מה אתם אומרים?

אממ..אז ככה...

*חתמתי באתר*.. זה באמת מרגיז שיש כוכביות... מה הקטע?...באמת שאני לא מבינה אתזה... אאבל אל מפריע לי.. אני בכלל רוב הזמן שוכחת תת.ז בבית...אז בקטנה.. :] אל תקחו אתזה קשה.. הכי חשוב, והעיקר שאתם יודעים מה אתם ומי אתם! :]

EMILY666

New member
טוב דעה שלי ותכבדו..

כשגרתי ברוסיה וגרתי די הרבה זמן כן 11 שנה בפספורט של הורים שלי היה רשום שהם יהודים כן ותמיד שם יתיחסו עלינו ממש שונה נו חברים טובים ברור שממש טוב אבל מה אם כול השאר... תמיד הרגשתי שאני שונה לא כמו אחרים כשהייתי בבצפר היחס של אנשים גם היה שונה די היו לי קטעים שאני לא אכנס עכשיו שאנשים נו תלמידים פשוט שינו ת'יחס שלהם מיד כשאמרו להם שאני יהודייה והיה לי מאוד כשה הרי זה ילדות שלי כן וזה נשאר לכול החיים הרגשה הזות תמיד חשבתי שאני אשמה בזה שאני יהודייה חשבתי למה אני יהודיה למה אנשים מתייחסים ככה במיוחד מאחורי הגב ואני מאוד מאוד נפגעתי מזה..! אז באנו לארץ (ולא בגלל שברוסיה היה מצב כלכלי קשה כמו רוב האנשים דווקא גרנו שם בסדר אלה שהורים שלי רצן שאני אגור בחברה אחרת ונגור בארץ קודש ארץ יהודית)באנו לפה ולמה שלא ירשמו בת.ז. שאני יהודיה למה סבלתי בילדות ברוסיה שאני יהודיה וכשבאתי לפה אני מסתירה את זה בתהודת זהות אהה?. אני רוצה שזה יהיה רשום ושאני אתגעה בזה שאני יהודיה וארגיש כמו כולם כי הצלקת הזות מרוסיה אף פעם לא תבריא אבל יהיה לי יותר קלאני רוצה להרגיש שאני משתייכת לפה כי אני יהודייה וגם בזה שיהיה רשום שאני יהודייה בת.ז. יאנה מרינה וכול השאר אני מאוד מבינה אותכם אבל תבינו גם אותי.. נו טוב זהו סיימתי לי(דרך אגב את זה אני רושמת פעמיים כי הכול נמחק לי) אתם בכלל לא צריכים להסכים אותי או להפך לא להסכים זות רק געה שלי ורגשות שלי...

EMILY666

New member
המשך

כשהיו פותחים ת'פספורט ברוסיה וראו שאנחנו יהודים גם היסתכלו מוזר והיתנהגו אחרת עכדשיו אני ניזכרתי בהכול ומאוד לא קל לי אני לא מנסה להיות דרמטית או משו באתי לפה לא סתם יכולתי גם לעבור לאמריקה יש לנו שם קרובים אלה לפה כי אני יהודיה וזות ארץ ישראל ...

SupermanZW

Well-known member
צביעות

ברוסיה את סבלת כי היה כתוב לך בפספורט לאום יהודי והיית מעדיפה שלא יהיה כתוב (זה מוכיח שאת ממש לא יהודיה גאה, אלא מעניינת אותך הנוחות בלבד), בישראל את רוצה שיהיה כתוב לך לאום יהודי כי ברוסיה היה כתוב והפלו אותך אז בישראל את רוצה שאחרים יופלו על חשבונך, פשוט גועל נפש. עכשיו נתאר מצב של עולה מרוסיה בן לאב יהודי ואם שאינה יהודיה, ברוסיה התייחסו אליו כיהודי והפלו אותו לעומת הרוסי ובישראל יתיחסו אליו כגוי ויפלו אותו לעומת היהודי, סעיף הלאום גורם רק עוולות לאנשים ואינו מועיל לאיש. לו היית יהודיה גאה היית גאה בציון "לאום יהודי" גם בהיותך ברוסיה ולא רק בישראל כאשר כך יותר נוח לך, את פשוט מזוייפת. ד"א לא את בחרת להיכן להגר אלא הורייך, כשהגעת היית עדיין ילדה קטנה ולא ידעת את ההבדל בין ישראל לארה"ב (מלבד היותן מדינות שונות), פשוט אמרו לך "נוסעים לישראל" וזהו, אולי היתה בכך אידיאולוגיה מסוימת של הוריך אך בוודאי לא שלך.

EMILY666

New member
מה אתה מזיין שכל?.

הייתי בת 11 כבר ידעתי קצת עיברית כי הלכתי כול יום ראשון שזה יום חופש כמו שבת לevreiskoe obshestvoוהייתי לומדת שם על חגים ועל הכול כבר מגיל 6 הייתי הולכת אילו לא הייתי רוצה לנסוע לא היינו נוסעים בכלל! כי היתחשבו ברגשות שלי ואני מאוד רציתי לנסוע!כיה הסיבה הגדולה שהגענו לפה זה ביגללי שיהיהלי יותר טוב פה... אתה יודע רוסיה זה לא ישראל ושם מתנהגים הרבה יותר גרוע לאנשים יהודים מפה יגויים ואל תתוכח על זה זה ידוע מאוד אבא שלי לא יהודי אבל הוא אוהב יהדות ורשם בפספורט שלו שהוא יהודי.. ואני יהודית גאה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

נשמע לי לא הגיוני בכלל שההורים שלך היגרו לישראל בגללך, ילדים תלויים בהורים ולא להיפך ולכן אני בטוח שההחלטה להגר לישראל היתה של הוריך ולא שלך. את רוצה שבישראל ירשמו לך "לאום" יהודי כי ברוסיה סבלת בגלל רישום זהה בפספורט, כלומר את רוצה שאנשים שיהיה להם רשום משהו אחר בתור "לאום" בישראל יסבלו כמו שאת סבלת ברוסיה, ואל תגידי לי שנהנית לסבול ברוסיה בגלל רישום "יהודי" בפספורט, שוב צביעות. אם אבא שלך ידע שיסבול בגלל רישום "יהודי" בפספורט הרוסי שלו מדוע הוא רשם זאת? האם הוא היה מזוכיסט? כל הגאווה היהודית שלו היתה בכתם דיו במקום בתחושה אישית? גם זו צביעות. את "יהודית" (טעות כתיב, אבל במקור) גאה רק כשזה נוח לך, כשסבלת מכך ברוסיה העדפת שאף אחד לא ידע, אחד בפה ואחד בלב.

EMILY666

New member
מה אתה אומר

בשביל הורים הדבר הכי חשוב זה ילדים והם היגירו ביגללי כדי שלי יהיה יותר טוב פה כי הוא מרגיש בתוכו יהודי הוא מזדהה עם יהדות לכן הוא רשם(אבא שלו יהודי גם)וסבא שלי היה מספר לו סיפורים על ארץ ישראל וכולי אבל הוא היה אטאיסט מוזר טוב לא משנה אלו דעות שלי אני לא רוצה להיתווכח איתך עשו את זה הרבה פה אני נישארת עם דעות שלי וזהו

SupermanZW

Well-known member
תגובה

ההורים שלך היגרו בגללך? כן, בטח... ילדה בת 11 ממש יכולה לדעת כיצד יראו חייה במדינה שאינה מכירה, סלחי לי אבל הסיפור שלך ממש לא הגיוני. אבא שלך מרגיש יהודי אז הוא רשם את זה בפספורט כדי שיציקו לו? הרי הרגשה היא דבר פנימי שאינו תלוי במילה זו או אחרת בפספורט או בכל מסמך שהוא. סבא שלך היה מספר סיפורים על ארץ ישראל למרות שמעולם לא ביקר בה, אז סבא שלך המציא סיפורים, נו אז מה? מכירה את הסיפור על ארץ להד"ם?

EMILY666

New member
.......

הוא לא המציא בלאט אבא שלו היה פה!! הוא היה קורה הרבה ספרים וזה לא סתם סיפורים שהוא המציא כי אם הוא מרגיש שהוא יהודיה למה לא ירשום מה לרשום שהוא רוסי אם הוא לא מרגיש ככה אהה??? הרי חייבים שם לרשום לאום................

SupermanZW

Well-known member
מה?

סבא שלך הציוני הגדול היה בישראל וחזר לרוסיה? זה לא ציוני אמיתי זה ציוני מזוייף. היה חייב לרשום לאום אבל ידע שיתנכלו לו אם יהיה רשום יהודי, האם תחושת ה"יהודי" שלו היתה תלויה ברישום על הפספורט? כי אם כן היא לא היתה שווה כלום, לו באמת היה רואה עצמו יהודי לא היתה תחושתו תלויה בדבר.

אנתרפולוג מדופלם, משפטן מעולה

ובנוסף, מתברר שאתה גם פסיכולוג מהמעלה הראשונה. איש אשכולות.

SupermanZW

Well-known member
בכ"ז הבנת בסוף

טפטף מים על אבן זמן ממושך בסוף יהיה חור באבן, זה עובד.

בעעע....

יש לך טראומות וצלקות מרוסיה.. לי יש טראמות.. מכל מקום.... בכל מקום חוץ מישראל אני יהודיה לכל דבר הארץ אני גוייה בארץ אנשים... ורק שתדעו זה הרוב... מאז שאני בת 7 מתרחקים ממני כמגלים שאני לא יהודיה... מפסיקים לאכול אצלי בבית ובכלל לבוא אליי.. כי אני גוייה... טוב שלא מפחדים לגעת בי =/ יש לך מושג כמה קשרים עם בנים הסתיימו אצלי עוד לפני שהתחילו
כי אני גוייה
כן אני מבינה הם יהודים הם רוצים להמשיך את היהדות שלהם... אבל מצד שני בחו"ל.. אנשים גויים לא ירצו שלילדים שלהם יהיה קשר ליהדות.. ובסך הכל.. מה אני עשיתי רע בחיים
מה אני אשמה שנולדתי לאמא לא יהודיה

כי את נתקלת בהרבה אשנים טובים...

בחיים... גם תשמעי זה תלוי במקום שאת גרה בו... יש מקומות בארץ שהעניין יותר קיצוני בו ויש פחות... אני אישית יודעת שאם הייתי לומדת בתיכון בן גוריון בנס ציונה והייתי מספרת לכולם חופשי על כך שאני "גוייה" חצי מהתיכון היה מחרים אותי!! אה וכתבתי "גויה" במרכאות... כי אני אל מרגישה גוייה..

למעלה