מה אתם אומרים?

SupermanZW

Well-known member
אבל

טענתך כלפי סותרת את מה שכתבתי בפסקה זו, הדבר מוכיח שלא התייחסת אליה כלל.

Zot ani 1

New member
אם מה שכתבתי עלה מפסקה

ראשונה שלך ואתה כתבת משהו אחר בפסקה שניה יוצא שאתה סתרת את עצמך...

SupermanZW

Well-known member
לא סתרתי

כתבתי מה המצב במדינות המפותחות בעולם בפסקה הראשונה, ובשניה הסברתי מדוע כתיבת הלאום או אי כתיבתו אינה מהווה התנערות מזהות (כי הזהות נמצאת בתחושת ההשתייכות של האדם ולא במילה הכתובה בת.ז.), אין שום סתירה.

SpyKid

New member
אולי זה לא מה שהוא אמר

אבל בכל מקרה אני לגמרי מסכימה: צריך להשליך הכל לפח את כל השייכות למשהו ולהתקדם לעבר הקידמה ולהשאיר הסטוריה ועם ודת החשוכים מאחור!!!

את רוצה להשאיר היסטוריה שלך מאחור

זאת זכותך. ****אני**** לא אשכח לעולם את ההיסטוריה של העם שלי, את המורשת של העם שלי ואת הדת של העם שלי. עם ללא שורשים, אין לו כל עתיד.

qwerton

New member
אתה לא ממש אינדיבידואליסט, הא? ../images/Emo3.gif

אני מעדיף להיות עץ ללא שורשים. תנסה את זה פעם. זה ממש כיף לעוף ולא להיות מחויב לעבר ולאנשים מתים. ממש כיף.

זכותך

מדינת ישראל קמה במטרה לתת בית לעם היהודי. העם היהודי הוא אחד מהעתיקים ביותר אך ורק בזכות שמירת המורשת שלו. אתה רוצה לברוח מהמורשת שלך? בי מיי גסט. אני אשאר ואמשיך להנציח את מורשת העם שלי, וכן אהיה קשור לעבר ולהיסטוריה שלו. אתה מעדיף לברוח. אני מעדיף לזכור.

qwerton

New member
אתה אדוני מעדיף להיות פרובוקטור

"אתה מעדיף לברוח. אני מעדיף לזכור. " "אתה רוצה לברוח מהמורשת שלך? בי מיי גסט" יפה מאוד, זו דוגמה טובה לתרבות דיון ראויה.
"מדינת ישראל קמה במטרה לתת בית לעם היהודי" זו ההגדרה שלך לשם מה הוקמה מדינת היהודים. יש כאלה שאומרים שזו תחילת הגאולה. יש כאלה שאומרים שהמדינה הוקמה לכל היהודים באשר הם. יש שאומרים שזהו מדינה שמבוססת על ערכי דת ותרבות יהודיים. ויש כאלו שאומרים שזו מדינת כל אזרחיה (וד"א אתה יכול לראות את הגישות השונות במגילת העצמאות- שמהווה מסמך מכונן כפי שנאמר). "העם היהודי הוא אחד מהעתיקים ביותר אך ורק בזכות שמירת המורשת שלו" אני לא מסכים איתך בנקודה הזאתי. מהעתיקים ביותר? אולי בזירה האירופאית. התרבות הסינית קיימת, ללא הפסקה, כבר 5000 שנה. רקורד מרשים, לא? מרשים ביותר אם נזכור שב-2000 שנה האחרונות לא היה בית ל"עם היהודי". למעשה, לא ברור לי מאיפה אתה שואב את הלגיטימציה לקרוא למאמינים בדת היהודית ב-2000 שנים האחרונות כ-"עם". בגלל שמירת המורשת שלו? אממם, כן יש בזה משהו, אבות אבותינו היו עיקשים כפרדים. אבל זו לא הסיבה העיקרית (לדעתי). הסיבה העיקרית היא שהמאינים בדת היהודית לא הצליחו להתבולל לתוך החברות המארחות שלהם. ולא בגלל סיבה דתית, בגלל שלא כולם היו בני ישיבות, להפך, רק מיעוט היה כזה. הסיבה היא סוציו-אקונומית פרופר. מצד אחד לא הרשו ליהודים להתיישב ולעבד אדמה או להצטרף לגילדות שונות, מצד שני היהודים כלא נוצרים יכלו להלוות בריבית לנוצרים. דבר זה מאוד השניא אותם על הנוצרים (למעשה אלו היו הנוצרים שיצרו את המצב הזה- הם דחפו את היהודים לנישה הזו). והסיבה שנתתי לא מנעה מיהודים להתבולל. זה קרה תמיד, וזה קורה היום ביתר שאת (היום בארה"ב זה קורה במימדים של למעלה מ-50%). ובבקשה תנסה להימנע מפרובוקציות מיותרות. אין טעם להראות אותי כפחדן שבורח מהעבר שלו. אני באותה מידה יכול להגיד שאתה מפחד לעזוב ולהתקדם קדימה. תודה

מה הקשר לפרובקטור??

אתה טוען שאתה לא רוצה להשאר קשור לעבר, "אני מעדיף להיות עץ ללא שורשים" ואני טוען שאני ****כן**** רוצה להיות קשור לעבר. לזכור אותו, לזכור את המורשת שלי, את ההיסטוריה שלי ואת הדת שלי. אתה לא רוצה, בי מיי גסט. מה בדיוק העליב אותך בניסוח כאן? --------------------- "מדינת ישראל קמה במטרה לתת בית לעם היהודי" זו ההגדרה שלך לשם מה הוקמה מדינת היהודים. יש כאלה שאומרים שזו תחילת הגאולה. נו ו... ? מה הנקודה כאן בכך שישנם כאלו שאומרים שזו תחילת הגאולה?? מה הסתירה בין אנשים שאולי אומרים כך, לבין היותה של מדינת ישראל בית יחידי לעם היהודי?? ------------------------------- "אני לא מסכים איתך בנקודה הזאתי. מהעתיקים ביותר? אולי בזירה האירופאית. התרבות הסינית קיימת, ללא הפסקה, כבר 5000 שנה. רקורד מרשים, לא?" אני מצטער על הבוטות הנוראית שלי, אבל בבקשה ***תקרא*** את דבריי, "העם היהודי הוא אחד מהעתיקים ביותר..." מה בדיוק הסתירה בין הניסוח "אחד מהעתיקים ביותר" לבין מה שרשמת? -------------------------------- "למעשה, לא ברור לי מאיפה אתה שואב את הלגיטימציה לקרוא למאמינים בדת היהודית ב-2000 שנים האחרונות כ-"עם"." אתה רוצה לפתוח שירשור חדש בנוגע ל"מהו עם", בבקשה פתח. ומצדי, קרא ל"קולקטיב" היהודי בכל מושג שתרצה. אני לא מכריח אותך ולא מבין מה לפתע פתאום צצה בעייתיות חדשה סביב מושג זה. --------------------------------- "אין טעם להראות אותי כפחדן שבורח מהעבר שלו. אני באותה מידה יכול להגיד שאתה מפחד לעזוב ולהתקדם קדימה. " כפי שאמרתי כבר מקודם, זכותך. ואני אחזור על זה שוב, אני אשאר ואמשיך להנציח את מורשת העם שלי, וכן אהיה קשור לעבר ולהיסטוריה שלו.

qwerton

New member
חחחח, תלוי אלו משפטים אתה מצטט..

כי אם אני אביא את אלו: "אתה מעדיף לברוח. אני מעדיף לזכור. " "אתה רוצה לברוח מהמורשת שלך? בי מיי גסט" ככה זו נראת לי כמו פרובוקציה. "מה הסתירה בין אנשים שאולי אומרים כך, לבין היותה של מדינת ישראל בית יחידי לעם היהודי??" אין סתירה. אבל ציינתי עוד כמה גישות מלבד גישת הגאולה. כאלו שיש להם סתירה עם הטענה הזו. הממם, בית יחידי לעם היהודי, אני לא בטוח. אם תשאל יהודי אמריקאי, יהודי ארגנטינאי וכו' אני חושב שהם יגידו לך שהבית שלהם זו המדינה בה הם נולדו ובה הם חייו (מה שאומר שרוב יהודי העולם יגידו שישראל זה לא הבית שלהם). אני לא מחבב את ההכללות האלו, "העם", "העם רוצה", "הבית של העם"..תן לכל בן-אדם לדבר בשם עצמו. "מה בדיוק הסתירה בין הניסוח "אחד מהעתיקים ביותר" לבין מה שרשמת?" סתם רציתי שתקבל פרופורציות ולהוריד קצת מהגאווה היהודית הנפוחה שלך, חחח
(הכל ברוח טובה כמובן) "למעשה, לא ברור לי מאיפה אתה שואב את הלגיטימציה לקרוא למאמינים בדת היהודית ב-2000 שנים האחרונות כ-"עם"." אתה רוצה לפתוח שירשור חדש בנוגע ל"מהו עם", בבקשה פתח. חחח :) , לא, תאמין לי אתה לא רוצה שאני אפתח שרשור בנושא הזה (בלי שום קשר לעם היהודי, הדעות שלי מתייחסות לכל העמים באשר הם), העיניים שלך יצאו החוצה :)

SupermanZW

Well-known member
יש לי חומר לשרשור החדש שלך

נסה בקישור, שלך לי גם חומר שהתכוונת לשים בשירשור החדש שתיכננת, מומלץ במסר אישי או Email, אח"כ נרכז את הכל בשרשור.

אני מאחל לך כל חייך

"פרובוקציות" מהסוג שלי, ולא מהסוג האמיתי. -------------------------- "אין סתירה. אבל ציינתי עוד כמה גישות מלבד גישת הגאולה" אם אין סתירה, מה הבעיה במה שרשמתי? אם אין סתירה, אין בעיות. קל קל. ---------------------------- "כאלו שיש להם סתירה עם הטענה הזו. הממם, בית יחידי לעם היהודי, אני לא בטוח. אם תשאל יהודי אמריקאי, יהודי ארגנטינאי וכו' אני חושב שהם יגידו לך שהבית שלהם זו המדינה בה הם נולדו ובה הם חייו (מה שאומר שרוב יהודי העולם יגידו שישראל זה לא הבית שלהם). אני לא מחבב את ההכללות האלו, "העם", "העם רוצה", "הבית של העם"..תן לכל בן-אדם לדבר בשם עצמו." אני מדבר בשם ההגדרה של המדינה. המדינה, כפי שמשתמע מ"הצהרת הכוונות" במגילת העצמאות, קמה במטרה להקים בית לאומי ליהודי העולם. אין סתירה בין מיקומם של יהודי הגולה כעת, לבין מדינת ישראל, שהיא כאמור מדינת הלאום היחיד של העם היהודי. מאותה סיבה הוחל גם חוק השבות. אני באמת מצטער שאתה לא מחבב את ההכללות, אולם הגדרות כמו "עם", "קבוצה אתנית" ו"יהודי" הם הגדרות בסיסיות. אני דווקא כן מחבב אותן. ----------------------------------------- "סתם רציתי שתקבל פרופורציות ולהוריד קצת מהגאווה היהודית הנפוחה שלך, חחח " ראשית, לא "השווצתי" בהיותו של העם היהודי כעתיק ביותר. אולם אפילו אם מישהו מלא גאווה בהיותו יהודי, מה הבעיה בכך? אני אישית אכן גאה מאד בכך שהעם היהודי, למרות כל אסונותיו (החל מגירוש היהודים ועד השואה, הקמת המדינה ומלחמות ישראל) עדין הצליח להתגבש במדינה עצמאית משלו.

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif חחחח עיקשים כפרדים...

צודק בהחלט!

קיריל תראה...

בתעודת זהות שלך רשום תאריך לידה העברי שלך ובשלי לא... זה מעיד על היהדות שלך... זה לא מספיק
בשביל מה צריך עוד סעיף מזורגג.. כדי להדגיש את ההבדל ביני ולבינך

גם ככה אני מרגישה לא שייכת ../images/Emo10.gif

איפה המקום שלי בעולם הזה
פעם כשהיו נולדים ילדים מחוץ לנישואים היו קוראים להם ממזרים... והם היו נחותים משאר האנשים... ככה אני מרגישה... מה הילדים האלה עשו
נולדו
מה אני עשיתי

SupermanZW

Well-known member
את לא אשמה

אל תתני לדעות קדומות של אנשים להשפיע עלייך, אולי יגיע זמן בו הם יבינו למה גורמות דעותיהם הקדומות והגזעניות. תמיד תוכלי למצוא מקום בו אנשים יקבלו אותך כמו שאת.

למעלה