אבל זו אמורה להיות בחירה שלי
אף אחד לא אמור לכפות עלי ללמוד את זה, ואם אני לא רוצה אז אין סיבה שיכריחו אותי ואני מכיר טוב מאוד את הסיבות שההורים שלי הגיעו לארץ, וזה לא כי הם הכירו את הדת היהודית, תאמין לי, חלק מגדולי האומה, הציונים הכי גדולים הם אתאיסטים מוחלטים, אח של סבתא שלי ואשתו עלו לכאן בשנות הארבעים והיו ממקימי המדינה, ותנחש מה- אין אתאיסטים גדולים מהם. ואתה לא יכול להגיד שהם לא ציונים בכל אופן, אני יודע שלכאורה יש פה בחירה חופשית- אני לא רוצה לקחת את הקורסים האלה ולכן לא אלמד באונ' הזאת. אבל זו אשליה מכיוון שיש אנשים שזה מסתדר להם רק בבר אילן מכל מיני סיבות, למשל פה בשרשור דיברו על טכנאות רנטגן שלומדים רק בבר אילן, יש עוד סיבות למשל כספיות, ועוד סיבות שאני מכיר, אז לכל האנשים האלה שנאלצים ללמוד בבר אילן אין באמת בחירה חופשית, פשוט ראשי האוניברסיטה מנצלים את המצב שבו הם שולטים על חיים של אנשים כדי לדחוף להם משהו שאינם רוצים, בכוח. הם נותנים לדיעות האישיות שלהם להתערב בשיקולים אקדמיים. אין שום צורך אקדמי נטו בשיעורי דת חובה, עובדה שזו האוניברסיטה היחידה בארץ שמחייבת שיעורי דת. ובשביל דבר כזה אין לי שם אחר חוץ מכפיה דתית... דרך אגב אני מאמין שבכל אוניברסיטה צריכים להיות קיימים הקורסים האלה, של הדת, כפי שצריכים להיות קיימים קורסים בהסטוריה, ספרות, מדע, ועוד נושאים. רק שלא צריך לחייב אף אחד לקחת אותם שלא מרצונו החופשי