מה אתם אומרים?

הדעות שלך לא רלוונטיות

אתה יכול לחשוב שדת היא טיפשית וחסרת הגיון, שניסים יש רק בקפה ושה' הוא אידיוט סדיסטי. אולי אתה צודק.אולי לא. זו זכותך להאמין כך.(זו לא זכותך לכפות אמונה זאת על הרוב). אבל זה בכללל לא רלוונטי לדיון! אני לא מתווכחת איתך לגבי הנכונות של האמונה הזאת. הקיום שלה הוא עובדה. זה שיהודים רבים מאמינים בה זה עובדה. זה שלאוכלוסיה ענקית זה מאד חשוב שבניה יקברו ע"פ ההלכה (שזה כולל חלקה נפרדת זה גם עובדה. אגב גם בחו"ל איפה שיש רוב לא-יהודי יש חלקות נפרדות ליהודים. גם שם זה אפלייה?) ולכן הם נקברים ע"פ ההלכה. ציינתי לפנייך את האמונה כהסבר של ההלכה שתדע למה עושים מה שעושים ולא תעליל סתם סיבות מתוך חוסר ידיעה.

א ב נ י ת

New member
מי אתה שתדבר בשם הדת

אותה דת שהנך מדבר בשמה. בדיוק אותה דת אומרת למיין אנשים בקבורתם. לקבור יהודים רק בין יהודים. שומרי שבת לצד שומרי שבת. שאינם שומרי שבת לצד שאינם שומרים. אין כאן שום הפליה. שום בזיון. עפ"י הדת קוברים אדם רק ליד שכנים שנוח לו בקרבתם. כשם שלא קוברים מנוח לצד אדם שהיה מסוכסך עמו בחייו. אני נדהמת והמומה מבורות חסרת תוכן של אדם יהיר כמוך.

א ב נ י ת

New member
איזו התבטאות מגעילה יש לך ?

מה פירוש אדיוטי? ואולי תלך תלמד משהו לפני שתמשיך להתבטא בצורה כה גועלית. כשם שהחתול אינו חי עם הנחש. וכשם שהמוסלמי נכנס למסגד, והנוצרי לכנסיה. כך גם בתי העלמין. אמור לי בבקשה. מה לך נגד הקבורה היהודית? האם כבר טענת נגד בתי קברות של ערבים? שם קוברים בנפרד נוצרים מאמינים בישו ובנפרד המאמינים במוחמד? מה שלא בראשך המעוות הרי הוא אידיוטי?

SpyKid

New member
קודם כל תסתכלי על ההתבטאות

של עצמך... וחוץ מזה הוא בסה"כ נותן דוגמאות שמוכיחות שהדת היא דבר טיפשי, זוהי לא דעתו האישית, אלא דוגמאות בדת עצמה שסותרות את עצמה! (כמו הדוגמא עם הקימה לתחיה רק אם אתה קבור לצד יהודי...).

AeroSlash

New member
יווווווו, קיריל ../images/Emo70.gif

הוצאת לי את המילים מהפה!!! זה בדיוק מה שהנאצים עשו, רק ביתר דרסטיות כמובן, אבל בסופו של דבר השואה הנוראית נבעה מהמיונים הנ"ל... הרי אחת הזכויות הכי חשובות של אדם עפ"י הדת היהודית היא הזכות להיקבר ולקבל קבורה הולמת, סלחו שאני חושבת שאחרי ממיינים אותך כאילו אתה שק תפוחי אדמה, כל עניין "ההולמת" כבר לא רלוונטי...

Zot ani 1

New member
תראי...

אלא לא הפליות... אלא חוקי מדינת ישראל. זאת מדינת היהודים והעקרונות החשובים של הדת שנוגעים לכלל הציבור כמו חתונה וקבורה נעשים ברוח היהדות....

Zot ani 1

New member
אבל אלא חוקי היהדות.......

גם אני נראה לי חוזרת על זה כבר פעם ה 1000.....

Dynamo1929

New member
אז למה ישראל ממשיכה להקרא

מדינה דמקורטית אם היא פועלת עפ"י עקרונות דתיים טהורים? ולמה ממשיכים לחבר בין דת ללאום? למה כדי שמישהו יקרא יהודי הוא צריך להיות שומר מצוות ולא מספיק שאמו יהודייה? קיצר, מה שעושים פה זה סלט מהכל... דת, לאום, ארץ מוצא, אזרחות ומה לא... קודם שידעו להגדיר מהי יהדות ואז שיתחילו לחוקק חוקים, ועד אז נסתפק בהגדרה של ישראלי" שגם היא בעייתית במקצת...

לא קשור

מדינת ישראל נוסדה לתת בית לעם היהודי, כאשר המושג "יהודי" כאן משלב דת ולאום בו זמנית. מדינת ישראל הוקמה במטרה להיות מדינה יהודית דמוקרטית, קרי לתת בית לעם היהודי באשר הוא ולשמור על עקרונות דמוקרטיים לכלל האוכלוסיה *ככל הניתן*. בשנים האחרונות, לצערי, אנשים שוכחים זאת וחושבים שבכך ישראל סוטה מתחום הדמוקרטיה, אך דמוקרטיה היא מושג ייחסי ולא קבוע. ישנם הרבה סוגים של דמוקרטיות, וכל מדינה רשאית לבחור במגמה דמוקרטית אשר עונה על צרכיה. החיבור בין דת ולאום, כאמור, הוא הכרחי כיוון שהמושג יהודי מחייב זאת. עם זאת, אין חיבור בין חוקי דת ומדינה. ואכן יהודי הוא מי שאימו יהודיה. מי שממלא מצוות, יכול להיות יהודי שומר תורה וכל מיני הגדרות אחרות שאין להן כאן כלום עם הנושא. וישראלי? הוא מי שיש לו אזרחות ישראלית. פשוט וקל.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

דת ולאום הם מושגים שאין ביניהם שום קשר משום שדת לא מגדירה לאום ולאום לא מגדיר דת. מדינת ישראל הוקמה במטרה להיות יהודית ודמוקרטית אך בפועל אינה יהודית (כי יש בה גם אזרחים לא יהודים) ואינה דמוקרטית (כי יש בה חוקים אנטי דמוקרטים), ישראל הינה אוליגארכיה תיאוקרטית. לא ניתן לחבר בין דת ולאום כי אין שום קשר בין דת ללאום, לא משנה אילו סיבות תמציא. ההגדרה שלך ליהודי לא תואמת את הגדרת הדת ולא את הגדרת המוצא, כי אדם יכול להיוולד לאם יהודיה ולא לקיים מצוות ומצד שני יכול להיוולד גוי ולהתגייר, לאום אינה מגדירה בשום מקרה משום שלאום יהודי לא קיים כלל. ישראלי הוא לא מי שיש לו אזרחות ישראלית אלא מי שנולד בישראל, לאדם יכולות להיות אזרחויות רבות.

שוב פעם אתה מבלבל

מדינת ישראל הוקמה במטרה להיות יהודית ודמוקרטית. איך זה קשור לענין שיש בתוכה אוכלוסיות לא יהודיות?? הענין הוא שהמדינה הוקמה לספק מדינת עצמאית לכל היהודים באשר הם, תוך מתן זכויות לאוכלוסיות אחרות. כפי שכבר אמרתי, הגדרת היהדות פרופר היא אדם שנולד לאם יהודיה. מילא מצוות, לא מילא מצוות זה כלל לא רלוונטי לענין. אם יהודיה? הוא יהודי. אם הוא התגייר, זה ענין אחר שכן הוא "התקבל למועדון" אבל הוא לא היה בו מלכתחילה ולכן אין כל אפשרות לערב בין שני הדברים. ישראלי הוא מי שיש לו אזרחות ישראלית, בין אם נולד בישראל או בין אם היגר לכאן מתורקמיסטן, הגיש בקשה לקבלת אזרחות ישראלית לאחר פרק זמן של מספר שנים (3 אם אני לא טועה) ומילא קרטריונים מסוימים. אם אתה מתעניין, אני בטוח שבאתר החוץ יש מידע בנושא. לאדם אכן יכולות להיות אזרחויות רבות, אך זה לא סותר דבר ממה שאמרתי. לגבי דת ולאום - עניתי לך למטה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מדינה יהודית פירושו מדינה רק של יהודים, אם המדינה היא לא רק של יהודים היא לא מדינה יהודית. אתה מגדיר כיהודי מי שנולד לאם יהודיה, האירופאים מגדירים כיהודי מי שנולד לאב יהודי, חוקי נירנברג הגדירו כיהודי כל מי שהיה לו לפחות סב יהודי אחד וחוק השבות מגדיר כיהודי כל מי שיש לו לפחות סב או סבתא יהודי/ה אחד/ת, נו אז מה? מה עם אדם בעל אזרחות ישראלית ואזרחות גרמנית יחד? האם הוא ישראלי או גרמני? התשובה היא שהגדרתו ע"פ המדינה בה נולד ואז אין הגדרות מגוחכות כמו אלה שהמצאת, אם הוא נולד בישראל הוא רק ישראלי למרות אזרחותו הגרמנית, אך הוא גם אזרח ישראלי וגם אזרח גרמני, כמו כן אם נולד בגרמניה הוא רק גרמני למרות אזרחותו הישראלית, וכדו' לגבי דת ולאום תשובתך לא היתה הגיונית.

לא

מדינה יהודית דמוקרטית הינה מדינה שבה הרוב הוא יהודי, או שמתכונתה הוא כזה שבו מפלגת השלטון תהיה כזאת, תוך כדי שמירה על זכויות דמוקרטיות. לא אכפת לי כיצד אירופאים, אנטישמיים, או חרגולים מגדירים את היהדות. אכפת לי כיצד היהדות מגדירה "יהודי" ותו לא. בעל אזרחות ישראלית וגרמנית הוא אדם שלו אזרחות ישראלית וגרמנית. אני לא רואה כל דבר מסובך כאן, תמיהה מסוימות או כל דבר אחר.

SupermanZW

Well-known member
אתה ממש מבולבל

כשהוקמה מדינת ישראל לא היה בה רוב יהודי אך להגדרתך היתה מדינה יהודית, היום רוב תושבי (ולא אזרחי) ארץ ישראל (בין הים לירדן) אינם יהודים, אך להגדרתך היא מדינה יהודית, מה פשר הגדרתך המוזרה? דת האינקה מגדירה את בני האינקה כבני אל השמש, האם זה הופך אותם לבני אל השמש? ברור שלא, וכך גם הגדרת היהדות חסרת תוקף. דיברתי על הלאום של בעל האזרחויות ואתה מתעלם מכך ובוחר להצמד לאזרחויות, תבין, לאום ואזרחות אינם הינו הך.

אולי ממך

אני לא מבין מה פשר ההטפלות שלך להגדרה "מדינה יהודית". כבר כתבתי למעלה כי מדינה יהודית דמוקרטית הינה מדינה שבה הרוב הוא יהודי, *או* שמתכונתה הוא כזה שבו מפלגת השלטון תהיה כזאת, תוך כדי שמירה על זכויות דמוקרטיות. ההעדפה היא כלפי האוכלוסיה היהודית בכל מקרה, רוב או לא. מה קשה להבין כאן?? ------------------------------------------ "דת האינקה מגדירה את בני האינקה כבני אל השמש, האם זה הופך אותם לבני אל השמש? ברור שלא, וכך גם הגדרת היהדות חסרת תוקף" כיצד הנשלל על דת האינקה מתקשר ליהדות? ירצו אלו המקיימים דת זו להקים לעצמם מנהגים, מורשת, תרבות, שפה וכדומה - שיבושם להם. ------------------------------------------ " לאום ואזרחות אינם הינו הך. " זה בדיוק מה שאני כל הזמן רושם.

למעלה