מה אתם אומרים?

the freaky girl

New member
סליחה, לא ידעתי..

לא קראתי הכל.. :\ ואני מדברת על סמך מה שראיתי ושמעתי.. :\

א ב נ י ת

New member
הוא אינו מבלבל כלל

הוא הולך ישר כפי מוחו. הוא עצמו מבולבול בעל הגיון מבולבל. אז למה שידבר ויגיב עניינית. העקום בעיניו ישר. ודווקא כל ישר בעיניו למכשול ולמסולף.

Dynamo1929

New member
זה כמו להגיד את הדבר בהיפוכו

יהודית ודמקרוטית לא יכולים להשתלב יחדיו, זה שכך מוגדרת מדינתינו זה לא אומר שזה בסדר... מחר אני אקים מדינה ואגדיר אותה כמדינה ערבית, מוסלמימת ודמקורטית, אבל זה עדיין לא הופך את ההגדרה שלי לנכונה, הגיונית או מקובלת...

AeroSlash

New member
יווווו מרינקה ../images/Emo70.gif

אני כל כך מסכימה איתך
קיבלתי יחס ז-ב-ל מהמדינה הזאת כשרק הגעתי ועוד לא הספקתי אפילו ללמוד את השפה ולא לעשות שום דבר רע, רק בגלל שאמא שלי לא יהודיה
היום אחרי שגיליתי את הצדדים "הטובים" של כמה וכמה יהודים אני גאה
ושוב
להיות מה שאני
למרות שמפלים אותי בלי בלי בלי בלי סוף

v o d k a

New member
אף אחד לא מדגיש

פשוט קובעים עובדה כמו שלא מדגישים שאנחנו יהודים אלא מציינים משהו מובן מאליו

v o d k a

New member
כי זאת מדינה יהודית אחרי הכל

ואנשים נלחמו המון שנים כדי להגיע לאיפה שאנחנו היום וככה לבטל את זה בהינף יד?!

vk3

New member
אז מה זה מפריע להראות מי הוא מי ../images/Emo35.gif

בדיוק זו הסיבה שהלאום צריך להיות גלוי.

SupermanZW

Well-known member
סתם שאלה

האם קודם הסתובבת עם תליון ועליו תעודת הזהות שלך והכרחת כל עובר אורח להסתכל על סעיף הלאום שלך? אני בטוח שלא, וכיתובית על תעודת הזהות אינה יכולה לשנות את זהותך. מי שרוצה להתגאות ביהדותו לא צריך את סעיף הלאום בת.ז., הוא יכול פשוט לקעקע מגן דוד על מצחו, כך כל מי שרואה אותו ידע שהוא מתגאה ביהדותו.

vk3

New member
לא...

אבל כמו שאמרתי בתגובתי למטה, זה עדיין מפריע, כי בכול זאת שדה זה מופיע, אבל בצורה מעוותת, עם
ים
או שיופיע רגיל או שלא יופיע בכלל

Dynamo1929

New member
לא סוכנים ולא נעליים

החוק הזה היה צריך לעבור לפני הרבה מאד זמן! אסור להחזיר את סעיף הלאום לת.ז נ-ק-ו-ד-ה!

SupermanZW

Well-known member
למה מה קרה?

כבר שכחתם שיהדות היא דת ולא לאום ושהלאום נקבע ע"פ ארץ הלידה? מה קרה? נורא כל כך להיות בן לאום רוסי או ישראלי? מהומה על לא מאומה! את רוצה שידעו שאת יהודיה אז תעשי כתובת קעקע של מגן דוד על המצח ואז כולם ידעו, אפשר לחשוב שקודם הלכת עם תליון ועליו תעודת הזהות שלך והכרחת כל מי שעבר לידך להסתכל על סעיף הלאום בת.ז. אגב, הערבים כאן אינם בני הלאום הישראלי אלא הפלסטינאים, אז מאין החשש שיכללו איתנו באותו לאום? הם לא טוענים זאת בכל מקרה. גם הכוכביות מיותרות, בכל מדינה מפותחת אין כלל סעיף לאום בתעודת זהות.

Zot ani 1

New member
אני אגיד לך מה קרה...

קרה זה אנחנו במדינת ישראל מדינת לאום יהודית! בין אם תרצה בכך ובין אם לא.. עובדה שיש את הסעיף הזה בתעודת זהות בכלל... והוא היה שם תמיד ורק עד לפני שנה לכולם כתבו שם את הלאום שלו.. לא יודעת מאיזה סיבה הפסיקו והיא גם לא מענינת אותי... לא איכפת לי אם זה בגלל הערבים או בגלל העב"מים מעצבן אותי החוק בכללי.. ואתה מבלבל לגמרי בין לאום לאזרחות... אזרחות יכולה להיות לך כמה שתרצה ובשפע רוסית ישראלית וכו אבל לאו יש לך רק אחד! ולעשות קעקוע כדי להתגאות בזה זה דבר אחד, ולרשום בת.ז שהיא מסמך את הלאום האמתי שלי ולא כוכביות כמו איזה עב"מ זה דבר אחר.

ymz

New member
אני דווקא מסכימה עם אלון

חוץ מהקטע של קעקוע הלדעתי זה הקצנה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לאום נגזר משם מדינת הלאום ואני לא מבלבל בין לאום לאזרחות, לכל אדם יכול להיות רק לאום אחד, הלאום של המדינה בה נולד אם הוא משתייך אליה (אך לא אם הוא חלק מקבוצה בעלת שאיפה לאומית נפרדת מהמדינה בה הוא חי, לדוגמא: בסקים, כורדים, פלסטינאים, צ'צנים, וכו'), אבל יכולה להיות לאדם יותר מאזרחות אחת אם לאביו ולאמו אזרחויו שונות והוא ירש את שתיהן או אם התאזרח במדינה נוספת למדינה בה נולד ועוד מקרים, אין גאן שום בלבול. הלאום של ילידי ישראל הוא ישראלי והלאום של ילידי רוסיה הוא רוסי וכך בכל מדינה שם הלאום הוא כשם מדינת הלאום פרט למקרה שהזכרתי. גם אני טוען שהכוכביות טפשיות ומיותרות וכך גם סעיף הלאום, באף מדינה מפותחת אין סעיף לאום בתעודת הזהות.

למעלה