ואתרי בילוי בשבתות אם אתה בין כה לא מבלה בהם? מה מעניין אותך שיעבירו קצת יותר תקציבים לטיפוח השכונות החרדיות אם אתה גר בהם? מה איכפת לך שיסגרו כבישים אם אתה בין כה לא נוסע בשבת? סתם? בא לך להיות מגניב כזה? כמו כולם כזה? ועכשיו לכל המפחדים למיניהם. יש בג"ץ וככה לסגור כבישים בלי הצדקה לא יהיה אפשר. לשר הפנים יש הרבה יותר השפעה מאשר לראש העיר, וכאלה היו כבר הרבה חרדים (ועוד שרים) מה שכן מפחיד זוהי המגמה! לופוליאנסקי הוא תקדים חרדי בעמדת מפתח ניהולית. (שנתפסת כעמדה שאמורה ליצג קונצנזוס) והוא, אני מבטיח, יעבור את זה בשלום ובהצלחה. מעתה הוא ראש עיריית ירושלים עד יום מותו (חתימה שלי) ולא עוד אלא שהוא הכשיר כעת את הקרקע לבחירת ראש ממשלה חרדי. מבטיח.

אתה הולך רחוק מידי

אם הוא יהיה ראש עיר טוב - הוא ינצח גם בבחירות הבאות. בנוגע לראש ממשלה, זה קצת יותר מסובך כיוון שבניגוד לבחירות למועצות המקומיות, בבחירות לכנסת מצביעים בפתק אחד.

האאאאאאא, וואלה שכחתי.

נכון נכון נכון. זה יהיה הרבה יותר בעייתי, אבל אני בטוח, שבבוא היום תוקם סיעה מאוחדת לדתיים וחילוניים שבראשה יעמוד חרדי שיקח את המדינה לידיים. שכחתי עוד נקודה. דע לך שמאוד מאוד יכול להיות, שהחרדים יילכו בקו של "אנטי כפייה דתית" ויהיה אחלה איתם, זכור! מיעוט תמיד מקבל יותר מהרוב אם יש לו השפעה. ראה ערך חרדים מקבלים "בחינם" בלי לעבוד, מיליונים. למה? כי הם מיעוט, ולקחת להם את קיצבת הכולל זה לא נתפס כלהפסיק את הסחיטה האיוולת אלא כפגיעה במיעוט.

rigoletto111

New member
קבוצות לחץ קטנות

ידוע ומפורסם במדעי המדינה: קבוצות לחץ קטנות מצליחות יותר מקבוצות לחץ גדולות. למה? כי יותר שווה לחרדי להתאמץ להגיע לקלפי כי העירייה תארגן לו אלף שקל לכולל/הנחה בארנונה וכדומה. לחילוני לא שווה להתאמץ כי קיצוץ ההקצבה לכולל (למשל) ייתן לו תועלת הרבה יותר קטנה. וזה כל הסיפור על "האם החרדים סחטנים או לא"

סיטרא

New member
אוי לי שכך נפל דבר !!

ואלמלא עצלנותם של המון העם החילוני היושב בבירה - ניר ברקת היה ראש העיר. אנחנו כחילונים צריכים להיות מודאגים מלופוליאנסקי עקב העובדה הפשוטה, שמי שבאמת ישלוט בירושלים, הוא לא לופוליאנסקי אלא הרב אלישיב. אני לא מתווכח חלילה על כישוריו של הנ"ל, אבל אני מודאג, ובצדק מפלישתו של אלישיב הקיצוני לפוליטיקה המקומית... אולי אמצא לי בקרוב עיר מקלט ? החותם בדמע. סיטרא.

למעלה