מה אתם אומרים?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

גם על פי ההגדרה שלו היהודים אינם לאום, רוצה לנסות הגדרה אחרת?

SupermanZW

Well-known member
טעות

דווקא יש, לפחות שתים, דוגמאות בקישורים. ד"א גם את ההגדרה של "מנסה ניסיון" כבר הפרכתי, פשוט לא קראת את הפרכתי.

Zot ani 1

New member
אין דבר כזה הפרכה

את זה אתה חייב להבין אם לך נראה שהפרכת את התשובה לגמרי, לי למשל זה לא אומר כלום. כי אתה לא יכול להוכיח שהתשובה לא נכונה לגמרי פשוט לא יכול....

Zot ani 1

New member
אולי תחליף רשת?

כי יש לך קליטה די גרוע.... אמרתי שההפרכות שלך וההוכחות שלך נראות הגיוניות רק לך טוב נו אולי לעוד כמה אנשים, אבל לא לי אישית ....

ymz

New member
בכל זאת הלאום מופיע בת"ז גם אם לא

בגלוי כמו פעם. כל מי שיהודי מופיע לו תאריך לידה עברי בת"ז הלא יהודים לא מופיע תאריך לידה עברי. אני אישית חושבת שלאום זה סיף מיותר לגמרי, או לפחות צריך לרשום בו ישראלי ולא יהודי/רוסי/ערבי/לא סגור על עצמו וכו'

זה לא מצחיק...

מי שלא רוצה שיכתבו לו בתעודת זהות שהוא נוצרי... רשומים לו מן שלושה קווים כאלה כמו אצל אמא שלי כי היא לא נוצריה והיא לא רצתה שיכתבו אצלה שהיא כזאת =/

היא לא מתביישת..

היא פשוט לא נוצריה.. למאמא שלי אין דת... ומכאן גם לי אין דת... תאורטית... נפשית אני אטאיסית גם... ובקשר לאחרים תשאלי אותם..לא אותי.. אני לא יודעת את כל התשובות לכל השאלות.. לא טוב לדעת יותר מדי =/

v o d k a

New member
מכבדת את זה

אבל עם כל הכבוד, יש אנשים שכן יודעים מהם ולא רוצים שיטילו בזה ספק ובגלל שאנחנו במדינה יהודית ברובה, זה אמור להיות תקף- ועובדה שהוא היה תקף עד כה

SpyKid

New member
לדעתי לא צריך להיות כתוב לאום

כמובן שלכל אחד יש זכות לרצות שיהיה רשום לאום, אבל לדעתי זה מיותר, כי אני לא חושבת שלאום זה משהו שצריך להתגאות בו: כל אדם הוא מה שהוא בלי קשר ללאום, ובכלל לא צריך להכניס בני אדם למסגרות כמו "יהודי" "ישראלי" "נוצרי" וכו', כי מה זה משנה בעצם? כולנו בני אדם...

s h u r i k

New member
היום אני מתבייש בהיותי יהודי

בס"ד כ"ו בתשרי תשס"ד אני מתבייש להיות חלק מעם יהודי שקורא לי גוי!!!
היום בשיעור תנ"ך עלה נושא של תפילות בשבת וגיליתי שכמה אנשים מהכיתה שומרים שבת, ואני בתגובה אמרתי "איזה דוסים יש לנו בכיתה" ישר היסתובבו אליי כמה ואמרו לי שעדיף להיות דוס מגוי כמוני!!!
יהודים טהורים.... מי לעזאזל נתן לכם זכות ליקרוא לי גוי?!?! מי אמר שאתם יהודים יותר טובים ממני?!?! פעם ראשונה לא היה לי מה להגיד... אז שתקתי כמו דפוק
אז החלטתי שאני מהיום יהיה יהודי למופת, יכתוב בס"ד בראש כל דף וישתמש רק בתאריך עברי הרי יהודים לא צריכים להישתמש בתאריך לועזי.... תאריך לועזי זה הרי קשור לישו, ישו הוא נוצרי, נוצרי זה גוי. ואני גם מהיום מאמין לאליהו הנביא וחמסה חמסה חמסה על משה רבנו הקלי שגאל אותנו מהגויים הרוצחים במצריים!!!
לא רוצה להיות שייח לעם יהודי שקורא לי גוי!!! אז אני מעדיף שגם לא יציינו את הלאום שלי כי עכשיו אני מתבייש בו!!

Zot ani 1

New member
אם כמה...

דפוקים קטנים בכיתה שלך החליטו לקרא לך גוי רק בגלל שאתה עולה מרוסיה אז הם סתם דפוקים ואתה לא צריך לשים עליהם בכלל... אבל אולי הם באמת נעלבו ממה שאמרת.. אבל בכל זאת זה לא מצדיק... וגם תלוי איך אתה בעצמך התכוונת לצחוק או שאמרת את זה ברצינות....

l1zard

New member
בעעע..

לדעתי זה דווקא טוב שעשו את זה... וחשבתי שעשו את זה בגלל משו אחר ולא בשביל להסתיר שאתה יהודי.. חשבתי שזה בגלל שיש המון אזרחים בארץ שהם לא יהודים.. אז שלא תהיה אפליה.... :/ אבל שיהיה.. זאת רק אני כנראה..

incognito1980

New member
קבלו הסבר

כל עניין הכוכביות החל כאשר ש"ס היו במשרד הפנים. בתקופה ההיא פנתה אליהם קבוצה של גרים שהתגיירו גיור רפורמי או קונסרבטיבי. הם ביקשו להרשם כיהודים. שר הפנים, אלי ישי, לא הסכים לכך, כי היהודים האורתודוכסיים לא מקבלים את הזרמים האחרים ביהדות. הגרים פנו לבג"ץ ושר הפנים החליט לבטל את רישום הלאום בכלל, כי ככה הוא לא יצטרך להתמודד עם הדיון הזה מלכתחילה. זאת אומרת, הביטול בא דווקא מהנהגת החרדים ולא מהערבים הנעלבים או משהו כזה. אני לא חושבת, שיש בזה משהו רע, כי היהדות שלי ושל אנשים אחרים לא נקבעת על פי מה שרשום בפנקס כחול. איך היהודים חיו אלפי שנים בלי תעודות זהות ועדיין היו יהודים? בנוסף, במשרד הפנים עדיין יש רישום של כול האשרחים על פי הלאום שלהם, לצרכי נישואין וכו', כך שהרישום בת.ז. הוא רק פורמליות שלא שווה התייחסות בכלל.

AeroSlash

New member
דעתי האישית...

היא שאני שמה זין מאוד מאוד מאוד גדול על הלאום שלי
ואני והמשפחה שלי אכלנו כל כך הרבה חרא במדינה הזאת שאני ממש לא רוצה להתגאות בהיותי יהודיה, רוסיה, ערביה או כל דבר אחר, זה פשוט לא מעניין אותי...

למעלה