לבוש בבר אילן

the new L

New member
זה לא עניין של קביעה

אף אחד לא יכול להחליט על כך. זה עניין של עובדות. עובדות שאין ברשותנו. האנשים היחידים שיודעים עליהם שהם יהודים הם כאלה שהתגיירו/אבותיהם מהדורות האחרונים התגיירו.

the new L

New member
אגב, אין לי בעיה

עם טענה שזוהי המורשת שלנו ולכן זכותה של בר אילן ללמד אותה, אבל הכנסת הטיעון הדתי אינה באמת אפשרית משום שאיננו יודעים שאכן אנו שייכים לדת היהודית.

avshalomat

New member
אגב בין רוב היהודים

כן יש כנראה רקע גנטי משותף אני לא זוכר את שמות המחקרים כרגע

כמה הערות לגבי הנושא...

כמה הערות לגבי הדיון שהתפתח כאן: (והערה מקדימה - מעולם לא למדתי בבר-אילן, וגם אין לי כוונה כזאת, אבל הדבר ממש לא קשור לסוגיית הקרוסים ביהדות). 1. חלק מהמשתתפים בדיון ניסו לשנות את נושא הדיון. הויכוח הוא לא האם חשוב ורצוי להכיר את שורשי הדת והלאום שלך וכו' (על זה רובנו מסכימים כנראה, וממילא זה לא רלוונטי). השאלה היא האם נכון לחייב סטודנטים ללמוד נושאים אלה במסגרת אוניברסיטאית. 2. דעתי היא כי עצם גישת ה"חובה" הופכת את כל העניין לקצת "זול". חבר'ה, זו לא כיתה ג' וגם לא תיכון. כל אדם - הישר בעיניו יעשה, וכל אחד ימצא את הזמן, המקום והמסגרת בה יחזק את זהויותיו הלאומיות והאחרות. 3. אני משער שמרבית האוכלוסייה אדישה לסוגיית הקורסים הללו בבר-אילן, ולגבי רוב הסטודנטים - נושא זה לא היווה גורם מכריע בהחלטה היכן ללמוד. נראה לי כי שיקולים כגון היצע המסלולים, מקום המגורים, איכות ההוראה, היוקרה האקדמית, תעסוקה, מלגות וכו' וכו' היו בעלי משקל כבד הרבה יותר. 4. בפורום מצטיירת תמונה מעניינת - כמה מאלה שבחרו ללמוד בבר אילן מנסים להוכיח ליתר מדוע השיטה הנ"ל צודקת, נכונה ואפילו עדיפה! הפסיכולוגים שבינינו ודאי יוכלו לספק הסברים מדעיים לתופעה זו. 5. בקיצור - לבר אילן באמת אין מונופול ואף אחד לא מחויב ללמוד שם. כאמור, אני משער שמרבית האנשים מזניחים את השיקול של קורסי החובה בבחירתם באוניברסיטה בה ילמדו... ובכל זאת - קצת מביש, לדעתי, שאונ' בישראל חורטת על דגלה חובות שכאלה. זה נשמע כמו משהו שמתאים יותר למשטרים אחרים במקומות אחרים... אם לעומדים בראש האונ' יש אינטרס לקדם את הנושא הזה, יש דרכים יצירתיות ודמוקרטיות יותר לעשות זאת - לאפשר קורסי בחירה בנושא עם מרצים מוערכים ולשווק אותם באגרסיוויות, להעניק בונוסים למשתתפים בפעילויות חוץ-אוניברסיטאיות הקשורות לכך, לקיים סמינרים, הרצאות וכו' בנושא...

Bardug0

New member
תגובה לחלק מהערותיך

2. לא ממש עקבתי איך זה היום ובשאר המקומות, אבל ידוע לי (מסיפורים של אבא שלי) שפעם הייתה חובה להשתתף גם בשיעור ספורט באוניברסיטת בר-אילן. לא יודע למה הפסיקו עם זה (אני דווקא בשמחה הייתי מתרוצץ שם קצת) אבל גם כאן אפשר להגיד - שכל אחד ימצא את הזמן הפנוי שלו להתעמל. האם יש גבול? האם גם אפשר להגיד "שכל אדם ימצא את זמנו הפנוי ללמוד אופטיקה וגלים" על מישהו שלומד לתואר בפיסיקה? אני לא חושב שיש דבר מוגזם בעובדה שמקום מסויים דורש ממך דברים מסויימים, בלי קשר לתחום שבו הוא מחייב אותך. אם בר אילן היו דורשים שחובה לדעת ברמה בסיסית לרקוד ריקודי סטפס
, נכון שהדבר נראה קצת תלוש מהמציאות, אבל זה מה שהם דורשים, ואני לא ממש חייב ללכת ללמוד שם, נכון? 3+4. מצד אחד אתה אומר שקורסי הדת לא היוותה שיקול מצד סטודנטים לבחור בב"א ומצד שני אתה טוען שהם מצדיקים את השיטה, לא קצת סותר? אני בכל אופן, לא מצדיק את השיטה כי היא שמה דגש על שת אלא מצדיק אותה מאחר והשיטה הייתה נכונה לגבי כל תחום באשר הוא. 5. אני אחזור על עצמי, אני בספק אם היית אומר את אותו דבר אם היה מדובר בתחומים אחרים. דת גורמת לאנשים להרגיש כאילו מכריחים אותם להיות דתיים ולחזור לימי הביניים. לא כך הדבר. לא מטיפים לך שם לאהוב את אלוהים ולעבוד אותו, לא מטיפים שם כלום. מלמדים אותך כמה דברים בפילוסופיה ובתלמוד שדווקא לא יזיק לחלק מהאוכלוסייה לאמץ אותם. לבוא לדתיים בגישה של "תהיו בראש פתוח כלפינו, החילונים" זה בסדר עד שהם מבקשים את פתיחותינו? לא נראה לי. וכמו שאמרנו, אף אחד לא חייב ללמוד שם.

Bardug0

New member
שת = דת

ועוד הדגשתי את זה.. חחח, מה יהיה עם הטעויות הקלדה היום.

H20

New member
אתה באמת משווה את הרלוונטיות של

קורסי היהדות לתואר בפיזיקה לרלוונטיות של אופטיקה וגלים לתואר בפיזיקה? אתה באמת לא חושב שיש הבדל מהותי?

d a p h n a

New member
אולי לא זה....

אבל כבר ניהלנו את הדיון הזה כמה פעמים, ובכל אחת מן הפעמים אמרנו שוב ושוב שבאינספור מקרים האוניברסיטה דורשת, באופן "חובתי", מסטודנטים ללמוד קורסים שאינם רלוונטיים כלל לנושא הלימוד שלהם. זה יכול להיות קורסי ספורט, קורסי בחירה מחוגים אחרים, ה"קורסים הפנורמיים" באת"א, או זה שאני בתור דוברת אנגלית כשפת אם נאלצתי לעבור קורס ב"אנגלית להיסטוריונים" שלא לימד אותי שום דבר. לכל אוניברסיטה יש הזכות לקבוע מה היא רואה כחובה, מה הדרישה שלה מן הסטודנטים שלה ומה היא רואה כמה שצריך לעשות לפני שמעניקים למישהו תואר. בבר אילן, הם החליטו שזה קורס ביהדות. וכמו שכבר אמרו כאן, רוצה, תלמד שם. לא רוצה, אל תלמד שם. ולמען הסר ספק, אני לא לומדת, לא למדתי וסביר שלעולם לא אלמד בבר אילן. אני לא מנסה להצדיק את הבחירה שלי.

H20

New member
בסדר, אבל שלא יציג את לימודי

היהדות שקשורים לתוכן התואר.

Bardug0

New member
ישנו הבדל מהותי מזווית הראייה שלי

ההבדל אינו קיים אצל זה שבוחר ללמד אותי. דמייני לך (באופן תאורטי לחלוטין) שמחר יקום אדם שיחליט שכל אדם צריך להגיע לרמת פטור בשש-בש. לאף אחד לא ממש יתחשק ללמוד "שש-בש למתקדמים 1" בנוסף לכל הקורסים. הוא יפתח מוסד משלו, וילמד את כולם שש-בש. למה? ככה בא לו. אז סביר להניח שגם אף אחד לא ילך ללמוד אצלו, כי זו בחירה של הסטודנט אם ללמוד אצלו או לא בסופו של דבר. רצו מקימי האוניברסיטה אי-שם בשנות ה-50 שילמדו יהדות בלי קשר להתמחות שלהם. והם אפילו קיבלו על כך אישור מהמל"ג. הם כן ראו את זה כחלק אינטגרלי מהלימודים - דת ומדע הם (לטענתם) כן דברים שהולכים זה לצד זה. אפשר להתווכח איתם? כן. אפשר לא ללכת ללמוד אצלם? גם כן.

amazone

New member
למה לדעתך אין קשר בין דת למדע?

היסטוריה ארוכת שנים מוכיחה שיש קשר בין דת למדע - רבים מחברי הכנסיה: נזירים, כמרים וכן הלאה היו מדענים, מוזיקאים ועוד. כך גם חכמים ורבנים גדולים ביהדות ולמעשה הכיבוש האיסלאמי הוא זה שיצר מהפכה בידע בכך שכבש הרבה ארצות והעביר ידע מאזורים כאלו לאחרים. אלמלא הרמב"ם כולנו עוד היינו סובלים מבעיות הגיינה בעקבות פעילות רפואית במקום אליו לא מגיעה הידיעה משלימה האמונה ואלמלא השילוב הזה לא היו מגיעים לתיאוריית המפץ הגדול - דבר שהמדע לא יכול להתכחש אליו

Bardug0

New member
ממ.. כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון

אני מתנצל. ההודעה הזו, שרשמתי קודם, מבהירה את עמדתי בעניין.

C H 4

New member
לגבי המשפט האחרון שלך

יצא לי לראות (נשבעת שאני לא רואה את זה קבוע!!!!!!!!!!! אני לא נכה) את התוכנית המטומטמת הזו שיש בערוץ 2 עם כל הסלבריטאים שהולכים למקומות משונים, ואביב גפן התארח באיזו התנחלות ודיבר איתם על קבלת השונה. על כך שהוא מקבל את העובדה שהם מאמינים באל מסויים, כמו שהוא מקבל את זה שאחרים מאמינים באל אחר, והוא לא מאמין בכלל ולכל אחד יש את האמת שלו. אחת הבנות אמרה לו בתגובה, שהאמת שלהם היא שיש רק אל אחד ושלא נראה לה ש"מקבלים" אותם אם מקבלים גם דרכים אחרות. שזה לא נקרא לכבד. וזו מהותה של כפיה דתית. אני מאמין במשהו, אני לא מסכים לשמוע שומדבר כל זמן שאחרים לא מקבלים אך ורק את האמת שלי. אני ממש מצטערת אבל השיטה הזו של לחייב אנשים ללמוד דת שלא קשורה אליהם (אפילו אם אמא שלהם חרדית מ100 שערים) זו כפיה, זה לא עניין של קבלה. על אחת כמה וכמה כשאנשים שנולדו למשפחה לא יהודית לא מחוייבים ללמוד את הקורסים האלו. אם אתה רוצה להשוות את זה לפיזיקה בטכניון זה כמו שיחליטו בטכניון שג'ינג'ים לא צריכים לדעת פיזיקה והם פתורים מהנושא.

Kiru

New member
לדעתי את רואה את זה הפוך

איפשהו לפני X שנים, היתה קבוצת אנשי אקדמיה שלפי האידיאולוגיה שלהם כל תואר צריך לכלול לימודי יהדות. הם לא היו מעוניינים, ולא יכלו, לכפות שום דבר על שום מוסד אקדמי קיים; אז הם הקימו מוסד אקדמי חדש, שמושתת על התפישה האידיאוגית-אקדמית שלהם. קצת קשה לי להבין טענות שמזכירות את המושג "מדינה חופשית" כהסבר לדרישה שלהם לכפות על מוסד אקדמי מסוים להתאים את עצמו לאידיאולוגיה שלהם. לדעתי זו כפייה לשמה.

C H 4

New member
הטענות שלי נולדו רק בשרשור הזה

כשגיליתי שעל "לא יהודים" הם לא כופים את השיעורים האלו. אז למה על חילונים גמורים הם כן? כי מעטים החילונים ממוצא יהודי שיעזו להתקומם? זו לדעתי כפיה. אם זה חובה על כולם זה דבר אחד, אם זו לא חובה של כולם, אז שזו תהיה בחירה.

תגובה

* נקודה טובה (ביותר) בסעיף 1. * סעיף 4- לא מנתחת אנשים על גבי הפורום (למרות שיש הסבר)
.

למעלה