מה אתם אומרים?

SupermanZW

Well-known member
נס ציונה=בני ברק?

אף פעם אל תפעלי ע"פ מה שאחרים חושבים עלייך אלא רק ע"פ מה שאת חושבת על עצמך, ומי שלא מקבל אותך כמו שאת לא ראוי להיות בחברתך.

לא נס ציונה = חבורת אנשים...

חסרי מוח...
טוב לא אעשה הכללוץ אבל רובם...

גם אני לא מבינה את זה..

אני אישית לא מבינה...למה לאנשים איכפת אם את גויה או לא?..למה הם בכלל מתעניינים בזה? =/ אני יהודייה...לא יכולה לומר שיהודיה גאה... אבל רק שתדעו, שיש המון "לא יהודים" שגרים בארץ, ויש להם ילדים וזה, ושומרים על יותר מצוות מאשר יהודים.. =/ נקודה למחשבה....

אני יהודיה מאאד גאה.זה לא משנה כלום

ז"א החברים שטובים שלי גויים כולם, סתם כי ככה יצא. האנשים שאני נדלקת עלהם הם לרוב גויים, סתם כי ככה יוצא... וזה לא סותר לי את הזהות הידוהית שלי שחשובה לי מאד מאד...

מרינה, בכל מקום יש אנשים בורים

ששופטים אנשים לפי הדברים הכי מפגרים שיש בעולם זה לא קורה רק לך וזה לא קורה רק לאנשים לא יהודים לפי ההלכה בישראל תמיד יהיו מקרים כאלה אבל יש גם אנשים שלא אכפת להם מהדברים האלה ושלא ממיינים אנשים לפי הדת שלהם, או הצבע שלהם או וואטאוור וזה לא תלוי בסעיף הלאום בתעודת הזהות בכל אופן, אני מאחלת לך שלא יקרו לך דברים כאלה יותר, ושלא תייחסי לזה חשיבות יתרה, כי אנשים שעושים דברים כאלה לא שווים להתייחסות.

SupermanZW

Well-known member
וזו סיבה לעודד אפארטהייד וגזענות?

אם סעיף בת.ז. גורם לאפליה וליחס בלתי אנושי אז צריך להנציח אותו? הדתות הן מקור חלק ניכר מהגזענות בעולם.

עכשיו ישראל היא גם מדינת אפרטהייד??

מה, לא מספיק שהיא אוליגריה תיאוקרטית?? אוליגרכיה תיאוקרטית אפרטהיידיסתית??

EMILY666

New member
עצלי יש המון חברות שלא יהודיות בכלל

ואין להם שום בעיות כאלו אני לא יודעת.. זה מאוד מוזר אולי מחיפה זה אחרת

SupermanZW

Well-known member
על עם לאום ומה שביניהם

למטה בקישורים שני שירשורים הדנים ב"עם" וב"לאום" היהודי, מומלץ לקרוא החל מההודעה המקושרת ועד סוף השרשור, אם יש שאלות נא לשרשרן להודעה זו.

vk3

New member
סמטוחה אחת אימתנית...

וואי... אחרי שקראתי את כול תגובותיכם, קשה לי לתת לך תגובה חד משמעית. לי אישית זה הפריע כשראיתי זאת, מכיוון שאני רוצה שיהדותי תהיי גלויה לעין, בכול הזדמנות ולא מוסתרת תחת כוכביות. בגדול זה לא ממש משנה, זה לא שאני מרגיש פחות יהודי, זה מוסתר או משהו. פשוט זה מציק כזה... מה הבעיה שזה יהיה גלוי
אבל יש צד שני לכול העניין הזה... ומה באמת עם כול הלא יהודיים
אולי בשבילם באמת עדיף להעלים שדה זה מתעודת הזהות
כי רק הם יכולים לדעת אילו אי נעימויות ומצבים מיותרים זה יכול ליצור עבורם... זו באמת אחת הדילמות הקשות ביותר שיצא לי לתהות עליהן... וזו אחת מאלה שלא תהיינה תשובה חד משמעית עליה, אף פעם
אנחנו חיים במדינה כה " מגוונת", מלאת שנאה, גזענות, הפליה ומה שזה לא יהיה שעניין שדה הלאום בתעודת הזהות ממש בעייתי
הדעות כאן מתחלקות ממש חצי- חצי... כול כך הרבה לאומים/ דתות/ לא מוגדרים ( כמו ש- ymz אמרה ונורא אהבתי את זה) שאתה כבר מאבד את הכיוון... תכלס, גם אני לא ממש מבין לשם מה הוכנס שדה הלאום מלכתחילה ואין לי בעיה שהוא יוסר לצמיתות, אבל יש לי בעיה שהוא מופיע... אבל בתור כוכביות מזורגגות
מה אנחנו עב"מים
זו הבעיה של המדינה, שלא משנה לאיזו החלטה יגיעו, חייבים לעוות אותה ולא להביא עד תומה... החליטו " להסיר" את שדה הלאום... אבל למה בכלל
בואו נהפוך את כולם ל
ים
דבילי, הלא כן
וזה מה שיוצר יותר ויותר עימותים, דילמות... ו- " הפעלות" למיניהן שחלילה לא נשתעמם... אולגוש,
על הדיון המרתק

Zot ani 1

New member
מסכימה....

עם רוב דבריך.... באמת שיהדותינו לא נפגע ואיני מרגישה פחות יהודיה אבל כמו זאמרת זה מציק...ומעצבן.... ומי שלא יהודי גם ככה ידעו את זה אין פה מה להסתיר..ככה שזה עכשיו בכוכביות לא בדיוק עוזר להם... אבל אפשר להגיד את אותו הדבר שגם ככה ידעו שאני יהודיה אז למה אני מזדעקת פה כל כך? מסיבה פשוטה שזה פשוט מעצבן. אני מדינת ישראל ודווקא כאן אני לא רוצה להסתיר את הלאום שלי...

the freaky girl

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה איתך לחלוטין.. גם אצלי בת.ז. יש כוכביות.. :\ בהתחלה אימא שלי צחקה על זה..
אבל אח"כ, כשחושבים על זה.. :\ מעצבן :\

SupermanZW

Well-known member
אם בכל מקרה יודעים

בשביל מה את צריכה סעיף לאום? (שממילא אינו מציין לאום אלא דת) עדיף למחוק את הסעיף האידיוטי הזה לחלוטין, גם הכוכביות מיותרות.

Zot ani 1

New member
עניתי כבר על זה למעלה אבל

אני אפרט... לאום צריך כי זה נותן לך שייכות. אתה שייך לעם מסוים ללאום מסוים. ולא צריך להתנער מכל דבר שקושר אותך לעבר שלך שמאחד אותך עם אנשים אחרים. אחרת למה לא בואו נתנער מהכל מהדת מהלאום מהשיכות לעם כל שהוא בואו בכלל ניתן את ארץ ישראל לערבים ונתחפפץ מפה גם ככה הכל פה לא טוב אין דמוקרטיה אין כלום... גם ככה נעזוב בהזדמנות הראשונה לחו"ל... למי שלא הבין את דברי האחרונים הבאתי בצניות כסיכום לכל מה שאלון אמר לאורך כל השירשור...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

עובדה שבאף מדינה מפותחת לא מופיע סעיף לאום בתעודות הזהות, וגם לא סעיף דת, רק במדינות מפגרות וחשוכות עדיין מופיע סעיף אחד מהשניים או שניהם. זהות של אדם לא נקבעת ע"פ סעיף זה או אחר בתעודת הזהות אלא ע"פ תחושת שייכותו לעם ו/או לאום ו/או דת מסויים/ת. ביטול סעיף מטופש ומפלה אינו התנערות, אלא צעד לעבר הקדמה והנאורות.

Zot ani 1

New member
נו רק הדגשת את מה שאמרתי....

צריך להשליך לדבריך הכל לפח את כל השייכות למשהו ולהתקדם לעבר הקידמה ולהשאיר הסטוריה ועם ודת החשוכים מאחור... "מושלם"....

SupermanZW

Well-known member
לא קראת את הפסקה השניה

לכן אכתוב אותה שוב: "זהות של אדם לא נקבעת ע"פ סעיף זה או אחר בתעודת הזהות אלא ע"פ תחושת שייכותו לעם ו/או לאום ו/או דת מסויים/ת." יש לך קריאה סלקטיבית.

למעלה