מה אתם אומרים?

הא?

ליהדות הגדרה אחת המשלבת בתוכה הגדרות משני תחומים שונים שאינם מגידרים אחד את השני או הופכים אחד לשני אלא מתקיימים אחד לצד השני בהרמוניה ייחודית. גם לאום וגם דת.לחוד אך קשורים ביחד. זה ייחודי. אני מסיכמה. אבל איפה זה לא הגיוני?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא יחודי אלא פשוט לא קיים, לא יתכן לאום שאינו עונה על הגדרת הלאום, משום שהיהדות אינה עונה על הגדרת הלאום היא אינה לאום.

אבל לי אכפת כיצד מגדירים אותי...

לפי הטענות שלך אין לי מקום בעולם
ואממ תשמע לפי הטענות שלך הפתרון הכי מושלם לארץ הזאת!! היא להשאיר רק את היהודים בארץ לפי ההגדרה הדתית... אם דתייה... בעצם לא!! עדיף כבר את היהודים שנולדו לשני הורים יהודים! ואת כל השאר להעיף... אפשר להשאיר את העובדים הזרים אבל לאסור עליהם להתחתן עם יהודים כדי שלא תהיה התבוללות.. ואז.... המדינה תהיה שיוויונית ודמוקרטית ויהיה שמייח!!! |ההודעה נכתבה בציניות ובעצב
רב|

eitan007

New member
האמת שזה בדיוק מה שצריכים לעשות.

ברצינות. ובנוגע לקבורה, אני כיהודי, כאשר אמות, רוצה להיקבר בבית קברות יהודי, שאין בו גויים או אנשים לא יהודים ע"פ ההלכה כמוך. ולכן אסור לדעתי לקבור אזרחים לא יהודים גם אם מדובר בחיילים בבתי קברות יהודים. נקודה. ומספיק עם הדמגוגיה הזולה.

SupermanZW

Well-known member
הדמגוגיה היא שלך

חיילים שנלחמו זה לצד זה ונהרגו יחד ראויים מן הכבוד להיקבר יחד.

רגע אם אני לא יהודיה כהלכה...

אני לא בנאדם? זה לא בכבוד שלך להיקבר איתי באותה חלקת אדמה
נחמד...

eitan007

New member
בנאדם, אבל אני רוצה להיות רק עם

אנשים יהודים ע"פ ההלכה וכך גם כל אדם אשר שומר מסורת, למרות שאני דווקא די חילוני. מה לא מובן בזה ?

SupermanZW

Well-known member
אז בקיצור

אתה גזען! מז"א "רוצה להיות רק עם אנשים יהודים"? מי שלא יהודי לא ראוי להיות בקרבתך?

נכון, גזען הוא אדם שלא רוצה

להיקבר עם אנשים שלא מדתו עקב אמונתו הדתית. הגדרות הגזענות במיטבה.

SupermanZW

Well-known member
כן, זו גזענות!

וד"א הוא כתב "אני רוצה להיות רק עם יהודים", כלומר הוא אינו מעוניין אפילו להימצא בקרבת אנשים שאינם יהודים, גזען ללא כל ספק!

קשקוש

אתה יודע יפה מאד שהוא התייחס להודעתו מלמעלה שהתייחסה לקבורה. תנסה להסית במקום אחר.

the freaky girl

New member
../images/Emo4.gif

אממ.. לדעתי אתה טועה.. זה שאנשים גויים או יהודים לא משנה איפה קוברים אותם, כל עוד קוברים אותם.. :\ למתים אכפת מי שוכב לצידם? ממילא הוא מת.. :\ וגם מה כבר הוא יכול לעשות, לנשוך אותך כשתעצום את העיניים? :\ באמת, חיילים נלחמים למען המולדת ולא זוכים לקבורה "נאותה" בגלל שהם גויים, תעשה לי טובה.. :\

כולכם כל הזמן מדברים על קבורה

"נאותה" ומדבריכם משתמע כאילו קברו חיילים לא יהודים בחלקות הסמוכות לביתה של רוני סופרסטאר. הקבורה של חיילים לא יהודים נעשתה בחלקות *בתוך בתי קבורה צבאיים* של לא יהודים. פשוט מאד. וכפי שכבר ציינתי לא אחת, החוק החדש שיצא לפני שנה ומשהו ביטל גם זאת וכעת כל חללי צה"ל נקברים בדיוק באותו אופן.

למעלה