לבוש בבר אילן

מה שראיתי בהודעה שלך

ובמיוחד בהודעה האחרונה זו התנשאות מוגזמת והקצנה איומה של המצב. את טענת שכופים בבר אילן לבוש צנוע, בתור סטודנטית שם אני אומרת לך שאת מדברת שטויות ושלא כופים כלום. אם שיעור אחד מבקשים שאני לא אבוא עם גופיה חושפנית זה לא נחשב כפיה, ולא רק לדעתי. אם לדעתך זו כפיה אז מה תגידי על זה ש"דורשים" ממך לבוא להרצאות עם רישום נוכחות? זו לא כפיה? בקיצור, את יכולה לטעון שיש כפיה דתית בבר אילן כמה שאת רוצה, העובדות בשטח הן שזה לא קיים, לא משנה מה תגידי, ואני מרגישה נוח היות שזה כאמור לא קיים ואני לובשת לאוניברסיטה מה שבא לי, כולל גופיות וחצאיות קצרות. אני לא יודעת מה זה עוזר שאני כותבת את זה היות שאם מההודעה הקודמת שלי לא הבנת את זה כנראה שגם עכשיו לא תביני, לא שזה משנה יותר מדי.

Nausicaa

New member
העיקר שתרגעי ותהני ../images/Emo13.gif

עכשיו ראית בעצמך שיש מספיק אנשים בפורום הזה ובכלל שלא היו מרגישים נוח גם כשהיו מבקשים מהם בנסיבות שכאלה. את לא כזאת, וזה זכותך

אני מאוד נהנית

במיוחד כי אף אחד לא מכריח אותי ללמוד דווקא את הקורסים ביהדות בהם מבקשים לתת כבוד לספר, ככה שבהחלט יכול להיות מצב בו מישהי תלמד תואר שלם בבר אילן ותלבש מה שבא לה. איזה מזל שאנחנו חיים במדינה חופשית, נכון?

ailag

New member
לא לכבד ספר, לכבד תרבות.

כמו שלא תסעי דרך בני ברק עם פול ווליום רדיו בשבת. הם כופים עלייך לכבד ספר וכו'? לא, הם אזור שנחמד לו כששקט בשבת. זה לא נעים לדבר ושלבנאדם מולך יקפוץ כל הגוף החוצה. אני חילונית ואני עדיין מבינה מה הבעיה עם כל הבגדים החושפניים. יש מקום לכל דבר ולכיתה לא צריך לבוא עירומים.

Nausicaa

New member
פני בובה אמרה שזה בשביל לכבד ספר../images/Emo12.gif

אני לא מסוגלת לזה. אם רק היא הייתה יודעת באילו מצבים אני קוראת ספרים במתמטיקה, נגיד, שאותם אני מכבדת יותר מהספר ההוא...טוב, עדיף שאני לא ירחיב מטעמי צניעות...בקיצור, אין מצב יש לי דברים יותר חשובים בחיים מלהתחשב בספר. XDDDDDDDDDDDDDDDDDD אני איתך בקשר ללבוש חושפני! למרות שבתור אשה לא מפריע לי שגוף של משהי נשפך החוצה, מצידי שגם תהיה ערומה, אבל אולי זה משפיע על גברים (ולסביות
). לעומת זאת השאיפה של דתיים ללבוש צנוע נובעת בדיוק מאותם המקורות שהרצון של רוב הנשים להתלבש חושפני וסקסי במופגן. אני מתכוונת להתעסקות יתר במיניות של הגוף הנשי לעומת הגוף הגברי. בקיצור, הדיון סוטה לי לאנשהו לכיוון לא טוב, אז בקיצור לא משנה.....

ailag

New member
אני משערת שהיא התכוונה לספר ולמשמעו

ולמשמעות שלו. המשמעות שלו היא אותה תרבות שאני מזכירה, הסיבה שאין בית ספר ביום שבת (יש אנשים שעובדים, אבל זה יותר יום מנוחה מיום רגיל) ושאני ואת לא נוהגות באוטו ביום כיפור למרות שאנחנו חילוניות. התרבות שבזכותה אנחנו יושבים בראש השנה ובפסח עם המשפחה ושומעים את אותן הבדיחות של הדוד שוב ושוב. כל זה בא מאותו ספר, ולכן אני משערת שכשהיא דיברה על הספר היא דיברה על כל זה. התנ"ך הוא לא "אסור לחטט באף בשבת", דברים כאלו הם פרשנויות יותר דתיות ופחות תרבותיות / מסורתיות ולא נראה לי גם שכל הדתיים מסכימים עם הפירושים מהסוג הזה. בקשר לגוף חשוף, אם גבר זקן ומכוער ירוץ מולך בלי בגדים את תגיבי, נכון? וזה לא בגלל משיכה אליו.. גם אם אשה כזו תרוץ מולך את תגיבי. אם היית באמצע משפט את תפסיקי ותירתעי קצת, בלי קשר למיניות אלא להסכמים חברתיים. את גם בטח לא נונשלנטית כשאת רואה פרסומת עם אישה שאמורה למשוך גברים, למרות שאת לא רוצה "לעשות אותה". אז גם למרצה קשה להרצות כשהמבטים שלו עוברים על פני גוף כמעט עירום. אני משערת שלמרצים דתיים זה גם קשה כי במובן מסוים אסור להם וכי הם פחות רגילים לזה. אני גם מהמרת שגם מרצים חילוניים היו עושים כזה חוק אם רק היתה להם סיבה יותר חזקה לתת לסטודנטים. (הנקודה שלי פה, למקרה שפספסת/י אותה, היא שגם "המקום ממנו הבקשה באה" לגיטימי והגיוני גם לחילונים)

סובלנות במחיר הקרבה

אני לא רואה מדוע אני צריכה להימנע מלנסוע ביום כיפור, רק כי ישנם אנשים רבים מאוד במדינה שנמנעים מכך. הסיבות שבגללן אשקול להימנע מנסיעה הן פשוטות מאוד 1. כדי לא לדרוס ילדים קטנים ו 2. כדי להציל את עצמי ורכבי מפושעים מושתנים שחושבים שמותר להם לכפות את דעותיהם ודתם על אחרים. יש גם כאלו (לא דתיים) שאמרו לי ביום כיפור הקודם (באינטרנט, לא פחות) שבעינהם אני צריכה לצום גם בתוך ביתי שלי ולבדי, כדי לכבד את אלו שכן מאמינים בדת הזו. אז יש כאלו שיש להם כל מיני רעיונות מוזרים לגבי מה זה לכבד קבוצה של אנשים, אבל בעיניי כל שעליי לעשות הוא לקבל בהבנה את מנהגיהם. אולי גם לא לעשות מעשים אשר מטרתם היחידה היא לפגוע ולזלזל (כמו נסיעה בבני ברק ביום כיפור, למשל. ). לגבי ערך התנ"ך, את יכולה להגיד שהוא נפרד מהפרשנות, זה נכון. אבל היהדות האורתודוקסית מורכבת מהתנ"ך והתורה שבעל פה. ודרך אגב - התנך כן אוסר משכב זכר (לא שמעתי פרשנות אחרת, אבל את מוזמנת), למשל, ובעיני זה גרוע מלאסור חיטוט אף בשבת. אפילו אם זה פחות משעשע ומגוחך. לגבי גבר שרץ מולי עירום, זה כבר עניין של נורמה. אם הנורמה תהיה ללכת עם הערווה בחוץ - זה לא יפתיע אף אחד ולא יפסיק את שטף הדיבור שלו. גם כשאנשים רואים ברחוב או בלימודים גמד או נכה ללא ידיים דעתם מוסחת. אם הנורמה היא ללכת עם גופיות (מה שאסור לפי הדת) - אז אין הדבר שווה ערך לעירום מלא. בכל מקרה, אם הנורמה היא מה שמפריע לך, זה מובן. בימי הביניים (או משהו כזה, דפנה היא המומחית להסטוריה, נכון? ) לא היה מקובל לחשוף את הקרסוליים ומי שחשפה אותם נחשבה מתירנית (או שאלו היו זונות. הזכרון שלי לא משהו והנקודה ברורה, נכון?). אם יהיה לך מרצה מוסלמי הוא יבקש שבנות יגיעו עם בורקה? בעיניי הגיוני לבקש (בגדר הסביר) אבל לא לדרוש.

Bardug0

New member
שורה תחתונה

בדיוק אל מול הדרישות של כל צד נוצר הדבר הידוע שנקרא "סטטוס קוו". וכל עוד זה לא כואב לאף אחד, אלא ההיפך - מכבה את השריפות הבוערות בחברה, אני בעד לשמר את הסטטוס קוו הקיים. הרי, בואי נחשוב באמת על משהו שהעלית פה - למה בעצם לנו לנסוע ביום כיפור? כל בתי העסק סגורים, והחברים שלנו נגיד, שגרים רחוק ויש לנסוע אליהם ברכב: יקרוץ לנו לנסוע אליהם דווקא באותו יום ולא באף יום אחר? אנשים שמטיפים לך מה לעשות בבית ובחייך האישיים זו בעייה שלהם. ביום שאונ' בר אילן תתנה את המשך לימודייך בכך שתצומי ביום כיפור ותלכי לתפילת כל-נדרי. סביר להניח שיהיה לך פצצה של קייס ללכת איתו לבג"צ. אני לא מבין את העקשנות. מה? מה לעזאזל כל כך בוער לבחורות ללכת עם מחשופים ענקיים, חריצי תחת מבצבצים מכל פינה והבטן הרוטטת במרווח שבין הגופייה לג'ינס? בתור גבר שנמשך לנשים, אני אומר שצריך להודות לאוניברסיטה שבסך הכל מבקשת מאנשים להתלבש קצת יותר בטעם. אשכרה צריך להגיד להם תודה על זה, נשים שנראות זול זה turn off. זהו, הייתי חייב להוציא את זה. ולענייננו. אם למשל, בתור דוגמא, תלכי ליד-ושם. מוסד רציני לכל דעה ועניין, תיתקלי בבקשה (מאוד צודקת) להתייחס בכבוד לחללי השואה. סביר להניח, גם אם את בחורה בעלת הומור שחור שופע, לא תקימי לך דוכן ותספרי לקהל הנוכחים "מה היו המלים האחרונות ביומנה של אנה פראנק" או "למה היטלר התאבד". למה? כי את מכבדת את מה שאנשי המקום ביקשו ממך. סביר להניח, שבמהלך פגישה עם חברים, בפאב או בביתך, אם זה מתאים והולם את האירוע, תספרו כמה בדיחות שואה. אותו דבר לגבי האונ'. הם ביקשו? הם בעלי הבית? מה כל כך קשה לכבד את הבקשה הזו? מה כל כך בוער לבוא חצי-עירום לאוניברסיטה?

Bardug0

New member
בנוסף, הערה ששכחתי בהודעה

לא נראה לי שתבואי בטענה לראשי "יד ושם" שהם מגבילים את חופש הביטוי, הם כופים עלייך כבדות ואבלות (ואם היית ערבייה אז גם אבלות על מישהו שאין לך שום קשר אליו) ומדכאים את יצר ההומור השחור! כנ"ל כמובן, בדברים המקבילים בענייננו.

Nausicaa

New member
תגיד, למי צריך להיות אכפת

מדעתך בתור "גבר שנמשך לנשים"? כאילו, דא, יש מספיק גברים שדווקא נמשכים למחשופים. אני אפילו בדעה שאתה כאן במיעוט. חוץ מזה שכחת מנשים שחלק גדול מהן היו מעדיפות שתתלבש יותר צמוד וסקסי, אז אולי נכפה את זה עליך? לא, אני לא מתכוונת מחשוף ושתחשוף את הבטן הרוטטת, סתם תזרוק את החולצה הענקית הישנה שלך ותקפיד לקנות חולצות צמודות מלייקרה ומכנסיים שישבו עליך פיקס
(אולי לשם כך תצטרך קצת שיעורים בסטודיו C - בשביל לא לפגוע בחוש האסטטי שלי בתור אשה שנמשכת לגברים)

Bardug0

New member
לאף אחד, סתם הבעתי עמדה

זה חלק ממה שעושים בפורומים, לא? בכל מקרה, אל תדאגי, בתור בחור שגם מתאמן כבר כמה שנים וגם לובש מה שמתאים לו, אני מבטיח לך שלא אפגע בחוש האסתטי שלך בתור אשה שנמשכת לגברים.

Nausicaa

New member
ברור, בורקה בשיעורי איסלם זאת חובה

.....פשוט כי קשה להם....

ailag

New member
ביום כיפור רוב האנשים

לא נוסעים כי "ככה זה יום כיפור" - מסורת. לא מסורת שכופים עליהם (אפשר לנסוע באוטו, נוסעים לאט) אלא מסורת שהם מקבלים על עצמם כי זה העם שלהם, המסורת שלהם, ולא כזה קשה להם לעשות את זה. צום לא קשור לעסק, אני מדברת פה על נסיעה ביום כיפור. גם בית כנסת וגם אינטרנט והדלקת אור בבית לא קשורים לפה אפילו שהם קשורים ליום כיפור. "אולי גם לא לעשות מעשים אשר מטרתם היחידה היא לפגוע ולזלזל (כמו נסיעה בבני ברק ביום כיפור, למשל. )." << בדיוק הסיבה לא לבוא עם גופיות :) "ודרך אגב - התנך כן אוסר משכב זכר (לא שמעתי פרשנות אחרת, אבל את מוזמנת)" - זה כבר לא קשור, אבל לי יש שתי תגובות לזה: האחת, בתנ"ך הדברים משתנים עם הזמן. יש גם חוקים שבהם ילדים סובלים בגלל מעשי הוריהם ומתישהו, כשאלוהים ראה שמתאים לו, הוא אמר שכל אחד יסבול רק עבור חטאיו (חזון העצמות היבשות). למה? כי ביהדות יש יותר הגיון מקיבעון (וחבל שחלק מהדתיים היותר פנאטים לא תופסים את זה) השניה, בקטע הרלוונטי המילה "משכב" מופיעה מעט מאוד ורק כשם עצם. אם ניקח אותה כשם עצם אפשר למצוא פירושים אחרים.. (למשל, שאסור לשכב על אותה מיטה עם גבר ועם אישה בנפרד. או שאסור לעשות את זה מאחורה עם נשים) חוצמזה, אני מכירה דתיים שלא מסכימים עם חלק זה או אחר בתנ"ך ויש להם סיבה טובה (סיבה טובה זה לא הסיבה החילונית של "לא בא לי אז אני אמצא תירוץ" ..) אז הם לא עושים חלק מהמנהגים או לא עוקבים אחרי חלק מהפרשנויות. כך גם האנשים מפורום דתיים גאים למשל. "לגבי גבר שרץ מולי עירום, זה כבר עניין של נורמה. אם הנורמה תהיה ללכת עם הערווה בחוץ - זה לא יפתיע אף אחד ולא יפסיק את שטף הדיבור שלו. גם כשאנשים רואים ברחוב או בלימודים גמד או נכה ללא ידיים דעתם מוסחת." נכון מאוד, אבל הדעה עדיין מוסחת, וזה לא נעים למרצה. זה מפריע לשיעור. גם אם נתרגל לשמוע כל החיים טראנסים בכל מקום נוכל להעביר שיעור עם מוזיקת טראנסים ברקע, אבל כרגע אם יהיו טראנסים המרצה לא יתרכז. בקשר לעירום, אני פשוט מרגישה שחלק מהגופיות קרובות מדי לעירום בשבילי. גם בגלל שהן נורא חשופות ואני מרגישה כאילו נכנסתי כשמישהי בדיוק מתלבשת, גם בגלל שהן נותנות הרגשה שהלובשת מנסה להיות כמה עירומה שאפשר ועוד להחשב כלובשת בגדים. לא נעים לדבר עם מישהי שאת מרגישה שחושבת שהיא צריכה להיות עירומה (ומסיבות אופנתיות, לא נודיסטיות. דוקא היו לי חברים נודיסטים וזה ראש אחר לגמרי) "אם יהיה לך מרצה מוסלמי הוא יבקש שבנות יגיעו עם בורקה?" אבל לא דיברנו על לבוש לא סטנדרטי. אני עכשיו לובשת חולצה עם שרוולים קצרים, אין מצב שיגיעו למרפק, בעוד שהרבה בחורות דתיות הולכות עם שרוולים עד המרפק. אבל החולצה שלי נחשבת מספיק צנועה ברוב המקומות למרות שדתיה אולי לא היתה לובשת (תלוי איזו..) אז הנה, בגד חילוני למהדרין שלא פוגע בדתיים. אני משערת שגם המכנסיים שלי יתקבלו שם בברכה, כי הם פשוט מכנסיים, לא מנסות לחשוף שום חריץ. ושוב, זאת בת שלובשת מכנסיים. אז יש "לא להתלבש כמו דתיה" (הדוגמה שהבאתי פה) ויש "להתלבש בצורה קיצונית שלא כמו הדת בדרך שתגרום אי נוחות לאדם דתי".. והבעיה עם לבקש לעומת לדרוש, אני משערת, שאם מבקשים אז יהיו חילוניים אנטי-דתיים שיתעלמו מהבקשה ולא ינסו להתחשב. יש חילוניים שהם ממש קיצוניים בגועל שלהם מהדת, כאילו היא משהו מצורע שכל מה שהיא נוגעת בו - טמא. אבל כן, בגדול היה נחמד אם אפשר לבקש ושאנשים יתחשבו ככל שביכולתם.

Nausicaa

New member
טוב, זה שדתיים פחות רגילים לזה

ושקשה להם זה ממש לא בעיה של בחורות בגופיות (שבאו ללמוד באוניברסיטה ציבורית פתוחה לכולם ומקבלת מימון מהמדינה). להרבה מאוד אנשים בטוח קשה איתך מכל מיני סיבות, ואין מה לעשות עם זה, בחייך
אם רק היית יודעת בפרטים באיזה אובססיביות לא בריאה הדתיים מתעסקים בלבוש של הנשים בתוך הקהילות שלהם (וכמובן כמה שיותר דתי ככה גם יותר אובססיבי ) אולי היית נגעלת גם מהבקשה הלכאורה תמימה הזאת. כי מה שעומד מאחוריה...נו, טוב.

לי אישית נח יותר לכבד בנאדם מאשר

איזה ספר דמיוני.. כך שזה לא ממש מרגיע אותי. מה שכן, נראה לי הגיוני שמרצה - חילוני או דתי, יעדיף שתלמידיו יבואו בלבוש צנוע כדי שיוכל להתרכז בהעברת השיעור - הרי כולנו בני אדם.

ראש החוג לתקשורת אם אני לא טועה

גינה בבלוג שלו את הצורה בה סטודנטים מתלבשים לאוניברסיטה והוא שם דגש לא על הלבוש החושפני באוניברסיטה בעלת צביון דתי אלא על זה שסטודנטים מתלבשים בצורה לא מכובדת ונתן בתור דוגמה דווקא שרוואלים וכפכפי אצבע.

ailag

New member
זה עוד כלום,עליי כופים לפתור מבחנים

בסוף הסמסטר!

למעלה