מה אתם אומרים?

כפי ש"גברת סנופקין" רשמה מטה

ה"אפליה" מתבצעת מטעמי דת בלבד. לפי טעמך זהו ענין אידיוטי, לאנשים דתיים ושומרי מסורת זהו ענין מהותי. אין כאן כל קשר לחילול, לביזיון או לחוסר כבוד, אלא לעקרונות דת בלבד.

SupermanZW

Well-known member
כבוד חשוב יותר מדת

חיילים שנלחמו זה לצד זה ונהרגו ראויים מפני הכבוד להיקבר זה לצד זה.

א ב נ י ת

New member
מי אתה שתחליט כבוד מהו?

הכבוד אינו דווקא לעשות סלט ולערב בין גופות. הכבוד יהיה למנוח יהודי שייקבר בין עמו. כמו למנוח נוצרי שייקבר במקום שיהיה מעוניין. אתה הנך לועג בגדול ובז לכבוד מתים. מה לך כי תלין על מי שמעוניין להיקבר לצד בני עמו ? אינך מדבר כלל לעניין. חסר כל טעם הנך. כל דבריך הינם במטרה אחת. ניגוחית בלבד. לנגח ולנגח בשנואי נפשך. כי הגיון אין בדבריך. סע לקנדה והיקבר שם היכן שתרצי, באם הגופות של השכנים לא יתנגדו להיות בקרבתך.

SpyKid

New member
איך בכלל אפשר לקרוא לזה "סלט"???

זה באמת חוסר כבוד! כמובן שלכל אחד יש זכול להקבר ליד מי שהוא ירצה, אך אם הוא לא מתנגד להיקבר ליד יהודים (לפני מותו כמובן) אז צריך לקבור אותו ליד כולם ולא בנפרד. בכלל, הדת היא דבר טיפשי ולא הוגן ביותר לדעתי!

א ב נ י ת

New member
אין שום אפליה

ואל תבלבל בראש. אל תדבר שטויות. נלחמו יחד אוקיי. גם אכלו בחדר אוכל אחד, אוקיי. גם היו במשתנה אחת, אוקיי. גם נולדו בבית חולים אחד, אוקיי. אבל אל תהיה בעל בית על גופת אחי שנהרג בפעילות. לא. איני מעוניינת שהוא ייקבר לצד גוי. גם הוא לא היה מעוניין בזה. וגם המונים לא מעוניינים בזה. לאחי יש דת. לא טענתי שהדת שלו יותר מהדת של השני. אבל כל אדם שומר דת, מאמין בחיי נצח. וחיי נצח לפי דתו ואמונתו. לך אין אלוהים. אז לך תיקבר בין מי שאין להם אלוהים. אבל מי אתה שתכפה דעתך האיוולתית. תתחיל לדבר לעניין. ותתערב רק במה שנוגע לך. תחליט איפה לטמון את השלד שלך. איני מעוניינת להיטמן, כי אם בין בני דתי ואמונתי. באותה מידה שבני דתות אחרות אינם מעוניינים להיקבר לצידי. סע לשלום.

אין שום קשר להפלייה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הסיבה שקוברים גויים בחלקות נםרדות מיהודים היא כי על פי האמונה היהודית כשיבוא המשיח והמתים יחזרו לחיים, יהודים שקבורים ביחד עם גויים לא יקומו לתחייה. זה אולי נשמע לך מפלה ומבזה אך לא זו המטרה והסיבה!!!וחיילים גויין כן נקברים עם טקס צבאי בדיוק כמו כולם, רק שבחלקה סמוכה. תחשוב על זה מהנקודת מבט של היהודי שמאמין בזה- ברגע שקוברים חיילים גויים ביחד עם חיילים יהודים יוצרים מצב שבו לכאורה החיילים (גם הגויים וגם היהודים) לא יקומו לתחייה וכאילו "רוצחים אותם פעמיים". מבין? כאדם החיי במדינה יהודית אתה לא יכול לדרוש מיהודים לבטל את האמונות והמנהגים שלהם כדי שיהיה לך יותר נוח.

SupermanZW

Well-known member
מה פתאום

ע"פ הדת כל מי שראוי לקום בתחיית המתים יקום ללא תלות במי שקבור לידו, כל נשמה נשפטת בשיטה זו ע"פ מעשיה ולא ע"פ הגופה הקבורה ליד הגופה בה שכנה קודם. ממילא כל הגופות נרקבות במהלך השנים (מוכח, בדוק, וודאי!), אף אחד לא יקום לתחיה, זה רק ממחיש לך כמה היהדות וכל שאר הדתות המאמינות בתחיית המתים מטופשות.

Zot ani 1

New member
אתה בכוח

מנסה לגרור אותי לויכוח בנושא הדת בשרשור שלא שייך לזה?

SupermanZW

Well-known member
מה?

הגבתי לגברת סנופקין, האם את גם גברת סנופקין? אני לא מתווכח איתך על אמינות הדת, אני יודע שהדת כולה סיפורי בדים חסרי כל קשר למציאות.

Zot ani 1

New member
אני יודעת שהגבת לא לי

ולא אני לא גברת סנופקין .. אבל התאפקתי לא להגיב פשוט להודעה... ואני אתאפק שוב...

א ב נ י ת

New member
סליחה. האם מותר לי להגיב ?

כבוד השופט. אמנם לא דברת אלי. אבל בכל זאת, אני מתה להגיד מילה. רק בשביל להציג 'חכמתך'.

חח אל תגיד לי מה פתאום

אם לא הייתי יודעת על בטוח שבאמת קיימת אמונה שאנשים שקבורים באותה חלקה עם גויים לא יקומו לא הייתי אומרת. עניין המעשים גם משפיע פה... אך אפילו צדיק שקבור ליד גוי צדיק לא יקום לתחייה ע"פ האמונה היהודית. אחרת למה אתה חושב יש את ההפרדה?! לכיף?! בניית חלקות נפרדות ו"מיון" בקברים לוקח כסף וזמן וזה אנשים לא היו עושים את זה סתם אם לא היה להם בסיס אמונתי לעניין. כן, גופות נרקבות ומתפרקות.אף אחד לא אומר שלא. בגלל זה עניין תחיית המתים הוא אמונה, הוא אירוע ניסי שמקושר לבוא המשיח! ובין עם אתה מאמין בזה או לא אין לך זכות להגיד על אמונות שהן טיפשיות היות ואף אחד לא יודע מה נכון או לא. כל אחד בוחר את הדעה שלו ודובק בה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם ה' לא יקים לתחיה צדיק שראוי לתחית המתים רק משום שהוא קבור ליד גוי אז ה' רשע מרושע, האם אינך מבחינה כמה חוסר היגיון יש בדת? מה יקום לתחיה לאחר שיכלו הגופות? חול?! הנס היחיד שאני מכיר הוא נס קפה, ניסים אמיתיים אינם מתרחשים לעולם, אחיזת עיניים היא מומחיות של קוסמים ואינה נס.

כל שאתה מנסה לעשות כאן

הוא לגרור אנשים להצדקת אמונתם בדת, ולא להתייחס לנקודה עצמה שהיא אמונתם של אנשים בדת זה מעשה מכוער.

SupermanZW

Well-known member
הדת עצמה היא דבר מכוער

וככל שפחות אנשים יאמינו בדתות יהיה העולם מקום טוב יותר לחיות בו. כל מה שגרמו הדתות לעולם הוא מלחמות ושנאה.

למעלה