אני מאחל לך כל חייך
"פרובוקציות" מהסוג שלי, ולא מהסוג האמיתי. -------------------------- "אין סתירה. אבל ציינתי עוד כמה גישות מלבד גישת הגאולה" אם אין סתירה, מה הבעיה במה שרשמתי? אם אין סתירה, אין בעיות. קל קל. ---------------------------- "כאלו שיש להם סתירה עם הטענה הזו. הממם, בית יחידי לעם היהודי, אני לא בטוח. אם תשאל יהודי אמריקאי, יהודי ארגנטינאי וכו' אני חושב שהם יגידו לך שהבית שלהם זו המדינה בה הם נולדו ובה הם חייו (מה שאומר שרוב יהודי העולם יגידו שישראל זה לא הבית שלהם). אני לא מחבב את ההכללות האלו, "העם", "העם רוצה", "הבית של העם"..תן לכל בן-אדם לדבר בשם עצמו." אני מדבר בשם ההגדרה של המדינה. המדינה, כפי שמשתמע מ"הצהרת הכוונות" במגילת העצמאות, קמה במטרה להקים בית לאומי ליהודי העולם. אין סתירה בין מיקומם של יהודי הגולה כעת, לבין מדינת ישראל, שהיא כאמור מדינת הלאום היחיד של העם היהודי. מאותה סיבה הוחל גם חוק השבות. אני באמת מצטער שאתה לא מחבב את ההכללות, אולם הגדרות כמו "עם", "קבוצה אתנית" ו"יהודי" הם הגדרות בסיסיות. אני דווקא כן מחבב אותן. ----------------------------------------- "סתם רציתי שתקבל פרופורציות ולהוריד קצת מהגאווה היהודית הנפוחה שלך, חחח " ראשית, לא "השווצתי" בהיותו של העם היהודי כעתיק ביותר. אולם אפילו אם מישהו מלא גאווה בהיותו יהודי, מה הבעיה בכך? אני אישית אכן גאה מאד בכך שהעם היהודי, למרות כל אסונותיו (החל מגירוש היהודים ועד השואה, הקמת המדינה ומלחמות ישראל) עדין הצליח להתגבש במדינה עצמאית משלו.