לבוש בבר אילן

צדיקים- מלאכתם נעשית בידי אחרים

תודה לך

../images/Emo2.gif

מתלבשים אצלנו כמו בכל מקום אחר, לפעמים חריצים מציצים (מלמעלה או למטה) והערכתי היא שבמחלקה שלי יש 15-20% דתיים, הרוב המוחלט חילוניים. וגם הדתיים די נחמדים :)

אלבה

New member
חשבתי שהדיקן עומד בשער

ושולח הביתה את מי שלא לבוש כראוי.

במקרה שלנו, הדיקן עומד בשער ו

ושולח הביתה את כל מי שלא זוכר בעל פה את הנוסחה המולקולרית של חומצה פלמיטית..

Bardug0

New member
לא, אבל יש כמה כללים נוקשים:

אסור לחשוף אותם לאור חזק, אסור להרטיב אותם, ולא משנה כמה הם יתחננו וכמה הם יהיו חמודים - בשום פנים ואופן לא להאכיל אותם אחרי חצות. דיסקליימר- ההודעה נכתבה בנימה הומוריסטית לחלוטין. אין לי שום דבר נגד אף נתח מהאוכלוסייה בכלל, ודתיים בפרט.

Bardug0

New member
חחח אני רואה שאת עוקבת אחרי

הדיסקליימרים שלי.. יפה
אבל מה לעשות, למדתי שפה צריך להזהר קצת כי (לעתים בצדק) יש אנשים שיקחו קצת ללב. אז שיהיה, להזיק זה לא יזיק.

../images/Emo12.gif הערתי לך על זה בעבר?

אם כן, סימן שהיתה סיבה לכך
וברצינות, לדעתי- אם מישהו היה לוקח ללב הערה שמקורה מהסרט גרמלינס, שאין לה שום קשר לדתיים, וחושב שהיא פוגעת בציבור הדתי- זבש"ו. הומור משובח (ולא שאני רומזת שההומור שלך היה כזה
) נהרס עם דיסקליימרים והתנצלויות.

abcd80

New member
אין מה לדאוג לגבי זה

תבואי איך שנוח לך. בשיעורי יהדות כמו שכבר ענו לך - יש מרצים שיבקשו לבוא בלבוש צנוע. אני אישית לא באה אף פעם בלבוש חושפני ולא בגלל שזו אוניברסיטה דתית אלא שפשוט נוח לי ככה ואף בשיעורי היהדות אני מקפידה לא לבוא למשל עם חולצת בטן או מחשוף. אני עדיין מכבדת את שיעורי היהדות אבל בגדול אין מניעה לבוא איך שרוצים. כיום ההערכה היא 60-70% חילונים באוניברסיטה. סך הכל זו אוניברסיטה מאוד מאוד נחמדה וכנ"ל לגבי האנשים שם. בהצלחה !

Nausicaa

New member
וואה איזה חרטא

גם הם כופים עליך את השיעורים האלה וגם אתה חייב לבוא בלבוש צנוע...או בעצם את חייבת כי זה בטח רק לבנות..
סתם, אני בטוחה שזה לא מרגיש כזה נורא בפועל, אבל לשמוע על זה זה כ"כ מוווווזר... עדיף פיזיקה בטכניון, לא?

abcd80

New member
שום כפייה ושום נעליים

את לא למדת בבר אילן אז את לא יכולה לבוא ולהביע את דעתך כאילו למדת שם! אין חובת לבוש צנוע אלא בקשה לבוא בלבוש צנוע וזה לגיטימי בייחוד בקורסי היהדות. זה שאני באה בלבוש צנוע אני לא מתכוונת לחצאיות וחולצות עם שרוולים שלושת רבעי אלא לבגדים שאינם חושפים יותר מדי.אפילו גופיה אני לובשת רק אם היא לא חושפנית. ולא בכל קורסי היהדות המרצים מבקשים לבוש צנוע. יש ויש מרצים שלא מבקשים. וחוץ מזה, מה ההגיון בלהגיע בלבוש חושפני לאוניברסיטה?לעבודה למשל לא מגיעים בלבוש חושפני! לומר את האמת, אני מעדיפה את זה מאשר פיזיקה. אני ופיזיקה זה פשוט לא.אבל אני לא אגיד על פיזיקה שזה חרטא כמו שאת אמרת.

Nausicaa

New member
אותי זה מגעיל כשמבקשים לבוש צנוע

מטעמי דת. ועוד רק מבנות. אני יודעת טוב מאוד שאם בן היה בא בגופיה זה לא היה מזיז להם באותה המידה, וזה כבר לא נעים. תראי, במקומות עבודה וכאלה הדרישה ללבוש "צנוע" היא בעצם דרישה ללבוש "מכובד" או "מקובל" והיא זהה לבנים ולבנות. לעומת זאת ביהדות ההתעסקות היא עם זה שכאשה את אמורה להסתיר חלקים מסוימים בגופך כי הם מעוררים את היצר. זאת דרישה שמתקשרת אצלי לדיכוי בהרבה מאוד מובנים, שמיותר להרחיב עליהם
מצד שני, אני בכלל כמעט ולא לובשת לאוניברסיטה בבגדים חושפניים ממילא. אז את לא צריכה לשכנע אותי שמבחינת נוחות זה נסבל ואפשר להסתדר עם זה. אני רק דברתי על הרגשה פנימית שנוצרת מכך שכופים את זה עלייך.

כמו שאמרו מעלי

היות שאת לא לומדת בבר אילן אין לך מושג על מה את מדברת. אני כן לומדת שם ואני לובשת את אותן בגדים שהייתי לובשת לכל מקום אחר וזה כולל גופיות וגם חצאיות קצרות כשחם בחוץ ואף מרצה, כולל הדתיים שבינהם לא העירו לא לי ולא לעשרות הבנות החילוניות האחרות שמתלבשות בצורה דומה. לא כופים עלינו כלום ואם מרצה מסויים (בינתיים נתקלתי רק במרצה אחת כזאת) מבקש שלשיעורים שלו נבוא עם חולצה לא חושפנית אני אכבד את הבקשה שלו. אגב, במקרה הזה הדרישה של המרצה באה עם הדגשה שמדובר בכבוד לספר התנ"ך ולא בגלל שזה "מעורר את היצר" כמו שאמרת, ומאותה סיבה הבנים התבקשו לחבוש כיפות בשיעור. את קוראת לזה דיכוי, אני קוראת לזה בקשה לשיעור אחד שהיא אחד הדברים השוליים ביותר שמפריעים לי בלימודים באוניברסיטה.

Nausicaa

New member
את ראית איפושהו בהודעה שלי

שטענתי ש את צריכה להרגיש עם זה לא טוב
זאת אני אישית שמרגישה עם זה לא טוב
לי הדרישה להתלבש בצורה מסוימת בשביל לכבד *ספר* (
) נשמעת לחלוטין הזויה ופסיכית ולא היה לי נוח אילו הייתי במקומך. אני שמחה שאת דווקא כן מסתדרת. זה חשוב יותר, כי באמת כמו שציינת זאת את שלומדת בבר-אילן ולא אני.

למעלה