נכבשה ירושלים

תנאית

New member
בכלל לא מעניין-החילונים תמימים

או בורים, איך שתבחר . לפני הבחירות היתה לי איזו שיחה עם כמה חברה בעבודה, ואחד מהם, שאפשר להגיד עליו הרבה דברים, אבל מתימטם הוא לא , אומר לי בשיא הטבעיות "כן, לי אין בעיה עם זה שלפוליאנסקי ייבחר, מבחינתי זה שהוא דתי זה דווקא טוב- בך אני בטוח שהוא לא יהיה מושחת"... שמעתם??

חוסר האובייקטיביות צועק מדבריך.

"משום מה כל פעם שהחדרים מנצחים הם קוראים לזה אחדות." אתה מן הסתם מתכוון לדבריו הללו: לופוליאנסקי הדגיש כי האחדות מהווה את הבסיס לאפשרות לפעול למען פיתוחה של ירושלים, והוסיף: "אני חש היום כי נסגר מעגל. אפשר לומר שבשנת תשל"ז 1967 התאחדה וחוברה לה העיר, ובתשס"ג 2003 התאחדו תושביה". האם במבט אובייקטיבי מעט לא תוכל לראות את צדקת דבריו?, הלא זה שאנו כופרים ובחרנו לחיות כחלק מן החברה החילונית לא מוציא אותנו אחרים מכל אדם חילוני ממוצע שמן הסתם מפריעה לו הפלגנות והרדיפה ההדדית. זה שבחרנו לצאת מן הציבור החרדי אינו עושה אותנו בהחלט לשונאי חרדים, אני לא רואה שום סיבה שהיותנו יוצאים בשאלה יהפוך את המקום ממנו באנו למקום שנוא ומרוחק. על זה שלופוליאנסקי הצליח לבנות היסטוריה אין חולק, האם הוא אדם הראוי לניהול העיר, לא זו הפואנטה כעת, אבל כשאתה מדבר על אחדות, האם אין בזה שעשרות אלפי חילונים מצביעים למועמד חרדי מן האחדות. זרוק לרגע את ה"שטריימל" ואת ה"כוייפר", תהיה אתה.

Le Fay

New member
ה"פלגנות" דוקא לא מפריעה לי

להפך, לי מפריע שכמעט כל המפלגות אצלנו מדברות פתאום בקול אחד (הקול של יועצי התקשורת שלהן, שכולם למדו אצל אותם המרצים). את דבריו של לופליאנסקי אני רואה כהבטחה יותר מתיאור מציאות ומקווה שהוא פוליטיקאי אפקטיבי דיו לקיים אותה; אבל ה"אחדות" שמשווקים לנו מכל מסך וגשר ועץ רענן קצת מסריחה מדי מ"אחידות", לטעמי: "פלגנות" ו"רדיפה הדדית" הם בין השאר כינויים אפשריים ל"פלורליזם" ו"מאבק רעיוני", שהם מאושיות המשטר הדמוקרטי.

תנאית

New member
בולשיט,חילונים לא בחרו אותו

הם פשוט לא הלכו להצביע! על איזו פאקינג "אחדות" אתה מדבר???

לפי סקר של עיתון הארץ מיום שני:

22% מהציבור הלט חרדי בירושלים הצביע ללולפוליאנסקי, מספיק אחדות בשביל לדבר עליה??

ירושלמים תמחקו את החיוך מהפנים../images/Emo46.gif

אספרה נוראות שבעיני ראיתי אני ולא אחר בעת שעבדתי אתמול לעבודת בחירות עבור אותו האיש לופליאנסקי, בפרט בנוה יעקב ששם יש המון המון רוסים וכל זקן שאינו יודע צורת אות עברית מבקש "לחצביע רק ברקת- חני באתי רק בשבילו" [הטעויות במקור] ואותם מלאכי חבלה שחורים מציעים לו פתק של לופליאנסקי כאילו הוא ברקת, עשרות שכאלה ראיתי, ראש עיר שבא מתוך עדה מושחתת על ידי שיטות מושחתות ראוי רק הוא לנהל עיר מושחתת כזאת. ירושלמים תמחקו את החיוך מהפרצוף בליל שבת כשיסגרו לכם פאבים, תתעצבנו כשיסגרו את "אלדד וזהו", ותדעו שכל זה מגיע לכם אןסף מטומטמים שלא איככפת לו מהחיים. וגם אם כל הנבואות השחורות לא יתגשמו, ברור שלופליאנסקי לא יהיה אקטיבי בצורה חיובית, בתחת של אורי נמצא משהו שיותר מענין אותו ואת אלישיב מאשר חיי תרבות, סלילת כבישים בעיר הנוראה הזו, ועוד כהנה. למען הקהילה השחורה שעל ידה הוא נבחר הוא יבטל את כל תשלומי הארנונה לאברכים כמו בבני ברק, ואז כשלא יהיה לעירייה כסף היא תכביד את הארנונה על בעלי העסקים והמועדונים. תסבלו מטומטמים, תסבלו. שכחתם את הראש החרדי? הצבעתי למענך? אתה חייב לי את כל העולם! אתמול כל שחור שיצא וראה אותי מחלק את חומר בקלפיות ובדוכנים תבע שאתן לו איזה משהו לפחות שלש חולצות וכובע, אחרת למה הצבעתי בשבילך? הם עוד מעיזים לומר לי "בשבילך" היה שם רק אחד שלא דרש משהו הוא אמר שכבר לפני חדש הוא התחיל לעשות תוספת בניה בבית שלו בלי אישור, לופליאנסקי לא יעיז לגעת בזה, הוא אמר לי, וזה לבנתיים מספיק בשבילו. מדהים אתמול עד כמה הם היו בטוחים אתמול שהם יזכו הם מכירים את החילונים יותר טוב משחשבתם "מפגר באמת אתה חושב שיש לברקת סיכוי? נעבעך" זה פחות או יותר היה התגובה אתמול של רובם, והם צדקו. רציתם וקיבלתם ראש עיר שאולי בגלוי לא יפעל נגדכם אבל חריגות הבניה יחגגו וירושלים תראה עוד יותר גרועה מהיום עד כמה שזה אפשרי, הכבישים יתנונו ולא יענינו את אף אחד, המיסים והארנונה לסטודנטים יעלו, ואתם כולכם תרדו אולי סוף סוף מהעיר הזאת. הילכו נא בראש כפוף במצעד הגחמות של יתד נאמן, מעכשיו עורכי יתד נאמן הם הם ראשי העיר שלכם, הם ולא אותו עלם חמודות איש החסד יחליטו על כל מילימטר בעירכם כיצד הוא יראה. עד אתמול חשבתי שאני עובד ללופליאנסקי רק בגלל הכסף, היום אני רואה בזה גם אידאולוגיה, טוב לי שנדפקתם ואפילו לא שמתם לב, ותחכו, עוד יבא היום שבו כל המתחסדים האדישים למינהם יאלצו לאכול ת'חרא שלופליאנסקי ישאיר כאן והם עוד יתגעגעו לימים שבהם אולמרט היה משתין עלינו בקשת.

מוטלה1

New member
בלי להיכנס לויכוח האם זה הוגן

לעבוד תמורת כסף, למען דבר שנראה לך כגרוע. וכלא להיכנס לנושא, שלטווח הרחוק, עבור עבודתך ללופליאנסקי, בעצם דפקת את עצמך. רק רציתי לומר, שעצוב שאתה כנראה צודק.

אל תדאג הוא לא יסגור שום פאב בשבת

כי למרות שהוא ראש עיר, זאת מדינה דמוקרטית.

תנאית

New member
כחחחח..., רק תני לו קצת זמן, הוא כן

וחחי הבליינים של ירושלים גם ככה מחורבנים, ומצב שוק העבודה בתחום הזה גם ככה מחורבן. מה שהיה צריך פה זה גלגל הצלה, ולא עוד משקולת . לידיעתך- למעט מסעדות יקרות, אדם ירושלמי שמעוניין לקרוא את עיתון השבת בחוץ, למשל באיזה בית קפה, הולך ל"ארומה" ומגלה מלא אנשים כמוהו- מחפשים מקום "לשבת"-ואין, למרות שיש ביקוש אדיר לכך. רוצה לשמוע מה קורה למקומות שניסו לפתוח?- רובם פשוט נשרפו ולא פתחו יותר בשבת - וזה כשעוד לא היה ראש עיר חרדי... אז לא לדאוג? מדינה דמוקרטית? מה את "חילונית מלידה", או מה? מאיפה הנאיביות הזו? התעוררי, ארוחת הבוקר מוכנה!

אל תקרא לי ירושלמי

ואל תגיד שאני זונה. אני אורח בעיר הזו ושכל תושביה המטומטמים ידפקו עוד אלף פעמים, ובכלל אם אני מקבל עלזה כסף אז מצוין. ------------------- תכלס אתה צודק

חי אדר

New member
אין מה לחשוש

לא נראה לי שיש מקום לחשש. המציאות הקיימת עתה היא חזקה דיו מכדי שיהיה אפשר להחריד את ירושלים במינון מוגבר של חרדיות. בל נשכח כי סוף כל סוף אזרחי ירושלים ברובם אינם חרדים. מה גם כי המצב הכחות בממשלה אינו פועל לטובת החרדים. מה שעשוי להביאם לידי שיקול דעת מרוסן ומאופק יותר. מה גם כי בוודאי האופזציה בעיר לא תשב דוממת, ובג"ץ לא יטמון ידו מלהושיט סעד כמנהגו וכדרכו מימים ימיה. כך שבאמת נראה לי שאין מה לחשוש.

אני חושש?

אני מאוד חושש ממנו, אבל האמת היא שלא מענין אותי מה יקרה עם ירושלים כל זמן שאפשר לקנות טשולנט טוב באלנבי. הבעיה עם לופוליאנסקי איננה בטווח המיידי, אבל תוך שנה שנתיים יחלו לצוץ התוכניות לבנות שכונות מגורים לחרדים בלבד שישנו את הדמוגרפיה בירושלים. מי כמונו מכיר את המאכריות ואת השמירעריי שהולך שם בכל העמותות שבונות כביכול למטרות צדקה בשביל הציבור החרדי. עכשיו החרדים כבר לא ילכו לבית שמש או לביתר, כאשר הם יושבים על הקופה הציבורית עם כל כובד משקלו של לופו. חכו חכו טמבלים חילונים שלא רואים את הנולד. גם אתה לייזר, תתפקח מהשטות הזאת כבר.

VITO LIGHTNER

New member
ןלחיזוק דברייך

אביא ציטוט לא מדוייק מדבריו של ראש הוועד לשמירת השבת שאמר-- חשוב לנו מאוד הסטטוס קוו שלא יפתחו מקומות חדשים בשבת אין לנו עניין להכריח חילונים לשמור שבת ,אמנם זה מה שאנו רוצים, אך זה לא ריאלי..... ואני אומר חכו חכו חילונים יקרים שלי זה תיכף יהיה ריאלי

מעז יצא מתוק...

הייתי רוצה שניר ברקת יבחר לראשות עיריית ירושלים ולא לופליאנסקי אבל 2 דברים מדהימים קרו עקב זכייתו של לופליאנסקי: א) עשרות בחורי ישיבה עם כיפות קטיפה שחורות על ראשיהם שרו בהתלהבות (כאילו מדובר בתפילת "כל נדרי") את התקווה. כן כן מילה במילה את ההימנון של מדינת ישראל. ב) סוף סוף החרדים לא יוכלו להתחמק ולומר שהם לא קשורים להנהגה החילונית המאפשרת חילולי שבת בפהרסיא.

תנאית

New member
תנאית עצבנית../images/Emo122.gif

פעם ראשונה היא הולכת להצביע, למרות שאין חופש מהעבודה! (לחרדים כמובן אין בעיה לבלות את כל היום בתורים בקלפי, להיפך-ככה יש להם אקשן) לובשת חצאית(זה בשכונה של ההורים) נחשפת לתועבה(בכניסה ניגש אליי דרדק וטוען בעוז"הרבנים אמרו להצביע ללפוליאנסקי"- דא?) מתעקשת להיכנס רק בתורה ("בואי תיכנסי עכשיו ,ותצביעי לפוליאנסקי"- נשבעת לכם!) מגיע לכיתת בי"ס ובה ייצוג נכבד של כ----------ל המפלגות(ארבע אנשים עם כיפה שחורה, אחד עם שרוגה ועוד חיולוני אחד) ובסוף כלום לא עוזר.....
עיר האלוהים.

מוטלה1

New member
תרגעי

כן, זאת נקודה מעניינת, שכמנתחים את הכמות המסיבית של חרדים שמצביעים. לא מסבירים את הסיבה לכך שהיא כמובן פשוטה: אם אחי שלומד בכולל מקבל את אותו סכום בין אם יבוא לכולל, או שיאחר באותו יום, כדי שיוכל להצביע או אפילו בכלל לא יבוא אותו יום. הוא בוודאי ילך להצביע. ןאם אחי שלומד בישיבה, ומת לאיזה יום חופש, מקבל שיחרור שלושה ימים לפני הבחירות, אז בטח שהוא ילך לעבוד למען מפלגה חרדית,במיוחד אם מבטיחים לך שתקבל טור השלם. (אני זוכר שבישיבה פשוט השתוקקנו לבחירות). זה בדיוק הסיבה שלהם לרוץ להצביע. כך שנראה לי, שגם אם יהיה כאן דיקטטורה חרדית, הם יאלצו לעשות איזה שהוא יום בחירות בשביל כל בחורי הישיבה המשועממים.

מוטלה1

New member
אגב, פורפורציות

אורי לופוליאנסקי אינו ראש העיר. אלא ראש העירייה, שזה אומר אחראי על השירותים שעירייה מספקת לתושבים. כמו לנקות את הזבל וכדומה,

למעלה